Предстояща покупка на Е38 (дизел / бензин) ???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: Предстояща покупка на Е38 (дизел / бензин) ???
iliew написа:Bavarcho написа:Преди седмица продадох 735 човека дето го купи каза че е търсил 730Д но не намерил читаво (за парите дето има, по-скъпи може и да е имало)..
А за дилемата - бензин 740, може и 750 ако имаш мерак и топки
За да си вземе човек 750...трябва да е пьлен мазохист... 740 бенз за мен е оптималния вариант... А дали да е 4 или 4.4 ... аз бях пред тази дилема.... м60б40 излиза малко по надежден.... ето и темата... viewtopic.php?f=123&t=206013 И най-вече се сьобраззих с мнението на един от модераторите.. Илко Иванов..
Колега близо 1 година карах 750-ката ... вече ме е яд,че смених мотора с 3.5 ,а не му сложих една газ4ица и да ми дава 19/100 и да си сфиркам

П.П Ако колегата има възможност да му сипва при разход от 19/100 в града да не му мисли а да взима 750

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
chernobila написа:iliew написа:Bavarcho написа:Преди седмица продадох 735 човека дето го купи каза че е търсил 730Д но не намерил читаво (за парите дето има, по-скъпи може и да е имало)..
А за дилемата - бензин 740, може и 750 ако имаш мерак и топки
За да си вземе човек 750...трябва да е пьлен мазохист... 740 бенз за мен е оптималния вариант... А дали да е 4 или 4.4 ... аз бях пред тази дилема.... м60б40 излиза малко по надежден.... ето и темата... viewtopic.php?f=123&t=206013 И най-вече се сьобраззих с мнението на един от модераторите.. Илко Иванов..
Колега близо 1 година карах 750-ката ... вече ме е яд,че смених мотора с 3.5 ,а не му сложих една газ4ица и да ми дава 19/100 и да си сфиркамЗа една година и близо 9000 км пробег двигателя нямаше НИТО ЕДНА ГРЕШКА НА ДИАГНОСТИКА
![]()
Това е уникален двигател просто нямам думи
![]()
П.П Ако колегата има възможност да му сипва при разход от 19/100 в града да не му мисли а да взима 750
Браво на теб...за да изказвам мнение за този двг значи и аз сьм го понастьпвал... Е сьщата тази кола 750ил ми е на двора ..вече разчастена и разпродадена....ТИ....след като си толкова доволен...що сложи 3.5? Айде моля ви се.... Заслужават ли си тези 4 допьлнителни цилиндьра за по добро ускорорение спрямо в8.. 0-100 с 0.4 сек.????? Или в8 вади по лош звук от 12..??? Спирам да пиша по темата....пича да си взема каквото прецени....
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
B1ZzY_BMW написа:Здравейте колеги предстои ми покупка на Е38 но се чудя с какъв мотор да е . Та спря съм се на тези мотори : 3.0 D, 3.5 i 4.0 i , 5.0i . Интересува ме кой е най сполучлив и кой на и малко проблеми дава по принцип . Очаквам вашите мнения .![]()
![]()
Като притежател на Е38 те съветвам да вземеш - бензинова (без 750i), а като собственик на автосервиз - дизелова

Успех!

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- guttaville
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: F01/F02
- Детайли за колата: M57D30
Аз съм с 3.0d и съм много доволен от колата.Пъргава е - 400Нм въртящ момент си се усещат като я натиснеш.Не харчи много,на мен ми дава 11.8 градско.Не съм имал проблеми по самия двигател.Много съм доволен от колата. Проблеми с турбини и с дюзи не съм имал (само едната е извън нормата малко,още като я взех ми го съобщиха на диагностиката като бях),но вече 1 година и половина си я карам без проблем дори с тази диагноза.Останалото си е като всички автомобили - масло,накладки амортисьори и т.н.
Няма нито едно БМВ блъснато отзад,защото не могат да ги стигнат!
В 750 вътре всичко е кожа, табло, врати, дръжките на тавана дори... има повече махагон и по-малко пластмаса, изглежда доста по-луксозно. И е много по-лесно да се намери бройка с много екстри.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Exy написа:В 750 вътре всичко е кожа, табло, врати, дръжките на тавана дори... има повече махагон и по-малко пластмаса, изглежда доста по-луксозно. И е много по-лесно да се намери бройка с много екстри.
Така е колега.Единствен минус и то ГОЛЯМ е това прословуто EDC

- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
chernobila написа:Exy написа:В 750 вътре всичко е кожа, табло, врати, дръжките на тавана дори... има повече махагон и по-малко пластмаса, изглежда доста по-луксозно. И е много по-лесно да се намери бройка с много екстри.
Така е колега.Единствен минус и то ГОЛЯМ е това прословуто EDCКолега взимай 4.4 и не му мисли.750-ката не си заслужава ако не взимаш поне 2000 лева на месец
2000 лв. на месец и живееш при мама или живееш в собствено жилище, с жена си (или мъжа си

Много ме кефи тая тема, в която V8 4.4 e малкият мотор

Аз карах около 60 000км 728 и и мощност ми стигаше, кеф - по-скоро няма.
За EDC-то съм абсолютно съгласен!
730d си е много добър избор, ако не е на 500 000км, на колкото са повечето и нов и стар внос.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
turbobanana написа:chernobila написа:Exy написа:В 750 вътре всичко е кожа, табло, врати, дръжките на тавана дори... има повече махагон и по-малко пластмаса, изглежда доста по-луксозно. И е много по-лесно да се намери бройка с много екстри.
Така е колега.Единствен минус и то ГОЛЯМ е това прословуто EDCКолега взимай 4.4 и не му мисли.750-ката не си заслужава ако не взимаш поне 2000 лева на месец
2000 лв. на месец и живееш при мама или живееш в собствено жилище, с жена си (или мъжа си) и тя също взима 2000лв. и имате една кола...
Аз карах около 60 000км 728 и и мощност ми стигаше, кеф - по-скоро няма.
За EDC-то съм абсолютно съгласен!
730d си е много добър избор, ако не е на 500 000км, на колкото са повечето и нов и стар внос.
Както старата,така и новата ми е38 са сьс ЕДЦ... сериозни проблеми не сьм имал....а защо не споменете удоволствието,когато карате по пьт сьс повечко завои или на магистрала сьс вкл ЕДЦ....

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Просто търси наистина читав автомобил. Дай малко повече , повече екстри, попрочети и се информирай и скачай смело.
Аз карам 2001 730Д и не мога да кажа че не съм доволен. Много бих искал един читав истински спорт 2001 4.4 къса база или и вездесъщият V12 ... но прецени какво ти трябва и кое си струва и заслужава за теб.
Късмет.

Просто търси наистина читав автомобил. Дай малко повече , повече екстри, попрочети и се информирай и скачай смело.
Аз карам 2001 730Д и не мога да кажа че не съм доволен. Много бих искал един читав истински спорт 2001 4.4 къса база или и вездесъщият V12 ... но прецени какво ти трябва и кое си струва и заслужава за теб.
Късмет.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
И аз да се направя на разбирач-725тдс бива и ако се следи охладителната система,кулер,помпи и т.н няма грижи ама е умрял кон-тежи(не е точно седмица).
728-горе долу същата работа-няма особен кеф от вървенето,защото тежи-тоя мотор е за 3ка.
730бензин-тук има малък кеф от вървенето и по-голям от звука на V8мака по му прилича тоя мотор на седмака-разхода е висок за вървенето,както забравих да спомена и при 728.
730 дизел-много приятна кола с приятна динамика спрямо разхода и както спомена един колега по-нагоре здрав мотор с награди АМА НЕ В БГ дизела ни е скапан,а дюзите примерно са скъпи.
735 бензин-от тук започват адекватните мотори- колата върви добре-разхода на гориво разбира се не е малък,а и звука си е на V8
.
740 дизел-нямам мнение не съм притежавал,знам че е пъргава много,но там писъка е голям,ако се счупи нещо доколкото съм чувал.
740 бензин-!!!това по мое мнение е АВТОМОБИЛЪТ харчи колкото 728,730,735 бензинови(айде може би с идея повече) ама върви страхотно.Мотора съответно заради по-голямата кубатура има меко казано голям ресурс.Моята е с EDC-проблем е,но може да мине към сток окачване без допълнителни интервенциии.
750 бензин-звяр нечовешки,но НЕ върви до 250 повече от 40ката,а за по-нагоре и трябва чип,така че по-голям разход горе-долу същото вървене,по-тежко обслужване една идея и т.н.(така това с невървенето го казвам до колегата,който твърди как 40ката я няма в сравнение с 50ка-пробвано е много кратно!!!)
Тия глупости ги изписах,не защото съм ги чувал само,а защото имам личен опит и съм ги притежавал всички без 730д(карал съм месец и нещо такава) и 740д.
Успех с покупката колега и да знаеш Е38 ultimate driving mashine
728-горе долу същата работа-няма особен кеф от вървенето,защото тежи-тоя мотор е за 3ка.
730бензин-тук има малък кеф от вървенето и по-голям от звука на V8мака по му прилича тоя мотор на седмака-разхода е висок за вървенето,както забравих да спомена и при 728.
730 дизел-много приятна кола с приятна динамика спрямо разхода и както спомена един колега по-нагоре здрав мотор с награди АМА НЕ В БГ дизела ни е скапан,а дюзите примерно са скъпи.
735 бензин-от тук започват адекватните мотори- колата върви добре-разхода на гориво разбира се не е малък,а и звука си е на V8

740 дизел-нямам мнение не съм притежавал,знам че е пъргава много,но там писъка е голям,ако се счупи нещо доколкото съм чувал.
740 бензин-!!!това по мое мнение е АВТОМОБИЛЪТ харчи колкото 728,730,735 бензинови(айде може би с идея повече) ама върви страхотно.Мотора съответно заради по-голямата кубатура има меко казано голям ресурс.Моята е с EDC-проблем е,но може да мине към сток окачване без допълнителни интервенциии.
750 бензин-звяр нечовешки,но НЕ върви до 250 повече от 40ката,а за по-нагоре и трябва чип,така че по-голям разход горе-долу същото вървене,по-тежко обслужване една идея и т.н.(така това с невървенето го казвам до колегата,който твърди как 40ката я няма в сравнение с 50ка-пробвано е много кратно!!!)
Тия глупости ги изписах,не защото съм ги чувал само,а защото имам личен опит и съм ги притежавал всички без 730д(карал съм месец и нещо такава) и 740д.
Успех с покупката колега и да знаеш Е38 ultimate driving mashine
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
[quote="speedtool"]И аз да се направя на разбирач-725тдс бива и ако се следи охладителната система,кулер,помпи и т.н няма грижи ама е умрял кон-тежи(не е точно седмица).
.
750 бензин-звяр нечовешки,но НЕ върви до 250 повече от 40ката,а за по-нагоре и трябва чип,така че по-голям разход горе-долу същото вървене,по-тежко обслужване една идея и т.н.(така това с невървенето го казвам до колегата,който твърди как 40ката я няма в
сравнение с 50ка-пробвано е много кратно!!!)
Колега това,че 750-ката която си карал е умрял кон е друг въпрос.Карам 4.4 и в същото време карам и 5.4 и има разлика във вървенето.Да не говорим че същата 50-ка не се даваше на 5.5амг от светофар до светофар.Аз празни приказки не говоря.А пък тея от Мюнхен сигурно са пълни бонаци да направят тоя дванайсетак просто така,понеже си нямат работа.Ей така да има още 4 цилиндара залудо,още 40 кончета и цялата патардия само за тъжкарлък.Нормално който няма пари да кара 750,кара друго в най-добрия случай 4.4 мотора,но да говорите че 750 е като 740 няма начин.

750 бензин-звяр нечовешки,но НЕ върви до 250 повече от 40ката,а за по-нагоре и трябва чип,така че по-голям разход горе-долу същото вървене,по-тежко обслужване една идея и т.н.(така това с невървенето го казвам до колегата,който твърди как 40ката я няма в
сравнение с 50ка-пробвано е много кратно!!!)
Колега това,че 750-ката която си карал е умрял кон е друг въпрос.Карам 4.4 и в същото време карам и 5.4 и има разлика във вървенето.Да не говорим че същата 50-ка не се даваше на 5.5амг от светофар до светофар.Аз празни приказки не говоря.А пък тея от Мюнхен сигурно са пълни бонаци да направят тоя дванайсетак просто така,понеже си нямат работа.Ей така да има още 4 цилиндара залудо,още 40 кончета и цялата патардия само за тъжкарлък.Нормално който няма пари да кара 750,кара друго в най-добрия случай 4.4 мотора,но да говорите че 750 е като 740 няма начин.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Колега нищо подобно не казвам и повярвайте не съм карал умрял кон 750 ами може би позната на повечето от форума "седмицаджии" черен шницер(или както аз му викам "шницел")това беше мисля 2004 или 2005(демек коли на по 8-10г. и сравнително не амортизирани).Моля бъдете сериозен като говорите за тези в Мюнхен,защото изглежда те самите не са намерили разлика в ускорението на двете коли повече от няколко стотни в полза на 750.И все пак никой не каза,че 750 не върви малко повече от 220-250 км.и пак си остава с малкото повече.А ако трябва да бъда истински точен една истинска 740 без ограничител вдига 254км./ч.,а 750 272км./ч(и пак казвам това не съм го чул от някой) и ето тук вече може да говорим за по-силната кола,но на кого му е нужна тая скорост на тия пътища.И в заключение на всичко изписано пак казвам 740 е по-добрия автомобил особено щом и двете ще спрат на 250км.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
И всичко ли упря до тея няколко стотни и няколко километра отгоре/отдолу..
V12 е флагмана на 7-ма серия и ще си остане такъв. Без значение колко е добър 740 и М60/М62 като цяло.
Излишно е да говориме какви са му предимствата и какви са предимстата на 740. За всеки влак си има пътници
Темата мисля, отдавна се изчерпа и колегата е взел своето решение 
V12 е флагмана на 7-ма серия и ще си остане такъв. Без значение колко е добър 740 и М60/М62 като цяло.
Излишно е да говориме какви са му предимствата и какви са предимстата на 740. За всеки влак си има пътници

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Интересно ми е , хората с 40-ки и 50-ки по колко км. на година минават?Защото разликата колкото и да е малка между 728и и 740и (като разход) по думите на някои хора (макар че 3-4 литра си е оргомна разлика) в лева идва колкото половината кола....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5