Вярвате ли в извънземни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществуват ли извънземни?

Да
143
87%
Не
8
5%
Не мога да преценя
13
8%

Общо гласове : 164
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Вярвате ли в извънземни?

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 13:32

BMW Power ACM Една научна теория за да стане факт, трябва да понесе огромни бомбандировки от всички страни преди да бъде издигната като канон в науката. Истински учен е този който когато терията му бъде доказана неправилна се радва, защото вече може да продължи по правилния път. А и същността на научния метод е това - някой прави някакво твърдение, други се опитват да го опровергаят с тестове, ако не успеят се приема за вярно. Мисля че си се подвел по някой научнопопулярни предавания за точното значение на думата скептик. Гледай малко клипчета на Michael Shermer. :) Да редовно слагат разни хейтъри които да ни развалят кефа. Аз просто казвам, преди да повярваш нещо, спри, помисли, искай доказателства, търси други по-рационални обяснения и т.н. И затова мога да бъда скептик, но въпреки това да искам да има извънземни защото са ми интересни. Както може да има Агностичен Атеист и Агностичен Християнин, така може да има и хора които се придържат стриктно към научния метод въпреки изкушаващите езотерични твърдения. Ако категорично доказателство покаже, че живот може да е просъществувал само на нашата планета заради някакъв инцидент на природата ще го приема, въпреки че ще ми бъде неприятно. За щастие засега нещата клонят към съществуването на извънземни, а не към несъществуването.

Wolf4 Много ме губиш като почна да говориш против Стивън Хоукинг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Авг 2013, 14:04

thewhitestig написа:Wolf4 Много ме губиш като почна да говориш против Стивън Хоукинг.

Защо? Ти смяташ, че някой ще получи такава трибуна, без да обслужва интереси ли? Че някой създава авторитети, без да ги ползва за подвеждане? Че някой тръпне от желание да те (ни) осветли (илюминира :) ) просто ей-така, от човеколюбие?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 14:11

Да кажеш, че има умишлена дисинформация от най-известните физици е повече от смешно.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2013, 14:22

Fear написа:
BMW Power ACM написа:Тука говорим за точност. Точсност, която не би била възможна за древните, пък дори да са обиколи света. Просто те не го виждат отгоре за да чертаят и нямат уреди за измерване.
Подобно е и с пирамидите, само където там работата става още по-невъзможна.

Съгласен съм с аргумента за точността, но пак не мога да възприема картата като "неоспоримо доказателство за съществуването на извънземен живот".
Ти можеш ли да я възприемеш като такова доказателство? ;)

Естествено, че НЕ. Но това не я изключва като възможност. :idea: В смисъл, че може да за точността на пирамидите да са спомогнали същества от доста напреднала цивилизация, а може и самите Египтяни просто да са целнали без да искат посоката в шанс едно към няколко милиард. Та определено обаче за мен е сигурно, че те НЕ СА ИМАЛИ технологията, която да им помогне за направата на тези пирамиди що се отнася до точност. Или е късмет, или просто някой нещо е помогнал, ама кой и как... :dunno:

thewhitestig написа:BMW Power ACM Една научна теория за да стане факт, трябва да понесе огромни бомбандировки от всички страни преди да бъде издигната като канон в науката. Истински учен е този който когато терията му бъде доказана неправилна се радва, защото вече може да продължи по правилния път. А и същността на научния метод е това - някой прави някакво твърдение, други се опитват да го опровергаят с тестове, ако не успеят се приема за вярно. Мисля че си се подвел по някой научнопопулярни предавания за точното значение на думата скептик. Гледай малко клипчета на Michael Shermer. :) Да редовно слагат разни хейтъри които да ни развалят кефа. Аз просто казвам, преди да повярваш нещо, спри, помисли, искай доказателства, търси други по-рационални обяснения и т.н. И затова мога да бъда скептик, но въпреки това да искам да има извънземни защото са ми интересни. Както може да има Агностичен Атеист и Агностичен Християнин, така може да има и хора които се придържат стриктно към научния метод въпреки изкушаващите езотерични твърдения. Ако категорично доказателство покаже, че живот може да е просъществувал само на нашата планета заради някакъв инцидент на природата ще го приема, въпреки че ще ми бъде неприятно. За щастие засега нещата клонят към съществуването на извънземни, а не към несъществуването.

Съгласен съм, че скептиците трябва да ги има, ама в полезната им форма, която ти сега описа, а не като някой от онези "ама вие луди ли сте, хайде моля ви се, за всичко си има научно обяснение". Само за това последното с тях сме на едно мнение, само където според мен нашата наука още е далеч от...Космополитна.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 23 Авг 2013, 14:36

Супер яка тема :yes:
Много пъти съм размишлявал на тая тема, естествено до категорично доказан отговор не съм стигал :D Обаче лично за себе си съм стигнал до две възможности:
1. Животът е пълна случайност, изцяло сами сме, не съществува друг разум и изобщо цялата вселена е един хаос от случайности. Това обаче създава въпроси за вероятността (която хич не е малка) да има и други планети като нашата, на които също е възникнал и съществува живот (на същия случаен принцип), но не е достатъчно развит, за да установи контакт с нас (както и ние с него).
2. Не просто има извънземен разум, ами даже той е отговорен за нашето съществуване тук на Земята и един вид ни следи постоянно как се развиваме. Все едно човек да отглежда мравки да кажем - създава им среда, наблюдава им развитието и ги изучава. Струва ми се, че ако има толкова напреднала цивилизация, която без проблеми да преминава с лекота милиони светлинни години разстояние, едва ли тя ще идва при нас чат-пат, за да отвлича невинни баби от някое село, в близост до гора, за да си прави експерименти с тях. Някак си не виждам логика. По-реалистично ми се струва, да ни наблюдават отстрани и да следят какви сме и какво правим като биологичен вид.

Иначе аз лично вярвам, че съществува изобилие от неща отвъд нашите представи и възприятия и ще се опитам да се обоснова по логичен начин. Представете си, че човек с основно образование се опитва да реши сложна математическа задача за 12ти клас. Събира, изважда, умножава, дели, въобще използва всичко, което знае, но решение на задачата така и не намира. За него задачата е нерешима, невъзможна и води само до страница след страница сметки, които стигат до задънена улица. В същото време същата задача я вижда дванадесетокласник, прилага няколко формули и намира решение в рамките на 4-5 реда. Нещо повече - решението на задачата е красиво и рационално. Именно това винаги ме е изумявало в природата - рационалността и красотата, която седи зад първоначалния хаос. Години от живота на Айнщайн минават в стотици разработки и теории, за да се стигне до простичкото (на пръв поглед), но фундаментално Е=mc2. Та, смятам, че човечеството все още е на доста ниско стъпало по отношение на разбирането на доста от принципите на природата и множество въпроси, които седят без отговор. Та в тоя ред на мисли, преминаването на хиляди и милиони светлинни години изглежда немислимо и неизпълнимо, но дали това е така, просто защото все още сме с основно образование във Вселената? :)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Авг 2013, 14:37

thewhitestig написа:Да кажеш, че има умишлена дисинформация от най-известните физици е повече от смешно.

Не е дезинформация, а чиста форма глупост и инат. Историята помни доста такива случаи. Е този ми е останал по спомен от часовете по химия, ако се разровя ще намеря сигурно доста други

Органичната химия придобива характер на самостоятелна наука едва в началото на 19 век. Изкуственото получаване на органични вещества от елементите или неорганични съединения по това време се смята за невъзможно, вследствие на което се приема, че органичните съединения се образуват само под действие на особена „жизнена сила“, присъща на живите организми (Йонс Берцелиус).

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1% ... 0%B8%D1%8F

E тоз Берцелиус е бил голямо научно светило за времето си, ама се е оказало, че греши :dunno:
И Айнщайн в момента се води за голямо светило, но съм сигурен, че и неговата теория за относителността и скоростта на светлина ще падне скоро. Вече се правят експерименти в тази насока и има интересни данни от опитите.

Сам казваш, че за да се приеме дадена научна теория за факт, трябва да се подложи на много критики, експерименти и доказателства. Е понякога стават грешки, въпреки това. Лошото е, че когато нещо се е превърнало вече в научен факт, има учени, които със зъби и нокти започват да оспорват и отричат всичко ново, е така от спортна злоба. Което доста забавя прогреса като цяло.
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Авг 2013, 15:14

thewhitestig написа:Да кажеш, че има умишлена дисинформация от най-известните физици е повече от смешно.

Смей се, като ти е смешно :)

Ти сигурно вярваш и че новините се правят, за да те информират, че филмите се снимат, за да те развличат и че парите са разменно средство :)

Кой - каквото му е смешно ;)

mangini написа:Не просто има извънземен разум, ами даже той е отговорен за нашето съществуване тук на Земята и един вид ни следи постоянно как се развиваме.

Това даже го пише в една книга, съвсем дословно. Доста популярна книга :yes:
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 15:44

_galio_ написа:Смей се, като ти е смешно :)

Ти сигурно вярваш и че новините се правят, за да те информират, че филмите се снимат, за да те развличат и че парите са разменно средство :)

Кой - каквото му е смешно ;)

Айде потънахме пак в конспирации за новия световен ред... Рабира се, че фундаменталната функция на филмите, новините и парите е точно това което каза! Това, че икономиката, развлекателната индустрия и медиите са отвлечени от хора с интереси е съвсем друг въпрос. Има ли пропаганда във филмите и медиите? Абсолютно! Има ли корупция в политико-икономическата ни система? Разбира се! Но това значи ли че отговора са гущеровидни извънземни и тайни илюминатски организации искащи да ни поробят и изтребят в стила на 1984? Съвсем не. Проблема са подкупните политици и жаждата за власт на някой високопоставени личности. Прилагам два доста дълги клипа които ясно обясняват становището ми по този въпрос. Препоръчвам ти да ги изгледаш и двата: http://www.youtube.com/watch?v=k3TPeijF9Jc http://www.youtube.com/watch?v=h6Zvlw_3k0o

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 23 Авг 2013, 15:49

Напротив. Това е повече от разумно. Те са платени и поръчани още от времето на Алберт Айнщайн. Следва Опенхаймер с неговото "откритие", цялата плеяда физици с гръмки имена на американски евреи и един Фон Браун, който заедно с 2000-ди учени (официално по сводки на американското командване, за справка операция Пейпърклип) на Третия Райх, създава, провежда и развива американската космическа програма.

Вероятно наивници като тебе все още вярват, че Мисията Аполо е чисто технически апогей на американската наука или че прекратяването и е просто защото американците няма какво повече да научат за Луната.

Наивността на хората винаги ме е разсмивала и натъжавала. Действително, машината за промиване на мозъци, която Елитът прилага е убийствено ефективна. Истината, дори, когато е пред очите на слепците си остава невидима...

Колкото до Стивън Хоукинг - той е най-лесен. За него всяка политически коректна реплика от два реда му носи около година живот. Кой всъщност мислиш плаща, за да го поддържа не в лоното не съвременната наука, а на този свят?
Are you M enough...?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 16:06

Лесно е да говориш на изуст това което си чел по разни книжки и сайтове. Ако имаше твърди доказателства за съществуването на такава огромна конспирация против човечеството, повярвай нещата нямаше да са такива каквито са в момента, с колкото и пропаганда да ни обстрелват чрез медиите. Така това настрана.

Относно Аполо, това е мой лiчен много силен интерес. Neil DeGrasse Tyson написа книга на име "Space Chronicles: Facing The Ultimate Frontier" за това какви са реалните причините поради които НАСА спря да ходи на луната. Всичко е описано в тази двучасова лекция:

Ако не ти се гледат 2 часа лекция ти препоръчвам обобщения малко артистичен вариант:
Част 1 http://www.youtube.com/watch?v=CbIZU8cQWXc
Част 2 http://www.youtube.com/watch?v=BFO2usVjfQc

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 23 Авг 2013, 16:09

thewhitestig написа:Лесно е да говориш на изуст ...

Alex Jones: "The general population is a bunch of animals..."

I would say - end of message.

П.П.
Прочети сериозни автори не Neil DeGrasse Tyson , който е на твърда заплата и тогава ще говорим пак.
Are you M enough...?!

Аватар

Мнение от F3P » 23 Авг 2013, 16:22

Отвя ви вятъра доста- стига с глупостите "Тея лъжат" или "Гледай тоя клип от 2 часа лекция". Като лъжат- дайте доказателство иначе си хабите клавиатурите за нищо, не ми давайте 2 часа клип- разяснете основното в 5 реда, клипа ще го гледам ако искам подробности.
В момента си играете на конспирации и интересната част от темата се губи бързо.

ПС: Кои автори са сериозни :?: И според кого :?: И кой пък е тоя дето решава кои са сериозни и кои- не :?: И що пък да вярвам на нечие чуждо мнение по тема дето е доста мъглява общо взето :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 16:32

Wolf4 написа:
thewhitestig написа:Лесно е да говориш на изуст ...

Alex Jones: "The general population is a bunch of animals..."

I would say - end of message.

П.П.
Прочети сериозни автори не Neil DeGrasse Tyson , който е на твърда заплата и тогава ще говорим пак.

Сериозни автори от типа на Icke, Sitchin, Däniken, Alex Jones, Jordan Maxwell и тем подобни ли? :lol: Тея съм ги чел достатъчно и не бих ги препоръчал на хора които са прекалено доверчиви. Това са майстори измамници правещи милиони от измислиците си. Айде Alex Jones го уважавам доста пвоече от останалите щото е журналист които е направил доста интересни открития като жертвоприношенията на Bohemian Grove примерно. Но отдавня спрях да му слушам радиошоуто, почна да ме дразни щото пищи едно и също.

Предпочитам да си чета и гледам неща за автори и известни личности от типа на Richard Dawkins, Neil DeGrasse Tyson, Lawrence Krauss, Carl Sagan, Richard Feynman, Bill Nye, Sam Harris, Christopher Hitchens, Brian Cox, Brian Greene, Steven Hawking и още много...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 23 Авг 2013, 16:36

F3P написа:Отвя ви вятъра доста- стига с глупостите "Тея лъжат" или ...

Без да се обиждаш, но имаш ли и най-малка идея защо Кенеди се среща с Хрушчов и какво всъщност предизвика убийствата и на двамата лидери?

Понеже искаш имена на автори - даваш ли си сметка, колко всъщност страници ти предстои да изчетеш вглъбено, преди да добиеш представата за нещата, която настояваш да получиш от мен или от някой друг в 5 или 6 реда?

Хора, всички ние живеем в лъжа, тотална и безкомпромисна манипулация и подготовка за Трета световна Война. Ако не го чувствате, ако не виждате, че нещата отиват само и единствено към по-лошо, причината далеч не е само във вас. Нарича се "промиване на мозъци".

Когато хората започнат да осъзнават какво всъщност става, вече ще бъде твърде късно. Уви...
Are you M enough...?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 16:40

F3P написа:Отвя ви вятъра доста- стига с глупостите "Тея лъжат" или "Гледай тоя клип от 2 часа лекция". Като лъжат- дайте доказателство иначе си хабите клавиатурите за нищо, не ми давайте 2 часа клип- разяснете основното в 5 реда, клипа ще го гледам ако искам подробности.
В момента си играете на конспирации и интересната част от темата се губи бързо.

ПС: Кои автори са сериозни :?: И според кого :?: И кой пък е тоя дето решава кои са сериозни и кои- не :?: И що пък да вярвам на нечие чуждо мнение по тема дето е доста мъглява общо взето :?:

Като имаш проблем с двучасовите лекции, не ги гледай. Нещата за които говорим тук са много обширни и както Wolf4 каза, немогат да се обобщят с 5-6 реда, затова и не се опитваме. Ние си знаем за какво говорим, като не можеш да се включиш в разговора, не критикувай начина по който си общуваме.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата