Извънгаранционна подмяна на еърбег за Е46 2002-2003
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Извънгаранционна подмяна на еърбег за Е46 2002-2003
Предполагам никой не се е сетил да пусне тема, но БМВ АГ пуснаха през май обявление, че поради дефект в предния еърбег на седалката до шофьора се налага той да бъде заменен.
Това е част от по-голяма кампания, предприета от компанията "Таката", която е вторият по големина прозиводител на въздушни възглавници в света.
Кампанията протече през лятото на 2013 г. по света, а вече стигна и до България.
Проблемът е следният:
При катастрофа, която причини отварянето на еърбега, има вероятност взривателя(или цялата касетка с еърбега) да се пръсне, изхвърляйки метални частици, които могат да ранят човека, или да предизвика пожар.
Причината е некачествен "propellant"(предполагам веществото във взривателя), който с времето деградира повече от спецификацията.
В началото на лятото ходих до Дарукар случайно и ме предупредиха, че ще ми се обадят за смяната на бега, когато са готови.
Смяната е напълно безплатна, но предполагам ако не сте ходили поне веднъж там и нямат колата ви записана - няма да ви го сменят.
Камор не знам дали предлагат същото, но са оторизиран сервиз, ако сте си поддържали колата там не виждам защо да не попитате.
Лично аз ще отида да ми го сменят, звучи ми като доста критичен проблем в една от най-важните системи в автомобила.
Така че просто съветвам колегите с Е46:
2002-2003 / 3 Series Sedan
2002-2003 / 3 Series Coupe
2002-2003 / 3 Series Convertible
2002-2003 / 3 Series Sports Wagon
2002-2003 / M3 Coupe
2002-2003 / M3 Convertible
Да се обадите в някой от официалните сервизи във вашия град и да попитате за тази извънгаранционна замяна.
По-подробна информация можете да намерите в Е46фанатикс:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=985736
Това е част от по-голяма кампания, предприета от компанията "Таката", която е вторият по големина прозиводител на въздушни възглавници в света.
Кампанията протече през лятото на 2013 г. по света, а вече стигна и до България.
Проблемът е следният:
При катастрофа, която причини отварянето на еърбега, има вероятност взривателя(или цялата касетка с еърбега) да се пръсне, изхвърляйки метални частици, които могат да ранят човека, или да предизвика пожар.
Причината е некачествен "propellant"(предполагам веществото във взривателя), който с времето деградира повече от спецификацията.
В началото на лятото ходих до Дарукар случайно и ме предупредиха, че ще ми се обадят за смяната на бега, когато са готови.
Смяната е напълно безплатна, но предполагам ако не сте ходили поне веднъж там и нямат колата ви записана - няма да ви го сменят.
Камор не знам дали предлагат същото, но са оторизиран сервиз, ако сте си поддържали колата там не виждам защо да не попитате.
Лично аз ще отида да ми го сменят, звучи ми като доста критичен проблем в една от най-важните системи в автомобила.
Така че просто съветвам колегите с Е46:
2002-2003 / 3 Series Sedan
2002-2003 / 3 Series Coupe
2002-2003 / 3 Series Convertible
2002-2003 / 3 Series Sports Wagon
2002-2003 / M3 Coupe
2002-2003 / M3 Convertible
Да се обадите в някой от официалните сервизи във вашия град и да попитате за тази извънгаранционна замяна.
По-подробна информация можете да намерите в Е46фанатикс:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=985736
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- jgf
- Потребител
-
- Кара: E46 318i '02
- Мечтае да кара: по хубави пътища!
Re: Извънгаранционна подмяна на еърбег за Е46 2002-2003
Archangel написа:........
Още малко информация.
Кампанията в БГ трябваше да започне юни месец, но към момента (звънях преди седмица в M-car Пловдив) все още чакат въпросните айбегове за да започнат подмяната.
Изрично ме увериха , че ще ми се обадят когато започнат. Разбира се колата Ви трябва да е била при тях , за да Ви имат данните, ако ли не ще пиша тука в темата когато ми се обадят на мене

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Колега,
Обадиха ли ти се вече за подмяната?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Интересно... първоначално като го чух това си помислих, че е трик на изобретателни джамбази... явно не е така и от БМВ са помислили и за нас 

Si non confectus, non reficiat.
- jgf
- Потребител
-
niki_future написа:Колега,
Не , не са.
Ще помоля , ако някой колега получи такава покана да пише.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Смятам, че темата трябва да се направи важна.
Моето купенце '00 не влиза в подмяната.

Моето купенце '00 не влиза в подмяната.

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Четох за това преди няколко месеца в m3forum.net. Росен (Rosendo) си спомням беше писал тук по темата горе-долу тогава.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не видях компакт в списъка, а би трябвало да са със същия бег... На тази фирма не искам да съм й акционер в момента 

Never mistake motion for action...
- jgf
- Потребител
-
Колеги да дам малко информация по темата:
Покана не чакайте, немците са ни отрязали изцяло и бройки за BG няма да се пращат. Смяна на airbag ще има само за тези който изрично поискат такава.
По този начин (със специална заявка от мое име изпратена от М-кар на немците, тази събота (17.11.2013) ми подмениха моя)- фрий.
Така че който желае да се обърне към официален сервиз и от негово име те да поискат въпросния airbag за смяна.
Благодарности на М-car Ст. Загора за съдействието.
Покана не чакайте, немците са ни отрязали изцяло и бройки за BG няма да се пращат. Смяна на airbag ще има само за тези който изрично поискат такава.
По този начин (със специална заявка от мое име изпратена от М-кар на немците, тази събота (17.11.2013) ми подмениха моя)- фрий.

Така че който желае да се обърне към официален сервиз и от негово име те да поискат въпросния airbag за смяна.
jgf написа:Колеги да дам малко информация по темата:
По този начин (със специална заявка от мое име изпратена от М-кар на немците, тази събота (17.11.2013) ми подмениха моя)- фрий.![]()
Как беше ... гледам и не вярвам на ушите си

Как точно става заявката - звъниш и им обясняваш или ходиш при тях попълваш нещо ...?
- jgf
- Потребител
-
© написа:Как беше ... гледам и не вярвам на ушите си
Как точно става заявката - звъниш и им обясняваш или ходиш при тях попълваш нещо ...?
Аз им се обадих да си поръчам други части, и ги питам за тази акция. Те ми предложиха да изпратят от мое име искане на подмяна на airbag-a и така след 10 дни ми го смениха.
Реално по телефона стана.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Здравейте и от мен,
Днес звънях до М-Car - не на всички модели излиза акцията по номер на рамата, за това е хубаво да се отиде на място и да се разчете ключа на автомобила. Смятам Събота да ги посетя. Понеже манипулацията е за по-стари модели е до изчерпване на количествата, така че колкото по-рано, толкова по-добре. В момента има и акции за е60 и е70. Ще споделя повече инфо weekend-a
Днес звънях до М-Car - не на всички модели излиза акцията по номер на рамата, за това е хубаво да се отиде на място и да се разчете ключа на автомобила. Смятам Събота да ги посетя. Понеже манипулацията е за по-стари модели е до изчерпване на количествата, така че колкото по-рано, толкова по-добре. В момента има и акции за е60 и е70. Ще споделя повече инфо weekend-a

Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- stefo93
- Потребител
-
- Кара: е46 2.0d facelift, е60 3.0xd.
Преди 2 месеца ми смениха моя в Дару кар в жк. Дружба като Те ми се обадиха и ме попитаха дали искам да участвам в акцията. Отиваш оставяш колата, чакаш 15 минутки и е готова. Незнам какво са и правили, но ми казаха че само управлението са ми сменили. 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
На мен също ми звъняха от Варна Карс и то още септември.Писаха ми също и на имеѝл, което са си усилия от тяхна страна.Тъѝ като обаче мога да съм там едва по коледа, сами предложиха да оставят един настрана.Доволен съм от отношението и услугите им, въпреки че си ми е стара колата.Не са ме претупвали никога.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
А на мен днес от бова кар-Бургас ми казаха ,че го нямало приемчика и да мина друг път защото трябвало да ми закачат ключа към някакъв компютър за да се разбере дали съм с проблемният бег.И служителката там също ми заяви ,че колата толкова години е карала и не е имало проблеми ще кара и още,обаче миналата година като купувахме Х5-цата по съвсем различен начин гледаше и говореше.Явно ще трябва да си говоря с управителя. 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2