Отново глава
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- grobar_partizan
- Потребител
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E68
- Детайли за колата: може би 1.9 TDI
Отново глава
Здравейте колеги. Карам 520 i, 1994. Преди два месеца му смених главата на петака, защото беше спукана. Новата я раздух, шлайфах, беше редовна. Преди два дни обаче се случи нещо и се много си мисля, че пак съм спукал главата.
Прибирах се от работа, и на 100 метра от нас започна да ми вдига температура, започна да пуши под капака и щом отворих видях, че горния маркуч на радиатора се е извадил. Опитах се да го сложа, но не успях. Загасих колата, защото се шашнах вече. Сложих маркуча, чаках го няколко часа да изстине напълно, налях му антифриз, но не успях да го обезвъздуша. При подаване на газ не изкарваше никаква течност от клапата за обезвъздушаване. Пробвах на затворена и отворена капачка на радиатора, но нищо не се получи. Тръгнах да покарам, но за точно 4-5 км. стрелката почва да вдига над 90 градуса, надува маркуча и няма сваляне.
Та въпросът ми е - възможно ли е, след като маркуча беше изваден, да не е показвала реални градуси?
Преди със старата глава като тръгнеше да ми грее отварях клапата за обезвъздушаване и щом свали налягането, всичко се нормализираше, защо сега не е така?
Възможно ли е водната помпа да е заминала? А впрочем е нова, сменена е и тя преди два месеца.
Прибирах се от работа, и на 100 метра от нас започна да ми вдига температура, започна да пуши под капака и щом отворих видях, че горния маркуч на радиатора се е извадил. Опитах се да го сложа, но не успях. Загасих колата, защото се шашнах вече. Сложих маркуча, чаках го няколко часа да изстине напълно, налях му антифриз, но не успях да го обезвъздуша. При подаване на газ не изкарваше никаква течност от клапата за обезвъздушаване. Пробвах на затворена и отворена капачка на радиатора, но нищо не се получи. Тръгнах да покарам, но за точно 4-5 км. стрелката почва да вдига над 90 градуса, надува маркуча и няма сваляне.
Та въпросът ми е - възможно ли е, след като маркуча беше изваден, да не е показвала реални градуси?
Преди със старата глава като тръгнеше да ми грее отварях клапата за обезвъздушаване и щом свали налягането, всичко се нормализираше, защо сега не е така?
Възможно ли е водната помпа да е заминала? А впрочем е нова, сменена е и тя преди два месеца.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Отново глава
Остави колата да изстине, сложи маркуча. Спри колата с предницата нависоко, отвори пробката и капачката и наливай течност (пусни парното на макс. топло). Изчакай от от отвора за обезвъздушаване на почнат да излизат балончета, респективно доливай течност докато започне да излиза само чиста такава от отвора. Затвори си пробката, ако имаш спринцовка изтегли малко от казанчето, защото ще е пълно до горе и отивай да караш. Ако всичко по охладителната система е ок не трябва да има ядове. Нещо друго сменял ли си освен глава и помпа? Термостат, виско? Течност губи ли?
- grobar_partizan
- Потребител
-
- Мечтае да кара: E68
- Детайли за колата: може би 1.9 TDI
Термостата също е нов, виско не съм сменял. Течност не губеше, но от онзи ден явно бая е изтекло, събра ми днес над 3 литра вода.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Мечтае да кара: E34
Aз не видях да е сменял помпа, термостата нов ли е? Радиатора ти малък ли е?
Тая кола и трябва поне 1 ч обезвъздушаване.

Много като тебе вече плакаха ...
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
Ronka написа:Aз не видях да е сменял помпа, термостата нов ли е? Радиатора ти малък ли е?
на тая кола и трябва точно това дето е казал колегата Dirty M5 driveRпо негов си начин а за единия час изобщо не съм съгласен.
На студен двигател наливаш течност до горе в радиатора затваряш го правиш парното на макс в червеното палиш да работи мотора като загрее да отвори термостата гасиш пак наливаш течност бавно само че отваряш и винта за обздушаване наливаш бавно докато излезе въздуха и почне само течност затваряш радиатора и вита за обездушаване качваш се и караш докато загрее много добре колата после спираш на работещ двигател отваряш вита за обездушавана може да има още въздух после затваряш и си обездушен перфектно.

Последна промяна E39 Rider на 02 Авг 2013, 13:54, променена общо 2 пъти
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И аз мислех, че е нужно повечко време да трае операцията, но явно се дообезвъздушава сама. Правя тая процедура вече 2 пъти и е единствено това, което описвам (което знам от други колеги, а съм гледал и по клипове). После дори не е било нужно да доливам.
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
Dirty M5 driveR написа:И аз мислех, че е нужно повечко време да трае операцията, но явно се дообезвъздушава сама. Правя тая процедура вече 2 пъти и е единствено това, което описвам (което знам от други колеги, а съм гледал и по клипове). После дори не е било нужно да доливам.
по принцип иска малко да се покара да се разкара охладителната течнос и ако има малко въздух наистина се обздушава сама но ако има възглавница от въздух как да се обездуши сама неможе .

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Ronka написа:Aз не видях да е сменял помпа, термостата нов ли е? Радиатора ти малък ли е?
a 1 , Поне 3

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво пък толкова - ще се дигне малко компресията още тъман ще бяга повече.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Ronka написа:Aз не видях да е сменял помпа, термостата нов ли е? Радиатора ти малък ли е?
a 1 , Поне 3. станала е инфекция , тия коли държат много ако всичко е наред и стрелката мърда когато я няма половината вода или ако системата надува.
ххаахха тва си почти един работен ден бре ... кой ще седи да му бае на тоя мотор. До ся не съм имал проблем с въздух на м50.. само когато забравя да я обезвъздуша,но тогава капачката отпуска налягането и пак съм капитан. А колега не е зле да си провериш радятора.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
10 мнения
• Страница 1 от 1