ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Ето какво представлява тампона за дифа:

Малко характеристики:
Диаметър = 68,5мм
Широчина (през която минава болта) = 60мм
Широчина на тялото за набиване = 55,2мм
Тегло = 462гр
Характеристиките са свалени от Meyle 300 331 7601/HD

Малко характеристики:
Диаметър = 68,5мм
Широчина (през която минава болта) = 60мм
Широчина на тялото за набиване = 55,2мм
Тегло = 462гр
Характеристиките са свалени от Meyle 300 331 7601/HD
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- cholik
- Потребител
-
- Кара: E46 318
- Мечтае да кара: M3
Колеги и аз ще се намеся в темата при мен тупкането беше при натиснат съединител когато включа на 1ва или задна , смених всички тампони отзад мисля че бяха 7 на дифа смених и висящия лагер и гуменото каре на кардана и като е запалих пак туп и туп отидох и купих 2та тампона на двигателя и 2та тампона на скоростите като мойте бяха здарви и майстора каза че нямало нужда да се сменят и най вероятно било луфт в каретата на полуоските , да ама не като ги въртя по отделно на подемника няма проблем а при старото ми купе се чуваше металическия звън и след смяната на тампоните на двигателя и скоростите всичко се оправи и сега 6 месеца си карам и си свиркам , така че аман от майстори .Дано съм бил полезен на всички пък и все пак на 10 годишна кола е нормално да смениш всички тампони от долу айде със здраве и успех 

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Здравейте колеги. И при мен то има това тупкане при включване на 1-ва. По лошото е че не само на парва а и на 2-ра 3-та и така нататък. Сега ще се опитам да ви обясня дано успея.. тръгвам на първа , при натискането на съединителя се чува едно "трак" при самата смяна на скоростния лост се чува "туп" и когато пускам съединителя пак се чува "трак".. това тракане ми се чува от средата на колата което ме навежда на мисълта за заминал висящ лагер , защото при отпускането на съединителя на която и да е скорост има силно ритане. Днес се заврях отдолу но висящия лагер е над топлоизолацията и не се вижда . Направих снимки на гуменото каре което е леко напукано и на задния тампон на дифа (извинявам се за кофти качеството) но мисля че това тракане е от висящия лагер. Ако има някой препатил вече моля сподели. Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Преди 3 дни си взех колата от сервиз и най-накрая тупкането изчезна напълно.
Общо взето нещата не стоят много добре
1. Тампон на дифа
2. Висящо гумено каре на кардана
3. Маховик + съединител
В тази последователност ги сменях и след всяка смяна тупкането намаляваше, докато не смених маховика.. от него изчезна освен тупкането на първа и тупкането на задна или при отделяне на съединителя
Общо взето нещата не стоят много добре
1. Тампон на дифа
2. Висящо гумено каре на кардана
3. Маховик + съединител
В тази последователност ги сменях и след всяка смяна тупкането намаляваше, докато не смених маховика.. от него изчезна освен тупкането на първа и тупкането на задна или при отделяне на съединителя
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Здравейте колеги,имам един въпрос към вас:
когато поддавам газ,отзад се чува едно тупкане.Смених централния тампон на дифа,беше изчезнало това тупкане,но след 100км пак се появи...някой да има идеи къде и какво да гледам ?
когато поддавам газ,отзад се чува едно тупкане.Смених централния тампон на дифа,беше изчезнало това тупкане,но след 100км пак се появи...някой да има идеи къде и какво да гледам ?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
От някоя и друга седмица ми се появи странно тупкане (на мен ми звучи по-скоро повече металическо, едва ли не чувам как съединителя отделя) единствено когато превключвам от 1ва на 2ра. Сменявани са феродов диск на съединителя и тампоните на скоростната кутия 

- begachko
- Потребител
-
- Кара: e46 318i
- Мечтае да кара: нова от магазина
Колеги и при мен е така. Ще сменя тампона на дифа и ще пиша дали е имало ефект 

Последна промяна begachko на 23 Окт 2013, 21:36, променена общо 1 път
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Това е една от страхотните теми в под форума, която се опитва да разгадае наболялия проблем с това гадно тупкане при включване на 1ва и т.н.
но лошото е, че поне аз не мога да разбере къде конкретно се крие този проблем
при едни е от тампона на дифа, тампони на ск. кутия, тампони двигател, висящ лагер, маховик, съединител и още бая май може да се изброява.........
Това ме навежда на мисълта, че проблема е комплексен
При мен това тупкане се получава само при включване на 1-ва и задна, като при другите скорости няма яд. Спирам се на тампоните на двигателя /тези на ск. кутия са сменени/ защото има чувството, че са аут????? Някой ако има друга идея да бутне едно рамо 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

Здравейте колеги! Това ми е първият пост тук, надявам се да си бъдем взаимно полезни.
И при мен това тупкане го има.Чува се при включване на 1-ва, 2-ра и задна, още с натискането на съединителя.
Смених прословутия тампон на дифа, засега нищо. Предстои ми смяна на тампоните на двигателя, ще видим какво ще стане, но честно казано ми се струва, че проблемът едва ли идва от тях, понеже тупкането се чува отзад...
Ще попълвам темата периодично докато проблемът ми бъде решен.
Успех на всички!
И при мен това тупкане го има.Чува се при включване на 1-ва, 2-ра и задна, още с натискането на съединителя.
Смених прословутия тампон на дифа, засега нищо. Предстои ми смяна на тампоните на двигателя, ще видим какво ще стане, но честно казано ми се струва, че проблемът едва ли идва от тях, понеже тупкането се чува отзад...
Ще попълвам темата периодично докато проблемът ми бъде решен.
Успех на всички!
- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
здравейте колеги имам странен проблем при включване на 1 или задна скорост при леко потегляне се чува едно леко пукане (нещо от сорта на накладки на ръчната ) тя е отпусната хваща ми чак горе умишлено съм я отпуснал но май не е в нея проблема съмняваме да не би да е каре на полуоска или гумено каре на кардана висящ лагер или нещо друго знам ли имам и тресене при тръгване на по високи обороти 4,5к сега в неделя мисля да свалям дисковете и да почистя накладките на ръчната от ръжди ако има такива някой ако е имал сходен проблем да сподели колата е 323и м52б25ту 170кс при обслужването моста е проверен не е скъсан
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
guiltyboy86 написа:здравейте колеги имам странен проблем при включване на 1 или задна скорост при леко потегляне се чува едно леко пукане (нещо от сорта на накладки на ръчната ) тя е отпусната хваща ми чак горе умишлено съм я отпуснал но май не е в нея проблема съмняваме да не би да е каре на полуоска или гумено каре на кардана висящ лагер или нещо друго знам ли имам и тресене при тръгване на по високи обороти 4,5к сега в неделя мисля да свалям дисковете и да почистя накладките на ръчната от ръжди ако има такива някой ако е имал сходен проблем да сподели колата е 323и м52б25ту 170кс при обслужването моста е проверен не е скъсан
Не се чуди ако запича апарата - хубаво го превоери
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
При мене пък се чува тупване при включване на директна или задна след като запаля колата само... И то предимно когато е оставена под наклон... След това смяната на скоростите е перфектна... Без грам шум или каквото и да било... Знам че тампона на дифа ми е за смяна и след като го сменя ще видим какво е положението... На някой с автомат случвало ли му се е подобно нещо... И дали само от тоя тампон е...
- paf_mihov
- Потребител
-
- Кара: E46 1.9
- Мечтае да кара: Порше GT
тупкането и при мен си е на лице ,така като прочетох тук цялата тема за да видя какво да правя и да знам сериозен ли е проблема ,оставам с впечатлението че е тампон ,но пък няма логика да е отпред защото се чува отзад ,и при мен на всички скорости без задната ,не го прави всеки път ,макар че се вслушвам във всяка смяна на по горна предавка ,като се свалят надолу няма такъв проблем .....в крайна сметка някой ще ми каже ли какви щети ще ми нанесе това ,защото си карах колата на стенд за ходовата част и проблеми нямаше никакви ...........имам ли аз някакъв проблем с това и къде в хасово могат да го намерят проблема ,че съм нова тук и още не знам на кой да давам да ми пипа колицата ?
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330xi
- Мечтае да кара: BMW M5
Колеги тъй като и при мен тупкането е на лице и както бях писал след щателен преглед във Варна карс ми споделиха, че било от касетата на дифа(износвала се след 70-80000км), а всичко друго по автомобила е ок. Реших да се отдам на шофиране, пък и в процеса му може и да ме осени идея за разрешаване на дразнението! Подозрения за причинителя имам и впечатление ми направи, че в по-високи обороти(след 4000) тупкането почти изчезва, да кажем не се усеща или при много постепенно(плавно, дори забавено) отделяне на съединителя при по-ниски обороти, като трябва да отбележа, че имам случай в които на 1 и задна, където чуствителността е най- висока липсва! Един колега беше описал в неговия случай, че е сменил маховик и съединител и си е решил проблема, та и моите съмнения клонят към тези източници! Какво мислите вие?