Service engine soon?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Service engine soon?
Понеже не намерих такава тема,пускам нова и преди да сте ми казали да отида на диагностика,съм длъжен да попитам първо дали някой е имал такъв проблем.Та по въпроса...тази сутрин като запалих колата и започна да тресе все едно някой от цилиндрите не работи и като подам газ работи като V8 двигател и най интересното беше като светна лампата "Service engine soon" след като я изгасих и след 2 часа пробвах пак беше си добре и лампата не светеше,обаче...след още няколко часа пак същата работа,сега преди малко гледам пак добре,най интересното е че като го прави този проблем въпросната лампа винаги е светнала.И сега преди да сте ме пратили на диагностика,някой знае ли какво може да е това?Аз си мисля че или са свещи или бензиновия ми филтър е за смяна,или по лошото някоя дюза си е заминала
колата е 325i

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Service engine soon?
Виж дали като позагрее след 2 минути ще го прави пак...при мен беше подобно...проблема беше в дюзите. Грешката, която ми даде беше " неправилно горене в първи и трети цилиндър с прекъсване на горивото". Но пак при всички положения ще трябва да отидеш на диагностика, за да видиш при теб каква грешка е дало:)
Не е задължително дюзата/те да са заминали,може да са задръстени от мръсно гориво. Аз моите ги почистих с ултразвук и вече го няма проблема. Дано не е нещо сложно!
Успех!
Не е задължително дюзата/те да са заминали,може да са задръстени от мръсно гориво. Аз моите ги почистих с ултразвук и вече го няма проблема. Дано не е нещо сложно!
Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- S7
- старши ентусиаст
-
В интерес на истината това се случи когато смених бензиностанцията...обаче от тази бензиностанция зарежда половината град
че и надъних резервоара догоре,та сега се чудя дали да го дочакам да свърше или да му налея няква добавка,ама днес забелязах че като и дам повече газ и отзад мирише на умряло и започвам да си мисля че или е от бензина (дано е така) или тоците се таковат.За диагностика за момента не може и да става дума...към 100 $ е на час/работа в нормален сервиз тука,за БМВ дилър даже и не ми се мисли (смяна на накладки е 600 $)
та остават вариантите с горивен филтър и може би смяна на свещи,които може би не са сменяни никога 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз като сипах добавка се влошиха нещата, защото разложи всичката мръсотия от резервоара и я набута в дюзите! Казвам само, за да знаеш. Ти не си в Бг и има шанс горивото да не е такъв мърльоч! 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- S7
- старши ентусиаст
-
Ок оказва се че имам същите симптопи като при тебе,влях и по добро гориво,което малко подобри нещата и след като е загряла вече колата си работи абсолютно нормално,но интересно ми е защо вначало винаги така тресе а и оборотомера почти не мърда и като я изрежа и мине 2000 оборота някъде и си работи чисто
и при тебе ли така тресеше цялата кола като запалиш вначалото?Ще пробвам сега с най скъпата добавка която има тука на пазара пък дано се оправи ако не сменям колата 

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Бобина или дърпа въздух от някъде, не може да е от горивото, н52 яде всичко
- S7
- старши ентусиаст
-
kronos написа:Бобина или дърпа въздух от някъде, не може да е от горивото, н52 яде всичко
Може да яде ама не пие всичко

7 мнения
• Страница 1 от 1