E36 318is гори много масло!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Re: E36 318is гори много масло!

Мнение от akula » 13 Дек 2012, 19:12

zzvvmm написа:Накрая на ауспуха според мен е мазно. Не знам дали от конденс или от друго, но така ми заприлича. Колата пуши бяло по първи наблюдения, утре ще я видя през деня.

Днеска смених клапана на картерните газове - 89 лева. Стария ми изглеждаше доста зле.
Сега бива да засека маслото, което вече е стигнал до 10% над минимума. Ако скоро удари чертата на минимума, значи проблема остава.

тъй де, конденз, а не трее да е така. на тоя студ, не мое да се разбере, ама ако има омасляване на кюнеца, лошо.
ПП тия двг от 90те май по принцип много здухват маслени сегменти... едва ли ще се размине само с гумички.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от Kostadin Aleksiev » 12 Авг 2013, 17:54

До колегата с високия разход на масло;Измери ли компресията на цилиндрите,ако не си направи го за да ти стане ясно в известна степен какво е положението.Аз имам същите ядове с харченето на масло/м42б18-95г./,и днес мерих компресията:
-1-11,2 бара
-2-10,7 бара
-3-11,2 бара
-4-11,2 бара,това са измервания на студен не работил преди това двигател.Иначе разхода на масло е като при теб.
За сега съм се насочил към смяна на гумички на клапаните,пък то ще си покаже ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Анди » 12 Авг 2013, 21:40

dicho0o написа:Колега най-вероятно си за един ремонт,гумички на клапаните + сегменти мисля че ще те оправят.
И аз ще минавам скоро от там,моята също гори много масло,на около 3000км около 2л масло,като се има в предвид че си я карам яко,под 120 рядко върви,но според мен не е в това проблема,защото преди това съм имал две м43-ки б16 и б18 и двете са карани по същия начин и повече от 500мл за една смяна не е липсвало....
М42-ката ми е добре,върви си прилично,обаче гори много масло и най-вероятно да са ми износени само маслените сегменти,защото този случай го видях на няколко мотора до сега,незнам на какво се дължи,може и от кофти масло,защото и този мотор преди не беше от най-поддържаните,стегнах го,всичко на 6,обаче сегменти и гумички сега ще сменям :)
износват се маслените сегменти..и комбинацията с гумички на клапаните...и получаваме отговора...тази година януари месец го открих...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от Kostadin Aleksiev » 13 Авг 2013, 10:57

Анди написа:
dicho0o написа:Колега най-вероятно си за един ремонт,гумички на клапаните + сегменти мисля че ще те оправят.
И аз ще минавам скоро от там,моята също гори много масло,на около 3000км около 2л масло,като се има в предвид че си я карам яко,под 120 рядко върви,но според мен не е в това проблема,защото преди това съм имал две м43-ки б16 и б18 и двете са карани по същия начин и повече от 500мл за една смяна не е липсвало....
М42-ката ми е добре,върви си прилично,обаче гори много масло и най-вероятно да са ми износени само маслените сегменти,защото този случай го видях на няколко мотора до сега,незнам на какво се дължи,може и от кофти масло,защото и този мотор преди не беше от най-поддържаните,стегнах го,всичко на 6,обаче сегменти и гумички сега ще сменям :)
износват се маслените сегменти..и комбинацията с гумички на клапаните...и получаваме отговора...тази година януари месец го открих...

И работата става дебела,имате ли представа картера как излиза?Питам защото ако ми се наложи да вадя мотора няма да ми останат нерви за разглобяването и сигурно направо ще го изхвърля :banghead:

Предишна

Назад към E36