копче климатик...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: s50

копче климатик...

Мнение от tedideo » 31 Юли 2013, 3:39

Здравейте искам да попитам кои е кабела или какъв цвят е на копчето със снежинката което пуска компресора... тоест искам да разбера кои кабел отива до клемореда че моя явно някаде се е прекъснал и не ми вкл. компресора а със мост на мястото на релето си тръгва... има фреон днес зареден 845грама но просто искам да разбера кое е кабела които отива в клемореда да пуска компресора? нека да ми пишат само запознати хора или които знаят.. благодаря... Колата е е36 купе 97г. със дигиталната клима

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Re: копче климатик...

Мнение от mitrax » 31 Юли 2013, 16:34

не си задал много правилно въпроса ... Както и да е .. копчето не ти отива на клеморед , то е част от процесорно управление. Като го натиснеш управлението дава сигнал към компа на двигателя , тои повдига оборотите малко и забележи - включва релето на шайбата на компресора - това го прави компа на двигателя. В компа на двигателя също влиза и пресостата и комуникация - К линия ...
ето ти схема , дано се ориентираш
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 31 Юли 2013, 19:13

Понеже преди месец и нещо го правих това упражнение ще ти отговоря и аз. На буксата, която влиза в управлението търсиш кафяв кабел. Те са два кафяви. Не мога да ти кажа кафявия на кой пин излиза, но те са само два. Та той отговаря за пускането. Освен гореизложените процедури описани от колегата, като натисниш снежинката и се подава маса, която отива в релето на компресора и той се включва. Ние така и не можахме да разберем къде се губи масата при мен и му сложих едно малко по хубаво ц/к ключе и сега освен, че натискам снежинката за да се затворят клапите пускам и това ключе и всичко си тръгва.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: s50

Мнение от tedideo » 01 Авг 2013, 2:07

днес го оправих по кабелите на управлението и всичко е супер :yes: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 01 Авг 2013, 7:57

ivopicha написа:Понеже преди месец и нещо го правих това упражнение ще ти отговоря и аз. На буксата, която влиза в управлението търсиш кафяв кабел. Те са два кафяви. Не мога да ти кажа кафявия на кой пин излиза, но те са само два. Та той отговаря за пускането. Освен гореизложените процедури описани от колегата, като натисниш снежинката и се подава маса, която отива в релето на компресора и той се включва. Ние така и не можахме да разберем къде се губи масата при мен и му сложих едно малко по хубаво ц/к ключе и сега освен, че натискам снежинката за да се затворят клапите пускам и това ключе и всичко си тръгва.

колега загледай се в схемата , има 2 маси кафяви на 21 и 23 пин и са си чисти маси които влизат в управлението . Ако едната ти се губи оправи я да си е стабилна маса и няма нужда от ключе . Релето на компресора се управлява от маса , но тя идва от компа на двигателя . Ако нямаш връзките между компа на двигателя и управлението на климатроника най вероятно ще имаш и ядове с празния ход , защото като му подадеш ти маса на релето , а компа на двигателя не "знае " че се пуска клима оборотите ще паднат. Има и по читави схеми от тая в аутодата - в бентли мануала за бмв е36. Аз моя климатроник го садих защото бях с парно и всичко работи префектно !, като му слагах от тея управления без AUTO на дисплея и в скритите менюта се виждат оборотите на двигателя , тоест една от жиците между 2та компа е комуникация ..
успех
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 21 Юли 2015, 18:12

:OT: Колеги един бърз въпрос да не пускам нова тема,до компресора ми идва + но компресора не иска да завърти,от къде хваща маса това чудо или е изгорял. :help:

Назад към E36