Защо цената не трябва да определя качествата на колата?
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Защо цената не трябва да определя качествата на колата?
KPETEH написа:Бе шепа хора го обърнахте на е30! Ама друга шепа не даваме да гъкнеш срещу е30 и така... Всеки сам си определя
Ще прогледнете като ви се наложи да пътувате със семействата си на някакви по далечни разтояния, дето като нещо каже мяу и пътната помощ е 500Е

И там няма да има моорги, оп и да има ще ти е по ефтино да я докараш с автовоз на обратно, е да де всичко се оправя,ма като си тръгнал на почивка/разходка с децата и цената ....ебем ти почивката да лежиш под колата щото е много яко

Аз харесвам старите модели, но има едно голямо НО, просто стават ненадеждни, след навършване на пълнолетие и стават неизгодни за ежадневна експлоатация.
Щом те кефи нонстоп да има какво да правиш няма проблем карай Е30 завинаги, но не всеки може да си го позволи в днешния динамичен живот да му минават едни 50% че и повече от времето в разни перипети с автомобила.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vld написа:Щом те кефи нонстоп да има какво да правиш няма проблем карай Е30 завинаги, но не всеки може да си го позволи в днешния динамичен живот да му минават едни 50% че и повече от времето в разни перипети с автомобила.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Е.Димитров написа:KPETEH написа:Бе шепа хора го обърнахте на е30! Ама друга шепа не даваме да гъкнеш срещу е30 и така... Всеки сам си определя
Според мен,никой не се е изказал ПРОТИВ някое БМВ (може би Е46 компак) ,еле пък против Е30,изказваме скептицизъм че би могло достойно да замести всекидневен автомобил или поне за дълги преходи,както и че не са много автомобилите от този модел в добро състояние,както и леко раздразнение на тезата че нямаш ли Е30 си някакъв плебей (разбирай-не си плейбой) и не заслужаваш да си "фен" на марката...
Точно така но обидените госпожици ще изядат клавиатурите...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
извинявам се, ама какво е "бизон"?
иначе среща със 140 км/ч с друсани пубери в 20-годишен дръгел е мечта за всеки шофер, да.
иначе среща със 140 км/ч с друсани пубери в 20-годишен дръгел е мечта за всеки шофер, да.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
_galio_ написа:извинявам се, ама какво е "бизон"?
лепилата Бизон

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
_galio_ написа:извинявам се, ама какво е "бизон"?
И полицаите така, ма кво да кажат - подпря се на задната броня с крак и каза: "Преди време и аз имах такава, сега имам деца и карам Мерцедес" - тфа по истински случай.
Има пубери и пубери - ма кво да ти разправям - Аз съм почнал с 42 коня, после 58, 115, 115, 102, 86, 102, 192, 102.... Имам ПТП ама само полицията не разбра. Ама тфа за една друга тема - всеки си носи кръста...
П.С. Кво е ///М43?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Чета и не вярвам на ушите си! Тва Е30 било ебаси колата, нищо че Ханс, Джузепе и Бертран(даже и аз) не помнят как изглежда вече. 
Става за музеен експонат, ама за кола в днешни дни, никогИш. Тва е некво временно умопомрачение според мен. Ония с Б3/Б4, Голф2/3, ГСИ Кадет/Астра са същите мантраджии. Хубаво е да си държиш една в гаража и да я припалваш някоя събота или неделя и толкова. Сравненията с коли от тоя век(оплюванията им по-точно), са направо смехотворни. Голяма гордост, че с тел и клещи си правиш основен ремонт. Интериора е 10г назад от този на конкурентните и съвременници, макар екстериора след определни намеси да е потенциално красив. Това е въпрос на вкус естествено, но все пак... И моля не давайте за пример М3. Там бирата е друга.

Става за музеен експонат, ама за кола в днешни дни, никогИш. Тва е некво временно умопомрачение според мен. Ония с Б3/Б4, Голф2/3, ГСИ Кадет/Астра са същите мантраджии. Хубаво е да си държиш една в гаража и да я припалваш някоя събота или неделя и толкова. Сравненията с коли от тоя век(оплюванията им по-точно), са направо смехотворни. Голяма гордост, че с тел и клещи си правиш основен ремонт. Интериора е 10г назад от този на конкурентните и съвременници, макар екстериора след определни намеси да е потенциално красив. Това е въпрос на вкус естествено, но все пак... И моля не давайте за пример М3. Там бирата е друга.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
K_Ilkov написа:Dpy написа:По-напред в темата го бях написал, ще го повторя и повече не мисля, да се намесвам. - "все едно да чакаш кьоравия да прогледне" или "от умрял - писмо".
демек, които няма е30 е само бледо подобие на БМВ ентусиаст
и пълна шушумига караща пластмасов автомобил появил се на пазара
само и единствено заради величиено на е30 и неговите поклонници ...
да го систематизираме и предлагам да се качи като важна тема или нещо там![]()
накрая ще излезе, че пиша против е30, а далеч не е така ама малко прекалявате ми се чини ...
Отговарям ти от уважение, понеже си един много малкото тук, с които може да се проведе смислен разговор.
K_Ilkov написа:Dpy написа:По-напред в темата го бях написал, ще го повторя и повече не мисля, да се намесвам. - "все едно да чакаш кьоравия да прогледне" или "от умрял - писмо".
Това го написах най-вече по повод, конете с капаци, които са природно ограничени и не могат да въприемат различна гледна точка от тяхната, даже не се и опитват да го направят. Мен ме бОли фара де, всеки сам си носи кръста

А за да си ентусиаст, може и да не си с е30, може да си с е21, е28, е34...

Шегувам се, аз не съм толкова краен

Въпрос на усещане е и не може нито насила, нито с голямо желание да станеш "БМВ ентусиаст", просто трябва да го почувстваш.
При по-старите модели, "духът на БМВ"(така да го нарека) е доста по-силен, и е доста по-лесно да се "зарибиш". Не че не може да ти се случи и с по-новите модели, изключения винаги има, аз лично знам за такива случаи.
Ти сам каза, че нямаш време да се занимаваш. А да играеш футбол, ходиш за риба или каквото ти е хобито, намираш време за него нали?
Темата е доста обширна, но не мисля да се задълбочавам толкова в разсъждения, поне не сега и в тази тема

- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Абе аз се бях зарекъл да не пиша, ама...
@vld - не знам какво ти става, но не е коректно да изопачаваш нещата да извратена степен. Е30 е изключително здрава кола и при правилната поддръжка, няма никакви ядове с нея. Това, че твоята е дефектирала през ден, не е критерий. Моите са перфектни, без никакви технически проблеми.
И бих разчитал на всяка една от тях, за каквато и да е дестинация.
Виж това и после ми обяснявай как се чупели:
http://www.youtube.com/watch?v=gHmMlU8Q-V8
Тук нещо като се видехте пластмасовите фенове в чудо и като започнахте да се чудите какво да си изсмучете от пръстите, започнахте некви свободни режисури и преразкази. Кво ми разправяте приказки под шипковия храст за пластмасите ви, че били надеждни и здрави? Нема такъв смях... добре, че и идея си нямате каква е основната дейност на дилърските сервизи - гаранционна.
Нито са ви по-надеждни пластмасите, нито са по-здрави от Е30, нито по-качествени... вече не се правят такива коли, това ще ви го кажат както и стари, така и млади монтьори.
Единственото е КОМФОРТ. Е тука вече, да, Е30 отстъпва пред пластмасите... Ама кой по-дяволите го интересува КОМФОРТА и ИКОНОМИЯТА като се качва на БМВ???
Ако искам КОМФОРТ ще си взема тъпия мерцедес, ако искам ИКОНОМИЯ ще си взема японска чекия...
Ето къде е истината - БМВ приключиха идентичността си с Е30, след това се превърнаха в един от многото автомобилни производители... и както каза един колега по-напред в темата, причината да са "премиум" марка е синьо-белия пропелер и славата, която им е донесена от "дъртите кочини" и най-вече от Е30.
А пък тоя гурел F30 е една от най-големите изцепки... не можеш даже да му затвориш нормално вратите, трябва да люскаш...
Били надеждни пластмасите... кво беше, айн, цвай, дрън-дрън...
@vld - не знам какво ти става, но не е коректно да изопачаваш нещата да извратена степен. Е30 е изключително здрава кола и при правилната поддръжка, няма никакви ядове с нея. Това, че твоята е дефектирала през ден, не е критерий. Моите са перфектни, без никакви технически проблеми.

Виж това и после ми обяснявай как се чупели:
http://www.youtube.com/watch?v=gHmMlU8Q-V8
Тук нещо като се видехте пластмасовите фенове в чудо и като започнахте да се чудите какво да си изсмучете от пръстите, започнахте некви свободни режисури и преразкази. Кво ми разправяте приказки под шипковия храст за пластмасите ви, че били надеждни и здрави? Нема такъв смях... добре, че и идея си нямате каква е основната дейност на дилърските сервизи - гаранционна.

Нито са ви по-надеждни пластмасите, нито са по-здрави от Е30, нито по-качествени... вече не се правят такива коли, това ще ви го кажат както и стари, така и млади монтьори.
Единственото е КОМФОРТ. Е тука вече, да, Е30 отстъпва пред пластмасите... Ама кой по-дяволите го интересува КОМФОРТА и ИКОНОМИЯТА като се качва на БМВ???

Ето къде е истината - БМВ приключиха идентичността си с Е30, след това се превърнаха в един от многото автомобилни производители... и както каза един колега по-напред в темата, причината да са "премиум" марка е синьо-белия пропелер и славата, която им е донесена от "дъртите кочини" и най-вече от Е30.
А пък тоя гурел F30 е една от най-големите изцепки... не можеш даже да му затвориш нормално вратите, трябва да люскаш...

Били надеждни пластмасите... кво беше, айн, цвай, дрън-дрън...

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Това ми били ентусиастите, напушени "батмани" .... Пфф...

Ентусиаст е всеки който си се радва на колата, всеки път когато се качи да си я кара се усмихва, дори всеки ден като си кара колата му е кеф, когато си прави неща по нея от това че е време за обслужване, или просто за да подобри нещо. Когато се поддържа в идеално състояние и когато се кара с жение и всеки път като се спре на паркинга се обръща след нея да види дали всичко е ОК. Страда от всяка драскотина и гледа всичко да е лъскаво и да е както на него му харесва. Това е ентусиаст, а не напушен индивид зад волана каращ с 140 по подбалканският...

Ентусиаст е всеки който си се радва на колата, всеки път когато се качи да си я кара се усмихва, дори всеки ден като си кара колата му е кеф, когато си прави неща по нея от това че е време за обслужване, или просто за да подобри нещо. Когато се поддържа в идеално състояние и когато се кара с жение и всеки път като се спре на паркинга се обръща след нея да види дали всичко е ОК. Страда от всяка драскотина и гледа всичко да е лъскаво и да е както на него му харесва. Това е ентусиаст, а не напушен индивид зад волана каращ с 140 по подбалканският...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
И кво някой друг като каже нещо добро за е30, всички му скачат ама @Явор като каже всички суполанковци замлъкват или почват троята не се брои, твоята е неква извънземна и тем подобни. И неговите са е30-ски... А на злакто е30-ските също са доста добри и ще ми интересно да видя как ще смаже няква 28-ца на DRAG или ROLL... Щом сте толкова отворени човека ви е казал, че ако има мераклии да се пускате ама така като гледам всички се изпариха 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
AgeraR написа:И кво някой друг като каже нещо добро за е30, всички му скачат ама @Явор като каже всички суполанковци замлъкват или почват троята не се брои, твоята е неква извънземна и тем подобни. И неговите са е30-ски... А на злакто е30-ските също са доста добри и ще ми интересно да видя как ще смаже няква 28-ца на DRAG или ROLL... Щом сте толкова отворени човека ви е казал, че ако има мераклии да се пускате ама така като гледам всички се изпариха
Оди ти с Кайена бре

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Nickelback написа:AgeraR написа:И кво някой друг като каже нещо добро за е30, всички му скачат ама @Явор като каже всички суполанковци замлъкват или почват троята не се брои, твоята е неква извънземна и тем подобни. И неговите са е30-ски... А на злакто е30-ските също са доста добри и ще ми интересно да видя как ще смаже няква 28-ца на DRAG или ROLL... Щом сте толкова отворени човека ви е казал, че ако има мераклии да се пускате ама така като гледам всички се изпариха
Оди ти с Кайена бре
Не бе той се спря на Кю7ца 12ка тди

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Всяка кола е надеждна, когато се поддържа качествено и навременно. А тук масата народ под "поддръжка" има предвид смяна на масло (само моторно), накладки (дисковете се карат до дебелината на вестник) и.... горе долу това е
Аз с моята 22-годишна кола мога във всеки един момент да тръгна за където е нужно.