Държи високи обороти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Държи високи обороти

Мнение от martin_kn » 20 Авг 2013, 18:02

Здравейте,
имам два проблема с моето BMW е36 1991г. (318i 113к.с.), мотора му е m40b18.
1. Високи обороти
Карам го главно на метан с обикновена метанова уредба, като винаги го паля на бензин и превключва на метан след форсиране. Беше заминал стъпковия мотор (не държеше обороти, тресеше и от време на време гаснеше и на бензин и на метан на празен ход) и си закупих друг. След монтажа му, оборотите вече не падат, не тресе и не гасне. Появи се друг проблем, а именно проблема с високите обороти. Сега държи към 1300 оборота както на бензин, така и на метан. Върви много добре и вече не ми се налага градско каране да натискам трите педала едновременно :D .
2. С климатроник е, оборотите падат
При включването на климатроника оборотите на двигатела падат и държи около 600 оборота и на бензин и на метан. Попринцип знам, че тези обороти при включване на климатроник или климатик трябва да се повишат, ако греша някой да ме поправи!

Та ако някой знае от къде може да идват тези два проблема нека да ме посъветва на къде да се насоча (датчици, релета, настройки ...).
Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Re: Държи високи обороти

Мнение от martin_kn » 21 Авг 2013, 19:25

Искам да добавя, че оборотите са високи 1300, само когато автомобила е загрял, а когато е студен са ниски около 700. Колкото по-топъл става, толкова повече оборотите се вдигат като варират от студен към топъл 600/1300 оборота.

Потребител
Аватар
Кара: 318i M43 1995

Re: Държи високи обороти

Мнение от ivoka1981 » 05 Окт 2013, 23:25

Според мен стъпковия мотор не работи , който го е чистил му е размьрдал клапьнчето и то не функционира коректно.

Назад към E36