Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Leon » 15 Авг 2013, 8:57

:cop: :cop: :cop:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 15 Авг 2013, 13:50

Нека малко да отклоня спора между колегите :mrgreen:
Сега съм на системата 5х5 и всичко върви добре, но тази тяга много ми мори кръста. :dunno: Ясно, че не е правя правилно, но как ли не пробвах винаги след тренировка кръста ме боли. За сега не съм пробвал с колан, но вече си купих и ще видим дали ще има ефект. Дайте някакви препоръки или с кое упражнение мога да заменя тягата? :roll:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Авг 2013, 14:33

JOTTO_DEL написа:Нека малко да отклоня спора между колегите :mrgreen:
Сега съм на системата 5х5 и всичко върви добре, но тази тяга много ми мори кръста. :dunno: Ясно, че не е правя правилно, но как ли не пробвах винаги след тренировка кръста ме боли. За сега не съм пробвал с колан, но вече си купих и ще видим дали ще има ефект. Дайте някакви препоръки или с кое упражнение мога да заменя тягата? :roll:

не я заменяй, намали килата и не пускай до долу и хвани някой който да ти покаже как точно се прави. след това задължително разстягане - увисване - супермен , каквото си пожелаеш.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 15 Авг 2013, 14:40

Doberman_vas написа:
JOTTO_DEL написа:Нека малко да отклоня спора между колегите :mrgreen:

не я заменяй, намали килата и не пускай до долу и хвани някой който да ти покаже как точно се прави. след това задължително разстягане - увисване - супермен , каквото си пожелаеш.

+1 и ако не правиш клекове е хубаво да започнеш. При мен това помогна, хем рядко ме боли кръст, хем и килограмите,с които тренирам се увеличиха.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 15 Авг 2013, 15:34

Клекове си правя, но само след тягата имам болка в кръста в дните, който не правя тяга всичко е ок. Това ми е програмата:
Понеделник:
Клек 5x5 (еднаква тежест);
Лег 5x5 (еднаква тежест);
Гребане 5x5 (еднаква тежест);
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса).
Сряда:
Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5;
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xЛТ* се правят само 3x5);
Набиране 5x5;
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса).
*ЛТ - личното тегло на атлета
Петък:
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Гребане 5x5 (еднаква тежест);
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 15 Авг 2013, 20:44

Оправи си техниката, защото това е най-важното при тягата, иначе ще се осакатиш. Не ползвай колан, освен ако няма да правиш максове. Аз с тягата си оправих болките в кръста, но както казах по-горе - правилна техника. Не отлепяй лоста от краката, плъзгай го по тях. Винаги започвай много бавно, а не рязко, като използваш максимално гъза и бедрата. Най-добре да ти покаже някой добър треньор, а не анаболна батка в залата. Какъв ти е стажа? Ако си начинаещ, 5х5 не е за теб все още. Да не говорим, че товари зверски и ЦНС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 16 Авг 2013, 0:43

Вече тренирам сериозно от 1 год. Ще се опитам да подобря техниката, че да не стане някой фал. Иначе 5х5 добре ми се отразява и ще е правя 3 месеца да видим какви резултати ще постигна.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Авг 2013, 13:55

за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги) :roll: ?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 16 Авг 2013, 14:23

Bogat-Beden написа:за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги) :roll: ?

твърдо ЗА. вкл и шанги-манги. променяй обема на тренировката само, докато ти пасне.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар
Кара: F10

Мнение от Idoitbig » 16 Авг 2013, 16:58

Bogat-Beden написа:за и против тренирането всеки ден (лостове и собствена тежест само,без щанги-манги) :roll: ?

Доста против :/ Ако тренираш всеки ден мускула свиква с натоварването и няма как да расте .
Ако правиш примерно 2 дни лостове и на третия правиш бягане :arrow: Може.
Ама цяла седмица да товариш едни и същи мускули всеки ден е просто меко казано глупаво.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Авг 2013, 17:17

_galio_ написа:

твърдо ЗА. вкл и шанги-манги. променяй обема на тренировката само, докато ти пасне.

ха мерси.Отскоро съм преминал на такъв режим и съм по добре отпреди даже (по-добър тонус ) ,а временно дори и витамините съм спрял.
Пък да видим ,ще стане ли човек от мен :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 16 Авг 2013, 18:02

Bogat-Beden написа:
_galio_ написа:

ха мерси.Отскоро съм преминал на такъв режим и съм по добре отпреди даже (по-добър тонус ) ,а временно дори и витамините съм спрял.
Пък да видим ,ще стане ли човек от мен :mhihi:

и аз съм така , всеки ден лостове :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 16 Авг 2013, 18:35

ще цитирам седмия закон на дедо, а ти от там нататък сам си прави изводите:

GAS Principle, или на български дженеръл адаптейшън синдром. според него мускулът преминава през 3 фази:
1. alarm
2. compensation
3. exhaustion

ако го поддържаш постоянно в 3тата фаза започва натрупване на комулативни микротравми, след което настъпват и контузиите. казано е - ако не му дадеш почивка, той ще си я даде сам :yes:

ако ли пък правиш само калистеника, не можеш да спазиш други два дедови закона - overload principle & overcompensation principle, то ест не можеш да предизвикаш претоварване => адаптация => растеж.

ако се върнем пак малко на GAS principle правилото е 1-1 или 2-2, което ще рече 1 тежка тренировка - 1 ден почивка или лека тренировка (кардио) и съответно същото, само че 2 на 2 последователни дни.

но така като гледам ти си склонен по-скоро да не спазиш overload & overcompensation :mhihi:

не съм сигурен дали много ти помогнах, ама поне горе долу да имаш идея какво се случва.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Авг 2013, 18:54

Е растеж с тренировки 7 дни в седмицата трудно... но ако са с по-малък обем си е добре. При мен 3-4 тренировки седмично ми е може би оптималния вариант. Повече ми идва тежко вече, усещам се, че се претоварвам. Въпреки това, когато имам време, тренирам по 5-6 пъти седмично (3-4 фитнес и 2-3 само кардио). Иначе трябва да са супер леки, а пък съм свикнал да тренирам на принципа "go hard or go home" :mhihi: На лостове или някакъв боен спорт е малко друга бира. Един приятел ходи 2 пъти на ден на лостове. Кратка тренировка, ама 2 пъти на ден и е 187см 95кг, което си е супер за неговата височина. През останалото време обаче е седнал или легнал :mhihi: Моя съвет е да се пробва - при всеки всяко нещо действа различно и 90% от нещата са индивидуални, особено при тренировъчните методи. Това, че при някой действа, не значи и че при теб ще действа. Ако ти идва тежко - намаляш обема или броя тренировки.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Авг 2013, 19:09

kulov написа:...

хм ,мерси на всички за отговорите
растеж на лостове- може ако съм на 15 или 16 ,с 29 ръка и бушуващи хормони :lol:
Маса вече не търся(имам такава и в хола и в кухнята :mhihi:) , а и да търся ,не са лостовете начина и мястото :roll:
Не знам дали ще успея със ежедневното трениране(зависи от "красотата" на работния ден, щото тренирам след бач)
ии така.Но забелязах,че повторенията или силата ми не пада, умора не се натрупва- напротив- тонуса ми е подобрен(поне засега :dunno: )
Пък да видим :roll:
Ако оживея-скоро пак ще пиша :mhihi:
Последна промяна Bogat-Beden на 16 Авг 2013, 19:25, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата