Проблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Compact e36
- Потребител
-
Проблем със спирачките
Здравейте колата е БМВ компакт е36 b43 1.6, ще помоля за съвет, защото от ден на ден все повече започвам да се плаша. Спирачките са едно от най-важните неща в една кола и проблема е следния. При всяко натискане на педала колата спира по различен начин. Един път натискам педала и хваща само предно ляво колело и колата въобще не спира и не си въобразявам, пробвал съм на асвалт и на пясък и оставя диря само от едното колело. При следващо натискане хващат само двете предни и след даден момент хващат всичките, но колата пак не спира както трябва. Има празен ход при натискнето на педала в началото, след това става леко твърд, колата намаля малко и накрая педала става много твърд и колата не иска да спре.Сервото работи, пробвах го, по следния начин: на загасена кола напомпих педала и се втвърди, запалих колата и омекна, не губи течност от казанчето, но забелязах че маркучите на предните апарати са леко напукани, никъде по системата няма теч. Само да кажа, че абс-а не работи.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем със спирачките
Смени маркучите. Те са консуматив и е препоръчително да се слагат нови на всеки две години. Отворите в тях са доста тесни и когато се поразядат разните парчета могат да действат като клапани. От стар маркуч може да ти остане блокирал апарата, или въобще да не хваща. После виж дали буталата на спирачните апарати се движат мазно. Също и водачите. Има го писано това, така че потърси малко стари теми и се запознай. Направи тези неща + нова спирачна течност и виж как е. Много е вероятно нещата да си дойдат на място.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
И при мен го имаше момента да лови само предно ляво колело. Доста нерви и пари се хвърлиха да си ревизирам спирачната система ама както ти каза, всеки път спира различно. Та в крайна сметка премахнах абс-а и нещата си дойдоха на мястото.
Съветът ми е , да изключиш буксата на абс-а и пак да пробваш спирачките . Ако има подобрение значи е от него. И или трябва да го оправиш или да го премахнеш
. Ако няма подобрение, нищо чудно някой апарат да ти е блокирал или пък да не е обезвъздушена както трябва 
Съветът ми е , да изключиш буксата на абс-а и пак да пробваш спирачките . Ако има подобрение значи е от него. И или трябва да го оправиш или да го премахнеш

- Compact e36
- Потребител
-
Бях премахнал релетата на абс-а, но е пак същото, дори с абс-а ми се струва,че е малко по-добре макар,че педала не рита. Може ли да има нещо общо помпата на абс-а? Аз мисля,че сервото на спирачките е точно затова, когато абс-а не работи колата трябва пак да спира нормално
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Апарати ,маркучи, обезвъздушаване някое от тея трябва да е
щом няма разлика със и без абс

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Според мен е помпата.
Щом при първо натискане блокира само предно ляво а останали те на следващите пъти значи не прави хубаво налягане.
Ако беше запушен или прегънат маркуч то никога няма да блокира дадено колело.
Вземи едно WD40 свали предните апарати раздвижи ги хубаво,след това пълна профилактика на помпата и си готов. Надявам се.
Щом при първо натискане блокира само предно ляво а останали те на следващите пъти значи не прави хубаво налягане.
Ако беше запушен или прегънат маркуч то никога няма да блокира дадено колело.
Вземи едно WD40 свали предните апарати раздвижи ги хубаво,след това пълна профилактика на помпата и си готов. Надявам се.
6 мнения
• Страница 1 от 1