проблем отново с 325 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e 38

проблем отново с 325 тдс

Мнение от spraggabenz » 27 Авг 2013, 3:01

здравейте колеги имам следния проблем за 2ри път. когато натискам съединителя се чува прещракване или понякога съединителя остава до средата и трябва да го бутна назад с крак да си доиде на мястото.та въпроса ми е какво може да е това ? 1 майстор ми каза ,че трябва да се смени съединителя.
1вия път когато имах този проблем преди 1 година отидох при 1 майстор и тои ми каза че е от помпата на съединителя , но не знаел коя е (долна или горна) щото трябвало да стане при него за да разбере.. ии така сменихме само долна помпа (само да вметна че 1вия път съединителя направо си еба ... натискам го тои си остана долу и така не можех да включа на скорост ) и проблемите спряха ,но това прещракване си остана и както си карам и си натискам съединителя се чуваше прещракване от време на време . сега вече понякога натискам и тои не се връща до края и има някакъв луфт. та това е моя проблем ако някои може да помогне да каже щото не ми се дават 500 лева на вятъра омръзна ми майстори да ми казват "ти караш бмв ти имаш пари" все едно карам бмв 2013 година .

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: проблем отново с 325 тдс

Мнение от vld » 27 Авг 2013, 8:05

кажи от къде си да те насочим да смениш майсторите.
Иначе потъването е от помпа, щом си сменял долната може и да е от горната.
За щракането трябва да се огледа на подемник какво щрака, ти да си в колата и да натискаш, а някой да слуша къде точно щрака.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 27 Авг 2013, 9:53

Майстори аз им обяснявам че карам бмв защото нямам пари :wave:

Да ти обясняват че едната ти глава е крива на редови мотора си е забавление :ahah:

По темата може и да минеш с профилактика на помпата(помпите) а чаткането сам почти убеден че идва от скоростите има ли претрисане и колебания при тръгване?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 27 Авг 2013, 12:38

имах аналогичен случай на мой приятел ,след натискане на педала 10 пъти на 11-тия остава долу ,след това бъркам с крак под педала връщам го и се оправя ,след смяна на горна помпа проблема изчезна и вече няма и следа от него :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от spraggabenz » 27 Авг 2013, 12:50

до Conqueror притрисане няма замисляне също обаче от известно време не върви както вървеше карах я на майстор и ми казаха че Intercooler-а ми е спукан . има наистина голяма разлика в вървенето .някой да знае тва чудо колко пари струва долу -горе щото не знам аз ли не съм в ред ама за смяна на долна помпа дадох кам 200 лева близо (с работата) и някак си почти двойно ми се видя пък съм чувал ,че горната била по евтина и тръдно ли се сменят да зема да си я сменя сам?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Авг 2013, 13:55

spraggabenz написа:до Conqueror притрисане няма замисляне също обаче от известно време не върви както вървеше карах я на майстор и ми казаха че Intercooler-а ми е спукан . има наистина голяма разлика в вървенето .някой да знае тва чудо колко пари струва долу -горе щото не знам аз ли не съм в ред ама за смяна на долна помпа дадох кам 200 лева близо (с работата) и някак си почти двойно ми се видя пък съм чувал ,че горната била по евтина и тръдно ли се сменят да зема да си я сменя сам?

Интеркулера ако е сцепен на алуминия, можеш да го завариш на аргон.
Малко са те одрали с тая цена за смяна на помпата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 27 Авг 2013, 15:40

Тъй, като наскоро минах през този проблем, започна по същия начин и лека полека задълбочи дотам, че това го правеше на чат пат ами при всяко натискане искаше да го връщам с крак. Първо долна, без ефект, последва горна и сега всичко е точно. Само ориентировъчно долна помпа-40лв, 10лв смяна+обезвъдушаване. Горната я взех втора ръка с уговорката да я върна ако има нещо, 30лв+30лв за смяна и обезвъздушаване (горната е на малко по-гадно място). Незнам кой ти е взел 200лв за долна помпа обаче лекичко са ти смъкнали кожата.

Потребител
Аватар

Мнение от spraggabenz » 27 Авг 2013, 16:33

а някой може ли да каже защо колата не върви както преди ? карах я на майстор и тои каза че всичко си е наред само интеркулера е спукан може ли от това да е проблема или? каза ми нещо от сорта на 100 лева 2ра ръка също?

Потребител
Аватар

Мнение от spraggabenz » 27 Авг 2013, 21:24

днес ходих и свалих кората правих-струвах и мисля че разбрах къде е проблема.когато натисна съединителя понякога опира болта в пружината.също когато натисна съединитела се чува шум от пластмастовите елементи на помпата,но те не се виждат щото те са в маншона идеята е там че като натисна мн леко съединителя и се чува лек шум а скърцането става като натисна съединителя до края и някаде по средата го усещам с крак и мисля че е от болта които опита...

WP_000231.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E36