Поредното селско изпълнение на форумна кола.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Поредното селско изпълнение на форумна кола.

Мнение от ogata » 14 Авг 2013, 14:34

Забелязал съм , че тва с простотиите на пътя е характерно на 90% за хората с мотор под 2.5 независимо от модела и марката . Щото колкото са нашите простаци с is-ките и 20ките, толкова са VTEC, GSI, GTI маниаците дето са също мноу вървежни ;)
Всяко нещо им се струва предизвикателство, особено на тея дето ги тресе още пуберитета и се опитват по този начин да си докажат колко много им върви колата за толкова малка кубатура :mhihi:
Респективно, колкото повече бръмчи толкова повече върви, абе трябва да се покаже перформънса :bchug:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 14:45

ineedmoney написа:дясна-лява лента

аз на магистрала със служебната карам само в лява лента и пускам, който кара по-бързо от мен, което обикновено са само някои бмв, ауди, мерц и от време на време други
просто не очаквай да карам на магистрала със 160 в дясна лента (много пъти ми се случва София-Ст. Загора-София да не ме изпревари никой)
за сметка на това очите са ми на 6 и пропускам хората навреме

като ходих ей ся с М5тицата до морето - 140-220-140-220 и ми направи впечатление, че хората се дърпаха наистина много навреме, за да мина
най-вече неадекватните на магистралата са тея дето карат с 160 в дясна лента, щото като застигнат тир, който движи със 100 и нямат друг избор освен да навлязат в лявата лента в момент, който не те определят, а случайността (кога са застигнали тир-а), с която си маневра обикновено ми създават изключително инфарктни ситуации, само и само да не си убият скоростта...

като например 2 патки със сребристо Е46 със СА регистрация, дето като им мигна един мерц с дългите да се разкарат от лява лента и те със 150 скочиха в дясна, осъзнаха, че там се движи сапунерка със 100 и че спирачките им не са това, което трябва да бъдат, защото са с накладки от пудинг и дискове от кашкавал и ми влязоха обратно в лявата лента (след като мерца беше отминал, а аз съм зад него със 180) и се разминахме на 10-15 сантиметра. Със тая скорост ако се бяхме цункали щеше да е доста грозно.

Друг е въпросът за превишената скорост. Ма пусто, като краста е...
Последна промяна Хаос на 14 Авг 2013, 14:58, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2013, 14:58

Хаос написа:най-вече неадекватните на магистралата са тея дето карат с 160 в дясна лента, щото като застигнат тир, който движи със 100 и нямат друг избор освен да навлязат в лявата лента в момент, който не те определят, а случайността (кога са застигнали тир-а), с която си маневра обикновено ми създават изключително инфарктни ситуации, само и само да не си убият скоростта...

И задължително рязка маневра с волана, та бързото 1,6 да се наклони яката и гумите 3-та употреба да са на ръба на сцеплението :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 15:03

TNT написа:И задължително рязка маневра с волана, та бързото 1,6 да се наклони яката и гумите 3-та употреба да са на ръба на сцеплението :mhihi:

За изненадващите маневри тип Холивуд... Без коментар...

Аз мисля, че е далеч по-безопасно да се кара със 140-160 само в лява лента. Така хем движещия се с 200 ще те види навреме и ще може да отпусне газта и да чукне спирачка, докато се отместиш, хем не ти се налага да правиш излишни престроявания постоянно, което си е доста по-предвидимия вариант, както за теб самия, така и за другите участници в движението. Пък и ТИР-ове и автобуси има повече шанс да те отразят като движещ се с по-висока скорост и да не те засекат (толкова брутално)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Авг 2013, 15:04

Хаос написа:Друг е въпросът за превишената скорост.
Колата е супер, и предполагам е в добро състояние и с хубави гуми,но не се засягай, точно в превишената скорост понякога се крие огромен проблем (макар и потенциален)..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 14 Авг 2013, 15:13

Изображение
Изображение
ATR-42/72

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 15:14

Bogat-Beden написа:
Хаос написа:Друг е въпросът за превишената скорост.
Колата е супер, и предполагам е в добро състояние и с хубави гуми,но не се засягай, точно в превишената скорост понякога се крие огромен проблем (макар и потенциален)..

Виновен.
Последна промяна Хаос на 14 Авг 2013, 15:16, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Авг 2013, 15:15

Хаос написа:[

като например 2 патки със сребристо Е46 със СА регистрация, дето като им мигна един мерц с дългите да се разкарат от лява лента и те със 150 скочиха в дясна, осъзнаха, че там се движи сапунерка със 100 и че спирачките им не са това, което трябва да бъдат, защото са с накладки от пудинг и дискове от кашкавал и ми влязоха обратно в лявата лента (след като мерца беше отминал, а аз съм зад него със 180) и се разминахме на 10-15 сантиметра. Със тая скорост ако се бяхме цункали щеше да е доста грозно.

И какво,караш с превишена скорост и другите били "Патки" ...
Не мога да ви се начудя на акъла!
Освен това,вземи малко да покараш да кажем в Германия или Франция,че да се научите да карате!
Кара се винаги в средната лента на магистралата,дава се мигач,отминава се пред теб автомобила,пускаш обратен мигач и се връщаш в твоето платно.
На връщане от Италия с колата правих това упражнение постоянно и забелязах,това съвсем сериозно,че и колите дето караха по мен,които ме задминаваха възприеха този маниер.
Ма какво знам аз,вие карате баси бързите коли,не е куул да караш в ограниченията,некакси е левашко и гейско :clap:

Аз пък съм "ЗА" да се направят всички коли да вдигат максимум 140!

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 15:23

Е.Димитров написа:
Хаос написа:[

И какво,караш с превишена скорост и другите били "Патки" ...
Не мога да ви се начудя на акъла!
Освен това,вземи малко да покараш да кажем в Германия или Франция,че да се научите да карате!
Кара се винаги в средната лента на магистралата,дава се мигач,отминава се пред теб автомобила,пускаш обратен мигач и се връщаш в твоето платно.
На връщане от Италия с колата правих това упражнение постоянно и забелязах,това съвсем сериозно,че и колите дето караха по мен,които ме задминаваха възприеха този маниер.
Ма какво знам аз,вие карате баси бързите коли,не е куул да караш в ограниченията,некакси е левашко и гейско :clap:

Аз пък съм "ЗА" да се направят всички коли да вдигат максимум 140!

Ау, ти си карал в Италия. Чакай да ти свалим шапки и да ти се начудим на шофьорските умения, чак си ги и обучил италианците как се кара. Сега специално ще ида в Германия и Франция да се науча как да карам като теб. ЛОЛ дет се вика.
А пък точно в Германия мигач се пуска за максимум 2 секунди, обратен мигач не съм ги виждал да пускат въобще. И карат с много над ограниченията - в града на широк (2 ленти булевард) се кара с 70, междуградско 100-110. Ама и колите са им коли, а не като тук пред разпадане. И културата им култура, огледалата не са за красота и аеродинамика. И уменията им умения, дори жените им шофират по-добре от мнозина българи, щото книжка там не се купува с прасета. Хайде и ние да сме видели свят, а?

А пък за Италия и колко точно бързо и над ограничението карат там май е безмислено да дискутираме...

А патките бяха 2 момичета. И си бяха патки след холивудската маневра, която спретнаха.
Последна промяна Хаос на 14 Авг 2013, 15:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 14 Авг 2013, 15:24

Айде почна се с кръчмарските приказки... "да се направят всички да вдигат до 140"... какви са тия глупости? 328 е36 дето е ебати допотопната кола там свършва 3та?!

Проблема, не е в това колко може да вдигне една кола... проблема е, че нашенеца я кара с колкото може тя да вдигне възможно най-често. Това е до умствен багаж. За това хората в чужбина карат масово по-мощни коли от българина, имат по-малко катастрофи и по-малка смъртност на пътя (не, че и това, че колите им са по-нови не е фактор ама ПТП-тата тука са много). Там колите не съм чувал да вдигат до 50 градско и до 140 извън?

Истината, че сме нация от простаци и това е. Всеки иска да е пръв, да е с предимство, да му се премества всеки от пътя... и да минава балъците от ляво,дясно, от горе, от долу... щото той бил "ПО-" от тях. Еми т'ва ни е състоянието на държавата и на хората, вижда се с просто око.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Авг 2013, 15:47

Хаос написа:Ау, ти си карал в Италия. Чакай да ти свалим шапки и да ти се начудим на шофьорските умения, чак си ги и обучил италианците как се кара. Сега специално ще ида в Германия и Франция да се науча как да карам като теб. ЛОЛ дет се вика.
А пък точно в Германия мигач се пуска за максимум 2 секунди, обратен мигач не съм ги виждал да пускат въобще. И карат с много над ограниченията - в града на широк (2 ленти булевард) се кара с 70, междуградско 100-110. Ама и колите са им коли, а не като тук пред разпадане. И културата им култура, огледалата не са за красота и аеродинамика. И уменията им умения, дори жените им шофират по-добре от мнозина българи, щото книжка там не се купува с прасета. Хайде и ние да сме видели свят, а?

А пък за Италия и колко точно бързо и над ограничението карат там май е безмислено да дискутираме...

А патките бяха 2 момичета. И си бяха патки след холивудската маневра, която спретнаха.

Да бе,к'ъф съм аз че да казвам на некой с йемка как да кара,ти си господар на пътя,некакви охлюви ше ти се движат пред йемката със 150,аре у десно и да пътуват,даже,понеже си някакъв капитан,що не пуснеш по радиото график на излизанията ти по пътя че да не те бавят разни несретници и да ти се мотат пред космическият ти кораб...
И като си толкова бърз,що пък им светкаш,убеден съм че може да ги прескочиш...
Те така в селската страна швейцария пътувахме с едни наши хора,ма там селяци,един го настига изозадзе и му светка,ма ония селяк швейцареца не се мърда от лявото платно щото кара с предела 120 и знае че тоя от зад е в нарушение...
ма какво обяснявам на някой ,който си е намерил книжката на улицата и няма никаква идея с колко километра трябва да се кара на магистрала,как и при какви обстоятелства се ползва звуков и светлинен сигнал и тн. глупости,които важат за плебеите! :bowdown:

host написа:Айде почна се с кръчмарските приказки... "да се направят всички да вдигат до 140"... какви са тия глупости? 328 е36 дето е ебати допотопната кола там свършва 3та?!
.

Ми много ясно,след като тука на тая географска ширина хората си мислят че като пише на километража 200,това го смятат като задължително вдигането на дъртата кошница,да,трябва да се направи това толкова да вдига колата!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Авг 2013, 16:01

може би простия наглед факт,че в подписа ти стои МПС то на един образец на рисковото каране е достатъчно красноречив
Колега, дано без лоши последици за някого (вкл. теб самия) научиш смисъла на ограниченията
Важат и за М5 и за Вейрон и за други совалки :|

както и физичните закони..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 16:03

Е.Димитров написа:
Хаос написа:Ау, ти си карал в Италия.

Да бе,к'ъф съм аз че да казвам

изтегли си от някъде читанка, че четенето не ти се отдава, после ми препрочети постовете
чукча писател, чукча не читатель!

ае моралистите веднага налазиха

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Авг 2013, 16:08

Положението е плачевно.
Един мислел, че е по-добре да кара само в ляво защото е бърз, понеже ще се наклони рязко бараката му, ако трябва да изпревари рязко предния. Другия му пречели селяните, на третия автобусите, които не му дават път, понеже използва лявата лента, все едно, че е в Англия и всички трябва да бягат, понеже той е бърз. Чак ми постват закона, ама няма кой да го прочете. Тук там има и нормално мислещи и действащи, но повечето са...
Да навсякъде по света се кара в дясна лента, при изпреварване се минава в лява. Ако са три ленти е се седи в средна и дясна, както каза някой и тук. Това, че някой седи в лявата постоянно, по разни негови си причини и осмотрения, не го прави господаря на пътя с всички права, писани и неписани, ако ще да мига и да святка от 500метра понеже карал бързо! Всички са големи шофьори, един от друг по-големи, а царете на пътя са столичани, ама само номера С. Всичко друго е селяк и няма право даже да се полазва на пътя, камо ли да ходи в лява лента. Същите тези, като ги натисне някой по-голям барове или ония със сините лампи, оревават света, че били киселяци.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 14 Авг 2013, 16:09

Аз малко да в страни от темата да попитам, какво общо има простотията дето са направили всички с определението селянин ?
Тва е малка част от постовете, в които тази дума служи за...и аз не знам какво? Ако може колегите, които я използват да ми обяснят с какво я асоциират.
Поредното селско изпълнение на форумна кола.

b00st написа:Пълно е с овчари, то по селата минаха на Е46 и Е39 отдавна :mhihi:

randity написа:Иначе, селянина си е селянин с каквато и кола да е.

Аз съм от село и съм много щастлив от факта. Със "селската" монтанска Е34-ка от 10 коли на 7 давам път, от 10 пешеходеца пропускам 10. Ама сигурно съм от лошите, защото съм селянин. И то от най-истинските.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата