Някой замислял ли се е с какво се храни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Някой замислял ли се е с какво се храни?

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2013, 14:17

Mollov написа:
bum_bum написа:Именно защото съм се замислял давам по 2к за храна ;)

Нямам за цел да споря и убеждавам никой.

То това е лесно да се каже и "финансово-зависимо" да се изпълни... човек като е с 1000лв заплата няма как да го направи това дори и много да му се иска т.е. тук не опираме само до желание и нагласа. И не мисля, че "ми работи повече, че да изкарваш 2000лв" е логично да се каже във случая, защото най-малкото не е оправдано (пък и доста НЕприложимо) човек да си дава всички доходи за храна.

Има го и тоя момент ама гъз знае 2 и 200. Мисълта ми е, че предпочитам да си давам парите за качествена храна, а не за пиене, хазарт или по-колата дори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Авг 2013, 14:24

гледам аз по 24 китчен :shock: :mhihi: един номер, викам сега и аз ще го правя... идеята е пържолата да се запържи за момент в олио от двете страни, после остава сочна, да кажем при печене с картофи или друго...
речено-сторено... 1,400кг бут, разрязан на 6 пържоли... тигам, малко олио, загряване, пускам 3 пържоли, слагам капака... връщам се след 30-40 секунди, всичко плува в... не знам какво :shock: ... махам тези, слагам другите, същата работа :roll:

и сега въпроса ми към знаещите е: какво е това :?: /отделих въпросната течност, явно отгоре има и мазнина/

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2013, 15:38

Що насрахте и тая тема???
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Авг 2013, 15:42

Владо написа:гледам аз по 24 китчен :shock: :mhihi: един номер, викам сега и аз ще го правя... идеята е пържолата да се запържи за момент в олио от двете страни, после остава сочна, да кажем при печене с картофи или друго...
речено-сторено... 1,400кг бут, разрязан на 6 пържоли... тигам, малко олио, загряване, пускам 3 пържоли, слагам капака... връщам се след 30-40 секунди, всичко плува в... не знам какво :shock: ... махам тези, слагам другите, същата работа :roll:

и сега въпроса ми към знаещите е: какво е това :?: /отделих въпросната течност, явно отгоре има и мазнина/

Изображение

най-вероятно вода, която е била инжектирана в самият бут, за да тежи..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 26 Авг 2013, 15:48

Придържайте се към темата
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2013, 15:57

Преди няколко дни реших да си разнообразя свинското всеки ден :mhihi: с малко пилешко от витрината на Пикадили. Градус - 10лв/кг. Това месо стана наполовина, след това ми се наду корема и имах киселини.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Авг 2013, 19:22

Владо написа:гледам аз по 24 китчен :shock: :mhihi: един номер, викам сега и аз ще го правя... идеята е пържолата да се запържи за момент в олио от двете страни, после остава сочна, да кажем при печене с картофи или друго...

Изображение

Месо пълно с вода,нишесте и сол-тумблиране! От 10 кг месо се получава около 16 до 18кг готово за продаване :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 26 Авг 2013, 20:32

да ви кажа какво слагат в големите БГ фирми в колбасите и си заключвайте темата :)
един приятел работи в може би най-продаваната марка и казва така:

преди стара планина в кренвирша се слагало всичко копита,кости,черва,кожа с космите всичко се прави на пяна от няква машина и по магазините, в момента кренвирша се прави от месо ама само като има проверки е качествено иначе било внос , мухлясало, зелен цвят и син цвят.... вие си правете сметката какво ядем......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 26 Авг 2013, 21:12

Последните години придобих един доста добър навик - чета подробно етикетите на всички хранителни продукти, които купувам. Честно казано, често се отвращавам, дори само като прочета какво съдържат доста от храните, които ядем, а не мога да си представя какво НАИСТИНА слагат в тях, защото каквото и да си говорим, контролът по качеството в БГ е под всякаква критика.
За съжаление, прави ми впечатление, че повечето хора изобщо не се зачитат в етикетите, а просто грабват най-евтиното. Едва ли е само въпрос на финансови възможности - ясно е, че със средна заплата около 700 лева няма как диетата ни да е на ниво, но мисля че и българския манталитет в случая има немалка роля - нали трябва да имаме най-скъпия телефон, най-скъпата кола и естествено, да ходим по най-гъзарските кафенца. Иначе, другите не виждат какви боклуци има в хладилника ни, така че, защо да даваме "излишни пари"?
За мен това е изключително грешна философия, защото храната е най-добрата инвестиция, която човек може да направи. Тялото си е наше цял живот и щем, не щем, си го "носим" с нас постоянно. Та, мисля, че храната е последното перо от бюджета, от което трябва да се пести. Хората казват: "ти си това, което ядеш" и са абсолютно прави! Сещам се и за реплика от едно много интересно филмче: Food Matters: "Как искате една къща да изкара 100 години, ако я градите с некачествени материали?"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Авг 2013, 21:47

cherepa83 написа:да ви кажа какво слагат в големите БГ фирми в колбасите и си заключвайте темата :)
един приятел работи в може би най-продаваната марка и казва така:

преди стара планина в кренвирша се слагало всичко копита,кости,черва,кожа с космите всичко се прави на пяна от няква машина и по магазините, в момента кренвирша се прави от месо ама само като има проверки е качествено иначе било внос , мухлясало, зелен цвят и син цвят.... вие си правете сметката какво ядем......

Колега,това и аз го знам! Но сега всичко се произвежда от старо мухлясало месо! Преди е било повече при кренвиршите,но сега при всичко! Някой зачитал ли се е по етикетите и виждал ли е съставката МОМ,в момента е съдържание на 90% от малотрайните колбаси? Машинно обезкостено месо-прави се от всичко,цели пилета дори с перушината и вътрешностите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 26 Авг 2013, 22:24

Задължително четиво- http://www.sofiautre.bg/2013/08/26/183260-yadem_suha_kruv_vmesto_meso?fb_action_ids=10151858575203923&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
А по темата: фен съм си на луканките е да им $%@#&% на цена от по 20-30 лв кг то ми хрущят някви кокали в устата, като го хвърля да се запържи почва да смърди не на умрело ми не знам дори на какво.... Е, 100 лв ли трябва да струва един суджук за ядене???
Стандарт "Стара Планина" изчезна безследно - и то не по вина на магазинерите или клиентите- ами просто на производителите не им е достатъчна печалбата от 2 пъти по-скъп продукт..Просто щото на евтинджоса е 100 пъти печалбата...
П.С. : Купувам си онзи ден сокче от ябълка, 1,80 лв за 0,5 литра от магазин- уж хубаво и качествено- като прочетох етикета имаше повече Е-та от Дерби или Присън ... :ranting:
Гледам разни познати жулят диети само на месо - само пиле или само луканка, е те кво си причиняват- не е истина...!
Истината за сега е в разнообразното хранене!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Авг 2013, 22:43

Трайните колбаси по принцип е добре да се избягват. Пълни са със сол селитра и консерванти което уврежда бъбреци сърце и всичко общо взето.
Соковете и газираните напитки също. Съдържание на захар над 100гр на литър че и повече стигат някой до 160 -180гр. Освен всичко друго и не е натурална захар а изкуствена фруктоза която е изключително вредна понеже става на 100 % сланина - празни калории без никаква полза.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 27 Авг 2013, 3:17

салами и луканки от магазина не съм ял от години, боже кви неща слагат.. от диабет, до артрит, рак, всичко ще ви докарат.

на пушени меса вакумирани съм видял Е-та, които в ЕС са забранени, защото са 100% карциногенни...

лично го карам дневно на 2-3 плода + фреш, салата, яйца, боб, шепа ядки и пилешко/свинско закупено от магазин само за меса (уж по-скъпи) или вакумирана сьомга.. колкото и да е тровено месото, пак е по-добре от всичките лайна в саламите и готовите храни.

мн е важно да приемате антиоксиданти и омега3 всеки ден, така тялото има материал с който да бори целият шит. също избягвайте да пиете мляко, последните изследвания на харвард сочат, че хората които приемат на ден по 2 чаши мляко имат 50% шанс да получат рак, заради увеличаването на IFG1.

мен единственият грях са ми сладоледите от тия насипните, рафи/рафаело... някой знае ли дали ги гъкат с много боклуци?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 8:57

мен единственият грях са ми сладоледите от тия насипните, рафи/рафаело... някой знае ли дали ги гъкат с много боклуци?

100% .На всичкото отгоре са поне пълни с вода .Вземете кой да е сладолед оставете го да се разтопи и после го замразете пак. Не става повече за консумация - превръща се в буца лед.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата