Вярвате ли в извънземни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществуват ли извънземни?

Да
143
87%
Не
8
5%
Не мога да преценя
13
8%

Общо гласове : 164
Потребител
Аватар
Кара: Е46,Е34,Е39
Мечтае да кара: Само БМВ

Re: Вярвате ли в извънземни?

Мнение от ChernoBMWsjanti18ki » 22 Авг 2013, 21:10

Чувли ли сте за Царичината дупка? в цело Царичина.
Freude am Fahren ! Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Project_2501 » 22 Авг 2013, 21:40

http://youtu.be/XEQdvYFMBAU
бивш канадски министър на отбраната разказва за сътрудничество с извънземни

което ме хвърля в мисълта, защо всички си мислят, че извънземните са малки хилави човеченца с големи черни очи
най-вероятно е да са съвсем различни - дребни като насекоми, високо организирани, живеещи под повърхността на земята инт, много по-способни да понасят неблагодприятни условия от нашите пихтиести тела

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Авг 2013, 21:43

Мдаа, има такива животни :mhihi: Чисто математически няма как да сме единствените богопомазани :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 22 Авг 2013, 21:59

Ми аз вярвам щото както карахме по магистрала в Кипър вечерта в 12 изведнъж всичко стана като ден , но в леко зеленикава светлина. Всичко беше за не повече от 5-6 секунди , но като се огледах после имаше доста спрели коли и хората излезнали вънка да гледат :shock:
Незнам все още на какво се дължи може да е някакъв ядрен опит там ба ли ги :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Авг 2013, 22:03

F3P написа:Добре де- в последно време едва ли са идвали.
Пък и не искам да идват- до съвсем скоро сме били на ниво "индианци" и сме мятали копия и стрели. Тоест сме били опасни единствено за себе си. Ама днес нещата са малко различни и спокойно някой може да ни сложи в категорията "опасни" и да реши да ни изтреби до крак. А силно вероятно е ония дошъл от майната си (дето е на доста светлинни години от тук) да има възможността да го направи. Пък и гледайки историята ни е редовен номер напредналата раса да избие индианците.

TNT написа:
F3P написа:Във Вселената- 1000% има и други.
Дали са идвали тук- надали.

:yes:

Всяко нещо си има логично обяснение, просто не за всички неща се е намерил човека, който да го измисли :lol: :mhihi:

П.П. Ако са достатъчно развити да ни открият, могат и да ни избият 100%.

Абе прави сте, ама аз имам една друга теория. Ако някой притежава такава технология, че да дойде на Земята, то той определено е част от доста напреднала цивилизация. Имайки предвид това, едва ли би дошъл с враждебни намерения. Спокойно ако толкова му трябва нещо от Земята, то може да си го набави от куп други планети, които имат всичко. "Американците" тогава са били и те едни диваци...баш като Индианците. Те затова и не са си запазили Британските корени, ами са се кръстили Американци. :mhihi: Ако сега тръгнат да колонизират, далеч няма да е същото.
Тези дни бях в една Българска пещера близо до Белоградчик - Магурата. Тя е известна най-вече с рисунките си. Та на част от тези рисунки има изобразени посещения от извънземни. Сега, аз не знам дали да вярвам, че извънземни са посещавали Земята някога. Вярвам в извънземни на 100%-та, просто за мен вероятността да ги няма е някаква...даже не и мизерна. Няма вероятност да ги няма. Но дали са идвали тук ми е трудно да предполагам. Има множество сведения за такива неща, трудно е да предположим откъде другаде Шумерите(мисля те бяха най-ранната цивилизация)са имали такива познания за звездите! :idea: Трудно е също така изобщо да си помислим пък откъде Египтяните са имали такива познания за , математиката, звездите и как така са ги построили тези шибани пирамиди с точност, която според ВСИЧКИ световни учени е невъзможна без съвременна техника и дори с нея е много трудно да се направи. :idea:
:OT: Някой нагоре гледам пише подигравателни коментари, по-добре да не чете като не му е интересно и ни мисли за луди. :OT:
Обаче ако приемем, че са ни посещавали, защо сега ги няма и няма сведения скоро да са идвали? Аз лично не вярвам на тия тъпотии, които има под път и над път заснети с камери. Доказано е, че изображенията може да са манимпулирани по всякакъв начин, а дори да не са, то може да са зрителна измама дори за самия очевидец.
Дошли са и са се махнали, но защо? Дали са ни някаква/някакви технологии просто за да ни помогнат? Били сме им като някакви домашни любимци на тяхната планета и са ни заселили тук по някакви причини?
Всеки малко от малко интересуващ се знае, че нашата планета няма да е вечна. След доста години живота тук няма да е възможен такъв, какъвто го познаваме и ще трябва да се махнем на друга. Най-близката е Марс, която е подходяща. Учените вече разработват всякакви планове да я затоплят малко и да се пригоди за живот, правят се проучвания за вода(лед има достатъчно там )и още куп неща. Но след време и тя си отива, след време и Слънцето си отива, мисля след около 5 млрд. години НАЙ-МНОГО то ще се превърне в червен гигант и ще направи температурата непоносима за живот. Ще издуха Земята, Марс също вероятно, а единствените други места за живеене за луните на Юпитер мисля. Но след като отмине това с червения гигант, Слънцето ще угасне ЗАВИНАГИ и ще се превърне в Бяло джудже. Това значи, че няма да има никакво останало гориво и вечен мрак за нашата Слънчева система. Темпартурите ще са към абсолютната нула и няма да остане нищо живо вероятно. Та тогава изхода е само към друга Слънчева система или Галактика. Всичко това в случай, че човечеството се е запазило изобщо и не сме унищожили сами планетата си.
Та тези последни неща с преселването ги написах с цел да попитам дали не сме го играли този филм вече? Дали не сме били ние някъде другаде наистина и планетата не я е сполетял катаклизъм? Дали не сме били пратени тук по някакъв начин? На всички тези въпроси никой не може да отговори, ама и науката няма ясна идея как сме произлезли. Това с Дарвин и еволюцията, маймуни и тем подобни неща, малко не ги вярвам. Макар да са възможни...на теория.
За доста египтолози съществува мнението, че боговете на Египтяните са просто същества от извънземен произход, дошли тук и дали по нещо на цивилизацията им. Затова и централно място във всичко тяхно има Слънцето и като цяло звездите.
Аз наистина не мог ада проумея как така са направили с такава точно пирамидите, спрямо звезди, спрямо полюси и т.н.
Съвпадение? то е сигурно толкова вероятно, колкото да няма живот някъде другаде далеч от тук. :dunno:

ChernoBMWsjanti18ki написа:Чувли ли сте за Царичината дупка? в цело Царичина.

Естествено, ама май се оказа много шум за нищо. Те заровиха мисля всичко, ама нищо не са и открили. Някой май източи бая пари от там и толкова.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 22 Авг 2013, 23:12

BMW Power ACM написа:
F3P написа:...
Обаче ако приемем, че са ни посещавали, защо сега ги няма и няма сведения скоро да са идвали? ...

Те никога не са си тръгвали: http://www.youtube.com/watch?v=q-vMYT-LE5w
Are you M enough...?!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2013, 0:12

Лошо, че Руския ми куца, ама и без това съм доста скептичен към каквито и да е неща в ю-туб. :mhihi:
И според мен от НАСА примерно знаят за съществуването им, Руснака също знае предполагам, но ще ти кажа защо съм убеден за НАСА. Понеже те крият. И крият защото ако не криеха, а не знаеха за съществуването им, досега 100 пъти щях ада са направили някой монтиран филм, в който се вижда, че има извънземно. Нещо като случая Розуел, който така и не разбираме истина ли е или лъжа, ама и за двете неща си има резон. Щом не правят подобен филм, значи те не искат хората да мислят, че има извънземни, поне не и категорично. Затова и няма категорични доказателства на бял свят. Нещо като бялата лястовица - всеки знае, че я има, ама не е я е виждал.
Аз и до ден днешен не съм убеден, че Армстронг е стъпил тогава на Луната, защото имаше купища няснотии около това кацане и тази гигантска стъпка за човечеството. Та от Америка спокойно са имали начините да си измислят това кацане, а дали е било истинско или не, кой знае, а и няма особено значение вече. Но те крият бая работи. Там Зона 51 и разни други неща, хич не изглеждат наред нещата. Ето затова си струва да станеш президент на САЩ, бая книги ще има да видиш тогава. :mhihi:
Според мен едни от най-големите мистерии на Вселената са черните дупки, тъмната енергия и тъмната материя. Тези крайно неясни за човека неща са ключа към много неща и евентуално биха били познати на някоя много напреднала цивилизация, която може да използва за някакви цели поне дупките. Помислете само, че на нас не ни е ясно какво има на Юпитер(добре, газов гигант, огромна гравитация, колосално страховити бури, ама само толкова), та какво остава за черните дупки или отдалечени светове.
Ех, тази тема не дава мира на човечеството. А един ден хората ще знаят и ще видят...жалко, че вероятно няма да сме сред тях тогава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Авг 2013, 0:16

Някой в началото спомена брой галактики звездни системи статистика и вероятност ....
Да добавя мойто мнение че вероятноста да сме сами като разумна форма на живот на въглеродна основа е 100%.
Условията на земята са уникални .Промяната на нищожна част би заличила човека от лицето на земята.
А какво е уникалното ?
1 Точното място отстояние от слънцето - малко по близо планетата се опича малко по надалеч - замръзва
2 Наличието на плътно ядро което генерира магнитно поле - липсата му значи липса на атмосфера
3 Наличието на вода в достатъчни количества в течна форма -не замръзнала и не изпарена в атмосферата.Това предполага средната температура да е точно като на земята +-1 до 2 градуса
4 Наличие на кислород ? това е важно за нашата земна форма на живот но организмите могат да дишат и други газове при друга атмосфера.В началото на земята не е имало толкова кислород в атмосферата .Достигането на днешните 21% е резултат от фотосинтезата за милионите години .
5 влиянието на луната оказва огромно значение за стабилноста на земята спряма гравитацията на Юпитер - ако я няма

разчет на траекторията на завъртането на нашата планета около Слънцето и изяснява, че наклонът би бил непостоянен и би се менил от 0 до споменатите 85 градуса, предизвиквайки залитане от една страна на друга. Това би довело до доста резки климатични промени. В такъв случай големите сухоземни организми, като хора или животни, не биха могли да оцелеят
.
Сигурно има и още много неща които по отделно може и да ги има из вселената но събрани във сложна система подържаща живота на земята - едва ли.
Така като се замисля ако търсим разумна форма на живот във вселената а не просто бактерии щъкащи из морето -трябва да се оглаждаме за пълен двойник на земята :mhihi:
Незнам каква е вероятноста да има такава но ми се струва доста малка да не кажа никаква.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2013, 0:32

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1072624
Давам ти го не като точно доказателство разбира се, а просто като вероятност.
А ти се замисли в тази посока. Защо пък условията на Земята според теб са идеални? И идеални за кого са, за хората ли? Ами представи си други същества и те от какви условия биха могили да живеят.
Ако почетеш статията, ще видиш, че се говори за разстояния от 600 светлинни години и нашите пак не могат да разберат какво става там. Това са нищожните за разстоянията в Космоса 600 светлинни години. Разстоянието от край до край в нашата Галактика е 100 000 светлинни години. :idea: Знаеш ли колко е разликата в километри между 600 светлинни години и 100 000? Аз не мога да смятам до толкова, не знам дали и калкулатора ще се справи. :mhihi: та ние дори не можем да го сметнем, нямаме и идея какво има там, а ти веднага отписа всичко? Ами досега ти говорих за само нашата Галактика. А колко Галактики има изобщо във Вселената? Милиард? Или колко милиарда? А тая Вселена като свърши какво има след нея? Има ли край, къде е края, в какво се изразява този край? Уф, отивам да си лягам, че ме заболя главата от мислене.
Дай да видим какво има на Юпитер, пък тогава да отписваме живота във Вселената. :mhihi:
И може ли да споделиш твоята теория за построяването на пирамидите в Египет? Някаква там, с линии ли са мерили, с компаси или са знаели къде точно са полюсите и коя звезда на небето каква е? :mhihi:
И откъде Шумерите някъде 4000 години преди новата ера са знаели за един куп планети от нашата слънчева система и още бая неща за небето, които обикновените хора и в днешно време не знаят? :mhihi: Сигурно когато те са измислили първата писменост и са се чудили с какво да режат месото, са имали и телескопи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Авг 2013, 0:37

а къде точно е казано, че евентуална разумна форма на живот трябва да е съставена от хуманоиди и да диша кислород?
и да не е устойчива на по-екстремни условия на живот различни от -10 до +30 градуса по Целзий?

което пък ме подсеща:
замисляли ли сте се, че единствено човека от всички живи същества на Земята не е пригоден да оцелява в ареала, който обитава без допълнителни приспособления?
нито издържаме на студ, нито на жеги в естествената си обвивка за разлика от всички останали живи твари на планетата....което навява мисли, че тая планета може да не е естествената ни среда...както някой нагоре каза-може да сме спуснати изкуствено в тоя свят и да ни гледат сеира? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Авг 2013, 0:51

А ти замисляш ли се че ако не е хуманоидна форма на живот с нашите условия за тях ще сме просто още един паразит върху една планета.Или по лошо атракция в някоя извънземна зоологическа градина :mhihi: Такива по добре да не ги срещаме а и нашто пищене в момента по всички честоти из космоса може да е точно това - ела вълчо изяж ме. :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Авг 2013, 1:12

Jordana написа:А ти замисляш ли се че ако не е хуманоидна форма на живот с нашите условия за тях ще сме просто още един паразит върху една планета.Или по лошо атракция в някоя извънземна зоологическа градина :mhihi: Такива по добре да не ги срещаме а и нашто пищене в момента по всички честоти из космоса може да е точно това - ела вълчо изяж ме. :lol:

това, че на нас не би ни изнасял крайния резултат от евентуална среща с подобни въобще не е фактор с тежест в разсъжденията ни дали съществуват или не :winky:
с други думи факта, че не ни кефи да сме атракция в извънземен зоопарк не би накарало въпросните извънземни да си взривят планетата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Авг 2013, 1:31

zazomazo написа:а къде точно е казано, че евентуална разумна форма на живот трябва да е съставена от хуманоиди и да диша кислород?
и да не е устойчива на по-екстремни условия на живот различни от -10 до +30 градуса по Целзий?

което пък ме подсеща:
замисляли ли сте се, че единствено човека от всички живи същества на Земята не е пригоден да оцелява в ареала, който обитава без допълнителни приспособления?
нито издържаме на студ, нито на жеги в естествената си обвивка за разлика от всички останали живи твари на планетата....което навява мисли, че тая планета може да не е естествената ни среда...както някой нагоре каза-може да сме спуснати изкуствено в тоя свят и да ни гледат сеира? :mhihi:

Ами не е казано а се подразбира. Тъй като менделеевата таблица е валидна за цялата вселена :idea:
Форми на живот могат да се образуват само от органична материя .На земята тя е на въглеродна основа но има още няколко елемента които могат да бъдат основа на органични съединения подходящи за развитие на някаква форма на живот - но това е само предположение .Така че ДНК която е в основата и единствена позната градивна структура на живата клетка си има и условия да съществува и развива . А те са земните.Точно при тези температури точно при тази влажност и точно при тази атмосфера.Все пак коментираме разумна форма на живот а не червеноперка плуваща в световния океан.Такива има от милиарди години и сигурно ще има и когато хората изчезнем от лицето на земята .А относно дали сме пригодни ..
ами всяко живо същество на земята отглежда малките си като използва най различни защитни средства - дупки леговища торби и всякакви защитни функции на околната следа и не само.Защо ние да не използваме околната среда за да имаме защита срещу неблагоприятни фактори ?В края на краищата не се раждаме защитени /както и всяко друго същество/ но сме си усвоили урока .
Последна промяна Jordana на 23 Авг 2013, 1:43, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 1:41

Аз се причислявам към така наречените скептици. Това не означава гаден хейтър който отрича всичко. Напротив. Думата е подвеждаща. Скептик е човек с критично мислене. Човек който иска доказателство преди да повярва на нещо. Човек който използва научния метод. Следователно не вярвам в конспирациите които се носят из интернет колкото и убедително да звучат, просто защото повечето автори на книги твърдящи че имат информация за съществуването на извънземни, не предоставят доказателства и повечето пъти лъжат. Някой от любимите ми автори, които обичам да чета, но на които не вярвам са:

Зехария Сичин - автор на "9-тата планета" и серията от книги които последваха. Общо взето историята му е такава: Намерени били някакви шумерски таблети и той без да има научни познания в областта се самообучил и успял да ги преведе. На тези таблети пишело как преди милиони години Анунакитата - извънземна империя включваща няколко раси, една от които били така наречените "Сиви", взела част от своето ДНК и част от ДНК-то на тогавашните маймуновидни човеци и създали нова раса - модерния човек. Създали тази раса за да бъдем роби на тяхната империя и да ги снабдяваме с моноатомично злато. От това се нуждаели за да спасят атмосверата на тяхната планета. Това г/д е предпоставката. Няма да говоря повече за да не ви разваля кефа ако решите да четете Сичин.

Дейвид Айк - той стана известен с това, че преди 20-тина години заяви в интервю по британска телевизия, че бил божият син. Разбира се после се отметна от казаното, оправдавайки се, че имал предвид че всички сме божии синове. Той е създателят на известната теория за Рептилияните. Хуманоидни същества които живеят отвъд нашата реалност, влизайки отвреме на време контролирайки нашата политическа и икономическа система. Разбира се това не му е единствената специализация. Говори и за илюминатите, нагласената ни измамна икономика и още много интересни неща, които разбира се трябва да вземем на сериозно само до там до където можем да докажем думите му.

Енрих Вон Дaникен - това разбира се е създателят на известната теория, че в древността извънземни са посещавали земята, като ние хората сме ги мислили за богове заради невероятните технологии които са притежавали. Фантастичните филми и сериали Stargate са базирани на тази теория. History Channel даже изкараха документален сериал описващ теориите му - Ancient Aliens. Разбира се твърденията които прави този сериал са разбити на парченца от истинските учени. Skeptic Magazine бяха сложили на сайта си този документален филм опровергаващ твърденията на Енрих и компания http://www.youtube.com/watch?v=j9w-i5oZqaQ изключително интересно за гледане. Препоръчвам го на всички които се интересуват от езотерика. И специално на тези които не се подвеждат лесно по нея.

Грейъм (Graham) Ханкок - Това е може би моят любимец. В писанията на този човек има много повече смисъл отколкото на останалите автори в областта. Той не прави странни твърдения за съществуването на извънземни или нещо такова. Просто посочва, че има нещо гнило в историята на света такава каквато я възприемаме днес.

Ще спра до тук с конспирациите.

Има едно такова нещо наречено Уравнението на Дрейк. Според него шансът да не съществува извънземен живот е доста малък имайки предвид броя планети които съществуват във видимата вселена. Моята позиция по този въпрос е следната - бих искал да има извънземни, шансът да съществуват е доста голям и се надявам да осъществим контакт с тях, но въпреки това си оставам скептик и няма да повярвам на конспирациите докато не се предостави твърдо доказателсво относно твърденията им. Подобна е и позоцията ми върху религията. Както казва известният теоритичен физик Lawrence Krauss - "аз не вярвам в съществуването или несъществуването на господ, просто си правя сметка, че шансът да съществува на база представени доказателства е доста малък".

Ще завърша с това клипче на моя любим астрофизик Neil DeGrasse Tyson. Попивайте неговата мъдрост. :D
Последна промяна thewhitestig на 23 Авг 2013, 2:02, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 23 Авг 2013, 1:59

zazomazo написа:
Jordana написа:А ти замисляш ли се че ако не е хуманоидна форма на живот с нашите условия за тях ще сме просто още един паразит върху една планета.Или по лошо атракция в някоя извънземна зоологическа градина :mhihi: Такива по добре да не ги срещаме а и нашто пищене в момента по всички честоти из космоса може да е точно това - ела вълчо изяж ме. :lol:

това, че на нас не би ни изнасял крайния резултат от евентуална среща с подобни въобще не е фактор с тежест в разсъжденията ни дали съществуват или не :winky:
с други думи факта, че не ни кефи да сме атракция в извънземен зоопарк не би накарало въпросните извънземни да си взривят планетата :mhihi:

Не съм съгласен с вашето твърдение. Ще ви представя друга гледна точка. Немога да се сетя кой беше направил този атгумент. Беше или Stephen Hawking или Michio Kaku. Както и да е, аргументът е следния. Всяка една извънземна раса която е успяла да се развие до такава степен че да предприема интепланетарни пътешествия и да посещава други раси трябва да е развита не само технологично но и морално. Предполага се че ще имат доста развити морални възгледи върху правата на органичните същества, били те човеци или някаква друга раса същества.

Разбира се може да погледнем нещата и от обратната страна. Neil DeGrasse Tyson прави този аргумент. Нека вземем маймуната тя има 98% идентично ДНК с това на човека. Всичкия наш интелект, всичкитте наши постижения, въобще всичко което сме сътворили от невероятните инжинерни постижения до културата и изкуството. Всичко това се състои в тази разлика от 2%! Така, нека си представим същество което е 2% по-различно от нас, в посоката в която ние сме по-различни от маймуните. Само си представете за какъв интелект става въпрос! Техните деца ще са по-умни от нашите най-големи научни гении. Защо въобще си въобразяваме, че ако направим контакт с тези същества те ще имат някакъв интерес да контактуват с нас? Кога за последно вие спряхте на улицата за да си поговорите с червей? Може би извънземни са изследвали планетата ни и са взели решение, че интелигентен живот на земята НЯМА! :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата