Някой замислял ли се е с какво се храни?
Модератор: Общи модератори
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Някой замислял ли се е с какво се храни?
Здравейте колеги! И преди понякога съм се включвал с мнение за храната или по-точно с месните продукти по магазините и съм се уверил,че сме народ втора употреба! Ядем всичко,което се изхвърля от Европата! Храните,които са предназначени за екарисаж ,които са с изтекъл срок на годност се изхвърлят там,но собствениците на екарисажите ги продават скрито за преработка и от тях се правят наново консерви,салами и кайма! Някой замислял ли се е с какво се храни?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: Някой замислял ли се е с какво се храни?
Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! И преди понякога съм се включвал с мнение за храната или по-точно с месните продукти по магазините и съм се уверил,че сме народ втора употреба! Ядем всичко,което се изхвърля от Европата! Храните,които са предназначени за екарисаж ,които са с изтекъл срок на годност се изхвърлят там,но собствениците на екарисажите ги продават скрито за преработка и от тях се правят наново консерви,салами и кайма! Някой замислял ли се е с какво се храни?
Какво те кара да мислиш че наистина е така?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Stoqnov_1979 написа:.......Някой замислял ли се е с какво се храни?
Абе може и да не е много по темата,ама сега като го прочетох се замислих.....преди два часа приключих вечерята,ако щеш ми вярвай,ама изядох 17 палачинки с мед,а тигана не е от мъничките

Все още ми е тежко малко....ма на жена ми повече,че 2 часа не мръдна от котлона заради мене

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
stambo_81dg написа:Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! И преди понякога съм се включвал с мнение за храната или по-точно с месните продукти по магазините и съм се уверил,че сме народ втора употреба! Ядем всичко,което се изхвърля от Европата! Храните,които са предназначени за екарисаж ,които са с изтекъл срок на годност се изхвърлят там,но собствениците на екарисажите ги продават скрито за преработка и от тях се правят наново консерви,салами и кайма! Някой замислял ли се е с какво се храни?
Защото почти 2 години работих в едно такова предприятие и съм виждал с очите си как става всичко! И как уж съвестните проверяващи от Агенцията по храните си затварят очите за всичко това срещу определени суми!
stambo_81dg написа:Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! И преди понякога съм се включвал с мнение за храната или по-точно с месните продукти по магазините и съм се уверил,че сме народ втора употреба! Ядем всичко,което се изхвърля от Европата! Храните,които са предназначени за екарисаж ,които са с изтекъл срок на годност се изхвърлят там,но собствениците на екарисажите ги продават скрито за преработка и от тях се правят наново консерви,салами и кайма! Някой замислял ли се е с какво се храни?
може да е извадил свински анус от консервата с русенско варено

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
То ако знаем какво ядем сигурно няма да хапнем нищо купено в магазина
друго си беше едно време баба и дядо като като осигуряваха 80-90 процента от трапезата с домашно

stambo_81dg написа:То ако знаем какво ядем сигурно няма да хапнем нищо купено в магазина...
То аз горе-долу знам и уж внимавам какво купувам ама ползата е минимална. Но пък сега се усещам, че скоро в заведение не съм хапвал нещо различно от салата- там ако знаете какво ядете ще има грозни сцени

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ми недей да ядеш тогава.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
И к'во викаш в чужбина не е така само и единствено в България има такива неща ? Баси вица честно. Спирайте да ядете най добре .
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
AGT написа:И к'во викаш в чужбина не е така само и единствено в България има такива неща ? Баси вица честно. Спирайте да ядете най добре .
Може и в чужбина да е така,от къде да знам. Но за да дойдат от там тонове свински и телешки тестиси и пениси значи хората ядат месото,а ти после си мисли,че ядеш наденица или кремвирши или там други продукти от месо!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Сестра ми в момента е в САЩ и каза, че всичко там е гумено. Преценете сами!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
speeder88 написа:Сестра ми в момента е в САЩ и каза, че всичко там е гумено..
И пластмасово...

А заведенията не само в България готвят каквото им попадне. Преди време се разхождахме по Venice Beach с колеги, бяхме умрели от глад и се чудехме къде да ядем. Гледаме - заведение след заведение, повечето мизерни, чат-пат някое скъпарско. Престрашихме се и влязохме в едно. Тогава просто се радвах, че си поръчах елементарна вегетарианска пица, като гледах другите на какво попадат

Иначе тук гледам да не ям колбаси, кайми и тем подобни. Наблягам на "чисто" месо, ама не съм сигурен колко е "чисто"

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Бях в Македония наскоро, храних се в разни ресторанти, при предишната ми визитация там, бях на гости и беше домашно приготвено всичко.
Просто там храната е такава каквато трябва да бъде.
Да ме извинявате, ама тия хора си произвеждат егати вкусните меса, зеленчуци, сирена, кашкавали, маслини и тн.
Просто беше шок момента в който се прибрах, и си напазарувах от локалния магазин (сравнително скъпи продукти).

Като заключение, мога да ви кажа, че тук много отдавна сме забравили какъв вкус има храната.

Също така, колкото и да ми е тъжно, просто сме си тъпаци, и купуваме каквото ни попадне, каквото ни рекламират и каквото е евтино. Затова нямам телевизор, затова в магазина помирисвам, опитвам и тн, барем поне радост за сетивата ми донесе храната.
Просто избягвайки кофти храната, производителите й, ще са обречени, и няма да ни заливат с толкова големи боклуци.
А правейки компромис с храната, това е да ти липсва себеуважение. (Поне според мен).
Последна промяна cod-cdbp на 25 Авг 2013, 22:32, променена общо 1 път

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Най-добре е наистина чисто месо,само ако се попадне на истинско! Защото някои го получават от слепване с колагеново лепило на много малки месни изрезки,остъргани от кокали!