Не пали без гас... 318is m42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- xenon318is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само BMW-та
- Мечтае да кара: M850i
Не пали без гас... 318is m42
Здравейте колеги, обръщам се към Вас за мнения и предложения ако може да съдействате. Изчетох всички теми за проблемите по паленето и по точно за това, че колата плюеше маркуча на стъпковия мотор. Темите са диса клапата, стъпково моторче, дебитомер и всичко останало, но проблема си остана.
Сега по въпроса - отново колата без да и се подаде гас не иска да запали сама. Днес се върнах от сервиз - нов клапан на картерните газове сменихме , почистени колектори , диса, всички датчици включително дебитомер,стъпковия чистих, гърнетата са ми нови, ламбда на 2г. сменена, бензинова помпа сменена на 1 г. диагностика е правена днес. Остава според мен да проверя свещите и кабелите.
Кажете какво друго може да е. след 2 дни отивам при един приятел и му я оставям да видим какво друго може да е.
И въпросът ми към вас е - възможно ли е да е разтегната с времето веригата и от там да е избягала центровката или стартера да е порблема. (смених четките преди 8 месеца+нов акумулатор)
Някакви идеи.
Сега по въпроса - отново колата без да и се подаде гас не иска да запали сама. Днес се върнах от сервиз - нов клапан на картерните газове сменихме , почистени колектори , диса, всички датчици включително дебитомер,стъпковия чистих, гърнетата са ми нови, ламбда на 2г. сменена, бензинова помпа сменена на 1 г. диагностика е правена днес. Остава според мен да проверя свещите и кабелите.
Кажете какво друго може да е. след 2 дни отивам при един приятел и му я оставям да видим какво друго може да е.
И въпросът ми към вас е - възможно ли е да е разтегната с времето веригата и от там да е избягала центровката или стартера да е порблема. (смених четките преди 8 месеца+нов акумулатор)

Някакви идеи.

Веднъж BMW, винаги BMW!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Не пали без гас... 318is m42
"връщането" или "гърменето" се получава от бедна смес или проблеми с високото напрежение - бобини / кабели / свещи . Бедна може да става ако смуче въздух , ако "лъже " датчик за температура (охл. течност , Т постъпващ въздух). Каква диагностика ти правиха ? Само за грешки или гледаха и живи данни ? Показват ли реални стойности 2-те температури ? Ламбдата джурка ли се нормално ? За пропуски по въздусите явно си проверил ..
Въобще на живи данни трябва да се проверят и останалите датчци дали реаргират както трябава - има и положение дроселова клапа датчик , дебитомера на ръка като се движи клапата на диагностиката трябва да се изменя плавно показанието без "дупки" и тнт.
та .. живи данни гледахте ли ? Не знам кнок сензорите как се диагностицират , те сменят ъгъла на запалването и от там на там какво се случва не знам
Теоритично на студен мотор не трябва компа да гледа ламбдата , обаче аз имах случай при който колата заради ламбда не палеше и не държеше празен ход и на студено .
Нямаш ли вариант да прекараш някой с кола като твойта и да си сменяте чаркове за проба ?
Въобще на живи данни трябва да се проверят и останалите датчци дали реаргират както трябава - има и положение дроселова клапа датчик , дебитомера на ръка като се движи клапата на диагностиката трябва да се изменя плавно показанието без "дупки" и тнт.
та .. живи данни гледахте ли ? Не знам кнок сензорите как се диагностицират , те сменят ъгъла на запалването и от там на там какво се случва не знам
Теоритично на студен мотор не трябва компа да гледа ламбдата , обаче аз имах случай при който колата заради ламбда не палеше и не държеше празен ход и на студено .
Нямаш ли вариант да прекараш някой с кола като твойта и да си сменяте чаркове за проба ?

- xenon318is
- кандидат ентусиаст
-
гумяния маншон на дроселовата клапа е скъсан но съм го обвил обилно със самовулканизираща се лента и няма как да смуче въздух ,датик на температурата не съм гледал, свещи също, вакумния клапан мисля че е наред, не съм бил в сервиза и какво е гледал незнам но днес отивам при друг майстор и ще му вися на главата да видим какво ще открием и ще пиша после.... мисля да ходя да купя едни нови свещи - чудя се какви да са Беру , Бош ....

Веднъж BMW, винаги BMW!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
NGK и си смени гофрето,може и да спре да гърми при палене.При изваден маркуч е нормално да пали само при натиснат педал,но ако не е изваден маркуча на стъпковото,значи проблема е в него.
- xenon318is
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ходих на диагностика - колата палеше и не можахме да открием проблема, решихме утре да почистим дюзите с ултразвук и да купя нови свещи за да видим дали ще се запъва да пали сама. Въпросът ми е какви свещи да купя NGK ми казаха, а какви е желателно да са за м42 мотора. 

Веднъж BMW, винаги BMW!
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Относно NGK внимавай страшно много от къде ги взимаш. Аз ги взех от уж проверено място и след 4-5 000 км бяха пробили. Няма да ти казвам как го установих, че много ядове брах. Колата гърмеше в гърнето доста силно. Монтирах Denso Iridium и нещата си дойдоха на място.
7 мнения
• Страница 1 от 1