Зануляване интервала на накладките -15000

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d E60
Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят

Re: Зануляване интервала на накладките -15000

Мнение от bmwpt » 30 Юли 2013, 21:12

Само колеги да добавя,че при зануляване на накладките не трябва да се натиска спирачка,защото веднага те изхвърля от менюто ако е натисната. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: сгодни женици

Мнение от poklonnik » 31 Юли 2013, 8:39

MadChicken написа:Вържи си на късо 2-та кабела на конектора към датчика и тотално забравяш, че го има. Това естествено не го препоръчвам, само казвам че е възможно и е основно за хора, които не чакат да им "светне" нещо по колата за да се сетят че има нужда от обслужване...
Късото значи "вечно чисто нов датчик" за колата. Не е опасно или електрически нередно. Чисто нов датчик = късо.
За хората с автоматична ск. кутия и без това износването на предните накладки е много по-голямо от задните и ако не хвърляте по едно око може да останете неприятно изненадани, въпреки че колата си предупреждава доста преди да стане реално време за смяна.

Само да вметна ,миналата седмица си смених накладките на вилата ,и понеже забравих(дали умишлено ,дали не ;) да купя датчик и вързах стария на късо ,не само ,че не се занули интервала ,но светнаха AIRBAG-a ,което не можах да си обясня !!!!
e-30 forever

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 16 Авг 2013, 10:13

А някой може ли да ми каже това с ресета от копчета за километража като следвам стъпките и после като задържа вместо да ми даде "RESET ?" ми дава ОК само и това е, и после примерно продължава да си ми стои напомнянето с жълто на мултимедията. Става въпрос за филтър купе но с накладките предполагам е същото. Просто ме дразни всеки път да ми дава напомняния а съм го сменил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 16 Авг 2013, 11:40

a1n написа:А някой може ли да ми каже това с ресета от копчета за километража като следвам стъпките и после като задържа вместо да ми даде "RESET ?" ми дава ОК само и това е, и после примерно продължава да си ми стои напомнянето с жълто на мултимедията. Става въпрос за филтър купе но с накладките предполагам е същото. Просто ме дразни всеки път да ми дава напомняния а съм го сменил.

Какъв филтър купе? Мисля, че за него няма индикация :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 16 Авг 2013, 12:15

a1n написа:А някой може ли да ми каже това с ресета от копчета за километража като следвам стъпките и после като задържа вместо да ми даде "RESET ?" ми дава ОК само и това е, и после примерно продължава да си ми стои напомнянето с жълто на мултимедията. Става въпрос за филтър купе но с накладките предполагам е същото. Просто ме дразни всеки път да ми дава напомняния а съм го сменил.

Аз скоро сменях филтрите и си нулирах чек-а по стандартния начин. При мен си даде "RESET ?" и си се ресетнаха километрите. Продължавай да упорстваш, според мен.... би трябвало да стане. Този чек за филтрите едва ли е обвързан с някакви датчици, просто си брои 60000 км от последния ресет.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 16 Авг 2013, 13:02

Веднъж ми се случи по този твоя начин. Повторих всички стъпки отново и ми дадето тогава Ресет. Пробвай :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: сгодни женици

Мнение от poklonnik » 19 Авг 2013, 8:53

смених 3 датчика ,затрих всички грешки ,ресетвах с натисната спирачка ,без натисната спирачка ...не става и не
става ,моля ви помагайте :oops:
e-30 forever

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 19 Авг 2013, 9:29

mupoo написа:

Веднъж ми се случи по този твоя начин. Повторих всички стъпки отново и ми дадето тогава Ресет. Пробвай :)

Колеги, при мен (LCI) ДПФ и Филтър Купе ми са в оранжев цвят, "RESET-a" ми се появява (пробвах го тестово) само на зануляване на масло, накладки, инспекция на автомобила (които са в червено незнам дали има някаква връзка). На филтър купе ми пише само "OK" като задържа копчето. Мисля че ще трябва софтуерно да се занули явно. С INPA става ли някой занулявал ли е накладки, масло, и т.н. софтуерно а не с скритите стъпки на километража?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 22 Ное 2013, 16:25

Да ъпна малко темата отново, че това започна да става досадно. Днес ми светна интервала за спирачната течност, и реших да се помъча отново да поизчистя интервалите защото Микрофилтъра ми още свети а е сменен. Та следвам стъпките с ресета от километража като ми се появи микрофилтър иконата задържам и вместо "RESET?" ми се появята "ОК" и отдолу "----". Не става и не става. Някой ми каза че интервалите се сетвали от iDrive-а но при мен липсва всякакви опции пише само да се свържа с сервиз. Пробвах с иконата на маслото и се появява "RESET?" както в хиляди други форуми и теми е описано. Но на микрофилтъра неще и неще само едно "ОК" и после пак мрънка :banghead: От темата разбирам че може и датчик да е ама този микрофилтър има ли датчик че да прави мизерии? И защо се появява само ОК като искъм да си го ресетна :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 22 Ное 2013, 18:34

От I-drive се зануляват само тези които са със дата, а микрофилтъра е с километри. тези които се зануляват от I-drive са Brake fluid, Еxhaust insp и Vehicle insp.При тези трите на монитора ти излиза "Schedule date for service". Натискаш върху него и те прехвърля на датата да си я завъртиш колкото си искаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 22 Ное 2013, 19:30

Ясно за това колега, ама за LCI какво излиза че трябва да ходя в сервиз с офицялен софт да ми занулят филтър купе ли кво О.О никъде из нета няма отговори има питания и постове да повтори човека пак стъпките а НЕ става

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Ное 2013, 19:43

Колко ти показва сега за микрофилтъра?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 23 Ное 2013, 13:25

ИзображениеИзображение

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 23 Ное 2013, 19:24

Някой със софтуер примерно NCS expert да ти въведе стойност за смяна понеже май е изтрит и липсва.Или да направиш ресет от скритото меню в което не съм сигурен дали ще помогне.Въобще трябва ти човек със софтуер поне еднократно да оправи бакиите които някой е сътворил

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 23 Ное 2013, 23:02

И според мен имаш проблем със софта.филтъра няма никакъв датчик ,просто интервала от време се занулява ръчно при смяната и това е.Ето как се променя дисплея при правилен ресет.

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61