Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Модератор: Общи модератори
Re: Поредното селско изпълнение на форумна кола.
stambo_81dg написа:На мен затова вече не ми се седи в тази нашета държава, пълна идиотщина те залива от всякъдекакъв сме такъв народ не знам.
По улиците- през цяла Европа минавам то културна работа няма пресвяткания,клаксони и темподобни дадеш ли мигач ти правят път всичко ок.
Влизам У Бг то да те е страх да караш, ако изпревариш по бавно някои с Х5 или S-klasa може да ти скочи на бои.Всеки кара както си иска

www.bmwпрофесори-bg.net
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Това пък е съвсем друга тема.
Карам ли си таксито, на жената Леона или на майка ми Клиото, направо ще ме стъпчат да го еВа.
Кача ли се на БМВ-то и почват да ме пускат чак, да чаката да видят какво ще предприема, път ми дават и бая други неща.
Как може в една държава да се дава път на "голямата" кола, за сметка на малката?
Напоследък много селяндури се качиха на онези смешни "кубчета" на Мерцедес и си мисля, че още времето на Васил и Георги Илиеви, когато нямаше други "джипове" на Мерцедес, нямаше БМВ джипове, за такива на ХаЛуди да не говорим. Качват се, чат-пат побръмчават като си мислят, че мноооого вървят тея КОШНИЦИ, гледат лошо, ама лооошо отвътре и все нещо си им направил.
Карам ли си таксито, на жената Леона или на майка ми Клиото, направо ще ме стъпчат да го еВа.

Напоследък много селяндури се качиха на онези смешни "кубчета" на Мерцедес и си мисля, че още времето на Васил и Георги Илиеви, когато нямаше други "джипове" на Мерцедес, нямаше БМВ джипове, за такива на ХаЛуди да не говорим. Качват се, чат-пат побръмчават като си мислят, че мноооого вървят тея КОШНИЦИ, гледат лошо, ама лооошо отвътре и все нещо си им направил.

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Селяни и глупаци с лопата да ги ринеш... колите не са виновни за нищо....Ще го опердашат некъде как си трябва и ще се кротне 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Прясно от вчера
http://autos.yahoo.com/news/bmw-drivers ... 56020.html

http://autos.yahoo.com/news/bmw-drivers ... 56020.html
BMW drivers really are jerks, studies find
Drivers of BMWs frequently come in for anecdotal criticism for habits on the road that are perceived as aggressive.
Now, a couple of studies, one in the U.S. and another from the U.K., appear to provide statistical evidence that BMW drivers are, to be polite about it, complete jerks.
In the older study, by researchers at the University of California, BMW drivers were far less likely to stop for a pedestrian who had just entered a crosswalk, the New York Times notes.
“In our crosswalk study, none of the cars in the beater-car category drove through the crosswalk. They always stopped for pedestrians," researcher Paul K. Piff told the paper. He added that not only were "fancy cars were less likely to stop," but also that "BMW drivers were the worst."
Drivers of BMWs and other high-status cars (including Prius hybrids) were also more likely to cheat at four-way-stop intersections, according to the research.
In the second study, in the U.K., motorists were asked to identify the make and color of the car from which they have most frequently suffered road-rage incidents, the Daily Mail reports.
The study of 2,837 motorists found men between the ages of 35 and 50 driving blue BMWs were most likely to be reported as having engaged in road-rage behaviors such as aggressive driving and swearing.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Petrolhead написа:Аз винаги съм се чудил.
Изпреварват ме разни чичаци по магистралата, карат разни средностатистически автомобили, карат с 150-160, нали уж беше скъп бензина.
Поне при мен разликата в разхода между 110 и 140 е около 3 литра.
При малолитражките трябва да е повече.
Та въпроса е как повечето могат да си позволят да карат коли за по 3000 лева и да дават пари за 15 литра гориво от софия до пловдив?
Газчица, бате, газчицаа тя е евтинка

Не Мы такие, Жизнь такая
сините БМВ-та, посочва източника!
моите не са сини!
моите не са сини!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
xerial написа:Селяни и глупаци с лопата да ги ринеш...
Ето още един... столичанин

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Тя темата много се измени от началния си замисъл, но както и да карате, с каквито и да било машини, гледайте си в огедалата и използвайте тия мигачи, и ако ви е възможно, не мигайте с дългите когато наистина не е наложително, защото по-възрастните хора съм виждал това доста да ги напряга и шашка. Щом можеш да си караш с 200 и колата не се разпада, значи кво те боли фара,че ще намалиш - нали после пак си ги вдигаш за нула време.
Просто дори и по-бързичко, го раздавайте европейци и ще е супер, като това особено важи за тези хора които возят семейства и правят страшни тъпотии
, а те са адски много , ама то е друга тема за тях и аз никога няма да ги разбера.
Преди месец пътувах към Севлиево и случайно се настигнахме три Е90-ки и ми беше адски кеф - тримата карахме със 130-150 един зад друг, никви рискови идиотщини, мигачи за всичко, в тунелите с по 80 в дясната лента, всеки бързащ си го пропускахме преди да ни е настигнал ако се случеше да сме в лявата лента, случайно. Абе истината е ,че нещата не са като преди 5-7-10 години. Идоти си има, ама не е същото и аз много се кефя на това.
Иначе евала на всички, че повечето мнения са обратни на това, което БМВ-тата правят често по улиците, или по-точно това което най се набива на очи и е основата на тази тема. Щото то реално мен няма никога да ме пишат в друг форум за това, че съм дал мигач. Ама ако не дам може и да ме има някъде на дискусия какъв бастун съм и ето после - тия с БМВ-тата са ебати идиотите. Образно говоря за мигача, иначе че съм бастун - бастун съм...

Преди месец пътувах към Севлиево и случайно се настигнахме три Е90-ки и ми беше адски кеф - тримата карахме със 130-150 един зад друг, никви рискови идиотщини, мигачи за всичко, в тунелите с по 80 в дясната лента, всеки бързащ си го пропускахме преди да ни е настигнал ако се случеше да сме в лявата лента, случайно. Абе истината е ,че нещата не са като преди 5-7-10 години. Идоти си има, ама не е същото и аз много се кефя на това.
Иначе евала на всички, че повечето мнения са обратни на това, което БМВ-тата правят често по улиците, или по-точно това което най се набива на очи и е основата на тази тема. Щото то реално мен няма никога да ме пишат в друг форум за това, че съм дал мигач. Ама ако не дам може и да ме има някъде на дискусия какъв бастун съм и ето после - тия с БМВ-тата са ебати идиотите. Образно говоря за мигача, иначе че съм бастун - бастун съм...
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
За какво става въпрос .... Днес си седя на покрива на офис сградата в овча купел и гледам пристига една патрулка която направи 5 нарушения за по малко от минута
. Въпросната патрулка първо спря на пешеходната пътека за да слезе един от полицаите в нея който пък пресече по диагонал към магазин за алкохол и цигари вместо да ползва пешеходната пътека под краката си патрулката продължи 10-тина метра като с тръгването си засече една кола (отнемане на предимство) след което спря на спирката малко след малко реши, че ще завие обратно и направи обратен завой на двойна непрекъсната при което връщайки се към пешеходната пътека не спря на пресичащия по нея и спря пак на спирката от другата страна .... . Вместо те да са за пример как трябва да се кара и те точно обратното ... Какво остава за другите "специалисти"

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
daddy_ написа:xerial написа:Селяни и глупаци с лопата да ги ринеш...
Ето още един... столичанин
Гледам много те притеснява това обръщение, та да ти разясня - колегите имат предвид селянин по душа, а не по местоживеене. По-спокоен ли си?
А заяждащите се колеги, твърдят едно и също нещо, но просто го казват по различен начин. Единият го казва, както е тук, а другият малко илюзорно гледа на нещата..
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз съм си спокоен, защото знам, че и това няма как да се изкорени.
И много добре знам какво имат предвид, но не мисля, че е правилно и редно.
И много добре знам какво имат предвид, но не мисля, че е правилно и редно.
Факт. Днес от Кулата към петрич една сива е36-ца С1999 с всичкият си капацитет започна изпреварване преди завой, като му направих място да се прибере пред мен- но НА, ше се опита да изреже цялата колона- та замалко да нацели идващата отсреща патрулка
Надявам се че по всички постове от Петрич до София да са го спирали да поздравят родата му по подобаващ полицейски начин

Надявам се че по всички постове от Петрич до София да са го спирали да поздравят родата му по подобаващ полицейски начин

- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:Borymeckata написа:Понеже доста говорим за ИЗПРЕВАРВАНЕ - малко да си опресним правилника:
Раздел III.
Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху пътя
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. ...
С други думи (поне както аз разбирам текста), по улици и булеварди с 2 и повече ленти в една посока и макс. скорост ограничена до до 80 км/ч. (например по Цариградско шосе) не си длъжен да караш в най-дясна лента. Можеш да си караш в лявата... Съответно - ако някой те настигне, няма основание да започне да ти свирка и да ти светка и да му направиш път, само защото той си е харесал лявата лента.
Също така при многолентово движение не може да се говори за "изпреварване", просто двете превозни средства се движат в съседни ленти с различна скорост. Така че няма проблем ако някой кара в лявата лента на цитираното по-горе Цариградско шосе с 65км.час, ти да си караш в дясната със 75.
Естествено, че е така колега, и по булевард българия е същото, както и по околовръстното шосе, но са малко тия дето са прочели правилника и щом видят повече ленти го смятат за магистрала.
Както и не се спаза правилото за престрояване, че този от дясната лента е с предимство когато трябва да се престрои в лява, а този от лява в дясна.
Не знам как е по закон, но миналата година като си карах шофьорските, когато излизах на път с 2 ленти във всяка посока и тръгвах да си карам в лявата лента щото ми е по-удобно, инструктора веднага ми правеше забележка и ми нареждаше да минавам в дясно защото такъв бил правилника. Ако си помислите, че ми е казвал така защото съм карал бавно и съм задържал другите понеже съм учебна кола, грешите. Карах винаги заедно с другите на пътя и инструктора редовно ми правеше забележка, че карам прекалено бързо. Също така на картинките на листовките като имаше въпрос дали е позволено шофьора да си кара където си иска винаги изобразяваха 3 ленти в едната посока. Затова аз ако не бързам, винаги си карам в дясно, да не преча на бързаците. Изключение е само когато трябва да се нареждам от далече за ляв завой. Закона никога не съм го чел, нямах и намерение да го чета, въореки че си изкарах листовките с 93 точки (97 е максимума, под 87 те късат), като единственaта ми подготовка бяха листовките в svetofar.com Те там са 99 варианта. 40-50 като реша и вече съм перфектно подготвен за теста. Както и да е. Това което се опитвам да кажа е, че закона може да е всякакъв, но от малко уважение към останалите на пътя, като съм решил да се движа като костенурка, няма да им карам на хората в "бързата" лента, защото се надявам като аз се разбързам, някой на мен да не ми пречи просто защото е му е по-приятно да кара с 40 в ляво.
А относно селянията по пътищата... ситуацията наистина е ужасна. Мен най-редовно ме нервират разни доставчици с бусове които все бързат за някъде и прелитат през кварталните улички все едно са на магистрала.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хаос написа:виж, от думите ти лъха на кисело - ясно е, че гроздето ти е кисело
виждам, че съм те засегнал много дълбоко и личностно с признанието си, че харесвам високите скорости
разбирам, че ти е кофти, че си одъртял и сега се опитваш да ми "сипеш" с некви преигравки на тема "не знам дали си достатъчно интелигентен, манталитета ти е еди-какъв си, стереотипа ти еди-какъв си" и да оправдаеш в собствените си очи, че вече карирания диван ти харесва повече от пейката в парка, че окачването на бенца гали хемороидите ти, и да ми втълпиш, че бмв-тата са за хашлачета
смисъл няма да те убеждавам в противното, като се кача в едно от БМВ-тата ми и ставам хулиган, бърнаут на всеки светофар, дрифт на всеки завой, донъти пред Парламента, и пищящи майки с деца по пешеходните пътеки
истината е съвсем друга и тя е, че за 5 години зад волана на БМВ-та не съм направил нито един бърнаут и нито един донът. нито един, правилно го прочете. аз съм много далеч от средностатистическия комплексар зад волана, на какъвто ти така старателно се опитваш да ме оприличиш, само и само да си повдигнеш самочувствието
но аз не ти се сърдя, защото такива като теб са под път и над път. кисел от живота, пълен с комплекси и спомени за страхотните отминали дни, мислещ си, че понеже си с 5-10-15 години по-възрастен и си много по-умен, надарен, стойностен човек, който разбира се се чувства задължен да раздава форумно правосъдие и да го играе морален и духовен бастион на всичко свято останало на този свят
е, новините са, че нито си по-умен, нито по-надарен, нито пък по-стойностен човек. да не говорим, че най-вероятно ни дели един вагон прочетени книги, но не в твоя полза... както и редица други неща...
съжалявам, че се налага да пукам мехура на интернет самочувствието ти, разбирам, че превъзходството, което усещаш като пишеш този или онзи язвителен, ироничен или откровено заядлив епитет по мой адрес те вдъхновява за нови и нови изпълнени с мъдрост редове, но лично на мен ми изглежда... дори не е и жалко, по-скоро е тъжно...
c'est la vie
а, да, почти забравих:
Нека да се върнем на темата и тя е:
За бога, гледайте си в огледалата преди да направите маневра, особено на магистралата! Не стартирайте война на пътищата, защото тази война никой няма да я спечели.
Аз ти казвам че не си от умните,ти веднага бързаш да докажеш тази ми теза...
"Пич" ,кое да ми е киселко не разбрах,че притежаваш автомобил който струва на половината на едната ми кола ли?

Ти не си нормален,честно ти казвам,освен че мислейки си че купувайки си този автомобил на над 10 години влизаш в обществото на "баровците",моля те,не се излагай,не ми пиши глупости,имам 14 състезания с автомобили (вярно,никога първо място,но доволно пъти трето място) по времето когато баща ти си е мислил че само се забавлява и е нямал идея какво ще произлезе от това!
Книги ли си прочел повече-може,като гледам инфантилните ти изхвърляния,дори мога да определя литературата която си преглеждал,предполагам че е била на издателство "Хермес".
Освен това колко си умен си личи от действията които предприемаш при шофиране,аз не казвам че съм по-умен или стойностен,но пък ти определено си заплаха за другите участници в движението,та ако ще предни и задни дискове да са ти с големината на селска софра или с диаметъра на задните части на искра фидосова...
Какво повече да ти обяснявам,аз ти обяснявам че си заплаха за други участници в движението с тази кола на половин милион километра и 20 години,която местото и е в музей,ти ми се дървиш и ми обясняваш какъв титан на мисълта си и колко надежден състезател,като не забравяш да добавиш и как докато шофираш с 200,четеш поучителна литература...
А пък това как завършваш култовият си пост за да гледаме в огледалата кога идваш,за да не сме стартирали война е откровено толкова тъпо,к'во,ти да не си някакъв "тюлен" и като някой не те пусне,спираш и го застрелваш...
Внимавай само да не стане така че да попаднеш на някой дето не се впечатлява от 20 годишна и не ти излекува посредственото ти управление на автомобил и мутреене на магистралата.
Последна промяна Е.Димитров на 15 Авг 2013, 8:10, променена общо 1 път
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
абе вие го нахулихте Хаос-a, но не мисля, че има за какво.
в смисъл, тук при ограничение 140 се кара 110 и надолу в вдясна лента, което значи доста нервно каране ако се държи дясна лента. много по-удобно е да се държи лява лента със 140-160, да се отваря път на по-бързите и като се види, че има изпреварване отпред просто да се намли и изчака.
и аз съм карал навън, но тук е друго.
в смисъл, тук при ограничение 140 се кара 110 и надолу в вдясна лента, което значи доста нервно каране ако се държи дясна лента. много по-удобно е да се държи лява лента със 140-160, да се отваря път на по-бързите и като се види, че има изпреварване отпред просто да се намли и изчака.
и аз съм карал навън, но тук е друго.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът