Вярвате ли в извънземни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществуват ли извънземни?

Да
143
87%
Не
8
5%
Не мога да преценя
13
8%

Общо гласове : 164
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Вярвате ли в извънземни?

Мнение от drago_pavlov » 28 Авг 2013, 14:02

Направих си труда да прочета целия пост и останах така :shock:
Vra4anin написа: Нима не е имало щастливи хора по времето на "Осман Паша"

Е това ако не е свръх цинизъм... Даже не знам как да го коментирам...
Сигурно затова Ботев е станал "кръчмарски революционер" както го определиха в една друга тема - всяка вечер по кръчмите пиян от щастие... :kuku:

Vra4anin написа: Истината е, че личното, персоналното щастие на един човек, не зависи като цяло от парите, от държавата, града и т.н. където живее, зависи си изцяло от самия него, от това как той възприема "своя свят". Личното щастие зависи ако щеш и от това как ще си разпределиш времето което ти е дадено за т.нар. "живот" - време което трябва да се опиташ да създадеш нещо за себе си или време, в което ще си блъскаш главата в търсене на истината. Всеки сам избира.

А тази "истина" е откровена глупост... Или е истина за тези дето свършват с бяла престилка и завързани на гърба ръкави...
Това как аз възприемам моя свят по никакъв начи не може да промени заобикалящата ме среда.
Може да имам супер къща, прекрасно семейство, нова кола и това да ме прави щастлив... докато съм вкъщи. Но как това ще промени факта, че по улицата навсякъде е мизерия, кучета, котки, просяци. Тези неща мен ме правят нещастен...
Като отида в магазина не се замислям какво мога да си позволя - купувам си каквото искам, но за пенсионера пред мен на касата дето брои жълтите стотинки за едно мляко и един хляб нещата не стоят така. Това мен ме прави нещастен...
Свинете като Кръстева и Пеевски дето не си знаят милионите си разнасят дебелите гъзове по целия свят, живеят като богове на гърба на хората, а в същото време през ден някоя майка плаче от ефира, че няма 20 бона за операция на детето си... Това също ме прави нещастен...

В такава обстановка може да е щастлив единствено кон с капаци, абсолютен непукист или психично болен...
Няма как нормален човек да е щастлив при положение, че отвсякъде го заобикаля мизерията и нещастието на околните, а той в същото време знае, че нищо не може да направи...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Авг 2013, 14:31

Баце, такива като теб са си нещастни по дифолт.
Като виждаш бездомно куче, прибираш го.
Като баба пред теб брои стотинките, даваш и 2 лева. Като дебил с БМВ се опитва да се очисти зрелищно около колата ти, подминаваш го с безразличие.
Прави така и ще си щастлив, и не само ти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Авг 2013, 14:34

Petrolhead написа:Баце, такива като теб са си нещастни по дифолт.
Като виждаш бездомно куче, прибираш го.
Като баба пред теб брои стотинките, даваш и 2 лева. Като дебил с БМВ се опитва да се очисти зрелищно около колата ти, подминаваш го с безразличие.
Прави така и ще си щастлив, и не само ти

Ти за пореден път доказваш, че си пълен дебил :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Авг 2013, 15:13

Vra4anin написа:На много хора, клошарите им изглеждат безпомощни и ги съжаляват, но всъщност масово клошарите не са за съжаление - голяма част от тях искат да са си клошари, да са независими. Не им дреме, че ядат остатъци, не им дреме, че ходят с дрипи и не се къпят или че живеят по шахти - на тях това не им е приоритет, не обръщат внимание на такива неща. Мислиш че говоря глупости - опитай се да завържеш разговор с непознат клошар да видиш дали въобще би искал да говори с теб, дори да успееш да го усетиш що за птица е, поне 2-а от 5-а ще са хора - индивидуалисти които са твърдоглави същества, хора които си ги устройва този им начин на живот ("устройва", не значи "обичат") и не искат помощ от някого. Във всеобщите очи изглеждат тъжно и жалко, в техните си очи масово, те са тези, които са свободни и независими.

Може и да си прав, сигурно 80-90% са такива.
Но има доста такива, които не го искат този начин на живот, но са принудени да го живеят...
Преди около 2 седмици като излизахме с жена ми за работа, тъкмо се качваме в колата, която беше спряна до контейнерите, и дойде един дядо на около 70 години, целия мръсен и окъсан, и започна да рови в контейнера. Жена ми отвори прозореца и му даде една праскова и някакви бисквити, които си беше взела за работа. Човека се изчерви, щеше да потъне в земята от срам, но ги взе, а очите му се насълзиха... Мислиш ли че той е такъв като описаните от теб, и дали е единствения???

Vra4anin написа:
Няма как нормален човек да е щастлив при положение, че отвсякъде го заобикаля мизерията и нещастието на околните, а той в същото време знае, че нищо не може да направи...

Напротив, може да се направи, стига човек да има желание. Като виждаш котките и мизерията - приюти животните у дома си и почисти мръсотията на общата улица/вход/блок, като виждаш стареца, че няма пари за храна - напазарувай му цяла торба с храна. Направиш ли едно такова добро дело, ще се почувстваш на седмото небе и ще те зареди с положителна енергия. Всеобщо целия свят не можеш да промениш, но не е и нужно.

Мога ли да приютя всички бездомни животни? А мога ли спра безмозъчните идиоти да си изхвърлят новородените кучета/котета на улицата?
Дори да изчистя около блока, защо да го правя? Ежедневно виждам как от горните етажи хвърчат боклуци надолу. Пресен пример от вчера - излизам на терасата и пред мен на дървото метла :shock: Е що за идиот трябва да си, че да си метнеш счупената метла през терасата???
Мога ли да напазарувам за 20-те бедни пенсионери дето са в била всеки път като отида?

Vra4anin написа:А колега да попитам - ти за общото и околното ли живееш или живееш у дома си, я с родители, я с жена/деца, я със съквартирант/приятел ? Не се ли води домът - семейството като най-важната градивна единица (независимо от какъв тип е) в едно общество, там където трябва да се зародят любовта, обичта, семейството е това което ни крепи и държи в тежки моменти. Когато човек има семейство някакво, той мисли като цяло за него, а не за всеобщото благо, но може и да си е до човека.

Тук си прав, но това е само една от гледните точки.Или аз съм нещо сбъркан, но колкото и добре да съм аз, не мога да съм напълно щастлив във тая мизерия която ни заобикаля...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 28 Авг 2013, 15:16

Врачанин по принцип съм съгласен с теб ама много дълги постове бре :D хайде да не се отклоняваме от хубавата тема за извънземните.
Какво ще кажете за племето от африка което твърди, че е от съзвездието Сириус? Според мен много от божествата в миналото са били някакви извънземни който са посещавали земята. Дали са искали да вършат добро или са си имали техни си цели можем само да гадаем. Също така напредъка на цивилизацията от последните 200 години.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Авг 2013, 15:43

И аз де се обърна към Драго.
Никой не те кара да помогнеш на всички. Прибери 1 куче, нахрани един пенсионер зарязан от неблагодарните си деца.
Няма кой друг да го направи, гарантирам ти ще станеш по-щастлив.

А относно извънземните, и да ги има са далече. Нищо не можем да направим по въпроса докато не дойдат за по кафе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Авг 2013, 16:25

Мммм по темата ..
Какво мислите за това .Казват че били най големите в света открити до сега ?
http://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0 ... 24&bih=623
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 28 Авг 2013, 20:30

като стана дума с какво борави науката - факти или предположения
теорията на аинщаин е пълна глупост
то и затова е "теория" защото се основава на предположения а не на факти
но е част от "науката"
теориите се приемат скептично не без основание
полезното в тях е да накара останалите учени да се разтърсят за отговори
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 28 Авг 2013, 21:20

cave troll написа:...теорията на аинщаин е пълна глупост...

Кой е тоя пък и каква е тая теория дето е измислил :?: Вероятно е поредният тъп алкохолик дето е писал глупости в някоя кръчма след 3 бутилки евтино и гадно уиски марка "Цар Киро"- що трябва да ни пука за такива :?: Или за мнението на такива като теб дето в една дума от 7 букви правят 3 грешки, не знаят за съществуването на буква "Й", главните букви и препинателните знаци :?:

Въпреки, че говорим за теориите на някакъв алкохолик писани по кръчмите ми е интересно кое ти дава право да го наречеш "глупак" :?: Не му ли стигат проблемите на горкият несретник, ами сега и му сложи "великата" теория при глупостите- дано си достатъчно умен и имаш сериозни основания :winky: Не че ми пука за пиянските теории на някой, ама понеже аз нямам собствени теории (пък били те и писани след 3-та бутилка уиски) някак си изпитвам уважение към другите хора дето имат такива. Не заради друго, ами щото ми е малко трудно да разбера всичко в теориите (то е нормално де, нали са пиянски драсканици), а не искам да се излагам пред всички и да казвам "Тоя е писал пълни глупости тука".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Авг 2013, 21:28

cave troll написа:като стана дума с какво борави науката - факти или предположения
теорията на аинщаин е пълна глупост
то и затова е "теория" защото се основава на предположения а не на факти
но е част от "науката"
теориите се приемат скептично не без основание
полезното в тях е да накара останалите учени да се разтърсят за отговори

Тебе май Einstein ти звучи като айнцуцвайнцудрън - култов лаф на наш именит спортен деятел или бъркам ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 28 Авг 2013, 21:32

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 28 Авг 2013, 21:42

F3P написа:
cave troll написа:...теорията на аинщаин е пълна глупост...

Кой е тоя пък и каква е тая теория дето е измислил :?: Вероятно е поредният тъп алкохолик дето е писал глупости в някоя кръчма след 3 бутилки евтино и гадно уиски марка "Цар Киро"- що трябва да ни пука за такива :?: Или за мнението на такива като теб дето в една дума от 7 букви правят 3 грешки, не знаят за съществуването на буква "Й", главните букви и препинателните знаци :?:

Въпреки, че говорим за теориите на някакъв алкохолик писани по кръчмите ми е интересно кое ти дава право да го наречеш "глупак" :?: Не му ли стигат проблемите на горкият несретник, ами сега и му сложи "великата" теория при глупостите- дано си достатъчно умен и имаш сериозни основания :winky: Не че ми пука за пиянските теории на някой, ама понеже аз нямам собствени теории (пък били те и писани след 3-та бутилка уиски) някак си изпитвам уважение към другите хора дето имат такива. Не заради друго, ами щото ми е малко трудно да разбера всичко в теориите (то е нормално де, нали са пиянски драсканици), а не искам да се излагам пред всички и да казвам "Тоя е писал пълни глупости тука".

защо се палиш толкова не знам но изписа един ферман за да зададеш следния въпрос: защо теориата за относителноста на аинщаин да е глупост ? виждаш ли колко е кратко ?

времето не е реална а имагинерна величина измислена от хората за да измерят скоростта на едно тяло между точка а и точка б
реалните величини в пространството са x y z
движението на разни предмети в пространството е с различна скорост и на хората им е трябвало начин да я измерят затова са си послужили с "помощна" величина
която между другото са базирали отново на скоростта на познати обекти - слънцето и земята
ако бяха решили навремето друго сега можеше да имаме 68 часа в денонощоето и 124 секунди в един час просто пример
пространство и скорост са абсолютни величини и следователно измислената от хората "производна величина" "време" също е абсолютна макар и измислена
точка
наи смешното в теорията на аинщаин е че базираики се на скоростта на светлината която е абсолютна стоиност от гледна точка на разстояние и скорост се опитва да "изкриви" времето и да го направи относителна стоиност
физика 5-6 клас вече не помня
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2013, 0:30

Айде стига с глупостите.

Колега трол, ако толкова уважаваш Айнщайн научи се поне името му да пишеш без три грешки в него ;)
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 29 Авг 2013, 7:35

cave troll написа:защо се палиш толкова не знам но изписа един ферман за да зададеш следния въпрос: защо теориата за относителноста на аинщаин да е глупост ? виждаш ли колко е кратко ?

...

Защо се паля не е твоя работа, може да ми е къс фитила в някои случаи. Понеже не схващаш какво съм написал да ти го разясня: ако напиша мнението си за твоите простотии в прав текст не ми мърда бан за минимум 6 месеца, най-вероятно ще е постоянен...

И понеже държиш да ти задавам точни и кратки въпроси да питам следното- искам ясен отговор, със сканирани доказателства от твоя страна:

Кой си ти, че да оспорваш Айнщайн :?:
Я да видим колко дипломи имаш, по какво са, колко научни публикации имаш, имаш ли поне "проф." пред името... По-правилно е въпроса да го четеш така: "Кой си ти бе пикльо, че си позволяваш изобщо да разсъждаваш по теориите на Айнщайн :?: "

Втори въпрос: Колко букви има в нашата азбука :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Авг 2013, 8:42

Като стана въпрос за теории и то на Айнщайн (колегата дето оспорва теорията е прав до някъде,пропусна да спомене само че всъщност Айнщайн не приема времето като константа и че е възможно да се "усуче" или изкриви,ама да не задълбаваме,просто човека е казал в две думи че време и пространство не са на една плоскост,което нали дава хляб именно че може да се пътува на големи разстояния)
Та в друг контекст,като казваме наука и че няма научни доказателства за съществуване на извън земни,как тогава има научни обяснения за Е=МхC2,нали ,надявам се да знаете какво точно означава това,не като цитат а в реална обстановка...
Та как е доказано че наистина е вярно!?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата