Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Нека малко да отклоня спора между колегите
Сега съм на системата 5х5 и всичко върви добре, но тази тяга много ми мори кръста.
Ясно, че не е правя правилно, но как ли не пробвах винаги след тренировка кръста ме боли. За сега не съм пробвал с колан, но вече си купих и ще видим дали ще има ефект. Дайте някакви препоръки или с кое упражнение мога да заменя тягата? 

Сега съм на системата 5х5 и всичко върви добре, но тази тяга много ми мори кръста.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
JOTTO_DEL написа:Нека малко да отклоня спора между колегите![]()
Сега съм на системата 5х5 и всичко върви добре, но тази тяга много ми мори кръста.Ясно, че не е правя правилно, но как ли не пробвах винаги след тренировка кръста ме боли. За сега не съм пробвал с колан, но вече си купих и ще видим дали ще има ефект. Дайте някакви препоръки или с кое упражнение мога да заменя тягата?
не я заменяй, намали килата и не пускай до долу и хвани някой който да ти покаже как точно се прави. след това задължително разстягане - увисване - супермен , каквото си пожелаеш.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Doberman_vas написа:JOTTO_DEL написа:Нека малко да отклоня спора между колегите![]()
Сега съм на системата 5х5 и всичко върви добре, но тази тяга много ми мори кръста.Ясно, че не е правя правилно, но как ли не пробвах винаги след тренировка кръста ме боли. За сега не съм пробвал с колан, но вече си купих и ще видим дали ще има ефект. Дайте някакви препоръки или с кое упражнение мога да заменя тягата?
не я заменяй, намали килата и не пускай до долу и хвани някой който да ти покаже как точно се прави. след това задължително разстягане - увисване - супермен , каквото си пожелаеш.
+1 и ако не правиш клекове е хубаво да започнеш. При мен това помогна, хем рядко ме боли кръст, хем и килограмите,с които тренирам се увеличиха.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
Клекове си правя, но само след тягата имам болка в кръста в дните, който не правя тяга всичко е ок. Това ми е програмата:
Понеделник:
Клек 5x5 (еднаква тежест);
Лег 5x5 (еднаква тежест);
Гребане 5x5 (еднаква тежест);
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса).
Сряда:
Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5;
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5);
Набиране 5x5;
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса).
*ЛТ - личното тегло на атлета
Петък:
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Понеделник:
Клек 5x5 (еднаква тежест);
Лег 5x5 (еднаква тежест);
Сряда:
Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5;
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5);
Набиране 5x5;
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса).
*ЛТ - личното тегло на атлета
Петък:
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Оправи си техниката, защото това е най-важното при тягата, иначе ще се осакатиш. Не ползвай колан, освен ако няма да правиш максове. Аз с тягата си оправих болките в кръста, но както казах по-горе - правилна техника. Не отлепяй лоста от краката, плъзгай го по тях. Винаги започвай много бавно, а не рязко, като използваш максимално гъза и бедрата. Най-добре да ти покаже някой добър треньор, а не анаболна батка в залата. Какъв ти е стажа? Ако си начинаещ, 5х5 не е за теб все още. Да не говорим, че товари зверски и ЦНС.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
Вече тренирам сериозно от 1 год. Ще се опитам да подобря техниката, че да не стане някой фал. Иначе 5х5 добре ми се отразява и ще е правя 3 месеца да видим какви резултати ще постигна.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги)
?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Bogat-Beden написа:за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги)?
твърдо ЗА. вкл и шанги-манги. променяй обема на тренировката само, докато ти пасне.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Idoitbig
- Потребител
-
- Кара: F10
Bogat-Beden написа:за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги)?
Доста против :/ Ако тренираш всеки ден мускула свиква с натоварването и няма как да расте .
Ако правиш примерно 2 дни лостове и на третия правиш бягане

Ама цяла седмица да товариш едни и същи мускули всеки ден е просто меко казано глупаво.
- Bogat-Beden
-
-
_galio_ написа:Bogat-Beden написа:за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги)?
твърдо ЗА. вкл и шанги-манги. променяй обема на тренировката само, докато ти пасне.
ха мерси.Отскоро съм преминал на такъв режим и съм по добре отпреди даже (по-добър тонус ) ,а временно дори и витамините съм спрял.
Пък да видим ,ще стане ли човек от мен

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:_galio_ написа:Bogat-Beden написа:за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги)?
ха мерси.Отскоро съм преминал на такъв режим и съм по добре отпреди даже (по-добър тонус ) ,а временно дори и витамините съм спрял.
Пък да видим ,ще стане ли човек от мен
и аз съм така , всеки ден лостове

ще цитирам седмия закон на дедо, а ти от там нататък сам си прави изводите:
GAS Principle, или на български дженеръл адаптейшън синдром. според него мускулът преминава през 3 фази:
1. alarm
2. compensation
3. exhaustion
ако го поддържаш постоянно в 3тата фаза започва натрупване на комулативни микротравми, след което настъпват и контузиите. казано е - ако не му дадеш почивка, той ще си я даде сам

ако ли пък правиш само калистеника, не можеш да спазиш други два дедови закона - overload principle & overcompensation principle, то ест не можеш да предизвикаш претоварване => адаптация => растеж.
ако се върнем пак малко на GAS principle правилото е 1-1 или 2-2, което ще рече 1 тежка тренировка - 1 ден почивка или лека тренировка (кардио) и съответно същото, само че 2 на 2 последователни дни.
но така като гледам ти си склонен по-скоро да не спазиш overload & overcompensation

не съм сигурен дали много ти помогнах, ама поне горе долу да имаш идея какво се случва.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е растеж с тренировки 7 дни в седмицата трудно... но ако са с по-малък обем си е добре. При мен 3-4 тренировки седмично ми е може би оптималния вариант. Повече ми идва тежко вече, усещам се, че се претоварвам. Въпреки това, когато имам време, тренирам по 5-6 пъти седмично (3-4 фитнес и 2-3 само кардио). Иначе трябва да са супер леки, а пък съм свикнал да тренирам на принципа "go hard or go home"
На лостове или някакъв боен спорт е малко друга бира. Един приятел ходи 2 пъти на ден на лостове. Кратка тренировка, ама 2 пъти на ден и е 187см 95кг, което си е супер за неговата височина. През останалото време обаче е седнал или легнал
Моя съвет е да се пробва - при всеки всяко нещо действа различно и 90% от нещата са индивидуални, особено при тренировъчните методи. Това, че при някой действа, не значи и че при теб ще действа. Ако ти идва тежко - намаляш обема или броя тренировки.

- Bogat-Beden
-
-
kulov написа:...
хм ,мерси на всички за отговорите
растеж на лостове- може ако съм на 15 или 16 ,с 29 ръка и бушуващи хормони

Маса вече не търся(имам такава и в хола и в кухнята

Не знам дали ще успея със ежедневното трениране(зависи от "красотата" на работния ден, щото тренирам след бач)
ии така.Но забелязах,че повторенията или силата ми не пада, умора не се натрупва- напротив- тонуса ми е подобрен(поне засега

Пък да видим

Ако оживея-скоро пак ще пиша

Последна промяна Bogat-Beden на 16 Авг 2013, 19:25, променена общо 1 път