Подслушване на телефон?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Подслушване на телефон?

Мнение от zvetiko » 29 Юли 2013, 8:31

BMW Power ACM написа:
AgeraR написа:Въпроса ми е, какво става след като са държавата дава заповед за подслушване на телефона на даден човек, като са го мислили за престъпник, а след това се е оказал, че е невинен, какво е неговото право може ли да съди държавата , какви са доследствията за подслушвателите?

Ти няма и да разбереш, че са те подслушвали, нито някой ще ти дава обяснение. Ако получаваш едни такива странни микрофонии и си чуваш гласа след като си казал вече каквото имаш да казваш, има голяма вероятност да си бил подслушван.

Напротив, когато те подслушват връзката е чудесна, всички се свързват без проблем с теб, ти се свързваш без проблем, с една дума ти се осигуряват прекрасни условия за разговор. ;)

Въпроса ми е, какво става след като са държавата дава заповед за подслушване на телефона на даден човек, като са го мислили за престъпник, а след това се е оказал, че е невинен, какво е неговото право може ли да съди държавата , какви са доследствията за подслушвателите?

Придобиването на информация, че си бил следен със СРС е незаконно и може да те осъдят за това. ;) Ако разбереш на някое съдебно дело- в правомощията на съответните служби е при съмнение за престъпление да изискват прилагането на СРС ,без последствие за тях в зависимост от резултата му, и това е логично, защото чрез СРС-то трябва да се докаже дали има извършено престъпление или не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Юли 2013, 8:42

Преди време като ми настройваха първото блекбери, системния звънна в Мтел, че имаше някакъв проблем и след малко пред очите ми в телефона започнаха да се отварят и затварят менюта без да пипаме нищо... Не виждам какъв е проблемът да се активира микрофона и да ме слушат ако е в режим на готовност. Като цяло, който има достъп до системата не би трябвало да има никакви ограничения да чува каквото и когото си поиска. А това с микрофониите и прекъсванията ми се случва много често, но според мен е от тарикатлъка на телекомите да спестяват от техника. Като отида в голям европейски град никога нямам проблеми с връзката, а тук от 10 разговора на ден, 2-3 прекъсват и се налага да избирам отново, тези които прекъсват още в началото на набирането не ги броя. Този 20-30% брак ако го сложиш в друга индустрия си фалирал бързо.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 29 Юли 2013, 9:54

Leon написа:...Този 20-30% брак ако го сложиш в друга индустрия си фалирал бързо.
Само че в тази индустрия си плащаш брака. Това е разликата. Трябва до има закон, който да не позволява да плащаш за брак. Тоест мобилния оператор трябва да ти предоставя само качествена услуга.

По темата: Не използвайте мобилен телефон за сериозни разговори и никой за нищо няма да ви хване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Юли 2013, 10:28

Това имах предвид. Ако такъв брак остане за сметка на производителя, той фалира. А телекомите ни го таксуват.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Юли 2013, 12:10

bmw325tds написа:По темата: Не използвайте мобилен телефон за сериозни разговори и никой за нищо няма да ви хване.

Или правете всичко законно и няма за какво да се притеснявате :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Юли 2013, 13:23

zlatko_baretata написа:Не знам глупост ли е или не, ама руснаците върнаха пишещите машини за най-секретните си документи.

...ама те други имали ли са ? :mhihi: :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Юли 2013, 18:50

nightdriver написа:
zlatko_baretata написа:Не знам глупост ли е или не, ама руснаците върнаха пишещите машини за най-секретните си документи.

...ама те други имали ли са ? :mhihi: :dunno:

Изображение
Първия съветски лаптоп ;)
Электроника МС 1504
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 29 Юли 2013, 18:54

Като цяло не сте разбрали въпроса ми правилно, попитах след като са подслушвали даден човек и са го изправили пред съд, а след това се оказало, че е невинен, какви са последсвията за подслушвателите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Юли 2013, 19:42

Да не очаквате букет с рози и картичка с извинения а "ухото" наредил подслушването - обесване на площада ?
Американците подслушват цял свят и никой нищо не им казва ние тука за няколко СРСта война правим . Като набирате някой и преди да вдигне от отсрещната страна се чува едно - цък - вервайте ми връзката е конферентна :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Юли 2013, 19:49

Jordana написа:Да не очаквате букет с рози и картичка с извинения а "ухото" наредил подслушването - обесване на площада ?
Американците подслушват цял свят и никой нищо не им казва ние тука за няколко СРСта война правим . Като набирате някой и преди да вдигне от отсрещната страна се чува едно - цък - вервайте ми връзката е конферентна :mhihi:

Добре де, досега никой не каза от къде ги знае тези неща.
Освен това, в 21-ви век, където 90% от тези "връзки" са цифрови, какво цък може да се чува? Това да не е включване на магнетофон егати?
Иначе фън по темата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Юли 2013, 20:54

ми знам от собствен опит така да се каже :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към Извън Темата