Мудно е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Мудно е90
Когато ми донесоха колата от Германия ускорението и беше страшно добре.Карах я 2-3-4 месеца(навъртяните километри бяха много малко защото я използвах за минаване 2 пъти в седмицата пътя Пловдив - София; градско почти не беше карана) и дойде време за смяна на зимните гуми с летни.(205ците си отидоха и сложих 225).Преди месец, месец и половина обаче установих, че колата не дърпа по същия начин, по който дърпаше, когато ми я донесоха.Преди регистрацията в кат колата беше обслужена, така че не мислих, че може да иска смяна на масло примерно.Освен това се чува шум... сякаш двигателя се мъчи като стъпя на педала.Реших да не чакам повече и колата беше закарана в Мкар, където стоя цял ден и беше подложена на всякакви тестове.Смениха и масла и всичко, както си му е реда макар че ми казаха, че с маслото мога да мина още 15 000км.Караше я механика и той каза, че е малко мудна(потвърждавайки твърденията ми).Попита ме дали имам време за още тестове и аз му казах да ги правят.Проверяваха въздушни маси + още куп неща и каза, че всичко е в отлично състояние.Само съм имал изгоряла свещ на 1 цилиндър и някаква помпа на парното трябвала да се смени.Казах му да ги сменят веднага, но ги нямаха в наличност и сега чакам да ми звъннат.
Въпросът ми е следният: Може ли свещ и помпа на парно да дава такова отражение на движението на колата и евентуално ако някой се е сблъсквал с проблема или знае нещо по този въпрос моля да си даде мнението.
Благодаря предварително.
Въпросът ми е следният: Може ли свещ и помпа на парно да дава такова отражение на движението на колата и евентуално ако някой се е сблъсквал с проблема или знае нещо по този въпрос моля да си даде мнението.

Благодаря предварително.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Re: Мудно е90
Koлега , според мен просто си и свикнал вече. И при тази помпа е изгоряла, тя няма отношение към вървенето, тя служи за по-бързо затопляне на купето- допълнителна циркулация на топла вода. През летния сезон тя не работи.
Карай си със здраве. Аз също си мислех такива неща, но след редица тестове, няма нищо.
Карай си със здраве. Аз също си мислех такива неща, но след редица тестове, няма нищо.
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
Възможно е да съм й свикнал.Мерси за информацията колега.И все пак, отворен съм за мнения.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Колега, не си споменал с каква нафта караш количката - от кофти нафта може да се наблюдава ефектът, който описваш.
Сипвай известно време Макс Моушън (например) от различни големи ОМВ-та и виж дали ще има ефект. Също така - сипи един Про-Тек профилактично за почистване на горивната система и така.
Друго, което ми идва на ум - почистване на ЕГР и всмукателен колектор, защото се трупат гадости (това не съм го правил все още), които теоретично намаляват дебита на въздуха..
На въпросът ти - НЕ, не може да е от помпата и една свещ.
Сипвай известно време Макс Моушън (например) от различни големи ОМВ-та и виж дали ще има ефект. Също така - сипи един Про-Тек профилактично за почистване на горивната система и така.
Друго, което ми идва на ум - почистване на ЕГР и всмукателен колектор, защото се трупат гадости (това не съм го правил все още), които теоретично намаляват дебита на въздуха..

На въпросът ти - НЕ, не може да е от помпата и една свещ.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
Досега сипвах екто дизел от Лукойл.Ще почна да сипвам макс моушън.И според мен нафтата дава някакво отражение.Ще сложа и добавките, които си споменал и за които имаше дискусия преди няколко месеца и ще видя какъв е ефекта.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Аз пък сипвам от обикновената нафта на Лукойл вече 100 000км. И нямам грижи (за сега)...Нафтовия филтър съм го сменял веднъж - още когато взех колата. До този момент не съм имал проблеми с ОБИКНОВЕН дизел... разни моушъни ектота и какви ли не химии не ми вдъхват доверие... Провери си и филтъра щом сега сядаш зад волана, но едва ли би имал проблем точно там... Ако започне да не върви гориво през нея, веднага ще го отчете компа ти, а зимата ще го разбереш още по-бързо особено ако домуваш на открито...
Търси причина другаде и "когато ходиш на врачка (майстор) - не споменавай какво мислиш ти, а потърси мнение". Иначе се случва така, че врачката вместо да търси проблем се съгласява с твоето мнение - за да удовлетвори каприза...
Моят съвет е да се срещнеш със собственик на на същият автомобил и да си спретнете по "едно кръгче" първо с едната а после с другата количка... А!... и гледайте да не сте с различно чипосване, че и от там може да се окаже, че има разлики...
Пожелавам успех!
Търси причина другаде и "когато ходиш на врачка (майстор) - не споменавай какво мислиш ти, а потърси мнение". Иначе се случва така, че врачката вместо да търси проблем се съгласява с твоето мнение - за да удовлетвори каприза...
Моят съвет е да се срещнеш със собственик на на същият автомобил и да си спретнете по "едно кръгче" първо с едната а после с другата количка... А!... и гледайте да не сте с различно чипосване, че и от там може да се окаже, че има разлики...
Пожелавам успех!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
И според мен си ѝ свикнал. Аз така започвам да се филмирам понякога. Обаче като вземех някоя от служебните, който са с подобна мощност, и после си променям мнението 
Относно нафтата - екто дизела е най-голямата шитня, която веднъж направих грешка да сипя. Беше една зима, като отивахме на ски и реших да пробвам. Нали е модерно
На другата сутрин беше -4°C и запали с въртене, а иначе с обикновена нафта на Еко или ОМВ, палеше от четвърт оборот на -20°C. Това на мен ми беше достатъчно да забравя за Екто. Иначе обикновен дизел на Лукойл сипвам понякога като няма друго наоколо.

Относно нафтата - екто дизела е най-голямата шитня, която веднъж направих грешка да сипя. Беше една зима, като отивахме на ски и реших да пробвам. Нали е модерно

7 мнения
• Страница 1 от 1