ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от saleen » 01 Авг 2013, 21:41

Благодарско колега :bchug: Май ще се окаже наистина залепено с някакво лепило, или силокон.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: Пешеходец съм малко ас
Мечтае да кара: VW 5 / 530D

Мнение от oL1pS » 03 Авг 2013, 9:45

Добро утро на всички :)))

Поразгледах форума и се интересувам за 323i... но не мога да намеря всичко...
от няколко дена на сам съм метнал окото на: http://www.cars.bg/c351116 , външно има забележки , но те се оправят... От вътре изглежда добре за годините си...
Интересуваме ме следното: за тази кола , нормално ли е да е такава цената?! 2.500 иска собственика, а и споделя още без да съм го питал за коментар на цената - значи ще сваля още!? или просто иска да се отърве от нея...
Към обслужване как стоят нещата...
Дали се носи лоша слава на този мотор (Абсолютно начинаещ съм... никога не се интересувал от BMW, първата ми кола беше Opel Astra 75hp - и беше слаба... и за това я мъчех нон стоп..)
Но просто не знам дали да скокна на този мотор 170 коня са доста за мен... данъка е 207 лв.. обслужването - НЕ знам все още как е но и него може да споделите как е :S , но поне нищо друго от към вървеж ще ми трябват.... , главно ще се ползва за града колата от нас до работа.. от там до университета и за разходки.
Също така обмислям вариант и за 320i 150 hp.
Просто се нуждая от вашето мнение, все пак познавате колите си.. , а и колите на вашите колеги...

БЛАГОДАРЯ!! предварително :)
Nothing is eternal.
///MPower <3

Потребител
Аватар

Мнение от BavarianPower » 04 Авг 2013, 22:47

Здравейте колеги! Имам няколко въпроса.
Преди има-няма 2 седмици си купих една 318-ка tds Компакт 90коня-чипосан, но не знам точно колко са 110 или 113. Както и да е де. Та като сменям на втора и като подам малко повече и отзад прави облак. Явно не изгаря добре нафтата и все си мисля, че като са я чипосали колата, нещо много са надули мотора. Възможно ли е да е от това и ако се върнат заводските настройки или се дооправи чипа, ще спре ли да прави димни завеси?
И другото кеото е, че за 2 седмици съм сложил дизел за 95лв, което са 35 литра за приблизително 450-500 км. Изминал съм 240км, а лампичката ми за резерва свети. Според изчисленията ми колата гори около 11-12литра градско. Възможно ли е толкова много да се е качил разхода от едно чипосване?
Благодаря предварително!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 05 Авг 2013, 3:02

Първо тея огледала направо ми бъркат в здравето :lol: За поддръжката ако сравняваш с Опел Астра 75 коня моно, ще ти се види висока. Иначе пълно е с цени в нета за Е36, както и във форума раздел > viewforum.php?f=63 има доста нови части и може да се ориентираш. Да не забравяме щом ще ти е ежадневка очаквай разхода градско 13-15л зависи от карането. Иначе отиваш и гледаш на място, ако може колата се качва на стенд/канал и се проверяват стандартните неща, ако е здрава взимаш. Иначе цената изглежда ниска, това което се вижда от снимките е лошите гуми и забележките по боята, но е доста възможно и да има по сериозни проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 05 Авг 2013, 14:27

Колеги,
масло за отворен диф на компакт може ли да ми предложите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 05 Авг 2013, 17:32

Хърка ми нещо около 1200 оборота М43 е мотора. Преди беше изчезнало сега пак се появи. Да кажа, че имам проблем с притрисане на съединителя като потеглям, но това хъркане ме изнервя. Хъркането е подобно като проблемен бендикс на стартер като залепе.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 05 Авг 2013, 18:34

BavarianPower написа:Здравейте колеги! Имам няколко въпроса.
Преди има-няма 2 седмици си купих една 318-ка tds Компакт 90коня-чипосан, но не знам точно колко са 110 или 113. Както и да е де. Та като сменям на втора и като подам малко повече и отзад прави облак. Явно не изгаря добре нафтата и все си мисля, че като са я чипосали колата, нещо много са надули мотора. Възможно ли е да е от това и ако се върнат заводските настройки или се дооправи чипа, ще спре ли да прави димни завеси?
И другото кеото е, че за 2 седмици съм сложил дизел за 95лв, което са 35 литра за приблизително 450-500 км. Изминал съм 240км, а лампичката ми за резерва свети. Според изчисленията ми колата гори около 11-12литра градско. Възможно ли е толкова много да се е качил разхода от едно чипосване?
Благодаря предварително!

Здрасти и добре дошъл, колкото до облаците отзад ако са черни не се притеснявай, виж ако пушека е бял или синкав вече може да търсиш проблеми по мотора. Мненията от сорта на "щом дизела пуши черно отзад значи е заминал" за мен са напълно грешни. След надуването няма как да не пуши, все пак му вкарваш повече гориво. Моята е седан със същия мотор + чип и дори на около 2000-2500оборота си пуши черно. Катализатора как е или и той е свален? Карах една дизелова Вектра на времето (сега я кара баща ми) без никакви доработки по мотора и като свалих катализатора започна и тя да пропушва отзад като види зор.
Колкото до разхода, ти си минал 240км. и ти е светнала резервата, така ли? Доколкото знам тя е 10 литра (нека колегите да ме поправят ако греша), което означава, че до момента ти е давала разход около 10. Предполагам, че като всеки от нас доста я настъпваш по пътищата докато ти мине кефа. Моята също първия ден ми даде такъв разход с душманско каране и след това като вече й се нарадвах свали разхода на около 7. Също така около колата когато спреш и слезеш мирише ли на нафта?

oL1pS написа:Добро утро на всички :)))

Поразгледах форума и се интересувам за 323i... но не мога да намеря всичко...
от няколко дена на сам съм метнал окото на: http://www.cars.bg/c351116 , външно има забележки , но те се оправят... От вътре изглежда добре за годините си...
Интересуваме ме следното: за тази кола , нормално ли е да е такава цената?! 2.500 иска собственика, а и споделя още без да съм го питал за коментар на цената - значи ще сваля още!? или просто иска да се отърве от нея...
Към обслужване как стоят нещата...
Дали се носи лоша слава на този мотор (Абсолютно начинаещ съм... никога не се интересувал от BMW, първата ми кола беше Opel Astra 75hp - и беше слаба... и за това я мъчех нон стоп..)
Но просто не знам дали да скокна на този мотор 170 коня са доста за мен... данъка е 207 лв.. обслужването - НЕ знам все още как е но и него може да споделите как е :S , но поне нищо друго от към вървеж ще ми трябват.... , главно ще се ползва за града колата от нас до работа.. от там до университета и за разходки.
Също така обмислям вариант и за 320i 150 hp.
Просто се нуждая от вашето мнение, все пак познавате колите си.. , а и колите на вашите колеги...

БЛАГОДАРЯ!! предварително :)

Както каза колегата по-горе с тоя мотор на тая цена и с този люпещ се лак и ръждата по багажника е страшен уникат...
Иначе и аз минах от Опел на БМВ и цените не са кой знае колко фрапиращи, има и по-скъпи неща но има и по-евтини. Прав си, че конете са си доста повече от на Опел-а и според мен по-добре се огледай за някоя по-запазена 320-ка (щом ще караш само в града аз лично бих ти препоръчал 318is, разхода е по-нисък a ускорението по светофарите е почти като на 320-ка) около тези пари, че тази не вдъхва много голямо доверие.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 05 Авг 2013, 19:26

Колата ми изпушва страно, само като я карам извънградско... След като определено време съм се пускал на по инерция на скорост и след като подам газ след това и вади един облак дим. Като я настъпвам при изпреварване или нещо такова не се забелязва. М52В20 е мотора, с газов инжекцион, на 10 000км губи по около литър масло :dunno: Нещо притеснително ли е? И ако си понагаря масло, за сегменти ли е?
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 05 Авг 2013, 21:23

M50B20 Ванос на бензин се държи странно - при подаване на газ сякъш забива муцуна в първите секунди след което си набира както трябва. На газ отсъства проблема. Идеи? Мислех, че няма бензин и от лашкането прекъсва подаването от помпата, но след зареждане пак не се оправя.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Потребител
Аватар

Мнение от BavarianPower » 05 Авг 2013, 23:37

raptorxbg написа:Здрасти и добре дошъл, колкото до облаците отзад ако са черни не се притеснявай, виж ако пушека е бял или синкав вече може да търсиш проблеми по мотора. Мненията от сорта на "щом дизела пуши черно отзад значи е заминал" за мен са напълно грешни. След надуването няма как да не пуши, все пак му вкарваш повече гориво. Моята е седан със същия мотор + чип и дори на около 2000-2500оборота си пуши черно. Катализатора как е или и той е свален? Карах една дизелова Вектра на времето (сега я кара баща ми) без никакви доработки по мотора и като свалих катализатора започна и тя да пропушва отзад като види зор.
Колкото до разхода, ти си минал 240км. и ти е светнала резервата, така ли? Доколкото знам тя е 10 литра (нека колегите да ме поправят ако греша), което означава, че до момента ти е давала разход около 10. Предполагам, че като всеки от нас доста я настъпваш по пътищата докато ти мине кефа. Моята също първия ден ми даде такъв разход с душманско каране и след това като вече й се нарадвах свали разхода на около 7. Също така около колата когато спреш и слезеш мирише ли на нафта?

Облаците са черни. Катализаторът е махнат, както и средното гърне. Когато сляза от колата не мирише на нафта(поне моите сетива не усещат мирис на нафта). Облакът който прави отзад е адски голям, не знам за тези 2 седмици колко човека са ме напсували вече по пътищата. Лампата светна още преди 40-50км. което е страшно много като разход.
Та ако се върнат заводските настройки, ще спре ли да пуши и ще се смъкне ли разхода или ако се сложи катализатор или средно гърне? Ти как би постъпил?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 316

Мнение от Hopeto » 06 Авг 2013, 12:29

Здравейте колеги търся решение на проблема си из форума от 2 седмици изчетох сумати теми но не открих така търсеното решение.Колата е е36 316 купе,като започна да свалям десния прозорец се сваля до някъде и излиза от пластмасовите водачи. Какво ли не правих водачите сменявах,сумати работи опитвах общо взето всичко което съм прочел тук там и всичко което са подсказвали приятели но проблема си седи славя се 3-4 пръста няма проблем тръгна ли да го свалям повече и излиза дайте някаква идея какво друго да опитам :?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 06 Авг 2013, 13:08

Питах те дали ти мирише на нафта, понеже се чудех дали нямаш някой скъсан маркуч за обратната нафта и тя просто да си изтича по пътя.
Колкото до катализатора предполагам, че пушенето ще се намали, но пък ако е много запушен колата ще започне да върви по-лошо и разхода ще се вдигне, което означава, че ще трябва да си вземеш чисто нов, а той е прекалено скъп и просто не си заслужава (още повече при положение, че келешите се научиха да ги свалят през нощта от колите).
Аз бих сменил въздушния и горивния филтър (ако не си) и бих сипал нафта в колата да кажем около 10-15 литра (колкото стрелката да стигне до първото деление) и след това бих карал 100км. по лекичко, като да превключвам скоростите на 2000 максимум 2500 оборота и така да засечеш отново разхода (то вярно, че е най-добре да го напълниш догоре с нафта ама това са си доста пари) и след това ако отново смяташ, че е прекалено голям отиди в някой сервиз, обясни им какво си сменял до сега и нека да я погледнат. Колкото до връщането на заводските настройки ако има кой да ти го направи за без пари пробвай, но тогава вървежа няма да ти хареса. Също така може да намериш кой е слагал чипа първия път и да ходиш да разговаряш с него какво е променял по колата и т.н.
Даже бих ти препоръчал да се свържеш с колегата Пресиян Василев и да го помолиш за съвет и ако си близо до Габрово да се разходиш до неговия сервиз, не го познавам лично понеже ми е далече но съм го питал през форумите за съвети и винаги ми е помагал, а и доста хора са останали доволни от него.
Последна промяна raptorxbg на 06 Авг 2013, 16:46, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Авг 2013, 16:22

Hopeto написа:Здравейте колеги търся решение на проблема си из форума от 2 седмици изчетох сумати теми но не открих така търсеното решение.Колата е е36 316 купе,като започна да свалям десния прозорец се сваля до някъде и излиза от пластмасовите водачи. Какво ли не правих водачите сменявах,сумати работи опитвах общо взето всичко което съм прочел тук там и всичко което са подсказвали приятели но проблема си седи славя се 3-4 пръста няма проблем тръгна ли да го свалям повече и излиза дайте някаква идея какво друго да опитам :?

Извинявай, но точно на този проблем с водачите да не си открил проблем не е сериозно ;) Сменят се и си караш.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: 316

Мнение от Hopeto » 06 Авг 2013, 22:29

Leon написа:
Hopeto написа:Здравейте колеги търся решение на проблема си из форума от 2 седмици изчетох сумати теми но не открих така търсеното решение.Колата е е36 316 купе,като започна да свалям десния прозорец се сваля до някъде и излиза от пластмасовите водачи. Какво ли не правих водачите сменявах,сумати работи опитвах общо взето всичко което съм прочел тук там и всичко което са подсказвали приятели но проблема си седи славя се 3-4 пръста няма проблем тръгна ли да го свалям повече и излиза дайте някаква идея какво друго да опитам :?

Извинявай, но точно на този проблем с водачите да не си открил проблем не е сериозно ;) Сменят се и си караш.

Това го пробвах със смяната ама не се получи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 07 Авг 2013, 10:52

Сменя се ножицата ,понеже се цепят там като е най-голямо напрежението. Като свалиш кората и като видгнеш и свалиш прозореца ще видиш къде се сгъва.. Всъщност може и да се завари ,пак не е проблем - моята се сваляше с по 3 см и като свалих кората ... :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36