Претапициране на таван Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Na1kA
- Потребител
-
- Кара: BMW 325 TD
- Мечтае да кара: 330D
Re: Претапициране на таван Е36
Ето снимки и на моето творение,използвал съм естествена кожа 

Черната кожа на кората на копчето за люка в последствие вчера беше сменена с това :

Черната кожа на кората на копчето за люка в последствие вчера беше сменена с това :

- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
baitun написа:Дойде времето и на моя таван. Колата ми е 97г. и си мислех, че съм далеч от проблема, но уви. Махнах стария плат от тавана, изчистих дунапрена с гъба за миене на съдове както беше писал един колегаи с прахосмукачката почистих боклука, взех една кутия лепило-800мл. момент класик универсал на хенкел/имам и резерв от още около 300мл. останало от лепенето на корите-дано да стигне/ и 2.5 метра черна изкуствена кожа с която съм претапицирал и корите на вратите/смея да твърдя доста успешно/. Утре се заемам с лепенето. Проблема се оказа в колонките-при тях проблема е, че платът не е с дунапрен и е много здраво залепен/според мен няма махане/, изпрах ги и се чудя дали да ги претапицирам и тях с черна кожа, но трябва да лепя върху стария плат и според мен ще станат много дебели, а лошото е, че тавана ще е черен и ако ги оставя както са сега светло сиви/тъмно бели/ ще е малко цигания. Давайте съвети за корите и ако имате снимки със залепена кожа върху стария плат дайте някоя да видим как стои. Повтарям, че корите са от кола след фейса и платът е залепен много яко-няма махане с дърпане, може би преди фейса са ги правили по друг начин, както се оказва и при корите на вратите.
Колега лепи смело,снимки виж на първата страница!
- Na1kA
- Потребител
-
Специално за естествената кожа мога смело да заявя,че хелметекса върши перфектна работа,аз си взех някакво на "СЕПТ" май беше,или поне така пишеше на кутията.Мажете смело и изчакайте 2-3 мин. преди да залепите.На 2-3 места ми се случи да поизкривя малко кожата,та я отлепях да я оправям (по ръбчетата ) ,голям зор е да се отлепи
А самият таван е от нещо като пресована хартия,не знам точно,и много лесно се чупи/прегъва,така че внимавайте като го вадите 

Ех... преди няколко седмици си бях много добре с оригинален черен таван от М Техник. Преседя ми колата в един двор на жегите, без да се отваря да се проветри даже за няколко дни и тая температура си каза думата. Появиха се балони, не особено големи ама все пак балони. Реших, че е най добре да демонтирам целия и да го правя на ново, така или иначе е тръгнал вече. Демонтажа се оказа елементарен, старото лепило също много лесно падна... ползвал съм само четка за баня която съм я мокрил през цялото време. Плат и лепило взех от един приятел, беше взимал да си го прави и той ама замина на море и ми ги продаде на мен. В случая черен плат + лепило Момент. На допир плата не е ТОЧНО като ОРИГИНАЛНИЯ ама пасва цветово и аз съм доволен. Трябва си и 2ри да помага при изпъването, а и понеже нямах пистолет за топъл въздух, ползвахме сешуар
P.S... главата компот става от тия лепила... да се прави някъде на двор, балкон, стадион... кой дето намери, стига да е на въздух

П.С. след монтажа днеска, явно докато си го придържам да го захвана съм понатиснал повечко и по краищата си личат малко пръсти. Ползвайте кърпи, свийте ги на топче и подпирайте с тях, щото е дразнещо да го направите добре тавана и накрая да му останат малко пръстчета

P.S... главата компот става от тия лепила... да се прави някъде на двор, балкон, стадион... кой дето намери, стига да е на въздух

П.С. след монтажа днеска, явно докато си го придържам да го захвана съм понатиснал повечко и по краищата си личат малко пръсти. Ползвайте кърпи, свийте ги на топче и подпирайте с тях, щото е дразнещо да го направите добре тавана и накрая да му останат малко пръстчета

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
krisu написа:Ех... преди няколко седмици си бях много добре с оригинален черен таван от М Техник. Преседя ми колата в един двор на жегите, без да се отваря да се проветри даже за няколко дни и тая температура си каза думата. Появиха се балони, не особено големи ама все пак балони. Реших, че е най добре да демонтирам целия и да го правя на ново, така или иначе е тръгнал вече. Демонтажа се оказа елементарен, старото лепило също много лесно падна... ползвал съм само четка за баня която съм я мокрил през цялото време. Плат и лепило взех от един приятел, беше взимал да си го прави и той ама замина на море и ми ги продаде на мен. В случая черен плат + лепило Момент. На допир плата не е ТОЧНО като ОРИГИНАЛНИЯ ама пасва цветово и аз съм доволен. Трябва си и 2ри да помага при изпъването, а и понеже нямах пистолет за топъл въздух, ползвахме сешуар![]()
![]()
P.S... главата компот става от тия лепила... да се прави някъде на двор, балкон, стадион... кой дето намери, стига да е на въздух![]()
![]()
![]()
Да ти е честит новия таван колега

Последна промяна stf85 на 29 Юли 2013, 8:19, променена общо 1 път
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Много сте нетърпеливи. След лепене с хенкел чакайте 24 часа и после колкото и да го стискате тавана не остават пръсти.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Ми аз да ти кажа, монтирах го на 3-тия ден след като го бях залепил... и пак при натискането като си го придържам да го захвана за сенниците и т.н, останаха малко пръсти ей така в дунапренчето потънаха 

- Na1kA
- Потребител
-
Zubcho написа:Много сте нетърпеливи. След лепене с хенкел чакайте 24 часа и после колкото и да го стискате тавана не остават пръсти.
Моя стоя цяла седмица докато го монтирам обратно

Аз си мисля, че при монтажа когато се има впредвид, че под плата има чисто нов дунапрен, колкото и да се стараем... ако не повдигаме тавана с някаква кърпа на топче или нещо друго меко, и намесим пръстите с които да повдигаме, винаги ще останат някакви поне малки отпечатъци.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Аз на моята защо нямам пръсти? Лепих с Хенкел Момент, притисках с валяче. Просто е хубаво да си поседи поне 24-часа.
Плата си го купих от Панчарево, магазина за платове при хотел Галант. Ако това има изобщо значение.
Плата си го купих от Панчарево, магазина за платове при хотел Галант. Ако това има изобщо значение.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Нямам обяснение защо нямаш. Като си монтирал тавана с какво си го държал? Валячето е ясно, ама не става въпрос за пипането по време на тапицирането а за монтажа на самата кора на тавана. С кво си го придържал, че да не ти остане и 1 пръст поне, най малкото по краищата докато закачиш сенниците и дръжките?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Нищо не остава като залепиш плата за тавана го оставяш да съхне 24 часа и след това се монтира. Малко мисъл се иска 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Ами ако искаш вярвай - пръсти няма никъде. Процедурата я правих сам преди години и си скъсах нервите, защото е комби, е34, че и с големия шибедах 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Някой ако иска имам перфектно претапицирани от тапицер предни и задни колонки за купе и централен черен плафон. Повече инфо на ЛС.