Спирачките отказаха !!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Re: Спирачките отказаха !!!!

Мнение от m.dimitrov1992 » 31 Юли 2013, 23:38

b00st написа:abs http://www.youtube.com/watch?v=zqRM3wjSr3M vs no abs http://www.youtube.com/watch?v=w9gKlQus01Y
Иначе тука ситуацията е "ремУнтирах спирачките малко ас" :wave:

Не знам колко трябва да си малоумен да скочиш така на спирачките и да очакваш да спреш :nono: този тест абсолютно нищо не показва. Абс-а не прави по кратък спирачен път а позволява със натисната спирачка до долу да завиваш и маневрираш колата.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Авг 2013, 0:10

m.dimitrov1992 написа:
b00st написа:abs http://www.youtube.com/watch?v=zqRM3wjSr3M vs no abs http://www.youtube.com/watch?v=w9gKlQus01Y
Иначе тука ситуацията е "ремУнтирах спирачките малко ас" :wave:

Не знам колко трябва да си малоумен да скочиш така на спирачките и да очакваш да спреш :nono: този тест абсолютно нищо не показва. Абс-а не прави по кратък спирачен път а позволява със натисната спирачка до долу да завиваш и маневрираш колата.

Като ти изкочи внезапно куче или някой нальохан селинджър тръгне за обратен пред тебе без да си погледне огледалата докато караш със 100, а ти си бил нищо подозиращ само секунда преди тва, искам да те видя как ще спираш контролирано. Друго освен да стиснеш геврека и да завариш спирачката в пода няма да направиш къвто и шумахер да ми се пишеш с Е36цата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Авг 2013, 13:44

m.dimitrov1992 написа:
Zubcho написа:Чудя се да се кръстя ли, да плача ли или да се смея. Хвани си оправи кенефа и спри да си правиш експерименти с него. Караш със 120 в града, с неизправни спирачки. Ами ако утре изскочи дете пред колата? Ами ако е моето?

Купи си изправен абс, ревизирай системата и карай нормално по улиците. Ако искаш да се правиш на състезател има писти за тази цел. Града не полигон/писта.

Дано скоро по ГТП пунктовете се вземат в ръце и започнат да спират разни такива коли направо от движение, а ако те хванат да караш кола без преглед - глоба 3000лв и плащане на място.

Май не си прочел нещата от начало а от средата може би. 3 АБС-а съм сменил по думи на продавачите изправни, ама уви не бяха. Колко още трябва да купувам за да дойде момента да уцеля някой читав или пък имаш предвид да купя нов който струва цели 750 лв ама чакай малко нали карам трошка някак си не върви за "трошка" да даваш 750 лв за абс . Просто човек от отчаяние почва да прави и нестандартни (глупави) неща.
Айде със здраве колега и дано никога не береш такива ядове с колата както аз :yes:

Това, моето момче доказва едно. Евтиното винаги излиза по-скъпо. Моята кола също е стара, а дадох 1200лв. за ремонт на автоматични скорости, 480лв за смяна на дискове и накладки, и няма да казвам още колко пари съм дал по нея, че разводняваме темата.

Оправи си колата и не прави глупости. Ако трябва не я карай 1-2 месеца. Събери си пари за новите части и сменяй.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2013, 20:02

Аз съм си говорил с колеги и всъщност май се оказва, че внимание!, обезвъздушаването на АБС хич не било проста работа. Обикновено го правят в официалния сервиз на специален стенд, който контролира клапаните по определен начин... Така съм чувал... Може затова да ти е проблема с АБС-ите, ако са седяли дълго време и им е поизтекла течността...

Sent from my Dynavin using Tapatalk 4
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Авг 2013, 20:16

Nickelback написа:Аз съм си говорил с колеги и всъщност май се оказва, че внимание!, обезвъздушаването на АБС хич не било проста работа. Обикновено го правят в официалния сервиз на специален стенд, който контролира клапаните по определен начин... Така съм чувал... Може затова да ти е проблема с АБС-ите, ако са седяли дълго време и им е поизтекла течността...

Sent from my Dynavin using Tapatalk 4

:mhihi: Внимание ! Тия колеги , които са ти го казали са били изпаднали в дълбок теоритизъм !

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Авг 2013, 20:17

:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2013, 20:35

Е не знам, звучи ми достоверно, при положение средностатистическият юзър си няма и понятие какъв лабиринт е в АБС помпата. Явно е една от "златните приказки" по сервизите :mhihi:
Методи, обясни по-подробно как работи АБС помпата, предполагам ще е интересно и на останалите :yes:
Колко клапана има и какво е изходното им положение, има ли място за deadlock или е невъзможно "by design", както се казва :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Авг 2013, 23:10

Nickelback написа:Е не знам, звучи ми достоверно, при положение средностатистическият юзър си няма и понятие какъв лабиринт е в АБС помпата. Явно е една от "златните приказки" по сервизите :mhihi:
Методи, обясни по-подробно как работи АБС помпата, предполагам ще е интересно и на останалите :yes:
Колко клапана има и какво е изходното им положение, има ли място за deadlock или е невъзможно "by design", както се казва :yes:

Провокираш ме ти да се впускам в безкрайни коментари ..... :mhihi:
Който се вълнува до такава степен от устройството на АБС-а , може да порови в нета , има доволно информация ...
Нищо сложно няма в АБС-а (според мен) ... последно опитвах да ремонтирам АБС- компютъра на един колега , та бях разхвърлил един АБС-модул , но не снимах тогава (а мислех ) , за да се види какво точно представлява и как функционира ... Даже ми се въртеше мисъл да пусна тема DIY , ама нещо много специфичен ми се видя проблема , та си остана така ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2013, 23:19

metodi80 написа:
Nickelback написа:Е не знам, звучи ми достоверно, при положение средностатистическият юзър си няма и понятие какъв лабиринт е в АБС помпата. Явно е една от "златните приказки" по сервизите :mhihi:

Провокираш ме ти да се впускам в безкрайни коментари ..... :mhihi:
Който се вълнува до такава степен от устройството на АБС-а , може да порови в нета , има доволно информация ...
Нищо сложно няма в АБС-а (според мен) ... последно опитвах да ремонтирам АБС- компютъра на един колега , та бях разхвърлил един АБС-модул , но не снимах тогава (а мислех ) , за да се види какво точно представлява и как функционира ... Даже ми се въртеше мисъл да пусна тема DIY , ама нещо много специфичен ми се видя проблема , та си остана така ...

Жалко, щеше да е интересно :roll:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m.dimitrov1992 » 05 Авг 2013, 19:50

Има ли разлика в спирачните помпите без и със абс?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 06 Авг 2013, 14:32

Отваряш bmwfans.info. Вкарваш си твоята кола. После вкарваш и някое 1.6 без абс (има ли такива?). Отваряш и сравняваш номерата на помпите. Ако са еднакви е ясно. Ако са различни пак.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m.dimitrov1992 » 06 Авг 2013, 15:24

Е36 без абс няма! Мен ме интересува по принцип

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Re: .

Мнение от Dido_stz » 06 Авг 2013, 16:45

я пак дали няма Е36 без абс. Има от първите такива фабрично
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Спирачките отказаха !!!! проблема решен!!!

Мнение от m.dimitrov1992 » 10 Авг 2013, 11:17

Проблема е решен!!! Както казах по рано , колата вече е без абс. Първоначално отидох в един реномиран сервиз за бмв да ми махнат абс-а (нямах време да се занимавам) и когато си взех колата, доста странно спираше :banghead: .След дълги умувания защо е така ми мина през главата, че може да са объркали големи и малкия кръг на помпата , когато проследих маркучите се оказа че точно така е станало :mhihi: Вързах си правилно маркучите и сега спира перфектно :yes: По натам едни нарязани дискове и скъпи накладки и това ще и е ,че май съм ги запалил тези от толкова спирания :mhihi:
Тези същите индивиди преди време ми сменяваха абс-а и нищо чудно пак да си ги били вързали наопаки и затова да се е насмитал и да не спира . Ама вече свикнах без абс и не ми се занимава да го връзвам пак

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Спирачките отказаха !!!!

Мнение от steeN » 11 Авг 2013, 1:47

Кой е реномирания сервиз да знаем да ходим там :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към E36