Вярвате ли в извънземни?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Вярвате ли в извънземни?
непознанието на нещо е познание за теб и доказателство че някъде в непознатото знаеш какво има
Не за мен а за съвременната наука колега ! Науката не работи с предположения тука има тука нема а с факти и доказателства които изследва .Това е основен принцип на който се гради всяко научно изследване и методология. Такива факти и доказателства за сега няма - дадох ти мнение на професор от СУ по темата .Разбира се това не значи че учените не търсят - на всички им се иска да направят откритие но засега няма нищо .Разбрах тезата ти - възможно е да има добре но тази възможност от научна гледна точка е недоказана и нищожна .Лично за мене е нулева.Ако смяташ че си по навътре в нещата с извънземните е друг въпроса.Всеки има право на мнение .Но поне да е обосновано.
Последна промяна Jordana на 27 Авг 2013, 21:30, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Според мен - има, със сигурност!
Но по-интересен е въпроса, не дали има...ами как са се появили първите живи твари във цялата вселена и колко е голяма тя.
Според мен мозъците ни са твърде ограничени за да ги разберем тези неща. Те се извън всички наши представи, фантазии и науки. Науката, каквато я познаваме, може да важи само на земята.
Физика, химия...тези закони и теории може да важат само тук!
Това, което на нас ни се струва НЕлогично, може да си е много логично и истинско
Само си представете колко години са нужни да се достигне до Марс например, сметнете колко е голяма Вселената и си представете чисто хипотетично, че ако тръгнем да търсим други галактики и животи, докато/ако се върнем може Земята вече да не съществува.
ЕДИТ:
Даже сам се обърках като преглеждах какво съм написъл
Но по-интересен е въпроса, не дали има...ами как са се появили първите живи твари във цялата вселена и колко е голяма тя.
Според мен мозъците ни са твърде ограничени за да ги разберем тези неща. Те се извън всички наши представи, фантазии и науки. Науката, каквато я познаваме, може да важи само на земята.
Физика, химия...тези закони и теории може да важат само тук!
Това, което на нас ни се струва НЕлогично, може да си е много логично и истинско

Само си представете колко години са нужни да се достигне до Марс например, сметнете колко е голяма Вселената и си представете чисто хипотетично, че ако тръгнем да търсим други галактики и животи, докато/ако се върнем може Земята вече да не съществува.

ЕДИТ:
Даже сам се обърках като преглеждах какво съм написъл

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Jordana написа:непознанието на нещо е познание за теб и доказателство че някъде в непознатото знаеш какво има
Не за мен а за съвременната наука колега ! Науката не работи с предположения тука има тука нема а с факти и доказателства които изследва .Това е основен принцип на който се гради всяко научно изследване и методология. Такива факти и доказателства за сега няма - дадох ти мнение на професор от СУ по темата .Разбира се това не значи че учените не търсят - на всички им се иска да направят откритие но засега няма нищо .Разбрах тезата ти - възможно е да има добре но тази възможност от научна гледна точка е недоказана и нищожна .Лично за мене е нулева.Ако смяташ че си по навътре в нещата с извънземните е друг въпроса.Всеки има право на мнение .Но поне да е обосновано.
Ами точно - къде са фактите че няма живот като ние не можем да стигнем отвъд нашата слънчева система и да ги изследваме? Та ние даже не можем да изследваме марс която е до нас буквално и какво остава за по далече?Могат ли учените да кажат има ли вода на марс, имало ли е? Елементарен въпрос.
Точно в тази сфера, науката си работи с предположения а не факти.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
[
Забавен си ..предавам се
quote="Ivo_Borisov"][ и Ами точно - къде са фактите че няма живот като ние не можем да стигнем отвъд нашата слънчева система и да ги изследваме? Та ние даже не можем да изследваме марс която е до нас буквално и какво остава за по далече?Могат ли учените да кажат има ли вода на марс, имало ли е? Елементарен въпрос.
Точно в тази сфера,.науката си работи с предположения а не факти
Забавен си ..предавам се

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Колега Jordana, би ли споделил само как от толкова позната част от Космоса(под 1% от Космоса, който мислим, че е всичко, но дори и това не знаем
)ти реши, че вероятността да има живот е 10%, а да е разумен клони към 0?
Интересно ми е просто защото определяш другите като наивни меко казано, а на теб или стабилно ти куца математиката, или така ти изнася да пишеш за да подкрепяш и без това издишащата ти теза.
Та гледам близо 90%-та от хората във форума мислим, че има, ама ти ще ни набиеш още малко за да ни убедиш в обратното с...празни приказки.
Колкото и да са наивни приказките на някои, че някъде, някой видял летящ обект, толкова са и твоите.

Интересно ми е просто защото определяш другите като наивни меко казано, а на теб или стабилно ти куца математиката, или така ти изнася да пишеш за да подкрепяш и без това издишащата ти теза.
Та гледам близо 90%-та от хората във форума мислим, че има, ама ти ще ни набиеш още малко за да ни убедиш в обратното с...празни приказки.
Колкото и да са наивни приказките на някои, че някъде, някой видял летящ обект, толкова са и твоите.

Ivo_Borisov написа:Ами по този начин, дай ти доказателства че няма като ние не сме изследвали нашите планети, в нашата система, какво остава за съседните галактики, звезди, и т.н. цялата вселенаАз не казвам че има, но шанса е много голям.
Ти ми звучиш като тия дето са бесели учените в средновековието задето са мислели че земята се върти около слънцето, не даваш чуждо мнение да битува.
п.п. И какво е това "пак ли припали"? Като пишеш ти да не ти опонираме ли?
+ 1
странни са ми такива хора дето спорят просто за спорта, никой не знае дали ИМА или НЯМА.. и никой не твърди нищо, ако някой казва има извъмземни на 100%, значи е луд или са го отвлякли зелените човечета и са му взимали анална проба

за създателите на летенето братя Райт са казвали, че са обладани от дявола, че трябва да бъдат запалени като вещици и дори, учени, физици и много влиятелни хора са казвали, че братя Райт НИКОГА няма да полетят.. днеска имаме международна космическа станция.
та тия учени дето твърдят че и с точност 10% е вероятността да има някви буболечки, но не и разумни, могат да си наврат дипломата отзад! знаеш ли защо? щото НИКОЙ не знае какво има след така наречената "observable universe"! Не знаем какво има на марс, камо ли какво става там дето "погледа" ни свършва.. може да няма нищо и да сме сами, а може да има още секстилион вселени и галактиката да "гъмжи от живот", както се изрази канадският политик.
нормалното е хората да се надяват да има извънземни, иначе ще е ужасно странно да сме сами

моето лично мнение е че ги има, учих в училище програмирване.. и кода с който е написан малка частица от този домат (наистина е домат) има логика и замисъл, която не може да се случи от ударил се астероид в земята с малко лед.. искам да кажа че самият код и език DNA е "замислен" и логичен.. кода диктува всичко как да стане, кого дървото да цъфне, кога ябълката да порасне, каква форма да заеме и кога да падне на земята.. всичко живо се командва от този език. учените почнаха да рисуват усмихнати човечета и поставиха html код в изкуствено-създадена бактерия! техниката ни работи с 0 и 1 и е невероятно сложна, а днк кода комбинира 4 елемента. знаеш ли че гроздето "Пино Ноар" са му отворили кода и има 360 хиляди реда дна код? 289 гена за защита от различни болести? и същото грозде по "случайност" като влезе в организма е един от най-големите антиоксиданти и помага за поправка на нашето днк

всичко е толкова навързано и сложно, все едно някви тъпи извънземни да видят наша совалка и да кажат "ем създала се е от сблъсък скала в скала"

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна acer на 27 Авг 2013, 22:21, променена общо 7 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Kroki написа:...колега ВОЛФ, ясно е че искаш да почакаме за някои отговори ама недей така! Питат те хората, отговори точно и ясно ( А НЕ КРАТКО) ...
Предполагам, за всеки, който е следил отговорите ми в темата до тук, вече е станало ясно, че отговорих кратко, точно и ясно на въпроса една страница по-назад. За да изложа тезата си и да стигна до изводите, които съм направил, ще ми е необхоидимо малко повече време за писане, а на всички, на които това е интересно - малко повече търпение и толерантност.
Тъй като съм изключително зает, не ми е възможно да посветя повече време на темата, но след като вече обещах да изложа хипотезата си ще го направя по най-добрият възможен начин

Are you M enough...?!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
BMW Power ACM написа:Колега Jordana, би ли споделил само как от толкова позната част от Космоса(под 1% от Космоса, който мислим, че е всичко, но дори и това не знаем)ти реши, че вероятността да има живот е 10%, а да е разумен клони към 0?
Колкото и да са наивни приказките на някои, че.някъде, някой видял летящ обект, толкова са и твоите
Значи са 50 на 50 .И тя като стана работата дума срещу дума предпочитам да вярван на професор от СУ а не на маниакално шизофренични теории за конспирации на извънземни или на празни приказки недоказани с нищо.Аз никъде не съм казал че не съществуват извънземни - казвам че вероятноста разумен живот да съществува някъде във вселената едновременно с нашия в момента е пренебрежимо малка.Или недоказана разбирай го като ти е по лесно.
всичко е толкова навързано и сложно, все едно някви тъпи извънземни да видят наша совалка и да кажат "ем създала се е от сблъсък скала в скала"този код е писан от някой или нещо, не може да блъснеш скала в скала и да се роди м5 примерно
а тия кодове са милиони пъти по сложни от една кола, постоянно се променят, напасват, жив организъм.. гледай в тед.ком генетика таг-а и сам ще
Колега ACER само да ти обърна внимание че дотука в темата се изприказваха един куп доводи как извънземните няма да бъдат като нас и не било задържително изобщо живота да е на въглеродна основа като земния ..ами защо по дяволите се занимават с наште гени днк и нареждат и програмират нещо което изобщо е различно от тях самите ? С тези твърдения феновете на извънземни форми на живот само доказват че ако има такъв то той е подобен на земния .
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Fear написа:Аха, значи да изискваш отговор и да не получаваш такъв е инфантилно? ОК.
И аз съм ползвал клишета, каза човека с хилядите общи дрънканици и нищо, ама нищичко конкретно. Супер.
Продължавай да пишеш, не ми пречиш. Даже напротив - смятам да се позабавлявам.
Да се те поръсвали скоро извънземните с chemtrails, че си толкова забавен?
Не, емоционалната ти интелигентност е на ниво 6-ти клас. Речник, модел на общуване - водене на диалог и монолог, повтаряне на реплики на опонентите и допълването им със свои тълкувания. Това е инфантилно.
Това например "Продължавай да пишеш, не ми пречиш" е фраза от началните моменти на опити за водене на разговор. Предвид, че 1) се бяхме разбрали да не се занимаваш с мен, 2) ти ме цитира, 3) писането ми не зависи от теб по никакъв начин, 4) с какво ще продължавам не те засяга никак, 4) не съм се и опитвал да ти преча на каквото и да е, 5) не става ясно на какво все пак бих могъл да ти преча, не става ясно как в главата ти се оформи това изречение и до кого е адресирано.
Да те питам - към кого точно адресираш тия мнения? Към някой в главата ти?
Кои са извънземните, които те притесняват, какви кемтрейлс те гонят и кой с какво те ръси?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Аз пък си мисля, че ще е подобен на нашия, но ще има съществени разлики и това което на нас ни се струва нелогично, за тях може да е логично. Не знам, може би ми по-лесно да приема идеята, че не сме единствените УНИИКАЛНИ същества в цялата вселена..
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Jordana написа:Предлагам темата да се поправи на "иска ли ни се да има извънземни " а не дали вярваме във извънземни !Всички вярват във извънземни ама не могат да го докажат че има извънземни !
Вярват в нещо което им се иска да вярват .
И темата е точно за това "Вярвате ли в извънземни?"
А твоите писания са за друга тема - Можете ли да докажете, че има извънземни.
Тук се пита дали вярваме. Достатъчно е да кажеш, че вярваш и толкова, отговорил си на въпроса.
И както някой вече каза - като толкова се напъваш, че няма доказателства да има извънземни, дай ти доказателства че няма извънземни...
Тоя спор е безкараен, никой не може да даде категорични доказателства дали има или няма, затова всеки си избира дали да вярва или не.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Wolf4 написа:Предполагам, за всеки, който е следил отговорите ми в темата до тук, вече е станало ясно, че отговорих кратко, точно и ясно на въпроса една страница по-назад. За да изложа тезата си и да стигна до изводите, които съм направил, ще ми е необхоидимо малко повече време за писане, а на всички, на които това е интересно - малко повече търпение и толерантност.
Тъй като съм изключително зает, не ми е възможно да посветя повече време на темата, но след като вече обещах да изложа хипотезата си ще го направя по най-добрият възможен начин.
Абсолютно на нищо не си отговорил конкретно, камо ли кратко, точно и ясно.
Единственото, което правиш е да отговаряш с недомлъвки, да разтягаш локуми и да се измъкваш, както правиш и с настоящия пост.
_galio_ написа:Не, емоционалната ти интелигентност е на ниво 6-ти клас. Речник, модел на общуване - водене на диалог и монолог, повтаряне на реплики на опонентите и допълването им със свои тълкувания. Това е инфантилно.
Това например "Продължавай да пишеш, не ми пречиш" е фраза от началните моменти на опити за водене на разговор. Предвид, че 1) се бяхме разбрали да не се занимаваш с мен, 2) ти ме цитира, 3) писането ми не зависи от теб по никакъв начин, 4) с какво ще продължавам не те засяга никак, 4) не съм се и опитвал да ти преча на каквото и да е, 5) не става ясно на какво все пак бих могъл да ти преча, не става ясно как в главата ти се оформи това изречение и до кого е адресирано.
Да те питам - към кого точно адресираш тия мнения? Към някой в главата ти?
Кои са извънземните, които те притесняват, какви кемтрейлс те гонят и кой с какво те ръси?
Колега, не си спрял да обсъждаш какво ми е емоционалното развитие, какви са ми отговорите и въобще, да правиш всичко останало, само не и да отговаряш на зададените въпроси. Просто защото не можеш, както и другия "капацитет" не може.
Никой от вас конспираторите не може, в този ред на мисли.
Това е ясно не на ученик в 6-ти клас, ами ще стане ясно на и на дете в детската градина.

И за иронията те предупредих. Смятям да продължавам по същия начин, но този ти пост с лични нападки е последния от този тип, на който отговарям.
В бъдеще, ще апострофирам само постове, които са по темата, така че внимавай какви ги пишеш.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
.Тук се пита дали вярваме. Достатъчно е да кажеш, че вярваш и толкова, отговорил си на въпроса
Последно има ли или няма извънземни ?
Няма как да вярваш в нещо което не съществува та затова по тая логика приемам че съществуват .Няма нужда да доказвате нищо на никой - просто съществуват и толкова.Сериозен аргумент върху който можеш спокойно да наредиш цялата теория на конспирацията която проповядва че от хиляди години извънземни насочват развитието на нашата цивилизация и ни манипулират.Ами няма проблем - вярваме и в тази теория ..тя звучи логично и също няма нужда от доказване.Или тия извънземни не са ония дето ги търсим ?Сега идва един важен въпрос - защо съвременната наука отказва категорично да признае тия факти добре известни на широката общественост вярваща в изконното съществуване на извънземни ? Много просто - учените също са манипулирани.Всъщност защо изобщо са ни учени ? Ние си вярваме в извънземни и без тях.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Jordana написа:Последно има ли или няма извънземни ?
Няма как да вярваш в нещо което не съществува та затова по тая логика приемам че съществуват .Няма нужда да доказвате нищо на никой - просто съществуват и толкова.Сериозен аргумент върху който можеш спокойно да наредиш цялата теория на конспирацията която проповядва че от хиляди години извънземни насочват развитието на нашата цивилизация и ни манипулират.Ами няма проблем - вярваме и в тази теория ..тя звучи логично и също няма нужда от доказване.Или тия извънземни не са ония дето ги търсим ?Сега идва един важен въпрос - защо съвременната наука отказва категорично да признае тия факти добре известни на широката общественост вярваща в изконното съществуване на извънземни ? Много просто - учените също са манипулирани.Всъщност защо изобщо са ни учени ? Ние си вярваме в извънземни и без тях.
Ти сега започна да ми приписваш всичко казано досега в темата

Ако си чел всичко, щеше да знаеш какво е мнението ми, а именно:
Извънземни има, не ми трябват доказателсва за да го вярвам. Вярвам поради мащабите на космоса, съпоставени с това, което ние познаваме.
Много силно съм скептичен към всички изброени от теб конспирации... А това че извънземните ни дават насоки за развитието е най-смехотворното...
Единственото, което се опитвам да ти кажа е че не можеш така уверено да твърдиш, че няма извънземни, защото няма доказателства. За да си толкова уверен трябва да имаш доказателства за това че няма

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jordana написа:Сега идва един важен въпрос - защо съвременната наука отказва категорично да признае тия факти добре известни на широката общественост вярваща в изконното съществуване на извънземни ? Много просто - учените също са манипулирани.Всъщност защо изобщо са ни учени ? Ние си вярваме в извънземни и без тях.
Тя съвременната медицина също отказва да повярва че може да има лечение с билки,лекува изцяло с химически медикаменти и хирургични операции,ама има и то доста успешни лечения с билки и природолечение (аз също не съм привърженик на билко лечението,но това си е мой проблем),а като става въпрос за доказателства,ти може ли да докажеш теорията на относителността на Айнщайн?
Няма преки доказателства за това нещо.
Науката борави САМО с факти,до които е стигнало техническото развитие на самата наука,самата наука няма преки доказателства какво е живота,но е факт и няма как да го отрече,няма преки доказателства какво е мисълта,но е факт,представи си ти до някакви бушмени в някаква затънтена част от планетата Земя,твоите знания за света и техните познания,където ученията им е шамана,той борави с ограничен състав от инструменти за познаване на явленията (боб,зъби от жаба,топките на дядо му и едно зарче изпаднало от джоба на бял турист докато се е печал на шиша за обяд) и тълкува това което вижда.
Разликата между теб и този шаман/учен е огромна (може би

Та недей да мериш с твоя аршин,освен това има толкова много материали по темата,още от древността ,дори сега учените все още нямат идея как и по каква технология са построени пирамидите ...това прави ли ги пирамидите несъществуващи!?