Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Хаос написа:Е.Димитров написа:Хаос написа:Ау, ти си карал в Италия.
Да бе,к'ъф съм аз че да казвам
изтегли си от някъде читанка, че четенето не ти се отдава, после ми препрочети постовете
чукча писател, чукча не читатель!
ае моралистите веднага налазиха
Да бе,ей сега се засилих да ти чета и то повторно постовете,дето наричах хората дето карат по ниско от твоят самолет с епитети...
Очевидно имаш поглед върху коренните жители на тайгата,но лично мен не ме интересуват твоите изводи за чукчитата,просто си поредният който затвърждава мнението че ние българите не обичаме да се съобразяваме с правилата,не обичаме да плащаме данъци-те са за балъците,не обичаме да чакаме на светофар-той е за бастуните ,не обичаме да караме в ограниченията,че дори и в разумното превишаване на скоростта-то е за охлювите и патките,пък ако земе некой да се възмути и си позволи да изкаже мнение че все пак не си прав,че рискуваш живота на "охлювите" и "патките" и че има поне 1000 форс мажорни обстоятелства които могат да се случат на всеки автомобил , да излети от пътя и да причини трагедия ,са някакви "моралисти" и общо взето тъпи копелета...
Виж пич,не ме интересуваш как караш общо взето,поста ми е принципен,така че карай си както намериш за добре,аз не съм този дето ще те възпитава,пък си вече и на години,които си излязал от обсега на родителите ти за възпитание,осъзнавам че се намираме в България и нещата тук не са от най-розовите

daddy_ написа:Аз малко да в страни от темата да попитам, какво общо има простотията дето са направили всички с определението селянин ?
Тва е малка част от постовете, в които тази дума служи за...и аз не знам какво? Ако може колегите, които я използват да ми обяснят с какво я асоциират.Поредното селско изпълнение на форумна кола.b00st написа:Пълно е с овчари, то по селата минаха на Е46 и Е39 отдавнаrandity написа:Иначе, селянина си е селянин с каквато и кола да е.
Аз съм от село и съм много щастлив от факта. Със "селската" монтанска Е34-ка от 10 коли на 7 давам път, от 10 пешеходеца пропускам 10. Ама сигурно съм от лошите, защото съм селянин. И то от най-истинските.
че ти какво мислиш,че другите не са от провинцията ли,не,ама като сложат номер СА и вече избива комплекса,а иначе на въпроса ти-знаеш добре че става въпрос за манталитет а не за място на обитание.
То добре че са хората от провинцията че да има какво да ядем гражданите
Последна промяна Е.Димитров на 14 Авг 2013, 16:20, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:Какви 10:1,направо си е 2:1,на всеки двама,единият няма никаква представа какво прави на пътя,за къде е тръгнал и елементарни правила за движение,че дори и правилника за движение,култов случай е когато карам колата по път в града с две ленти ,аз съм лявата и тъкмо изпреварвам спокойно един "гражданин",когато онзи решава да влезне в моята лента,естествено без да пуска мигач,защото в неговото платно има спрял автомобил (който пък няма никакво право да спира там),съответно аз набивам спирачки и почти се качвам на бордюра,който се явява като разделител платното което аз пътувам и насрещното движение (по средата има пешеходна алея),
Без да се обиждаш, но по ситуации като тази се познава добрия шофьор от посредствения.
Именно за това има много хора, които всекидневно ги засичат и вкарват в насрещното и много такива, които нямат никакви проблеми.
В твоя случай ти си се поставил в ситуация защото не си внимавал или не ск предвидил какво е възможно да се случи. Друг шофьор щеше да предвиди, че е възможно глупака да му влезе в платното и щеше да ми е в ляво ако има трети платно или да намали плавно и отдалеч за да му остави място да заобиколи спрелия и цялата тази случка нямаше дори да му направи впечатление или да я запомни изобщо че се е случила.
Пак казвам без да искам някой да обидя, ако повече от веднъж месечно имате ситуация изправяща ви на нокти при шлфиране в София търсете причината и в себе си. Явно е, че около вас нон стоп се правят ужасни глупости, но с достатъчно внимание и мислене няма да имате проблемна ситуация с месеци, да не казвам години.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Каквото и да си говорите Хаос е абсолютно прав
Човек веднъж нарушил правилото да кара със 140+ оттук следва, че и голяма част от останалите правила няма как да важат просто
Самия процес няма как да бъде подвластен на "нормалните" правила. На преден план идва добрата преценка и карането вдясно е по-безопасно отколкото постоянно да се шари по лентите с "високата" скорост. Просто е по-безопасно, така мисля аз. Ако ВСИЧКИ караха по правилата и карането над ограничението беше ненарушим ЗАКОН, то тогава правилника си е ОК 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
току що един хитрец с е39 530д са 0600 избури отдясно цялата опашка на бояна
нещо да не сме тъпаци да висим,кво си мисли,че не мога с м5цата ли....бахти селянията...дори май се сещам кой е 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Nickelback написа:Каквото и да си говорите Хаос е абсолютно правЧовек веднъж нарушил правилото да кара със 140+ оттук следва, че и голяма част от останалите правила няма как да важат просто
Самия процес няма как да бъде подвластен на "нормалните" правила. На преден план идва добрата преценка и карането вдясно е по-безопасно отколкото постоянно да се шари по лентите с "високата" скорост. Просто е по-безопасно, така мисля аз. Ако ВСИЧКИ караха по правилата и карането над ограничението беше ненарушим ЗАКОН, то тогава правилника си е ОК
като му чета мненията си е бЪш систематично..
Извинявай, между 140 и 200-220км в час за тебе ако е едно и също само щото сте с М5(въобще не подценявам МПС-то ,състоянието му или вашите възможности) ,то просто дискусията е безмислена

Обясни ми моля те ,аз както се влача със 110 по Тракия и искам да задмина тежкотоварно МПС ,как мога да разбера дали след мен не идва някой със 200+ за да знам да треперя ли като влизам в лява лента,че с моята "костенурка" (140 макс по каталог

Пък и от ПЛД насам към СФ по Тракия,къде го това трасе за 200+ ,не знам

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Хаос написа:аз на магистрала със служебната карам само в лява лента
Но в същото време аз нямам никакво основание да се отместя от лявата лента ако карам със 150 (10 над ограничението) и изпреварвам Тва че ти летиш със 200 и си ме настигнал си е изцяло твой проблем. Намаляваш, изчакваш и когато прекратя изпреварването (примерно ако са 10 коли една след друга) тогава минаваш.
Същото е и ако настигна тир със 100, а аз съм със 150. Това че ти караш в ляво пак си е твой проблем защото просто нямаш право да си там ако не изпреварваш, а след като те "засичам" значи не "извършваш маневрата по най-бързия и безопасен начин" както е според правилника. Така че не мрънкайте ако някой от дясно започне да изпреварва и вие го настигнете, защото ако бяхте в дясно (при положение че не изпреварваш колона и той излезе от колоната!) щяхте да се включите в изпреварването след него. Елементарно е. Говоря в случаите когато се кара в рамките на допустимото до 160. Със 140 няма да ви се налага да шарите изобщо по платната.
Поздрави

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е точно тва с минаването покрай опашките винаги са бмв-та и мерцедеси и тук таме некое ауди, къде все са нетърпеливите киселяци. Няма как да се отрече.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Nickelback написа:Каквото и да си говорите Хаос е абсолютно правЧовек веднъж нарушил правилото да кара със 140+ оттук следва, че и голяма част от останалите правила няма как да важат просто
Извинявай, между 140 и 200-220км в час за тебе ако е едно и също само щото сте с М5(въобще не подценявам МПС-то ,състоянието му или вашите възможности) ,то просто дискусията е безмислена(тя тук май винаги е била непродуктивна, ама нейсе
)
Обясни ми моля те ,аз както се влача със 110 по Тракия и искам да задмина тежкотоварно МПС ,как мога да разбера дали след мен не идва някой със 200+ за да знам да треперя ли като влизам в лява лента,че с моята "костенурка" (140 макс по каталог) и да не му убивам свещената животоспасяваща скорост?
![]()
Веднъж имах предвид, "оттам нататък". Ако си тръгнал за морето и превишиш скоростта тогава правилата не важат. Ако паднеш на 120 продължават да важат донякъде, но в една Финландия, да речем, важат почти на 100%! Дали е системно е отделен въпрос

Мен какво ме намеси като ме задминават 25d по магисралата

Иначе при изпреварване, просто си гледай огледалата внимателно, мисля че е достатъчно

Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
Nickelback написа:Bogat-Beden написа:Nickelback написа:Каквото и да си говорите Хаос е абсолютно правЧовек веднъж нарушил правилото да кара със 140+ оттук следва, че и голяма част от останалите правила няма как да важат просто
Извинявай, между 140 и 200-220км в час за тебе ако е едно и също само щото сте с М5(въобще не подценявам МПС-то ,състоянието му или вашите възможности) ,то просто дискусията е безмислена(тя тук май винаги е била непродуктивна, ама нейсе
)
Обясни ми моля те ,аз както се влача със 110 по Тракия и искам да задмина тежкотоварно МПС ,как мога да разбера дали след мен не идва някой със 200+ за да знам да треперя ли като влизам в лява лента,че с моята "костенурка" (140 макс по каталог) и да не му убивам свещената животоспасяваща скорост?
![]()
Веднъж имах предвид, "оттам нататък". Ако си тръгнал за морето и превишиш скоростта тогава правилата не важат. Ако паднеш на 120 продължават да важат донякъде, но в една Финландия, да речем, важат почти на 100%! Дали е системно е отделен въпрос![]()
Мен какво ме намеси като ме задминават 25d по магисралатаВеднъж съм дигал 200 и щях да се насера, не са за мен тия скорости
![]()
Иначе при изпреварване, просто си гледай огледалата внимателно, мисля че е достатъчноИ аз карам душегуб и знам какво е, просто трябва да се оглеждаш
човеко, имам книжка от 15 +години (средна възраст на форумните потребители

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мен лично много ме дразни как ме изпреварват особено на магистрала когато не бързам и пъпля със 80. Особено някой като бипка и мига отзад е доста натоварващо спрямо егото ми .Сгафи ли нещо докато изпреварва ..само да погледне с крайчето на бялото или да настъпи неприемливо рязко газта - веднага го настигам изпреварвам и бия рязко спирачки докато спре .Не ми работят стоповете но това е отделна тема
Слизам и извършвам граждански арест на бързака за вредното му и опасно шофиране като същевременно звъня и на 112.Тъй като често реагират бавно не стоя да ги чакам - все пак път ме чака та затова вадя ключовете и ги хвърлям по надалеч от пътя.За всеки случай му изпускам и двете гуми.Така вече спокойно мога да продължа безгрижното си пътуване. И на края имам една молба ..ако видите пред вас червен москвич 12так с рег. номер ..../хмм по добре без лични данни/ с малко плюшено кученце на задния джам от ония дето кимат с глава като друсне моля не изпреварвайте това съм Аз - мразя да ме изправарват !

Последна промяна Jordana на 14 Авг 2013, 18:36, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bogat-Beden
-
-
Jordana написа:Мен лично много ме дразни как ме изпреварват особено на магистрала когато не бързам и пъпля със 80. Особено някой като бипка и мига отзад е доста натоварващо спрямо егото ми .Сгафи ли нещо докато изпреварва ..само да погледне с крайчето на бялото или да настъпи неприемливо рязко газта - веднага го настигам изпреварвам и бия рязко спирачки докато спре .Не ми работят стоповете но това е отделна темаСлизам и извършвам граждански арест на бързака за вредното му и опасно шофиране като същевременно звъня и на 112.Тъй като често реагират бавно не стоя да ги чакам - все пак път ме чака та затова вадя ключовете и ги хвърлям по надалеч от пътя.За всеки случай му изпускам и двете гуми.Така вече спокойно мога да продължа безгрижното си пътуване. И на края имам една молба ..ако видите пред вас червен москвич 12так с рег. номер ..../хмм по добре без лични данни/ моля не изпреварвайте - мразя да ме изправарват !
Отбелязвам великолепно използваните похвати на сарказъм и ирония, при това умело съчетани в един единствен пост

И питам ,пишУщия- наясно ли сте със минималната и максималната такава законово рамкирани скорости по родните магистрали

Ако не сте- или си мислите с цялата си скромност ,че специално за Вас и Вашето вЕрвам Ексклузивно МПС не важат-ами нямате място там, господине

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
пеесе е минималното,ма споко,аз москвич на магистрала не съм виждал,както и москвич с винетка,пък москвич на магистрала с винетка още по-рядко,то колегите с москвичи обитават друга аура на страната ни.
Не мога все пак да разбера,и аз съм карал с 200+,ма винаги като приближа някой,нито му светкам нито го притеснявам,щото знам че може човека да се ошашка,пък какво се правят на интересни,кара с 200 пък и наглее,път спешно му трябва и чак гази и бута на пътя
Не мога все пак да разбера,и аз съм карал с 200+,ма винаги като приближа някой,нито му светкам нито го притеснявам,щото знам че може човека да се ошашка,пък какво се правят на интересни,кара с 200 пък и наглее,път спешно му трябва и чак гази и бута на пътя

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:човеко, имам книжка от 15 +години (средна възраст на форумните потребители) ,колата я имам от над 6 години, но ЧАК сега разбирам ,че има странични огледала,че и трябва да ги ползвам
,благодаря за което
Това ще реши всички проблеми с летящите с малко над 80 -100 км над ограничението по магистралата
Човеко, превземаш се вече... Монтирай си радари и ги засичай отдалече, да си подготвен, щом е толкова трудно... Kill 'em all

Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
Nickelback написа:Bogat-Beden написа:човеко, имам книжка от 15 +години (средна възраст на форумните потребители) ,колата я имам от над 6 години, но ЧАК сега разбирам ,че има странични огледала,че и трябва да ги ползвам
,благодаря за което
Това ще реши всички проблеми с летящите с малко над 80 -100 км над ограничението по магистралата
Човеко, превземаш се вече... Монтирай си радари и ги засичай отдалече, да си подготвен, щом е толкова трудно... Kill 'em all
трудно е май ти да разбереш,или ти е кеф да се пра'иш на ударен??
от 2-3 км как го разбираш с каква скорост приближава или при теб радарЯ е на вътресензорен ЦНС принцип? (нящу като при прилепите

и тва с Кил 'ем ол към нисколетящите го адресирай - те имат такива амбиции към нас, обЪркал си рейса, Пич

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Ти пък си объркал държавата 

Лето две и седемнаесто.