Ниски обороти при студен мотор !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Ниски обороти при студен мотор !!!
Здравейте колеги ,
Проблема е следния !
Колата е e36, двигател 1.6 ,93-та година м40 е мотора,има ГУ обикновена.Когато запля колата и докато е студен мотора работи на около 650-700 оборота,след като загрее оборотите се нормализират и заковават на 800.Като я запаля намясто и я форсирам ,примерно до 3-4к оборота ,след като спра да подавам газ обортомера пада до 400-500 и пак се нормализира до 650.Един път след потегляне при студен мотор се наложи да спра да дам предимство и колата огасна .Колата е с замасена ламбда сонда ,дебитомера ми е настройван преди 1-2 седмици .Има ли вероятност някой температурен датчик да се бъзика с мен или проблема да го търся на друго място!?Притеснявам се защото идват по-судени дни и да не осъмна някоя сутрин ...
Проблема е следния !
Колата е e36, двигател 1.6 ,93-та година м40 е мотора,има ГУ обикновена.Когато запля колата и докато е студен мотора работи на около 650-700 оборота,след като загрее оборотите се нормализират и заковават на 800.Като я запаля намясто и я форсирам ,примерно до 3-4к оборота ,след като спра да подавам газ обортомера пада до 400-500 и пак се нормализира до 650.Един път след потегляне при студен мотор се наложи да спра да дам предимство и колата огасна .Колата е с замасена ламбда сонда ,дебитомера ми е настройван преди 1-2 седмици .Има ли вероятност някой температурен датчик да се бъзика с мен или проблема да го търся на друго място!?Притеснявам се защото идват по-судени дни и да не осъмна някоя сутрин ...
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: Ниски обороти при студен мотор !!!
Ми закарай я на диагностика първо. После си смени ламдата , ако е дала фира. Но с живи данни от диагностиката ще си покаже. Другото е гадаене на боб 

Re: Ниски обороти при студен мотор !!!
pgv64 написа:Ми закарай я на диагностика първо. После си смени ламдата , ако е дала фира. Но с живи данни от диагностиката ще си покаже. Другото е гадаене на боб
Аз ходих на диагностика но като ми прави колегата настройките на дебитомера колата беше загряла.Явно пак ще трябва да се ходи.
А относно за ламбда сонда аз я махнах и не мился да слагам нова имам кой да ми прави насройки

Мерси за отговора !
3 мнения
• Страница 1 от 1