Проблем багажник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Проблем багажник

Мнение от VladislavHristov » 26 Авг 2013, 14:36

Колеги ,имам нужда от малко идей преди да свалям и разглабям лайсната.
Багажника спря да се отваря от копчето отзад. От ключа и от ключалката на багажника ,механизма си работи без проблем.
Единственото което пробвах е ,да махна гуменото оплътнение от копченцето и да пръсна малко контактен спрей вътре.Никакъв ефект.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: Проблем багажник

Мнение от dido0o``` » 26 Авг 2013, 23:56

VladislavHristov написа:Колеги ,имам нужда от малко идей преди да свалям и разглабям лайсната.
Багажника спря да се отваря от копчето отзад. От ключа и от ключалката на багажника ,механизма си работи без проблем.
Единственото което пробвах е ,да махна гуменото оплътнение от копченцето и да пръсна малко контактен спрей вътре.Никакъв ефект.

Ако си със седан е твърде вероятно проблема да ти е в снопа кабели, който минава между купето и капака. Има доста теми за този проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 27 Авг 2013, 0:40

Дори при положение ,че се отваря от ключа ,може да е там проблема ? Не мисля лично ,надявах се проблема да е в самото бутонче нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 28 Авг 2013, 15:01

VladislavHristov написа:Дори при положение ,че се отваря от ключа ,може да е там проблема ? Не мисля лично ,надявах се проблема да е в самото бутонче нещо.

Объркал съм се.. на един приятел беше станало така, само че обратното. От ключалката не се отваряше, а от копчето се отваряше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 28 Авг 2013, 15:20

И аз имам проблем, само че на купе ..
само от бутона на ключа се отваря багажника.. от бутона на самия капак и от ключалката не иска .. доста кофти ситуация беше като си тръгнахме от морето и не искаше да се отвори багажника .. добре, че навреме засепих да пробвам от ключа преди да бях почупил нещо :banghead:
Какво и къде да гледам, за да търся проблема :dunno:
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 28 Авг 2013, 16:40

Колега ,странното е ,че при мен проблема ту изчезва ту се появява.Два дни след като пуснах поста ,сега всичко е наред.
Имам чувството ,че проблема идва след силен дъжд или автомивка.Според мен самото бутонче на капака не прави добър контакт или знам ли.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Авг 2013, 15:03

Както вече ти казаха трябва да си прегледаш снопа кабели в гуменото гофре, което е до дясната панта на капака на багажника.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 30 Авг 2013, 14:53

може и от гуфрето да е но-свали си лаисната с бутона отдоло има 4 евреиски звезди,след това напръскаи буксата на копчето с контактен спреи и го включи пак.Наи-често е това проблема.ако ли не значи е в гуфрето прекъснат кабел
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 30 Авг 2013, 14:59

VladislavHristov написа:Колега ,странното е ,че при мен проблема ту изчезва ту се появява.Два дни след като пуснах поста ,сега всичко е наред.
Имам чувството ,че проблема идва след силен дъжд или автомивка.Според мен самото бутонче на капака не прави добър контакт или знам ли.

Да от водата се получава това и се намокря буксата. Уплътнението което е на гърба на лайсната заминава с времето. Разглоби си лайстната и виж какво е положението.
п.п. С избутване на темата, лайстната няма да се разглоби сама! :) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 30 Авг 2013, 15:28

Чаках точно такъв отговор като твоя колега @vavilon. :)
Гледам да събера повече мнения преди да почна да бърникам нещо ,поне да знам какво правя.Че имам навика от малък проблем ,да си направя сам голям :D
Благодаря на всички отзовали се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 30 Авг 2013, 16:19

Значи забравих да пиша, как оправих теча... :mhihi: Понеже бях сложил диоди на номера и за една година поизгоряха от влагата.
Разглобих лайстната и върху уплътнението залепих дебело двойнолепящо на 3М. Лентата на 3М се слага, като се подрязва по лайстната на издутите места от леглата на крушките. Това е общо взето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 03 Ное 2013, 22:51

Днес разглобих лайсната изцяло ,махнах буксичката която е с копченцето.Изчистих всичко и напръсках с контактен спрей ,но никакъв ефект.Багажника не се отваря вече две седмици от последният дъжд... :( :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 03 Ное 2013, 23:07

Имах същия проблем преди две седмици. Колата е 2003г, гаражна и съответно всичко около лайстната над номера е като ново. Бях чел за този проблем във форума, че проблема е в снопа, но и аз проверих с мултицет бутона, кабелите, буксите...всичко (Тома неверни). След като проверих всичко в крайна сметка остана само снопа кабели в гофрето при дясната панта. И там всичко изглеждаше О.К., докато не започнах да раздвижвам кабелите и хоп, всичко заработи. Оказа се прекъснат кабел. Всички останали изглеждат като нови. Какъв е този филм с точно този кабел не знам, но и при мен проблема се оказа в снопа кабели.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 04 Ное 2013, 0:24

@overclock колега и при теб ли работеше от ключа ,но не и от бутона на багажника ? И аз мърдах днес доста този сноп кабели ,но никакъв резултат. Не смях още днес да отвия този сноп ( в момента е обвит целия сноп с изулация )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 04 Ное 2013, 1:13

И при мен работеше от ключа само, бутона отказа отведнъж. Гуменото гофре е като ново, а кабелите са изолирани доста добре с нещо като текстилен изолирбанд. Намираш му края, развиваш внимателно и проверяваш кабелите. Добре е прекъснатия кабел да се запои с поялник.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Следваща

Назад към E46