странен шум и проблем с оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
странен шум и проблем с оборотите
колата е е36 м43б18 проблема е че се появи кофти шум откъм колектора точно зад гофрирания маркуч.чува се като виене а след като се загаси колата се чува нешо като съскане ли смучене ли и аз незнам точно, но явно дърпа въздух отнякъде. гофрето е здраво колектора не е пукнат ролки ремъци са проверени не вие от тях.на студено оборотите скачат от 300 до 1000 направо се тресе колата а на загряла като отпуснеш педала на газта дори и плавно забива муцуната ката подаваш газ има няколко секунди докато зацепи нормално.вчера дори по едно време не падаха оборотите нормално държеше ги на 1500.тия мизерий ги прави на бензин и на метан какво може да е някоя клапа ли не затваря явно във въздуха е проблема и аз незнам
ако някой е имал същия проблем нека сподели или кажете къде да отида някой който ги разбира тея мизерийки. мерси предварително и чистит празник 

- ivakka
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: E60
- Детайли за колата: E46 Touring 320i
09.2001
Re: странен шум и проблем с оборотите
По това което казваш колега може клапана за картерни газове да е проблема.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Точно в него е проблема, скъсала се е мембраната
Имам работещ на символична цена, ако не ти се купува нов.

Имам работещ на символична цена, ако не ти се купува нов.

Имах същия проблем и след смяна на маркуча от капака на клапаните до клапан картерни газове се оправи.При теб може и да е клапана,но ако маркуча е заминал го смени или изолирай клапана.
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
За да не пускам нова тема искам да попитам колегите дет разбират от този клапан за картерните газове,той как работи в смисъл трябва ли да е отворен нон стоп или,питам защото вчера свалях моя да го прегледам и изчистя и си седеше отворен 

5 мнения
• Страница 1 от 1