компресор климатик вкл. и изкл. периодично
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: BMW 318 i
компресор климатик вкл. и изкл. периодично
Здравейте.Вчера преминах от р12 към р134а и когато вкл. аналоговия климатроник забелязвам ,че периодично електромагнитния съединител вкл и изкл на периоди.Това нормално ли е или имам повреда в някои датчик или бобина ?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: компресор климатик вкл. и изкл. периодично
Нормално е...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Всеки климатик вкючва компресора, докато се стигне определена температура на изпарителя, след което изключва, докато температурата не му се покачи до точно определена температура.
Това най-добре се вижда в сервизното меню на климатроника, на позиция №5.
Това най-добре се вижда в сервизното меню на климатроника, на позиция №5.
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още
Това какво ти се струва няма нищо общо с това какво е. Провери в сервизнато меню. Ако не сте вкарали повече фреон в системата, от колкото трябва всичко е наред.undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
[quote="undon3"]То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено 

- undon3
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:Това какво ти се струва няма нищо общо с това какво е. Провери в сервизнато меню. Ако не сте вкарали повече фреон в системата, от колкото трябва всичко е наред.undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още
с аналогов климатроник съм.. ако тва имаш в предвид

Последна промяна undon3 на 10 Авг 2013, 20:59, променена общо 1 път
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
krasi2bmw написа:undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено
покарах я и още как и то извън града я разцъках днес точно заради тва ,но някак си не ми става хладно..майсторчето ми каза ''няма да ти работи с тоя фреон като с р12 но пак ще върши работа''
а съм чел други мнения след тая манипулация че отзивите са много добри
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
undon3 написа:krasi2bmw написа:undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено
покарах я и още как и то извън града я разцъках днес точно заради тва ,но някак си не ми става хладно..майсторчето ми каза ''няма да ти работи с тоя фреон като с р12 но пак ще върши работа''
Ако просто сте преминали от единият фреон към другият, без основно промиване на системата и смяна на дехидрататора, ефекта ще е отрицателен. Премери температурата на духалките- трябва да е 7 градуса.
И аз моя като го закарах на читав майстор и му направихме една хубава профилактика постоянно си вкл/изкл. което си е нормално. Миналата година се излъгах да ида при един "майстор" та цяло лято компресора не изключи ни един път. Тая година и на мен ми стана интересно как така вкл/изкл
Мериха ли ти темп на духалката , трябва да е от 7 до 9 градуса
Също си погледни филтъра в купето , ако е задръстен трудно ще ти охлажда колата в тея жеги, въпреки че на духалката ще е пак 7 градуса примерно .

Мериха ли ти темп на духалката , трябва да е от 7 до 9 градуса

Също си погледни филтъра в купето , ако е задръстен трудно ще ти охлажда колата в тея жеги, въпреки че на духалката ще е пак 7 градуса примерно .
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:undon3 написа:krasi2bmw написа:undon3 написа:То хубу е нормално ,но ми се струва че температурата не е достатъчно ниска мисълта ми е ,че не охлажда достатъчно добре.Не съм мерил температурата от духалките но ми се струва че иска още[/ Покарай колата колега , мини 5-10 км. и тогава виж как духа , когато го пуснеш няма как да почне да духа веднага ледено студено
Ако просто сте преминали от единият фреон към другият, без основно промиване на системата и смяна на дехидрататора, ефекта ще е отрицателен. Премери температурата на духалките- трябва да е 7 градуса.
наложи се да ремонтирам компресора ,след което съм източил маслото от него и тогава затворих системата.На майстора не е промивана понеже ми каза че не било нужно ,но тоя дехидратор не съм го сменял, той спомена нещо за него ама.. ще измеря утре да видим какво ще покаже термометъра
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
don_gori написа:И аз моя като го закарах на читав майстор и му направихме една хубава профилактика постоянно си вкл/изкл. което си е нормално. Миналата година се излъгах да ида при един "майстор" та цяло лято компресора не изключи ни един път. Тая година и на мен ми стана интересно как така вкл/изкл![]()
Мериха ли ти темп на духалката , трябва да е от 7 до 9 градуса![]()
Филтъра е оуyyрaйт духа си добре ,не слабо

12 мнения
• Страница 1 от 1