Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Случки на пътя

Мнение от randity » 27 Авг 2013, 11:58

Еми пич, аз си пазя колата и го правя за комфорта на мен и пътниците. Ти като искаш си скачай по бабуните, не съм те спрял ;)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е39 525TDS 98'
Мечтае да кара: космически кораб по морското дъно

Мнение от crazytralala » 28 Авг 2013, 21:54

ylaine написа:"Донорите" забелязвам много на сериозно се вземат При което френда ми вика - "спокойно, донорите са с предимство" :clap:

Подчертавам, че в никакъв случай не слагам всички мотористи под общ знаменател. Темата е надълго коментирана. Дори и аз искам да си взема някой ден мотор. Просто споделям случка с 2ма самозабравили се мотористчета, които явно както повечето каращи бързи или скъпи возила, смятат че пътя е техен и всеки трябва да им прави път :dummy:

Колега, и аз съм моторист човек, карам мотори далеч повече време от колкото кола. Как да е не искам да се карам с теб или да влизам в спор, просто не е приятно да се наричат по този начин (донори) мотористите по простата причина че 90 процента от донорите стават хора който са претърпели ПТП с кола а не с мотор. Грозно е да се слага подобен прякор на група хора които имат по различен метод за добавяне на доза адреналин. Идеята ми беше друга де, 15 години съм по мотори и съм се нагледал и съм преживял всякакви ситуации с моторите, да верно е че има тиквеници който си просят да ги пратиш в нивата. Има и хора с мотори които който също като нас по някога бързат за някъде(не че това ги извинява, нито нас със колите). Всички знаем че и при колите и при моторите си има олигофрени, ама на автомобилните джигити не им викаме донори.
Моля ви колеги да се въздържаме от подобни изказвания за мотористите чистоколегиално и те са хора а не пушечно месо :driving:
и се извинявам за оф-а

Та за да съм в ред с темата:
Прибирам се със старото Сузуки от Ямбол към Сливен някъде около началото на декември и около 00:30ч и точно къде е сега детелината на магистралата при 100км/ч се къса веригата, и се започва едно бутане от там към Сливен ... най близкото село е Крушаре и съм тръгнал на там по едно време минава покрай мене един от тези големите крайслери знаете ги дето ги мяза на бентлито. та заминава този в посока Ямбол (обратна на моята) аз си бутам, след около 2 минути тоя пич спира до мене и вика "Брат да помогнем с нещо? бензина ли свърши кво стана?" А аз седя като треснат и не вярвам че пича спрял че се и върнал, та викам му ако имаш въже в колата дръпни ме до крушаре иначе няма как да помогнеш той само се подсмихна и аз се подсмихнах пожелахме си лека вечер и толкова.
Винаги като видя кола на аварийни спирам и ако мога да помогна помагам хора сме :bchug:
Е39 525 TDS 98'

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 29 Авг 2013, 14:10

колега crazytralala, разбирам какво ми казваш и си напълно прав. Не ме разбирай погрешно, и аз искам да си взема мотор някой ден (за сега нямам финансовата възможност). Сигурно е много обидно като моторист да четеш как някой си те нарича "донор". Но аз никога не слагам всички под общ знаменател, нито мотористи, нито бакшиши, нито тираджии и т.н.т. Просто на такива наглости се наглеждам всяко лято от някои мотористи, че не мога да не ги нарека "донори". Но както казах и в предишния си пост, далеч нямам предвид всички. Нито пък означава, че само тия с моторите правят адските простотии. В момента уча, но и работя и когато съм на работа съм 8 часа зад волана , и то в Пловдив.. тук е направо разкош да шофираш :mhihi: Случки има всеки ден, по-голямата част от които неприятни. Просто ни липсва елементарна колегиалност, ама наистина елементарна. Ясно, че или имаш нещо в тиквата, или нямаш. Какво си се качил да караш, вече е подробност. А прякорът, който лепнах на ония кретени, си им приляга идеално. Даже и сега като се сетя и се ядосвам, че има такива примати по пътищата. Просто тогава бях малко афектиран и съм се изразил сякаш смятам всички мотористи за "донори".

Стига толкова офф. Да споделя и аз една случка, че не е толкова трудно да спреш и да помогнеш, вместо само да мрънкаш и да се оплакваш. Преди няколко дни, седя си пред нас в колата и чакам сестрата. Беше вечер. Гледам малко по-надолу по улицата, спряла една кола на аварийки, ама спряла перпендикулярно на улицата и едвам може да мине кола покрай нея. И на мен първата ми мисъл беше, поредният идиот, спрял както си е карал. Докато чаках, минаха няколко коли, които трябваше да се качат на тротоара, за да минат, но никой не спря. Тръгнах след малко и аз, стигнах до колата и гледам до нея една жена. Питах я има ли някакъв проблем, а тя ми каза, че точно преди да паркира изгаснала колата и не иска да запали. Е, бутнах я (колата), жената беше много благодарна. Отне ми толкова време, колкото и ако бях почнал да се чекна по тротоара, че да мина..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Сеп 2013, 0:10

лявата лента е за изпреварване - тоест ако има тир с 90, а аз го изпреварвам със 110 и някой ми светка отзад изобщо не би ме трогнало тва.
има спирачки ще намали и ще ме изчака, пък ако може нека прелети..
не става дума за засичане - да излезнеш в последния момент пред него.
нито пък за някакво умишлено забавяне на изпреварването и т.н.

иначе чета коментарите и не вярвам - се едно гледам клипчетата от youtube в Русия.

нека да попитам тия които настигат, преследтват и т.н., ако бяхте в Германия и ви се случи това пак ли щяхте да настигнете Ханс и да го пребиете?
щото и там се случват такива ситуации. и малко по на север в Дания се случват също.
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 09 Сеп 2013, 16:56

Вчера си тръгвам от едно кафе и карам на един приятел колата. В нея сме трима. Влизам в една пряка, като от лявата страна са наспрени коли, а моето платно е свободно - демек ако идва кола отсреща, аз съм с предимство. Да, идва няк'во такси срещу мен, аз си карам, понеже няма и къде да отбия, а той има къде да отбие /в друга пряка/. Да, ама той реши, че аз трябва да се връщам. Ами не, спряхме един срещу друг и се гледаме. Тръгнах малко към него, той седи и ме гледа. Викам, ок. Дръпнах ръчната, викам щом трябва, ще се чакаме, аз не бързам, а той е с клиент, демек му трупам сметка. Лошото за него беше, че зад мен се наредиха още 2 коли и беше принуден да се върне, като щеше да отсече 2-3 огледала от зор. Тръгнах, а когато се разминах с него най-отчиво му благодарих с помахване с ръка :wave:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 10 Сеп 2013, 9:13

Същата ситуация в Пловдив. Оня си загаси колата. Директно набрах номера на компанията за която работи (все пак им го пише по целите таксита). Издиктувах на диспечер рег му номер и си запали и върна до края на пресечката псувайки яката. Та, доста са нагли.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 10 Сеп 2013, 12:04

Вчера решихме да отидем на разходка със сестра ми и майка ми. Дестинацията този път беше Ардино и по-конкретно Дяволският мост, както и мостът до село Сухово. Всичко хубаво, разходчица, почивчица, снимчици, далеч от големия град и шума. Разбира се имаше ги и дразнещите фактори, като ужасният път на места, малоумните ограничения и заставания на катаджиите, тук там глупави изпълнения от някои шофьори (въпреки нищожния трафик), но като цяло все неща които не могат да ти развалят кефа. Та видяхме Дяволския мост (пътят до него няма да го коментирам) и се отправихме към село Сухово. Пътят стана доста тесен и с много завои. Карах с около 40, защото беше толкова тясно, че разминаването трябваше да става на сантиметри, да не кажа на милиметри. Сещате се, имаме много такива пътища из планините, пътя тесен, растителността отстрани го стеснява още повече, както и убива видимостта, а бе идилия. Само се молиш да не се засечеш с някой идиот на някой завой. Молиш се, ама на дедовия. Влизам в поредния завой (с около 40), карам плътно вдясно и посредата на завоя срещу мен изкача бус, който не кара в средата на пътя, а направо вляво :banghead: ,т.е. сече завоя, защото за чий х** да го описва.. Скачам на спирачките и почти застъргвам мантинелата (имах мантинела отдясно) и вече чакам лекия удар, защото поне скоростта, както споменах беше малка. Слава и аз не знам на кого, тоя кретеноид ме заобиколи в последния момент. Аз седя няколко секунди спрял там на завоя и не вярвам, че не се ударихме и че има толкова малоумни същества. Само видях, че регистрацията беше "PB". Беше син форд транзит от дъртите. 99% е бил някъв шибан мангал, но може и да не е. Да не ме обвините сега в расизъм. Въобще нямах време да оглеждам шофьора. След първоначалният стрес толкова ме хвана яд, че ми идваше да обърна колата и да му чупя главата на тоя(тая), ама буквално.. И сега като се сетя за случката само за това ме е яд.. Не съм поредната форумна нинджа, никога не съм се бил по пътищата (нямам и желание), ама това ми дойде в повече.. Ама айде стига съм ви занимавал, важното е че нищо не стана и да сме живи и здрави, пък другото както дойде :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Сеп 2013, 0:14

ylaine написа:малоумните ограничения и заставания на катаджиите

Днес за малко да стана свидетел на челен удар, заради "безопасния" контрол, който практикуват органите на реда. Случката се развива на входа на София при Владая, на влизане в столицата. Всички знаят, че там винаги има полицаи, които често спират колите за проверка и в двете посоки на движение. Но ако в посока на излизане от София има уширение до пътя и място, където да отбият спрените коли, то в обратната посока такова място няма - полицаят стои директно на пътя и спреният за проверка шофьор трябва да отбие максимално в дясно, реално погледнато на самото платно на основния трафик. Може да не ви се струва чак такъв проблем - все пак там винаги се кара бавно, пък и една спряла кола не се задминава трудно. Да, обаче е трудно да задминеш спрян за проверка ТИР, с обща дължина с ремаркето - около 15ина метра (а може би и повече). Та в случая единственият начин да се задмине тира, беше да се влезе в лентата от насрещното движение за ляв завой към Владая, напълно позволен ляв завой. В случая аз бях трета кола, а първата се размина на косъм от челен удар с колата, която беше тръгнала да се престроява за ляв завой към Владая. Чух единствено зверски спирачки и очаквах да последва удар, за щастие това не се случи. Реално погледнато, никой не нарушаваше правилата - единият искаше да задмине спрелия ТИР, другият искаше да си направи позволения ляв завой. Всичко се случи с не повече от 50-60км/ч, пред погледа на няколко полицаи и то на място, което е ясно обозначено, че се контролира от КАТ. За пореден път си дадох сметка как от нищото може да се създаде изключително опасна ситуация, заради малоумието на органите на реда. Да спреш дълъг ТИР за проверка на едно от най-натоварените места в София и то при тесен път :kuku: :kuku: :kuku: Попадал съм и на доста точни полицаи, които стриктно следят за безопасността, но на моменти не мога да повярвам до къде може да стигне човешката глупост...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Сеп 2013, 12:51

vicho написа:..........

Хахаха ти да видиш пък след Враца какво става, концентрацията на малоумници се увеличава в геометрична прогресия :mhihi: Случката е от преди 2 години. Цепя си по въпросния път към Монтана вече , карам си с 80-90 щото ги знам там какви са рейсъри всичките и по едно време ми се лепва отзад едно червено ренде, модел 90 и някоя година , ама така ми се лепва, че още малко ще включи турбо реактивния двигател и ще ме прелети. Наближаваме следния завой https://maps.google.com/maps?q=Vratsa,+ ... -2.53&z=14 , тогава имаше само знак 50, без допълнителни указания за какъв чеп е това ограничение, явно след това са сложили поясненията, които са в гугъл мапс :mhihi: Викам си, тоя знак е точно полицейска хранилка, забучен така насред нищото та пуснах газта, да не ставам от зор заман спонсор на МВР. Както виждате, маркировката позволява изпреварване /явно е правена преди да поникнат храсти отляво, които да ограничат всякаква видимост :banghead: / Рендето реши, че това е неговия звезден миг в живота да ме изпревари, щом съм намалил, какъв съм такъв балък, хем карам с някакви мизерни 90км/ч по такъв прав и гладък асфалт, направо писта от формула 1, ми че ще и намалявам на знаците даже. Тъкмо вече се изравнява с мене, когато чувам вой на сирени, ма все едно съм в деня на Ботев под връх Вола :mhihi: След секунда в насрещното се задава ТИР, ама баш си ТИР както си требе, даже не знам дали не беше и някакъв американски модел, ма много голям ми се виде - с 5-6 халогена на предната броня, всичките мигащи плюс сирените както вече споменах, включени на макс - явно тираджията , понеже е на високо е имал видимост, и е видял отдалече малоумника с рендето. Викам си - сега стана мелето, тука 2 коли и ТИР няма как да се разминат. Изнасям се плътно в дясно и спирачки, поне като ме натресе малоумника в задния калник и ме изхвърли от пътя, да не се въртя в канавката с голяма скорост, щото нали не е гот. Гледам в лявото огледало, на рендето му изпушиха гумите, кривна лево - десно като пумпал и някак си успя на милиметри да се прибере зад мене. След 2-3 секунди, като ми се вдигна още повече адреналина, реших че тоя с рендето трябва да получи малко улично право, да се научи веднъж за винаги да кара като хората :mhihi: Гледам го пъпли след мене с 30, набих му аварийките и тоя взе че спря, въпреки че очаквах да тръгне да се измъква. Никога до тоя момент не съм слизал да се разправям на пътя, ама ситуацията просто беше извънредна, толкова ми беше кипнало, просто се бях нахъсал , поне един два чембера с възпитателна цел требваше да си отнесе. Гледам го вътре, някакъв потен чичка с гащеризон, стиснал с две ръце волана и гледа напред в една точка като препариран. Чукам му на прозореца да го отвори - реакция никаква. Отворям му вратата, вече приготвил торгбата с шамарите, и тъкмо преди да му я изсипя върху чутурата, отвътре ме лъхна една типична миризма на селски нужник, демек разбирайте на гОвна :mhihi: Не знам дали по дефоулт така си му миришеше колата, или беше в следствие на близката среща от 3ти вид с тира, ама изведнъж ми стана хем жално, хем смешно. Теглих му една - "абе да те *ба у кунощипу, кой ти е дал книжка на тебе бе, олигофрен" и си продължих без повече ексцесии. Така и до Монтана не ме настигна, въпреки че си карах пак с 80-90 :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 15 Сеп 2013, 11:14

Прясна случка от снощи. Влизам в тунела на Люлин, посока Люлин. Зад мен се лепва колега със сив компакт с номер СА 4447 **. Започна да ми святка, а аз нямаше как да се прибера в дясна лента, защото имаше кола. Както и да е, изпревари ме и на светофара бях точно 2 коли зад него. За какво беше всичкия този зор, не успях да разбера ... Та колега, ако четеш, хубав компакт, ама недей така, виждам те в огледалото и без да ми святкаш, нямах къде да отида просто ;)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Сеп 2013, 13:43

[
quote="stefanoff"]
vicho написа:..........

Хахаха ти да видиш пък след Враца какво става с 80-90 :mhihi:
[/quote]

Баси то на тоя път участъка е един от малкото където можеш да изпревариш па баш там ли го уцели тоя.. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 15 Сеп 2013, 15:14

randity написа:Прясна случка от снощи. Влизам в тунела на Люлин, посока Люлин. Зад мен се лепва колега със сив компакт с номер СА 4447 **. Започна да ми святка, а аз нямаше как да се прибера в дясна лента, защото имаше кола. Както и да е, изпревари ме и на светофара бях точно 2 коли зад него. За какво беше всичкия този зор, не успях да разбера ... Та колега, ако четеш, хубав компакт, ама недей така, виждам те в огледалото и без да ми святкаш, нямах къде да отида просто ;)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 7391_n.jpg

Красавеца под снежна покривка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 19 Сеп 2013, 13:45

randity написа:Прясна случка от снощи. Влизам в тунела на Люлин, посока Люлин. Зад мен се лепва колега със сив компакт с номер СА 4447 **. Започна да ми святка, а аз нямаше как да се прибера в дясна лента, защото имаше кола. Както и да е, изпревари ме и на светофара бях точно 2 коли зад него. За какво беше всичкия този зор, не успях да разбера ... Та колега, ако четеш, хубав компакт, ама недей така, виждам те в огледалото и без да ми святкаш, нямах къде да отида просто ;)

Бате тебе еб@ти нещата ти се случват :о
Успокой се вече с тая тема, разбрахме, че имаш книжка и караш!
Live it like you Love it

Потребител
Аватар
Кара: Citroën C4 Coupe
Мечтае да кара: X6 ///M
Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap

Мнение от Alpha » 19 Сеп 2013, 19:26

blqsu4ko написа:

Бате тебе еб@ти нещата ти се случват :о
Успокой се вече с тая тема, разбрахме, че имаш книжка и караш!

Понеже гледам, че си от Дианабад - ти ли си собственика на тъмно синьо e46 пре-фейслифт, паркиращо пред 20-ти блок?

По темата:
Карам по тясна квартална уличка, на която разминаването е боя до боя и виждам спряла по средата кола (няма начин за заобикаляне) без каквито и да е индикации за престой или паркиране в стил "аз съм мутра и всичко ми е позволено". Спирам зад автомобила и натискам клаксона еднократно, без резултат. След 3-4 секунди решавам, че трябва отново да тествам чувството за тактичност и колегиалност на шофьора пред мен, след което от пасажерското място излиза жена и тръгва на някъде. Минават още няколко секунди и поглеждам напред с надежда и виждам леко открехната врата от ляво, придружена от обърната глава, говореща нещо през процепа на облегалката на шофьорската седалка. Предположих, че получавам сърдечни поздрави отнасящи се към мен, майка ми и евентуално други роднини, но господ ни е казал да си прощаваме! Баровеца започна бааавно да се изнася, като постоянно наблюдаваше моите действия, като това беше съпроводено от видимо мъмрене и след около 50 метра "търпение" явно достигна входа си и тръгна да паркира. Подминавайки погледнах към въпросния автомобил за да добия пълна визуална картина за неговия водач и видях ръкомахане в стил "какво искаш бе?", като ми направи впечатление, че звездата си беше сложил очила, които определено нямаше в началото на случката - явно е искал да ме впечатли с вкус към добрата оптика. Колата беше Audi S6 Sportback в някакъв тъмен цвят, който не успях да разгадая. Извода от историята: Моля Ви, когато отбиване или паркирате, използвайте мигач или аварийки за да може всички да сме щастливи и да не се налага да тестваме вярата си в Господ. Днес ми се случи нещо подобно на булевард, като някакъв чичка реши да отбие изведнъж, без никакви индикации или предупреждение, като естествено му свирнах културно за да разбере, че не е прав... лошото, е че в нашата родина малоумниците никога не разбират, че грешат понеже те НЯМАТ чувство на вина.
Много е важно, всичко да е важно!

Потребител
Аватар

Мнение от nitrus » 20 Сеп 2013, 18:53

Извинявам се на колегата, не съм прочел като хората за изпреварването :)
Та по темата, прибирам се към София от Пазарджик по магистралата, карам си някъде 150-160 и имах около 10 случки като за удар... в последния момент няк'ви пернати задкормилни устройства само дават мигач и изпреварват по 2-3 ТИР-а без да се прибират. Каква е тази липса на инстинкта за самосъхранение нямам никаква идея ?! Друг случай пак от магистралата но този път на отиване(същия ден). Карам си аз 140-150 (нормално за магистралата) и след един завой в лява лента с 90 кара няква чичка със лайно(рено) еспейс, не да изпревари или заобиколи нещо, ами ей така за спорта ... изчаках малко не се прибра, набих спирачки пак чакам, пак никой, зад мен вече има едно бмв и то недоумява защо с 90, светнах на въпросния, и точно когато реши да се отмества, този с бмв-то го изпревари отдясно, не му се чакаше изглежда. И сами се сещате как щяхме 3 коли да ги бракуваме за едното нищо.... все пак се размина без инцидент :)

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории