Странен проблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: Странен проблем със спирачките
txl написа:Задното дясно колело е най-далече от помпата, така че би трябвало да се започва с него. Въпреки че не знам защо е необходимо да се почва с най-далечното и дали наистина е важно.
Ако проблемът е настъпил внезапно, обезвъздушаването едва ли ще помогне. Ако преди е спирала нормално не е имало въздух, а сега има, въздух може да влезе от мястото на евентуален теч, или ако е свършила спирачната течност, но колегата писа, че течност има.
Не е вярно ,еднакво далече са задните колела http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=17 една тръба идва от помпата и се дели при номер едно

Не е вярно, номер едно е монтиран от лявата страна на колата и дясната тръбичка е по-дълга.

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, след първоначалния оглед на магистралата в Бургас не се установи теч, но след като днес качих колата на канал и погледнах отдолу при натиснати спирачки видях от къде сълзеше. Течността за спирачки беше понамаляла малко. Купих си нова тръбичка замених я обезвъздуших и сега се радвам на предишните си спирачки. Искам да благодаря на колегите които помогнаха със съвети и напътствия. Благодаря Ви ...
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
[quote="txl"]Не е вярно, номер едно е монтиран от лявата страна на колата и дясната тръбичка е по-дълга.
Голям спор голямо нещо бре... от коя старана е АБС-а? От ляво и от каде тръгва спирачната течност?Пак от ляво и кое е най-далечното колело при тва полужение? Задно Дясноо.. както и да го гледате и тръби да гледате тва е полужението
тръгват от помпата през АБС-а и от там по колелата и след като тои е отпред вляво няма как задно дясно колело да е на същото разстояние както е задно ляво
симпатяги бее
Голям спор голямо нещо бре... от коя старана е АБС-а? От ляво и от каде тръгва спирачната течност?Пак от ляво и кое е най-далечното колело при тва полужение? Задно Дясноо.. както и да го гледате и тръби да гледате тва е полужението

Голям спор, голямо нещо, и очевидно има нужда от него.
Триканалния АБС има една изходяща тръбичка към задния мост. До мястото, където се разклонява едната тръбичка, дължината е все еднаква за двете колела
Така че, местоположението на АБС-а няма никакво значение дали е от ляво, дали е от дясно, или е на покрива. Разликата в разстоянието идва от дължината на отделните тръбички към задните колела след разпределителя.
Триканалния АБС има една изходяща тръбичка към задния мост. До мястото, където се разклонява едната тръбичка, дължината е все еднаква за двете колела

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
txl написа:Голям спор, голямо нещо, и очевидно има нужда от него.
Триканалния АБС има една изходяща тръбичка към задния мост. До мястото, където се разклонява едната тръбичка, дължината е все еднаква за двете колелаТака че, местоположението на АБС-а няма никакво значение дали е от ляво, дали е от дясно, или е на покрива. Разликата в разстоянието идва от дължината на отделните тръбички към задните колела след разпределителя.
погледни пак дали 2те тръбички отзад са с еднаква дължина щото при мойте и 2те са с различна

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Последно от Ляво или от Дясно да се започва процедурата
Аз лично съм си правел проби и съм почвал от предно дясно и след седмица пак съм проверявал какво е положението и всичко си беше наред.
Общо казано да се започне от най-далечното колело.

Аз лично съм си правел проби и съм почвал от предно дясно и след седмица пак съм проверявал какво е положението и всичко си беше наред.
Общо казано да се започне от най-далечното колело.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
txl написа:Погледни какво съм написал на 18 Август, 18:09

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2