Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Leon » 27 Авг 2013, 8:22

Тази кола нова е струвала малко под 100хил. лв. На 7 год. я продават за 15 с печалба. По Шваке вероятно е поне 24-5хил. Случайни размисли. Ти прецени дали да се довериш на търговеца. Иначе колата не изглежда никак лошо на снимки.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 27 Авг 2013, 15:38

като състояние на снимки не може много да се каже. реалните километри не ги коментирам въобще. бедничка е от към екстри (зависи какво търсиш), а търговците в този регион не искам да ги коментирам. имаше един докара на братовчед си (който ми е колега) такъв италиански кенеф....

ПП: понеже точно гледах темата за откраднатите бмв-та (а и аз съм препатил), няма фабрична аларма :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 29 Авг 2013, 6:07

Колеги, можете ли да изкажете мнение за тази кола http://www.cars.bg/c276803 .... ?! :yes:
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Авг 2013, 11:13

armagedon01 написа:Колеги, можете ли да изкажете мнение за тази кола http://www.cars.bg/c276803 .... ?! :yes:

надписа HSV (Holden Special Vehicles) ми извади очите...

280-те коня също, което значи, че продавача или не е наясно, какво продава или лъже или и двете (най-зле)!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon01 » 29 Авг 2013, 15:06

vicho написа:
armagedon01 написа:Колеги, можете ли да изкажете мнение за тази кола http://www.cars.bg/c276803 .... ?! :yes:

надписа HSV (Holden Special Vehicles) ми извади очите...

280-те коня също, което значи, че продавача или не е наясно, какво продава или лъже или и двете (най-зле)!

по телефона продавача каза, че е 272 коня, HSV на мен лично нищо не ми говори ......
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 29 Авг 2013, 15:14

Ако е от Северна Германия, Hamburger Sport Verein също е вариант. :mhihi:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 29 Авг 2013, 19:58

cww написа:Ако е от Северна Германия, Hamburger Sport Verein също е вариант. :mhihi:

И аз на това залагам :mhihi:
Гледам че транзитките са с Берлинска регистрация, така че това е по вероятно...
Иначе колата визуално изглежда читава ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon01 » 29 Авг 2013, 21:46

А някой може ли да даде контакти на сервиз във В. Търново или някой колега от там, който да я погледне и да изкаже компетентно мнение ..... може и на лично ...?!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 01 Сеп 2013, 15:06

Колеги, аз имам само едно питане. На таблото на БМВ Е90 163 коня, 2.0 дизел. 2006 година. На таблото на екранчето където се гледа, температура оставащи километри до следващо зареждане. И между километрите които са навъртяни през годините и другия дневния километраж, има едно триъгълниче с удивителен знак кето се вижда при запалена кола. Та това триъгълниче има ли повод за притеснение щом се вижда? Не мога да преценя дали свети или само така се вижда защото е снимано с светкавица и километрите не се виждат да светят. Но по стрелката на оборотите съдя че е запалена. Има и друга снимка на която се вижда как светят числата на температурата но пък там вече не се виждат километрите и въпросното триъгълниче. В обявата пише че предишния собственик е сменил турбото. Благодаря ви предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 01 Сеп 2013, 15:32

Krasimir19 написа:Колеги, аз имам само едно питане. На таблото на БМВ Е90 163 коня, 2.0 дизел. 2006 година. На таблото на екранчето където се гледа, температура оставащи километри до следващо зареждане. И между километрите които са навъртяни през годините и другия дневния километраж, има едно триъгълниче с удивителен знак кето се вижда при запалена кола. Та това триъгълниче има ли повод за притеснение щом се вижда? Не мога да преценя дали свети или само така се вижда защото е снимано с светкавица и километрите не се виждат да светят. Но по стрелката на оборотите съдя че е запалена. Има и друга снимка на която се вижда как светят числата на температурата но пък там вече не се виждат километрите и въпросното триъгълниче. В обявата пише че предишния собственик е сменил турбото. Благодаря ви предварително.

триъгълника свети за грешки, което е доста обширно понятие - може да е нещо сериозно, може горивото да е на резерва, може някой сервизен интервал (като смяна на масло, накладки и т.н.) да е изтекъл....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 02 Сеп 2013, 17:29

Може и малко течност за чистачки.Докато не се види на "check"от менюто,само се гадае.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 02 Сеп 2013, 17:49

cocosas написа:
julkata1 написа:
Vasil St. Vasilev написа:Здравейте колеги,

Реших да си купя BMW и съм заделил приличен бюджет. Колебая се между 335d и 330xd, 2007 година. Държа на някои екстри, предимно навигация. Моля ви за съвет, кой модел би бил по-удачният избор и в какъв ценови диапазон ще е. Оглеждането на интернет обявите в България и Германия ми показа, че има огромни несъответствия най-малко в пробег-а (все пак този автомобил е внесен от някъде в повечето случаи).

Предварително благодаря за помощта!

Колега качи се и пробвай някои от колите за продан тук в България и виж коя ти допада, само задно или 4х4. След теста ще видиш, че 335D е по-добрия избор :mhihi: В Германия има и двата модела за около 15к Евро, гледай обяви само от частни лица с пълна сервизна история и под 200к км.

аз гледам за е60 от Гермния. Понеже смятам един познат авто търговец да ми я докара и ми каза точно обратното - да съм гледал само обяви от автокъщи. Каза че много от случаите били фалшиви обяви и вика че примерно се оговаряш с човека и отиваш на място и оня вика че се е отказал и нямало да си продава колата и вазни такива...

Аз съм чувал че повечето автокъщи са на чужденци, честа практика е да внасят от Италия и да продават за немски, да въртят километри и тн. За да ти е мирна главата гледай коли с пълна сервизна история, дали е от човек или къща все тая ако е читава колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 02 Сеп 2013, 22:43

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3yj6ag

Може ли някой да изкаже детайлно мнение относно този автомобил ? Има ли нещо притеснително по интериор/екстериор, което аз лично не мога да уловя по простата причина, че не съм на 100% запознат с детайлната конкретика в Е90 фейслифт :mhihi: но колата ми харесва и ще ходя да я гледам тези дни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 02 Сеп 2013, 23:26

nikolayp написа:
Krasimir19 написа:Колеги, аз имам само едно питане. На таблото на БМВ Е90 163 коня, 2.0 дизел. 2006 година. На таблото на екранчето където се гледа, температура оставащи километри до следващо зареждане. И между километрите които са навъртяни през годините и другия дневния километраж, има едно триъгълниче с удивителен знак кето се вижда при запалена кола. Та това триъгълниче има ли повод за притеснение щом се вижда? Не мога да преценя дали свети или само така се вижда защото е снимано с светкавица и километрите не се виждат да светят. Но по стрелката на оборотите съдя че е запалена. Има и друга снимка на която се вижда как светят числата на температурата но пък там вече не се виждат километрите и въпросното триъгълниче. В обявата пише че предишния собственик е сменил турбото. Благодаря ви предварително.

триъгълника свети за грешки, което е доста обширно понятие - може да е нещо сериозно, може горивото да е на резерва, може някой сервизен интервал (като смяна на масло, накладки и т.н.) да е изтекъл....

galant написа:Може и малко течност за чистачки.Докато не се види на "check"от менюто,само се гадае.

Благодаря колеги, ще се опитам да ги гледам какви грешки дават и за какво, да видим за какво иде реч.. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 03 Сеп 2013, 7:32

adko001 написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11373702723395364&f1=details&slink=3yj6ag

Може ли някой да изкаже детайлно мнение относно този автомобил ? Има ли нещо притеснително по интериор/екстериор, което аз лично не мога да уловя по простата причина, че не съм на 100% запознат с детайлната конкретика в Е90 фейслифт :mhihi: но колата ми харесва и ще ходя да я гледам тези дни

По принцип не е редно човек да издребнява като си купува кола втора употрба, но все пак като ти продават нещо, което представят като излязло от завода, може да се позагледаш. Питай къде са уплътненията над фаровете и бъбреците и защо ги няма? Както писах някъде напред - може и да са ги запиляли в някой сервиз, но ако нищо не е пипано отпред, защо са махани?

Не, че е проблем, обаче тази добавената навигация по-добре да я няма и да си с поне 500 лева отдолу и за тях да си сложиш един Гармин (примерно). Така хем нямаш I-Drive, хем ти го продават като с навигация. Ама I-Drive не е само навигацията, а доста други настройки по колата, които иначе трябва да търсиш в n-то подменю, ако въобще ги има.

От друга страна, по-добре ходи ѝ виж техническото състояние какво е, защото все пак си купуваш кола, а не холова гарнитура.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93