M40b18 Скъса ангренажен ремък. Помощ!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- samfo
- Потребител
-
- Кара: E36 318i :)
- Мечтае да кара: e46 320d със blow off clapan c(:
- Детайли за колата: БЕГАЧКА!
M40b18 Скъса ангренажен ремък. Помощ!
Здравейте , м40б18 е36 , скъса ангренажен ремък и наби 4 клапана , а някъде бях чел , че точно този мотор има защита. Въпроса ми е дали има защита , и ако има защо е набило клапани , възможно ли е да е от нещо друго? Другия ми въпрос е има ли смисъл да правя този мотор или друг да слагам? Защото ми казаха че ремонта ми ще струва около 500 лева.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: M40b18 Скъса ангренажен ремък. Помощ!
Защита няма , то се броят на пръсти моторите моито имат, но както и да е щом си се доверил на някой си дет ти казал, сега ще си береш гайлето.
Колко ще струва зависи от това дали можеш да си го направиш сам или ще плащаш на друг да ти го направи.
В едния случай ще я събереш за половината пари.
Мотора дали да го правиш е въпрос на личен избор и на пари.
Аз лично този мотор М40 небих го ремонтирал, освен ако преди това не му е сменен разпределителния вал с прилежащите му около рвмонта неща.
Най-лесен за трансплантация в твоята кола са М43 и М42, като за М42 в добро състояние е малко вероятно да намериш.
Колко ще струва зависи от това дали можеш да си го направиш сам или ще плащаш на друг да ти го направи.
В едния случай ще я събереш за половината пари.
Мотора дали да го правиш е въпрос на личен избор и на пари.
Аз лично този мотор М40 небих го ремонтирал, освен ако преди това не му е сменен разпределителния вал с прилежащите му около рвмонта неща.
Най-лесен за трансплантация в твоята кола са М43 и М42, като за М42 в добро състояние е малко вероятно да намериш.

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
500 лв. за смяна на клапани и водачи поне на мен малко множко ми се виждат. Ако искаш имаш и още един вариант , друга глава оборудвана. Ако искаш направи каквото ти каза Влади т.е. надявай друг матор в коша и продължавай , зависи вече какво ти искаш.
Би ли казал на колко км. беше ангренажният ремък ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- pagocTuH-316
- Потребител
-
Колега тия мотори не знам защо от БМВ са ги направили без верига.И моят ремък е за смяна и не знам.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А ти веригата да не мислиш, че е вечна
По мое мнение са ги правили с ремък за да отсеят ентусиастите след време. Не- сменяш ремък редовно = нямаш кола.

По мое мнение са ги правили с ремък за да отсеят ентусиастите след време. Не- сменяш ремък редовно = нямаш кола.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:А ти веригата да не мислиш, че е вечна![]()

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И аз едно време мислех така - "еее как може да не сложат верига, а с тоя пуст ремък", ама сега, след като се нагледах и наслушах с проблемни ангренажни вериги и си промених мнението. Веригите не са вечни, и също могат да създадат проблем, ако не им се обърне внимание. Дори ремъка има предимство, че ако имаш грижа да го сменяш редовно с прилежащите му ролки, риска е минимален нещо да стане. А веригата уж е безсмъртна и опааа вземе и стане салата вътре. Имал съм лош опит със скъсан разпределителен вал на бензинов Мерцедес заради кофти обтегач на веригата.
По темата - мисля, че най-добрият вариант е трансплантация на М43 двигател - масови са (има ги), на по-тънки пари от М42/М44 и има шанс да попаднеш на приличен. Ремонта на тая дърта М40-ка не ми се вижда хич разумен вариант. Така и така ще пипаш главата, разумно е да сложиш освен други клапани и нов разпределителен вал, кобилици и повдигачи, за да елиминираш ммммчччч мччччччч ефекта. Което са си пари, и то ако не е пострадало бутало и/или легло на клапан на главата. Може като за начало ако си способен, да свалиш главата и да огледаш щетите
По темата - мисля, че най-добрият вариант е трансплантация на М43 двигател - масови са (има ги), на по-тънки пари от М42/М44 и има шанс да попаднеш на приличен. Ремонта на тая дърта М40-ка не ми се вижда хич разумен вариант. Така и така ще пипаш главата, разумно е да сложиш освен други клапани и нов разпределителен вал, кобилици и повдигачи, за да елиминираш ммммчччч мччччччч ефекта. Което са си пари, и то ако не е пострадало бутало и/или легло на клапан на главата. Може като за начало ако си способен, да свалиш главата и да огледаш щетите

BMW only!
- pagocTuH-316
- Потребител
-
Като мина покраи по-неразбиращи хора с м40-ката и ме питат как е 320-ката

9 мнения
• Страница 1 от 1