Re: M44 градус на запалването РЕШЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: M44 градус на запалването РЕШЕН
Бях на диагностика и установихме, че градуса на запалването играе постоянно по няколко пъти в секунда между 6-15 градуса докато е на празен ход. Това нормално ли е и от какво зависи? Датчик колянов вал, запушени дюзи...? Колата забива много здраво, понякога пали от втория път и разхода е завишен. Като цяло не върви нормално. Грешки няма записани и само това усъмни диагностика. На газ не забива, но също харчи повечко и не върви хубаво. Всички други датчици са проверени с осцилоскоп и работят коректно, свещите и кабелите са чисто нови. Какво може да шашка искрата?
Последна промяна Mpower84 на 07 Окт 2013, 8:40, променена общо 1 път
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- Mpower84
- ентусиаст
-
Re: M44 градус на запалването
Ламбдата е перфектна.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Сигнализацията между датчика на коляновия вал, и този на разпределителния се разваля и мени ъгъла на запалването, когато се износи прекалено много веригата.Пробвай първо с датчик разпределителен вал, защото им е проблемен на М44, и след това гледаите центровката да не е мръднала.
- Kostadin Aleksiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
ekcta3uto написа:Сигнализацията между датчика на коляновия вал, и този на разпределителния се разваля и мени ъгъла на запалването, когато се износи прекалено много веригата.Пробвай първо с датчик разпределителен вал, защото им е проблемен на М44, и след това гледаите центровката да не е мръднала.
Същия случай е при мен само че на м42,както казва колегата виж центровката,но според мен преди да купиш датчик

- Mpower84
- ентусиаст
-
На център си е колата. Мотора е в цветущо здраве и проблема идва от някой недозаминал датчик. Механиката е перфектна.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ekcta3uto написа:Сигнализацията между датчика на коляновия вал, и този на разпределителния се разваля и мени ъгъла на запалването, когато се износи прекалено много веригата.Пробвай първо с датчик разпределителен вал, защото им е проблемен на М44, и след това гледаите центровката да не е мръднала.
Датчика на разпределителният вал отговаря за момента на впръскване от инжекторите. Момента на подаване на искрата се определя от натоварването на двигателя дефинирано от датчика на дроселовата клапа и оборотите определени от датчика на коляновият вал. Влияние оказват и антидетонационните датчици, които определят максималният ъгъл на подаване на искрата при, който няма да има детонационно горене. При колегата датчика на дроселовата клапа е изправен, остава да се провери сигнала на другите два датчика или да стане по лесният начин- да се проявят като грешка при диагностиката.

Ламбда?
Датчик колянов вал имам оригинален.
Ламбда сондата не оказва влияние върху момента на запалването, тя има отношени към смесообразуването.
- Mpower84
- ентусиаст
-
Поръчан е нов датчик на колянов вал + О-пръстен. Доставката е след 30 дена от Дарукар!? Това нормално ли кажете? Ще пиша след смяната какво се случва.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
30 дена си е добре даже. Задно ляво уплътнение го чаках 2 месеца и половина. Нещо много зле последно време от централния склад, явно нямат вече разни неща.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
С камили ли ги носят частите?
Останал съм с впечатлението, че Вари са по-експедитивни в това отношение, но не съм купувал и кой знае какви екзотични части де, може и така да си мисля само...
Останал съм с впечатлението, че Вари са по-експедитивни в това отношение, но не съм купувал и кой знае какви екзотични части де, може и така да си мисля само...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Mpower84
- ентусиаст
-
Nickelback написа:С камили ли ги носят частите?
Мене ако питаш датчик колянов вал не е екзотична част и би следвало да го имат в наличност. Явно Е36 скоро ще последва Е30 и ще прекратят предлагането на оригинални части.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Вари мари никой неможе да ти докара квото и да е като ония в централния склад не го пращат. То проблема не е в самата доставка, тя е 3 дена макс, ама нещо в BMW се еб@ват нещата с някои части и стават големи закъснения. Не е само за Е36 мене ми дадоха пример с въздуховод за Е90 къде е дошъл 3 месеца след поръчката.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Лично аз си получих датчикът за една седмица.Не от Дару и не от Вари.От Велико Търново.
С много любов към децата!
- Mpower84
- ентусиаст
-
Колеги пристигна датчика днес, но нещо много къс ми се струва кабела... къде се включва тая букса? Ако е под колекторите ми се струва, че няма да стигне до там тоя кабел.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Трябва да е нещо подобно.
Датчици с подобна букса дефектират точно там- проводника започва да се върти в буксата.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2