компресор климатик вкл. и изкл. периодично

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: BMW 318 i

компресор климатик вкл. и изкл. периодично

Мнение от undon3 » 10 Авг 2013, 19:58

Здравейте.Вчера преминах от р12 към р134а и когато вкл. аналоговия климатроник забелязвам ,че периодично електромагнитния съединител вкл и изкл на периоди.Това нормално ли е или имам повреда в някои датчик или бобина ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: компресор климатик вкл. и изкл. периодично

Мнение от Борис_Малинов » 10 Авг 2013, 20:08

Нормално е...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 10 Авг 2013, 20:16

Всеки климатик вкючва компресора, докато се стигне определена температура на изпарителя, след което изключва, докато температурата не му се покачи до точно определена температура.
Това най-добре се вижда в сервизното меню на климатроника, на позиция №5.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 10 Авг 2013, 20:29

То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 10 Авг 2013, 20:36

undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още
Това какво ти се струва няма нищо общо с това какво е. Провери в сервизнато меню. Ако не сте вкарали повече фреон в системата, от колкото трябва всичко е наред.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 10 Авг 2013, 20:39

[quote="undon3"]То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 10 Авг 2013, 20:55

bmw325tds написа:
undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още
Това какво ти се струва няма нищо общо с това какво е. Провери в сервизнато меню. Ако не сте вкарали повече фреон в системата, от колкото трябва всичко е наред.

с аналогов климатроник съм.. ако тва имаш в предвид :) ако ли не разясни? Точно 800г вкарахме дори мисля ,че я дават 800 + 25 г. м40 мотор
Последна промяна undon3 на 10 Авг 2013, 20:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 10 Авг 2013, 20:58

krasi2bmw написа:
undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено ;)

покарах я и още как и то извън града я разцъках днес точно заради тва ,но някак си не ми става хладно..майсторчето ми каза ''няма да ти работи с тоя фреон като с р12 но пак ще върши работа''
а съм чел други мнения след тая манипулация че отзивите са много добри

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Авг 2013, 10:39

undon3 написа:
krasi2bmw написа:
undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено ;)

покарах я и още как и то извън града я разцъках днес точно заради тва ,но някак си не ми става хладно..майсторчето ми каза ''няма да ти работи с тоя фреон като с р12 но пак ще върши работа''

Ако просто сте преминали от единият фреон към другият, без основно промиване на системата и смяна на дехидрататора, ефекта ще е отрицателен. Премери температурата на духалките- трябва да е 7 градуса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 11 Авг 2013, 10:56

И аз моя като го закарах на читав майстор и му направихме една хубава профилактика постоянно си вкл/изкл. което си е нормално. Миналата година се излъгах да ида при един "майстор" та цяло лято компресора не изключи ни един път. Тая година и на мен ми стана интересно как така вкл/изкл :mhihi:
Мериха ли ти темп на духалката , трябва да е от 7 до 9 градуса ;)
Също си погледни филтъра в купето , ако е задръстен трудно ще ти охлажда колата в тея жеги, въпреки че на духалката ще е пак 7 градуса примерно .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 11 Авг 2013, 11:15

zvetiko написа:
undon3 написа:
krasi2bmw написа:

Ако просто сте преминали от единият фреон към другият, без основно промиване на системата и смяна на дехидрататора, ефекта ще е отрицателен. Премери температурата на духалките- трябва да е 7 градуса.

наложи се да ремонтирам компресора ,след което съм източил маслото от него и тогава затворих системата.На майстора не е промивана понеже ми каза че не било нужно ,но тоя дехидратор не съм го сменял, той спомена нещо за него ама.. ще измеря утре да видим какво ще покаже термометъра

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 11 Авг 2013, 11:16

don_gori написа:И аз моя като го закарах на читав майстор и му направихме една хубава профилактика постоянно си вкл/изкл. което си е нормално. Миналата година се излъгах да ида при един "майстор" та цяло лято компресора не изключи ни един път. Тая година и на мен ми стана интересно как така вкл/изкл :mhihi:
Мериха ли ти темп на духалката , трябва да е от 7 до 9 градуса ;)
Също си погледни филтъра в купето , ако е задръстен трудно ще ти охлажда колата в тея жеги, въпреки че на духалката ще е пак 7 градуса примерно .

Филтъра е оуyyрaйт духа си добре ,не слабо :)

Назад към E36