Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Re: Е46 - Разход гориво!
andreykostov написа:
Колега от къде го извади този разход![]()
Това ръчни скорости ли са??? То и да са ръчни да ни дава толкова голяма разлика.. на мен градско ми дава между 9.6 и 10.3 а извънградско по 7 не съм падал.. с 90-100 ми даде 6.9
С ръчни съм да, но това 6.9 със скорост под 100 за мен не е нормално, това е бензинов разход

- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Малко пресни наблюдения върху разхода на 325хi. Магистралата до Бургас с включен темпомат и средна скорост по GPS 122км.ч. разхода на газ е 11.7/100. Това е с климатик, 4 човека и багаж като за плаж. При скорости до 100км/ч. и много спокойно каране съм свалял разхода до 9/100. Градския разход в София е около 14-15/100 без климатика. ГИ-то е Романо с ОБД и е перфектно настроено /дългите тримове са в рамките на +5..+6% при изключена ОБД корекция/. Аз съм доволен от разхода, защото съм сигурен, че по-малък с М54 и автомобил като моя е невъзможно да се постигне. Ако обедня сместа още тримовете ще скочат и ще започне да пали чека в определени моменти, като единственото положително нещо от цялата работа ще е че бордовия комп ще започне да показва разход близък до реалния на газ. В момента разликата е 10% в полза на газта!
Next написа:dilqn82 написа:за е46 320i извънградско до 7/100 с климатроник
градско 12,5/100 с климатроник
а на ръчка става страшно
Стига беее сигурно караш само по надолнища на оборот!!!
Спрете се с тия разходи бе и ние имаме коли и ние знаем колко горят!
не виждам ако лъжа какво печеля!!!извън градското е с скорост 110 км/ч
- D.K.BMW
- Потребител
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: m3 e46
Значи да го разбирам така 320д 136 коня
градско 9-10л
извънградско 7-8л
градско 9-10л
извънградско 7-8л
- GranTorino
- Потребител
-
320Д 136кс.
магистрала 5.3 с климатроник
градско 7.0
магистрала 5.3 с климатроник
градско 7.0
- gkosev
- Потребител
-
- Кара: E46 330xd '03
- Мечтае да кара: 330xd
330xd 204к.с на магистрала с включен темпомат на около 130-140 с климатик и 2ма пътници - 7/100 засечено на колонката. Градското варира много и нямам точни наблюдения, но грубо е около 10-13л. Бордовия показва средно с 2 литра по-малко 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
а на ръчка става страшно
Това, че ти не знаеш как да караш колата си оптимално , не значи че всички лъжат за разхода . То не е като да даваш газ нагоре по баира на 5та от 50км/ч и да се чудиш какво се случва

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Ачо, а това, че ти караш колата си с подход "целенасочено икономично каране", с цел съзнателно постигане на рекорди по икономичност и хвалене после по форумите, не значи че разходите ти са постигнати при нормални и ежедневни условия и шофиране. Неведнъж си споделял как се влачиш до Кнежа, изключваш от скорост по магистралите и стигаш дотам с 20 лева бензин, караш вечер за кеф по околовръстното и големите булеварди при нулев трафик и после хората решават че 323и харчи 8 градско и 4 извънградско.
Не споря, че такъв разход може да бъде постигнат, ако това е самоцел. Но отново напомням, че повечето хора си карат колите нормално, без да получават конвулсии от ужас, когато натиснат газта повече от 1 сантиметър или пък недай Боже стрелката за горивото мръдне 4 милиметра повече от допустимото.
И понеже монетата има 2 страни, ти припомням, че беше споделял също така че колата ти в при по-тежък трафик, в малките централни улички на София и с климатик гори около 13-14 на 100. Но това май ти е единственият пост с реален и нормален разход, който не е обект на пестеливо шофиране.
Ако някой човек евентуално не го прочете /защото съотношението на поста с високия разход е 1 на 100 всравнение с постовете ти за икономичното каране/, ще си купи 323и, ще вземе да му изхарчи 12-13 градско и човекът ще тръгне да търси повреди за отстраняване по колата си. Ще даде един куп пари и накрая ще осъзнае, че колата толкова си гори.
И други хора карат 323и /включително мой колега/ и неведнъж ми е давал колата му за по няколко дни, когато моята е в сервиз например. При НОРМАЛНО каране, винаги ми дава 13-14 градско и 8-9 извънградско. При поставена цел "рекорд по икономия" сме я смъквали с него на около 6 извънградско и 9 градско, но такъв разход не е меродавен за ежедневните условия, включително и за малките градове, където разходът, противно на общоприетото, дори е по-висок от София, защото разстоянията са къси, уличките тесни, пътуваното време - малко и се кара само на първа и втора и колата въобще не може да загрее.
Идеята на темата, предвид споделяната информация, е да се споделят някакви усреднени стойности, а когато се публикуват съмнително икономични, да се пише, че са обект на експеримент, проба или конкретна цел.
Аз лично съм смъквал 323и на 6.1 на 100 по колонка. Това не значи, че колата гори толкова и не значи че съм описал при какви условия съм постигнал разхода.
Не споря, че такъв разход може да бъде постигнат, ако това е самоцел. Но отново напомням, че повечето хора си карат колите нормално, без да получават конвулсии от ужас, когато натиснат газта повече от 1 сантиметър или пък недай Боже стрелката за горивото мръдне 4 милиметра повече от допустимото.
И понеже монетата има 2 страни, ти припомням, че беше споделял също така че колата ти в при по-тежък трафик, в малките централни улички на София и с климатик гори около 13-14 на 100. Но това май ти е единственият пост с реален и нормален разход, който не е обект на пестеливо шофиране.
Ако някой човек евентуално не го прочете /защото съотношението на поста с високия разход е 1 на 100 всравнение с постовете ти за икономичното каране/, ще си купи 323и, ще вземе да му изхарчи 12-13 градско и човекът ще тръгне да търси повреди за отстраняване по колата си. Ще даде един куп пари и накрая ще осъзнае, че колата толкова си гори.
И други хора карат 323и /включително мой колега/ и неведнъж ми е давал колата му за по няколко дни, когато моята е в сервиз например. При НОРМАЛНО каране, винаги ми дава 13-14 градско и 8-9 извънградско. При поставена цел "рекорд по икономия" сме я смъквали с него на около 6 извънградско и 9 градско, но такъв разход не е меродавен за ежедневните условия, включително и за малките градове, където разходът, противно на общоприетото, дори е по-висок от София, защото разстоянията са къси, уличките тесни, пътуваното време - малко и се кара само на първа и втора и колата въобще не може да загрее.
Идеята на темата, предвид споделяната информация, е да се споделят някакви усреднени стойности, а когато се публикуват съмнително икономични, да се пише, че са обект на експеримент, проба или конкретна цел.
Аз лично съм смъквал 323и на 6.1 на 100 по колонка. Това не значи, че колата гори толкова и не значи че съм описал при какви условия съм постигнал разхода.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Прав е колегата. Много басни се творят във форума. Служебната ми каляска е Фиеста 1,4 ТД-2012 година. Карам я от нова до сега е на 50000. Тази кола е само с две предни седалки, т.е. е супер лека. На извънградско гори 4/100 нафта. Това е нова кола от фолио и пластмаса с две врати.
Тук над 10 годишни купета дето са над 1400 кг с ДВГ 2500 кубика-6цил. бензин правят разход 5/100 бензин???
Евала!!!
Тук над 10 годишни купета дето са над 1400 кг с ДВГ 2500 кубика-6цил. бензин правят разход 5/100 бензин???
Евала!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Нямаше нужда да изписваш един ферман . Когато съм се влачел до кнежа съм постигал 5,7 (не съм падал под 95 км/ч) , когато съм карал със 120-130 до Търново с изпреварвания , това онова не ми е качвало над 7/100 . Градско средно да кажем ми е 12/100 . Това са нормални стойности . 14/100 градско не знам в какъв трафик трябва да се набиеш . Аз говоря примерно за Лозенец-Люлин или Лозенец-Младост до 12/100 е . карането -1ва и 2ра им давам рязко газ и под 3500 не превключвам ... след това направо 4та . Та не е като да карам флегматично .
Та в тоя ред на мисли , 320и с нормално каране си гори 7/100 и 12,5/100 та изказвания като
... са тъпи и неуместни
Не беше далече времето когато и ти беше същия трол и набивахме в главата , кое колко гори .
Та в тоя ред на мисли , 320и с нормално каране си гори 7/100 и 12,5/100 та изказвания като
а на ръчка става страшно
... са тъпи и неуместни

Не беше далече времето когато и ти беше същия трол и набивахме в главата , кое колко гори .
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Това колко да изпиша не определяш ти. А относно това в какво съм вярвал навремето - ето, качил съм се, покарал съм колата ти и дори при мен даде доста по-висок разход от твоите цитати. Вече последните, които си написал, са по-близки до реалността.
А и нали навремето ме убеждаваше, че колкото е по-голям моторът, толкова по-нисък разход дава. Защо тогава 320и да харчи по-малко от теб? Ти трябва да си по-икономичен, а 330и - още по-икономичен и от теб. По каталог, може би да, но нека се качиме на 320и и на 330и и да им раздаваме яко газ, да видиме кой мотор ще изхарчи повече.
А и нали навремето ме убеждаваше, че колкото е по-голям моторът, толкова по-нисък разход дава. Защо тогава 320и да харчи по-малко от теб? Ти трябва да си по-икономичен, а 330и - още по-икономичен и от теб. По каталог, може би да, но нека се качиме на 320и и на 330и и да им раздаваме яко газ, да видиме кой мотор ще изхарчи повече.
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
според мен на разхода влияят основно доста фактори като колко души се возят в колата има ли багаж
зимно време ли е лятно ли
извънградско е едно по магистралата друго по първокласен път и т.н.
отделен е въпроса в какво техническо състояние е колата и качеството на горивото
така че всичко е относително и не може да се мери с един аршин
зимно време ли е лятно ли
извънградско е едно по магистралата друго по първокласен път и т.н.
отделен е въпроса в какво техническо състояние е колата и качеството на горивото
така че всичко е относително и не може да се мери с един аршин

- miro krastev
- Потребител
-
- Кара: E46
- Детайли за колата: 2002 година ,330 дизел автомат.М57
330Д с трима души,много багаж и работещ климатроник на извънградско каране между 140 и 180 засичане два пъти на колонка разход 7.0 литра на 100км.Градско при нормално каране 10.9 литра.Колата е автомат.
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
miro krastev написа:330Д с трима души,много багаж и работещ климатроник на извънградско каране между 140 и 180 засичане два пъти на колонка разход 7.0 литра на 100км.Градско при нормално каране 10.9 литра.Колата е автомат.
това си е нормалния разход за 330д ,разбирасе с ръчна скоростна кутия се постигат градско малко по-добри резултати
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,