Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от niki_future » 03 Сеп 2013, 9:15

bmwist написа:Тази да я купувам ли http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3yhurw

На мен ми харесва, но дали да я купуваш прецени сам. Ако е запазена и без сериозни проблеми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Сеп 2013, 9:33

niki_future написа:
bmwist написа:Тази да я купувам ли http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3yhurw

На мен ми харесва, но дали да я купуваш прецени сам. Ако е запазена и без сериозни проблеми...

Абе я се стегнете бе хора - 12 000 за 2.0 дизел,само щото е купе?! :mhihi:

Няма да дам 12 - за изпотен фар - да оправя се ама за 12 000 трябва да няма забележка...
Какво има тази кола освен ,че и липсват 2 врати ?

Само мултифункционален волан,даже като гледам май и алармата не е фабрична...а да има един ксенон и кожа...баш пък на купетата да намериш кожен салон е повече от лесно и цената е максимум 600лв и то за рекаро ....

Ама била 2005 и кво..някой ще знае отвън ,че е 2005-а ли...ми не...аз не обичам обяви в които се лъже за екстрите на колата...блутуут - ако питаш мене и него го няма ама айде..

•Датчик за светлина - НЯМА
• Ел. Огледала - НЯМА тук разбирам прибиране...бмв от 20 години няма кола без ел...
• Ел. Стъкла
• Ел. регулиране на седалките НЯМА
• Ел. усилвател на волана - :kuku: да бееее сигурно! НЯМА
• Мултифункционален волан
• Регулиране на волана
• Сензор за дъжд НЯМА
• Серво усилвател на волана
• Стерео уредба
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: e90 320i

Мнение от GeorgiLazarov » 03 Сеп 2013, 13:05

Здравейте колеги,
Помогнете да вляза в света на БМВ, това добър избор ли ще е http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3yoqq6 . Предимство ли е да закупиш кола от частно лице, която се кара редовно или не е от голямо значение това. Как ви се вижда тази има ли нещо фрапиращо нередно. Малко ми е далече да правя празни ходове до Търговище, затова ще ходя с 6700 кеш за тази. Съвети ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 03 Сеп 2013, 17:39

GeorgiLazarov написа:Здравейте колеги,
Помогнете да вляза в света на БМВ, това добър избор ли ще е http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3yoqq6 . Предимство ли е да закупиш кола от частно лице, която се кара редовно или не е от голямо значение това. Как ви се вижда тази има ли нещо фрапиращо нередно. Малко ми е далече да правя празни ходове до Търговище, затова ще ходя с 6700 кеш за тази. Съвети ?

Като гледам е форумна,което не е без значение за отношението и поддръжката на колата в BG.Колегата я е пипнал тук-там отвън, но без да прекалява,което радва.Бих заложил на форумна кола , пред това на неизвестен италиянски кош. Не е зле да го питаш как му е ник нейма във форума и да прегледаш мненията му напоследък.Ако не разпитва за сериозин проблем в темите си , аз бих я взел и без да я водя в сервиз!
p.s. Няма как да е 150к.с.!Двигателя е 2.2 и е 170 коня .
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 03 Сеп 2013, 18:08

Здравейте колеги,

Само дето някой се е опитвал да я направи фейслифт.Салонът и задната броня са от преди фейса и пише че е 150 коня 2003 година, а пък 320 фейса е 170 магарета :dunno: .Най-добре поискай ВИН номера да се разбере истината!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 03 Сеп 2013, 19:08

azarovlado написа:
Здравейте колеги,

Само дето някой се е опитвал да я направи фейслифт.Салонът и задната броня са от преди фейса и пише че е 150 коня 2003 година, а пък 320 фейса е 170 магарета :dunno: .Най-добре поискай ВИН номера да се разбере истината!

:yes:
Така е!Няма как да е 2003 и 150 коня 2.0! Ако е правен фейс бая я е пипал.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Сеп 2013, 19:58

- Отпред си личи че е правен фейса. На втората снимка според мен калника е напаснат кофти спрямо вратата (луфта между тях)
- На 99% съм сигурен че е имала удър отпред и е правена тогава. Както и на 90% съм сигурен, че айрбеците са гърмяли! Виж на десния (всъщност е капачка) как в левия край има нещо като дефект (все едно леко се е надуло) виждал съм табла с гърмял аирбер и става точно така. Като гледам и тоя на волана нищо чудно да излезне лепен! (по начина по които седи)
- Много вероятно да М52Б20 сиреч 150к.с. както е писал в обявата, което значи производство макс първите месеци на 2000г.
- Наистина има стикери на форума, което не значи на 100% че в момента я кара колега от форума. Все пак ако тръгнеш да му званиш наистина го питай. (не че като собственика пише в форума е няква гаранция че колата няма да е кош)
- Волана е хубаво претапициран, но пък топката за скоростите здрана, липсват стелки което също показва немърливо отношение.
Като съберем всичко това цената ми се струва прекалено висока за 320-ка с М52, без значение наличието на газ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 04 Сеп 2013, 0:57

Bavarcho е прав когато се отваря пасажерския Airbag, капака се измества нагоре и остава такъв маркер. Airbag-овете се отварят и при по-леки удари зависи дали ще се нацели краш сензора. И двата калника са Китайски/Тайвански и не пасват от никъде, капака също не е регулиран правилно. Може да е лек удар и лош майстор, но може и обратното силен удар и добър майстор който си свършил работата колкото позволява купето. Ако има една снимка на мотора/бомбетата ще се каже малко по-точно. Огледай и ако не е бил сериозен удара, не ти пречи и ти харесва, плащай и си шофирай ;)

Някой да не се излъже да си купи тези деснячки :gay:
http://www.cars.bg/c413372
http://www.cars.bg/c399961

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Сеп 2013, 9:54

Втората "деснячка" изглежда добре. Знам, че доста сме дъвкали за обръщаните коли, но не мисля, че е чак такава драма да си купиш такава, ако е огледана от човек, който разбира.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Сеп 2013, 12:44

http://www.cars.bg/c369697

дайте мнение утре ше я гледам
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 04 Сеп 2013, 13:41

Фaлшив м пакет... Грозно радио... иначе ми харесва :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Сеп 2013, 13:52

цдто да й е проблема.. паркета ми допада на мене

луфтове или признаци да е била грешната дирекция нещо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Сеп 2013, 14:01

318 - 118ks е М43 който е за преди фейслифта
Няма как да е след средата на 2002 и да не е с N42 - който е 2.0 143к.с
Ако беше дал снимка на мотора,ще се разбера за секунда :mhihi:
N42B18 - e 316i
N42B20 - 318i след 2002 1995куб

М43B19 e 1900куб и 118коня

Не е обръщана ,поне като гледам къде е диодчета на имобилайзера или там квото е - типична италянка.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Сеп 2013, 14:15

мотора и мене ми стана ясно, че ше е м43, но имам впечатления и съм доволен от него. лошото е, че много сглобщайн тръгна да става тая кола и ме фана яд, че ви попитах :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Сеп 2013, 14:25

Superexstatic написа:мотора и мене ми стана ясно, че ше е м43, но имам впечатления и съм доволен от него. лошото е, че много сглобщайн тръгна да става тая кола и ме фана яд, че ви попитах :mhihi:

Питаш - отговаряме :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46