Вярвате ли в извънземни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществуват ли извънземни?

Да
143
87%
Не
8
5%
Не мога да преценя
13
8%

Общо гласове : 164
Потребител
Аватар

Re: Вярвате ли в извънземни?

Мнение от stefanoff » 23 Авг 2013, 9:19

Vra4anin написа:
zazomazo написа:а къде точно е казано, че евентуална разумна форма на живот трябва да е съставена от хуманоиди и да диша кислород?
и да не е устойчива на по-екстремни условия на живот различни от -10 до +30 градуса по Целзий?

което пък ме подсеща:
замисляли ли сте се, че единствено човека от всички живи същества на Земята не е пригоден да оцелява в ареала, който обитава без допълнителни приспособления?
нито издържаме на студ, нито на жеги в естествената си обвивка за разлика от всички останали живи твари на планетата....което навява мисли, че тая планета може да не е естествената ни среда
...както някой нагоре каза-може да сме спуснати изкуствено в тоя свят и да ни гледат сеира? :mhihi:

Звучи интересно, но по тая логика и пинчърите, той-териерите, чихуахуатата и другите малки дребни кученца които треперят при по-хладно време и ги обличат ето така:

...значи и те не са оттук :mhihi:

Тея породи са създадени изкуствено от човека, чрез кръстоски ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Авг 2013, 9:24

Wolf4 написа:Широко разрекламирана лъжа от типове като Стивън Хокинг, без никакво доказателство, обслужваща перфектно строго материалистичния "порядък", който налага Елита с определена цел. В действителност реално съществуващите черни и бели дупки, които НАСА изучава от близо 50 години се намират в суперсериозно медийно затъмнение по простата причина, че процесите, които протичат в тях тотално разрушават популярната измислица Голям взрив.

Ако се интересуваш, горещо ти препоръчвам да прочетеш за същността на черните и белите дупки и тяхното влияние върху всичко, което може да бъде описано с думата космос.

Moже ли малко информация, на на базата на която твърдиш, че тип като Стивън Хокинг е лъжец? Ако може, нещо написано, не клип от Youtube. ;)

Що се отнася до въпроса от темата - не, не вярвам. Вярата е нещо ирационално и няма място в дискусия като тукашната според мен.

Обаче, допускам, че е възможно да съществуват извънземни форми на живот, в това число и разумни такива, имайки предвид именно мащабите на познатата ни Вселена.
Чисто математически (уравнението на Дрейк), е по-вероятно да съществува извънземен живот нейде из Вселената, отколкото да сме сами.
Вече, въпросът дали сме имали/имаме/ще имаме контакт с такъв живот е съвсем друга материя.
До момента, твърди доказателства за такъв контакт няма. Коспираторите смятат, че такива съществуват, но биват укривани и се осланят и градят теориите си на разни недоказуеми засега твърдения, случки, артефакти със спорен произход и т.н.
Допускам също така, че наистина е има вероятност реалните доказателства да са укрити, неизвестно с каква цел и от кого.
Това, че са укрити от НАСА, САЩ, Русия, Китай, ОПЕК, BMW, Mercedes, Coca-Cola и т.н. е възможно, но ние, обикновените хора едва ли ще го разберем, освен ако въпросните укриващи не решат да направят всичко обществено достояние.

Дотогава, за нас остава да се замеряме с конспиративни теории, което поне е забавно. :)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Авг 2013, 9:28

Fear написа:.........

Колега, още на първа страница съм постнал едно неоспоримо доказателство - картата на Пири Рейс. Ако не вярваш, скокни до музея Топкапъ Сарай в Истанбул и я виж сам с очите си :) Сега дали е дело на древни развити човешки цивилизации, или на извънземни, го оставям на твоето въображение да прецени :)
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от F3P » 23 Авг 2013, 9:35

drago_pavlov написа:...
А теорията за големия взрив 100% сигурна ли е? ...

Ами не е- затова съм писал "Ако приемем". Просто неясните неща са доста по въпроса.

Wolf4 написа:
Широко разрекламирана лъжа от типове като Стивън Хокинг, без никакво доказателство, обслужваща перфектно строго материалистичния "порядък", който налага Елита с определена цел. В действителност реално съществуващите черни и бели дупки, които НАСА изучава от близо 50 години се намират в суперсериозно медийно затъмнение по простата причина, че процесите, които протичат в тях тотално разрушават популярната измислица Голям взрив.

Ако се интересуваш, горещо ти препоръчвам да прочетеш за същността на черните и белите дупки и тяхното влияние върху всичко, което може да бъде описано с думата космос.

То има много неща дето не се обсъждат по темата, ама пак стои въпросът "Как аджеба се е пръкнала Вселената :?: Кое е зрънцето дало началото :?: Или пък са се появили някакви същества от друга Вселена и са казали: Я да си направим още една Вселена, че ни е скучно..."
Общо взето нещата са като с Господ дето създал земята и т.н.- ОК, създал ги, ама той отде се е пръкнал ? Черни, бели, зелени, сини и каквито и да е дупки са се появили отнякъде- откъде :?: Същото е и с Големият взрив- нещо си гръмнало и се появила Вселената. ОК ама отде се е появило това нещо дето е гръмнало :?:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2013, 9:39

И аз бях скептично настроен, че във форума ще има други като мен и пуснах темата на майтап, ама то какво стана, "лудите" сме били много. :ahah:

thewhitestig написа:
zazomazo написа:
Jordana написа:А ти замисляш ли се че ако не е хуманоидна форма на живот с нашите условия за тях ще сме просто още един паразит върху една планета.Или по лошо атракция в някоя извънземна зоологическа градина :mhihi: Такива по добре да не ги срещаме а и нашто пищене в момента по всички честоти из космоса може да е точно това - ела вълчо изяж ме. :lol:

това, че на нас не би ни изнасял крайния резултат от евентуална среща с подобни въобще не е фактор с тежест в разсъжденията ни дали съществуват или не :winky:
с други думи факта, че не ни кефи да сме атракция в извънземен зоопарк не би накарало въпросните извънземни да си взривят планетата :mhihi:

Не съм съгласен с вашето твърдение. Ще ви представя друга гледна точка. Немога да се сетя кой беше направил този атгумент. Беше или Stephen Hawking или Michio Kaku. Както и да е, аргументът е следния. Всяка една извънземна раса която е успяла да се развие до такава степен че да предприема интепланетарни пътешествия и да посещава други раси трябва да е развита не само технологично но и морално. Предполага се че ще имат доста развити морални възгледи върху правата на органичните същества, били те човеци или някаква друга раса същества.

Назад го бях писал това, че който пътува, то е развит отвъд първичното да дойде и да изтребва. Нашето пищене си е все тая дали го пращаме или не, относно това дали има толкова развита цивилизация. В смисъл такъв, че ако тя е толкова развита да ни локализира и дойде тук, значи и без да пискаме и без Валя Балканска да им пука джамовете с гласа си( :mhihi: )те пак могат да ни намерят и пак могат ни направят каквото си искат. Сетете за метафората с червеите. Дали те ще се мятат, гърчат или просто ще стоят, ако вие решите да отидете за риба, край с част от тях. :mhihi: Щом са решили да ги търсят, значи има защо. Това определено са решили да го правят хора с повече познания от нас и вас. Та определено, който има технологията да пътува ще е по-вероятно да има някакъв морал. Погледнете от наша гледна точка. Ние защитаваме по всякакъв начин резервати и природни забележителности. Естествено ВИНАГИ ще има хора убиващи тигри за кожи, носорози и слонове за израстъци и още много примери. Но те ли управляват света? Педофилите или кой? Има САМО едно друго притеснително нещо поне за мен. Ако тези извънземни не са от типа същества, които си представяме с чувства, морал и т.н. Ако за тях тези неща са непознати и са много приближени до машина, отколкото до човек? Тогава пак има шанса нищо да не ни направят, ама има шанс и за другото. А ако са ни посещавали наистина, значи няма от какво да се притесняваме, тоя филм сме го играли както казах и за населването на планетата ни ако е било така. :mhihi:
Големият взрив е наистина интересна история и бих я повярвал, ама тогава се приближаваме много и към другото с мулти-вселената. Щом веднъж е имало взрив някъде породен от някакви взаимодействия, то значи и другаде ще има взривове. Точно както превръщането на звездите в червен гигант, супер-нова и други такива процеси.

Към скептика по-назад. За мен ти не си точно скептик. И е абсурдно да бъдеш обявен за хейтър пък. :mhihi: Скептиците обикновено са хейтъри, те отказват да повярват на каквото и да е, за което няма 1000000 твърди доказателства, пък дори и къщата им да полети във въздуха. Ще си кажат, че просто е имало силен вятър. По научнопопулярните телевизии скептика излиза и почва да се смее как изобщо ги вярваме тия неща защото видиш ли той имал доказателства за обратното. Какви доказателства имаш, след като ти не знаеш нищо за това, което е някъде там? Та ние океаните още не познаваме(някакъв мизерен процент от дълбините сме изучили), седнахме за Космоса да се бием в гърдите как всичко ни е ясно. :mhihi: Та тези дразнещи идиоти трябва да ги пренасочат към оценка за Оскарите, та да си избиват комплексите на всезнаещи и всеможещи. Хубавото е, че ги пускат по-често в предавания, където има заснето НЛО. Там и аз не вярвам както казах защото това какво светнало и какво минало през небето е крайно неясно и по-скоро лов на вещици. Който иска да дойде, ако иска ние няма да го видим. Самият факт, че ти се интересуваш толкова, показва, че си по-скоро към нашия бряг, но искаш да видиш някакво доказателство и тогава да повярваш. Сам обаче знаеш, че мащабите на Вселената са такива, че няма как да отречеш съществуването на извънземни.
Аз все още си питам някой да каже нещо за точността на пирамидите при Егитпяните защото е много по-вероятно с наличната ни информация да търсим успешно наличие на извънземни в древността на Земята, отколкото в Космоса. Аз самия казах, че не знам дали са идвали или не, не знам дали да повярвам, но и има много въпроси, които нямат отговор. Та там може би съм нещо като скептик, но по-скоро бих допуснал да са идвали, просто защото някои неща ми изглеждат невъзможни като това с пирамидите да кажем.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Авг 2013, 9:42

stefanoff написа:

Колега, още на първа страница съм постнал едно неоспоримо доказателство - картата на Пири Рейс. Ако не вярваш, скокни до музея Топкапъ Сарай в Истанбул и я виж сам с очите си :) Сега дали е дело на древни развити човешки цивилизации, или на извънземни, го оставям на твоето въображение да прецени :)

Карта, която показва Америка.
ОК, но тук не виждам доказателство за каквото и да било, освен че е възможно някой мюсюлманин да е преплувал Атлантика преди Христофор Колумб, въпреки че се твърди, че са използвани негови карти за направата на въпросната. :)
Сам говориш за въображение.
Повярвай ми, моето е повече от богато, изчел съм една библиотека фантастични книги (любимият ми жанр), но това не ме кара да вярвам, че съществуват извънземни на базата на някаква карта, нарисувана от човек. ;)
Последна промяна Fear на 23 Авг 2013, 9:47, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2013, 9:46

Тука говорим за точност. Точсност, която не би била възможна за древните, пък дори да са обиколи света. Просто те не го виждат отгоре за да чертаят и нямат уреди за измерване.
Подобно е и с пирамидите, само където там работата става още по-невъзможна.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Авг 2013, 9:49

BMW Power ACM написа:Тука говорим за точност. Точсност, която не би била възможна за древните, пък дори да са обиколи света. Просто те не го виждат отгоре за да чертаят и нямат уреди за измерване.
Подобно е и с пирамидите, само където там работата става още по-невъзможна.

Съгласен съм с аргумента за точността, но пак не мога да възприема картата като "неоспоримо доказателство за съществуването на извънземен живот".
Ти можеш ли да я възприемеш като такова доказателство? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Авг 2013, 10:20

:OT:

Ето го извънземното, само дето не се е приземило както трябва:
13f0445313.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Авг 2013, 10:41

Да попитам дали някой е обръщал внимание на "Книга на Енох" ?

Апокрифна е, а вътре има доста интересни неща. Например една сценка доста прилича на епизод от "Пътеводител на галактическия стопаджия" и в общи линии е с доста по-различно настоение от одобрените евангелия.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от Project_2501 » 23 Авг 2013, 11:22

никой ли не видя публичното изказване на бивш канадски министър на отбраната, което постнах по-нагоре в темата?...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Авг 2013, 11:23

Jordana написа:
zazomazo написа:а къде точно е казано, че евентуална разумна форма на живот трябва да е съставена от хуманоиди и да диша кислород?
и да не е устойчива на по-екстремни условия на живот различни от -10 до +30 градуса по Целзий?

което пък ме подсеща:
замисляли ли сте се, че единствено човека от всички живи същества на Земята не е пригоден да оцелява в ареала, който обитава без допълнителни приспособления?
нито издържаме на студ, нито на жеги в естествената си обвивка за разлика от всички останали живи твари на планетата....което навява мисли, че тая планета може да не е естествената ни среда...както някой нагоре каза-може да сме спуснати изкуствено в тоя свят и да ни гледат сеира? :mhihi:

Ами не е казано а се подразбира. Тъй като менделеевата таблица е валидна за цялата вселена :idea:
Форми на живот могат да се образуват само от органична материя .На земята тя е на въглеродна основа но има още няколко елемента които могат да бъдат основа на органични съединения подходящи за развитие на някаква форма на живот - но това е само предположение .Така че ДНК която е в основата и единствена позната градивна структура на живата клетка си има и условия да съществува и развива . А те са земните.Точно при тези температури точно при тази влажност и точно при тази атмосфера.Все пак коментираме разумна форма на живот а не червеноперка плуваща в световния океан.Такива има от милиарди години и сигурно ще има и когато хората изчезнем от лицето на земята .А относно дали сме пригодни ..
ами всяко живо същество на земята отглежда малките си като използва най различни защитни средства - дупки леговища торби и всякакви защитни функции на околната следа и не само.Защо ние да не използваме околната среда за да имаме защита срещу неблагоприятни фактори ?В края на краищата не се раждаме защитени /както и всяко друго същество/ но сме си усвоили урока .

е тва в червеното обезсмисля целия ти пост :!:
просто разсъждаваш от позицията на известните нам неща и абсолютно изключваш възможността Менделеевата таблица да не изчерпва всички възможни елементи във вселената.
някой няколко поста след твоя беше споменал за евентуалните възможности при наличие на непознати на нас елементи и до какви варианти биха могли да доведат те, така че няма да пиша същото и аз :winky:

относно пригодността ни за живот на тая планета-нямах предвид строенето на леговища, а нуждата от облекло /примерно/ за да оцелеем. нито едно живо същество на Земята не ползва такова...да не говорим за това колко са безпомощни човешките новородени и за какъв дълъг период от време след раждането....не се сещам за друго живо същество, което да има нужда от поне година време за да започне да се придвижва самостоятелно :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Авг 2013, 12:32

Не подценявайте праотците ни живели преди хиляди години .Нито са били по глупави нито по слабо интелигентни от нас. Всички такива псевдо доказателства като картатата на Пири Рейс бреговете на гренландия картографирани въпреки леда пирамиди и дялани с лазер мегалити говорят само едно - че е имало доста напреднали цивилизации преди хилядолетия.Опсс забравих че тогава сме били маймуни а не човеци така че няма как да е вярно :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Авг 2013, 12:41

Jordana написа:Не подценявайте праотците ни живели преди хиляди години .Нито са били по глупави нито по слабо интелигентни от нас. Всички такива псевдо доказателства като картатата на Пири Рейс бреговете на гренландия картографирани въпреки леда пирамиди и дялани с лазер мегалити говорят само едно - че е имало доста напреднали цивилизации преди хилядолетия.Опсс забравих че тогава сме били маймуни а не човеци така че няма как да е вярно :roll:

И по какъв недвусмислен начин всичко това доказва съществуването на извънземен живот?
Междувременно, може ли пример за нещо дялано с лазер, преди последният да бъде изобретен?
Ама такова, за което е сигурно, че е обработено с лазер, без фрази от сорта на "най-вероятно", "може би", "предполага се" и т.н. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Авг 2013, 13:22

Fear написа:
stefanoff написа:

Карта, която показва Америка.
ОК, но тук не виждам доказателство за каквото и да било, освен че е възможно някой мюсюлманин да е преплувал Атлантика преди Христофор Колумб, въпреки че се твърди, че са използвани негови карти за направата на въпросната. :)
Сам говориш за въображение.
Повярвай ми, моето е повече от богато, изчел съм една библиотека фантастични книги (любимият ми жанр), но това не ме кара да вярвам, че съществуват извънземни на базата на някаква карта, нарисувана от човек. ;)

Остави Америка. Карта показва Антарктика без ледове и снегове ;) Според съвременните учени, това ще да е било преди 6000 година Преди Христа, демек разбирай картата е поне на 8000 години . Всъщност тя е прерисувана
от въпросния Пири Рейс - използвал е древни източници от Александрийската библиотека.
Не Мы такие, Жизнь такая

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата