Странно поведение на колата

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Странно поведение на колата

Мнение от laviatan » 23 Авг 2013, 20:29

Здр.колеги - преди малко се прибирам и излизам от една малка пряка на Тодор Александров и се вливам в движението . Спирам и изведнъж при спирането усетих , че настъпих нещо . Колата спря все едно е на чист лед - с доста силни тласъци. Светофара светна и тръгвам - и :shock: не мога да тръгна - присветва триъгълника и колата /почуствах че е предна лява гума ай-много / все едно съм на "гърбици" тресе зверски - ама като казвам много -все едно колата е на "тресачка" и не дава да тръгна и тресе цялата . Спрях и я загасих. Запалих е и пак така и се чу нещо стържене :roll: . Излязох и видях какво съм настъпил - някакво парче от ауспух - нещо като някаква ламарина на дупки и явно някъде се беше завряла по окачването и после се е освободила. Запалих пак колата и тръгнах без проблем. Въпроса ми е съвпадение ли са двете неща според вас и на някой случвало ли му се е такова нещо - помислих даже ,че съм спукал гума - все едно съм на някаква тресачка - много силни вибраций и не дава почти да тръгна - толкова силни вибрации и подскачане и светене на индикациите на таблото ... или тъпата ламарина е изиграла роля и после като се е измъкнала и се оправи колата ... :dunno:
После мисля да сменя заглавието , за да е удобно за търсачката , но за момента просто не знам как да го формулирам...
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Странно поведение на колата

Мнение от Taruno » 23 Авг 2013, 21:07

Тая ламарита да не се е врязала на дълбоко в окачването и да се е побъркало ДТЦ-то ..... предположения са, но ако в последствие всичко е било наред 100% е била тя :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 24 Авг 2013, 10:45

Колега, предполагам долу имаш всички кори, та ме съмнява колата да е пострадала от този боклук на пътя.
Моето скромно мнение е, че и при спирането и при тръгването проблемът е в ламарината, която си настъпил, а с коя гума може само да се гадае.
Но спокойно в нашата мила родина човек като теб, с кола в безупречно състояние плаща 500 лв данък, а тези дето им падат неща от кошовете и бълват димни завеси, толкова високи, че се чудиш какво се е запалило-- 25 лв. И защо ли куките да ги спират, като може да се заяждат с този или онзи дали ринговете се броят за дневни светлини и да питат "какво правим", докато ни подминава поредната таратайка, която е зверска форсирана, защото а е изгаснала, а е дотам!!! Докато не се оправят тези простотии, просто ще търпим и ще се оглеждаме на 8. Иначе поне в София повечето главни пътища ги пооправиха, та поне гумите може да преживеят този сезон :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от laviatan » 24 Авг 2013, 11:01

Taruno написа:Тая ламарита да не се е врязала на дълбоко в окачването и да се е побъркало ДТЦ-то ..... предположения са, но ако в последствие всичко е било наред 100% е била тя :D

Дано си прав :yes:

shumisho - за съжаление така стоят нещата в нашата мила татковина ... няма нито една липсваща кора , само ме притеслява да не е закачила тази ламарина някой маншон на биалетка/рейка или носач/ и да го е скъсала. Другата седмица трябва да проверя :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 24 Авг 2013, 11:02

Закачи я с някоя ИНПА и виж какво има в модула на DSC/DTC-то. Много вероятно е някой датчик да се е бъгясал за момент.

Според мен това с ламаринката може и да е по-скоро съвпадение, защото не ми се вярва някакво парченце от пътя да може да влезе в таква дълбочина, че да наруши работата на толкова важна система.

Като се замисля, може и да се окаже малко вероятно да има грешка в модула, защото ако има проблеми със системата, то тя бива деактивирана, в твоя случай тя е продължила да работи, но по абсолютно грешен начин.

П.П. Ако след диагностика се установи, че няма проблеми и че тази ламаринка е намазала нещата, според мен е добра идея да огледате какво що и да се пусне писмо до БМВ, защото това може да се окаже много опасно. При теб се е получило с минимална скорост, но това ако се беше случило някъде на магистрала...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от laviatan » 24 Авг 2013, 11:59

Трябва да е видиме за грешка . Тя ламарината беше някакси много извита е видях следи от нея по вътрешната част на джантата , апарата :shock: и ламарината предпазната ... Понеделник ще я видиме :yes:

Назад към Е60/Е61