Поредното селско изпълнение на форумна кола.
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Поредното селско изпълнение на форумна кола.
vixx написа:
А иначе не знам дали си внушавам но на всеки 10 коли по наще пътища, без значение от марката, има поне по един бастун, който прави някакви неща на които целия трафик се чуди/псува - и тва е от таксита, през маршрутки, през рейсове, до силиконови кифли и нацепени батки![]()
Какви 10:1,направо си е 2:1,на всеки двама,единият няма никаква представа какво прави на пътя,за къде е тръгнал и елементарни правила за движение,че дори и правилника за движение,култов случай е когато карам колата по път в града с две ленти ,аз съм лявата и тъкмо изпреварвам спокойно един "гражданин",когато онзи решава да влезне в моята лента,естествено без да пуска мигач,защото в неговото платно има спрял автомобил (който пък няма никакво право да спира там),съответно аз набивам спирачки и почти се качвам на бордюра,който се явява като разделител платното което аз пътувам и насрещното движение (по средата има пешеходна алея),настигам го героя с користна цел и спирам пред него до светофара,обаче ония место да се държи като мъж,започва да ми обяснява че ми бил дясно стоящ и винаги бил с предимство

Иначе преди време имаше един олигофрен който караше меко казано не адекватно и беше на да кажем около 45-50 години,кара некакъв нефелен "джип" ,някакво сузуки саморай (

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
steeN написа:А варианта телефон 121 и после номера на колата, никой не го споменава.
112
По темата :
Няма значение каква е колата идиотите са на всякъде . Пресни примери :
В Плевен - Бял Мерцедес 190 . Не го знам кой е , но ще убие някой . То не бяха дрифтове , то не бяха рискови изпреварвания ... Ще взема да му запиша номера вече . А Е36-ците , хич не ги броя. То стана така , че видиш ли БМВ 3ка на светофар е ясно какво ще стане . Жалко , че БМВ Тийм Плевен правят толкова акции ( http://infopleven.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B ... 82-%D0%B1/ ) . Не съм против дрифтовете и майсторското шофиране

На Е83 след Долни Дъбник посока София - Карам си нормално и в един момент гледам камионче Форд Транзит бял с ремарке !!! тръгва да ме изпреварва . Обаче тоя въобще не беше преценил ситуацията . В насрещното колона , която си караше яко . Бия леко спирачки , за да може оня да мине . И какво направи тоя наби изведнъж десен и едва не ме отнесе с ремаркето ... та после и спирачки почна да ми удря .

Втори случай пак на същия път - Сив Бус Исузо по линията Плевен - София . Същата ситуация - в насрещното колона , тоя тръгва да изпреварва виждам , че няма да успее бия спирачки и някакси успя да се вмъкне . Реших да карам зад него , еми тоя под 120 (Ограничението там е 90 )не падна и постоянно рискови изпреварвания .
А кажете ми , как да оставя някой близък да се качи на такъв автобус ?
edit: Сега видях този клип . Отделете 2 минути да го видите.
http://vbox7.com/play:dd3db6285d
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
vixx написа:Като казах кифли, оня ден една пъпчива дива с бретон от 70-те и ГоУф петичка, на който отзад пише "PK I <3 GOLF" направи сигурно 10 нарушения пред мен за 10 минути и най-накрая пак заедно си стигнахме в Надежда. Тая просто се разби от глупости за тия 10 минути, и то от тея нарушения дето никва файда няма - само опасност създава и си троши колата
Тая въпростната живее точно до мен и е страшна невежа. Улицата пред моя блок и с хиликоптер да минеш пак ще друса, падат пломби - стршна работа. Наща с тоя Голф минава през улицата на трета

Иначе, селянина си е селянин с каквато и кола да е. По миналата сряда отиваме с един колега на сбирка горе на Бояна и на Гешов, където се пресича с България се нареждаме да завиваме на дясно. Един с една S-класа зор се бута и ни избутва от платното, колегата не му обърна внимание и си спря в колоната, оня се изнерви, предреди всички, а след като зави в крайна лява лента, газ и отиде в най-крайна дясна, като по между другото засече 2 коли. След около 5мин. бяхме горе на Бояна, а въпростни хубавец беше и той там. Е за къде се беше разбързал толкова ?!?! Аман от пишман шофьори ...

Вчера например ми се наложи да карам по обяд по центъра и т.н. и карам бавно по една уличка, зад мен няк'во такси. Ок, обаче тоя с т'ва такси явно нещо го напиняше стомашно-чревния тракт, започна да ми свири, аз разбира се не реагирах. След като видя място, че може да ме изпревари на КРЪСТОВИЩЕ мина покрай мен, изгледа ме кисело като дори не разбра, че стотна по-късно щяха да му влезнат във вратите. На това се и надявах де, ама ...
Та, глупаци по пътищата има в изубилие. Всеки прави грешка, ама има хора за които т'ва е ежедневие - да скъсат нервите на околните

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Всякакви идиоти има колеги.. едно време се набиваха гоУфърите като такива шофъори ,сега БМВистите... край няма
Истината е ,че просто има много хора с купени книжки ,не знаещи защо са седнали зад волана и какво правят.... От такива най-много се плаша. И аз понякога си позволявам да карам малко по-динамично ,но винаги с едно на ум да вардя другите без да им преча.
Наскоро имах жив пример за такъв "блуждаещ" индивид. Карам си аз Плевен-Ловеч най-спокойно 90-100(карам си по правилник ,ограничения ала бала и тн). Някакво "бясно" Ауди 80 с бесен селинджър ме изпреварва и си продължава да си кара пред мен с 100-110 като се отдалечава леко от мен. Като никога има някаква дистанция между нас и си караме така в продължение на километри. Изведнъж минаваме покрай някаква градина за праскови със сергия до нея. Набиват се спирачки на Ауди-то отпред и директно задна.... Добре ,че го видях от рано на къде отиват нещата ,та на бих и аз и минах в насрещното... Гледам на огледалото селинджъра си дава назад и си спира най-спокойно на сергийката... Идеше ми да се върна и да му надуя кофата ,но винаги съм гледал да не се въвличам в такива скандали. Разсвирих му се и му теглих една майна ,за да ме чуе... Е от такива индивиди ме е най-страх..

Наскоро имах жив пример за такъв "блуждаещ" индивид. Карам си аз Плевен-Ловеч най-спокойно 90-100(карам си по правилник ,ограничения ала бала и тн). Някакво "бясно" Ауди 80 с бесен селинджър ме изпреварва и си продължава да си кара пред мен с 100-110 като се отдалечава леко от мен. Като никога има някаква дистанция между нас и си караме така в продължение на километри. Изведнъж минаваме покрай някаква градина за праскови със сергия до нея. Набиват се спирачки на Ауди-то отпред и директно задна.... Добре ,че го видях от рано на къде отиват нещата ,та на бих и аз и минах в насрещното... Гледам на огледалото селинджъра си дава назад и си спира най-спокойно на сергийката... Идеше ми да се върна и да му надуя кофата ,но винаги съм гледал да не се въвличам в такива скандали. Разсвирих му се и му теглих една майна ,за да ме чуе... Е от такива индивиди ме е най-страх..

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Вчера едно врабче ми се изсра на колата...е бива ли такова безобразие, аз ако му се изсера в гнездото дали ще прави пак така следващия път....
идиоти винаги има да правят мизерии и не може никой да ги научи да не ги правят. Единствено слизаш кълцаш го заравяш го, ама друг ще дойде на негово място
Един тука от съседния вход такъв шофьор го чакам от 2 месеца се кани да ми троши главата щото го помолих да не кара с 200 пред блока та ми се закани ама нищо. Пълно е с такива, така че не си заслужава да се ядете по пътя и да им се ядосвате

идиоти винаги има да правят мизерии и не може никой да ги научи да не ги правят. Единствено слизаш кълцаш го заравяш го, ама друг ще дойде на негово място
Един тука от съседния вход такъв шофьор го чакам от 2 месеца се кани да ми троши главата щото го помолих да не кара с 200 пред блока та ми се закани ама нищо. Пълно е с такива, така че не си заслужава да се ядете по пътя и да им се ядосвате

ATR-42/72
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Понеже доста говорим за ИЗПРЕВАРВАНЕ - малко да си опресним правилника:
Раздел III.
Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху пътя
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. ...
С други думи (поне както аз разбирам текста), по улици и булеварди с 2 и повече ленти в една посока и макс. скорост ограничена до до 80 км/ч. (например по Цариградско шосе) не си длъжен да караш в най-дясна лента. Можеш да си караш в лявата... Съответно - ако някой те настигне, няма основание да започне да ти свирка и да ти светка и да му направиш път, само защото той си е харесал лявата лента.
Също така при многолентово движение не може да се говори за "изпреварване", просто двете превозни средства се движат в съседни ленти с различна скорост. Така че няма проблем ако някой кара в лявата лента на цитираното по-горе Цариградско шосе с 65км.час, ти да си караш в дясната със 75.
Раздел III.
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. ...
С други думи (поне както аз разбирам текста), по улици и булеварди с 2 и повече ленти в една посока и макс. скорост ограничена до до 80 км/ч. (например по Цариградско шосе) не си длъжен да караш в най-дясна лента. Можеш да си караш в лявата... Съответно - ако някой те настигне, няма основание да започне да ти свирка и да ти светка и да му направиш път, само защото той си е харесал лявата лента.
Също така при многолентово движение не може да се говори за "изпреварване", просто двете превозни средства се движат в съседни ленти с различна скорост. Така че няма проблем ако някой кара в лявата лента на цитираното по-горе Цариградско шосе с 65км.час, ти да си караш в дясната със 75.
Последна промяна Borymeckata на 14 Авг 2013, 12:48, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
тоя филм съм го играл на магистралата с едно черно ауди ауди. доста е тъпо.
миналата седмица един се престрои на цариградско през две ленти - това го имат за обичайна маневра, а не си дават сметка, че са практически невидими за този, когото засичат.
от най-фрапиращите случаи за този месец имаше една кака в с-класа, която направи обратен на моста към летището, една друга, която караше на задна по цариградско, заради пропусната отбивка, един чичко, който отново цепеше на задна по цариградско, пропуснал отбивката за мола и един друг, който спря напълно в крайна лява лента на цариградско, защото удариха един моторист в средната лента. похвално е принципно, но избегнах верижна на магия.
въобще вече не смятам за изключително някой да се движи на задна по цариградско в средна или дясна лента.
миналата седмица един се престрои на цариградско през две ленти - това го имат за обичайна маневра, а не си дават сметка, че са практически невидими за този, когото засичат.
от най-фрапиращите случаи за този месец имаше една кака в с-класа, която направи обратен на моста към летището, една друга, която караше на задна по цариградско, заради пропусната отбивка, един чичко, който отново цепеше на задна по цариградско, пропуснал отбивката за мола и един друг, който спря напълно в крайна лява лента на цариградско, защото удариха един моторист в средната лента. похвално е принципно, но избегнах верижна на магия.
въобще вече не смятам за изключително някой да се движи на задна по цариградско в средна или дясна лента.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Никак даже не защитавам подобни изпълнения, но ще напиша като потърпевш от другата страна на медала. Малко след Бургас, посока Пловдив, вече на магистралата, карам в лявата лента със 145 км/ч и доближавам бавно двишеща се лека кола. Зад нея автобус, който също я застига. Стана ми ясно какво ще направи селския със 20 тонната машина затова му присветнах два пъти... Ядец! Най-нагло си навлезе в лявата лента и започна едно безкрайно изпреварване (намирахме се на участък с доста сериозен баир). Натресох аз спирачките (двамата до мен в колата се стреснаха и се събудиха) и в момента на разминаването ми с въпросната тъпа кратуна набичих клаксона. След което продължих напред. После се замислих дали трябваше да му свирна. За мен равносметката е, че няма значение. Той си е тъп цървул и ще продължи да си кара така, нищо че застрашава мен и околните...
Защото гоуфърите замениха 3-ките и 4-ките с БМВ-та!!!
gigabyte написа:Всякакви идиоти има колеги.. едно време се набиваха гоУфърите като такива шофъори ,сега БМВистите...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
fancooler написа:...
Ти и всички като теб, замисляли сте се, колко бързо ще ускори и изпревари един автобус (ТИР), ако спре за да те пропусне.
Не казвам, че ти не си в правото си, но аз лично на това гледам като колегиалност.
Друг е въпроса, че ако има къде, и ако има акъл в кратуната, тоя дето бави най-отпред може малко да се свие, както нерядко се виждат подобни жестове по магистралите.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
fancooler написа:Никак даже не защитавам подобни изпълнения, но ще напиша като потърпевш от другата страна на медала. Малко след Бургас, посока Пловдив, вече на магистралата, карам в лявата лента със 145 км/ч и доближавам бавно двишеща се лека кола. Зад нея автобус, който също я застига. Стана ми ясно какво ще направи селския със 20 тонната машина затова му присветнах два пъти... Ядец! Най-нагло си навлезе в лявата лента и започна едно безкрайно изпреварване (намирахме се на участък с доста сериозен баир). Натресох аз спирачките (двамата до мен в колата се стреснаха и се събудиха) и в момента на разминаването ми с въпросната тъпа кратуна набичих клаксона. След което продължих напред. После се замислих дали трябваше да му свирна. За мен равносметката е, че няма значение. Той си е тъп цървул и ще продължи да си кара така, нищо че застрашава мен и околните...gigabyte написа:Всякакви идиоти има колеги.. едно време се набиваха гоУфърите като такива шофъори ,сега БМВистите...
Ето защо, като видят БМВ, че и присвяткващо, хората се плашат! Викаш събудиха се двамата с тебе, по-добре да се събудят другите в рейса. Ти какво правеше в лявата лента, след като си писал, че си бил там от преди това? Или щом БМВ е в лявата, всички трябва да бягат и отбиват или лявата лента е само за тях. Защо мислиш, че автобуса трябва да намаля и да те изчаква, след като той си е в правото да предприеме изпреварване. Явно трябва да напишат закон, който да гласи, как има ли в лявата БМВ на по-малко от 500м, никакво изпреварване.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
alekangg написа:...
Колега, ти прочете ли какво съм написал?! Движех се в лявата лента и двадесетина метра преди да се изравня с него този даде мигач (присветнах му два пъти - знам че имат голяма мъртва зона и е възможно да не ме е видял), но той си започна изпреварването без въобще да съобрази, че аз буквално го връхлитам... Пак казвам после се замислих дали наистина съм постигнал нещо с клаксона - да не съм! Само че следващия няма да успее да спре и тогава какво правим???
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
alekangg написа:... Защо мислиш, че автобуса трябва да намаля и да те изчаква, след като той си е в правото да предприеме изпреварване. Явно трябва да напишат закон, който да гласи, как има ли в лявата БМВ на по-малко от 500м, никакво изпреварване.
Абе Колеги, вие четете ли го тоя Правилник...??
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
Excellent! Steven is my name!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Borymeckata написа:Понеже доста говорим за ИЗПРЕВАРВАНЕ - малко да си опресним правилника:
Раздел III.
3. ...
Естествено, че е така колега, и по булевард българия е същото, както и по околовръстното шосе, но са малко тия дето са прочели правилника и щом видят повече ленти го смятат за магистрала.
Както и не се спаза правилото за престрояване, че този от дясната лента е с предимство когато трябва да се престрои в лява, а този от лява в дясна.

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Е.Димитров, и на мен тия са ми любимците
Трябва да си зверски ограничен да го правиш това... но вече разбрах, ограничените сме аз и ти, щото човекът ти го е казал, той е с предимство
не, не, това ме оставя безмълвен.. А за ключовете в градинката евалата
Добра идея ми даваш, защото в последно време 90% от простотиите, на които се наглеждам (имам предвид такива застрашаващи околните) са дело именно на такива чичаци на около 60 години.. Нямам обяснение за този бих казал феномен. Нито мангали с 3ки, нито бакшиши, нито донорчета ми се набиват така на очи.. ама може бе, защото от последните споменати винаги очаквам нещо "гениално" и следя повече тях отколкото пътя
cod-cdbp, колега, служебното ми бусче ускорява 10 пъти по-бавно от градския транспорт, а да не говорим за междуградски рейсове. Това дава ли ми право да сека пътя на леките коли, защото ако намаля после не мога да изпреваря, защото ускорявам от 40 до 60 3 минути.. Не мисля. Всеки трябва да се съобразява с това което кара, а не другите с него.

cod-cdbp, колега, служебното ми бусче ускорява 10 пъти по-бавно от градския транспорт, а да не говорим за междуградски рейсове. Това дава ли ми право да сека пътя на леките коли, защото ако намаля после не мога да изпреваря, защото ускорявам от 40 до 60 3 минути.. Не мисля. Всеки трябва да се съобразява с това което кара, а не другите с него.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
fancooler написа:... карам в лявата лента със 145 км/ч
цитирал съм ти причината за ситуацията. Нали знаеш че на магистрала лявата лента се ползва само за изпреварване, а не за каране като дясната. Ако си беше карал вдясно, онзи щеше да започне преди теб изпреварването и реално нямаше да те засече.
Това пък е другото фрапантно нещо което съм забелязал предимно в софиянци.
Возих се по-рано през лятото с една приятелка до ст.загора (извънградско има само 1 час от кормуването и 2 ходения до боровец всичко друго й е само в софия) и ми направи впечатление че когато има кола вдясно пред нас тя си кара в ляво със 140 без да изпреварва никой и постоянно някой й мига отзад. Викам й що караш вдясно като не изпреварваш, а тя ми отговаря "ми аз по правилник мога да си карам в която си искам лента"

Друг пример. На връщане от бургас в началото на юли от петолъчката, чак до цариградско карах след една оФца с фиат пунто -СА. А реших да карам след нея след като на пътя петолъчката - ямбол изпреварвайки колона (в колата са 5! кокошки) ми влиза пред бронята за да не я надънат в насрещното. Викам си тая ще е за Госпорадите и наистина. През 90% от времето колети - над 300 км караше само в ляво! не мога да си го обясня. Даже на няколко пъти нарочно ускорявах и я изпреварвах само и само да я прибера вдясно. И като съм пред нея и тя пак мине в ляво и с фаровете ми свети право в очите и не изпреварва коврата. ПОЛОДИАХ ви казвам

Как не я лежа в момента не мога да ви обясня