BMW 318is 93г. Помощ!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318is

BMW 318is 93г. Помощ!!!

Мнение от vencislav9118 » 18 Авг 2013, 15:02

Здравейте колеги. Проблема е следния: При рязко подаване на газ на скорост колата започва да забива муцуна и все едно нещо я дави. Ако подаването става плавно няма такива проблеми, но въпреки всичко пак не иска да ускорява нормално. Първо помислих за бензинова помпа, но с нея всичко се оказа ок. Горивен филтър - сменен. Свещи - нови. Дебитомер - ок. При закачане на компютър няма грешки освен ламбда сонда като нея ми я дава неизтриваема... трие я, но при следващо палене пак се е появила, но ме увериха, че тя не може да прави чак такива проблеми. При откачането й нещата стават още по - зле, а като я закача нещата са по -старому. Моля ви дайте идея, защото в тая криза и пари за сервиз вече няма :( :( :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв

Re: BMW 318is 93г. Помощ!!!

Мнение от dennistd » 20 Авг 2013, 10:08

Щом ти дава грешка в сондата и като я откачиш става по-зле, мисля че е редно да я смениш. Пък и може да ти създава големи проблеми повярвай ми. Не си прави илюзии, че ако вземеш универсална китайска всичко ще е наред, при мен изкара 6 месеца. Най-добре вземи от някой колега за проба и я виж дали ще се оправи.
Walter Röhrl написа:For me driving starts when I steer the car with the throttle pedal instead of the wheel.
Everything else is just doing work.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 20 Авг 2013, 10:51

Провери да не ти дърпа въздух от някъде и от това да ти се дави колата. Щом ти дава грешка за ламбдата е най-добре да я смениш, но конкретният проблем едва ли ще е от нея. Дори и без ламбда сонда колата трябва да си се форсира без проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 20 Авг 2013, 12:28

Значи компютъра ти е отчел грешката ! Не знам какво толкова има за мъдрене! Сменява се ламбдата с такава за твоят модел (в никакъв случай универсална!!!) и си обратно в играта.При мен бяха същите симптоми и отчете грешка на ламбдата -изтрихме я и после при първо палене пак я отчете.Смениха ми ламбдата с такава за модела и воала- нова кола!Ако имаш катализатор -махни го , защото едва ли е читав и ако е тръгнал да запушва грее на ламдата и тя дефектира от по високата температура! Успех! :yes:
Изображение

Назад към E36