ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА 2024г.
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА 2013г.
mishoval написа:Е.Димитров написа:Както е казал колегата,преди чирпан зареждаш и после караш 148 километра до омв на петолъчката за да дозаредиш,като на чирпанската пикаш,акаш че после няма къде
Колега, за Петолъчката знам! Питам, защото ще пътувам СЛЕД 15.07. по изцяло завършена магистрала и се избягва петолъчката, пък се и скъсява пътя.
Значи, зареждам преди Чирпан, и оттам - чак Бургас. Дано стигне газчицата!
От Чирпан до Бургас би трябвало да са 200км, все ще ти стигне газта. Освен ако бутилката не ти е 20л, а колата да харчи 15+/100

Колеги,
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1418278
На този адрес може да намерите карта с данни за качеството на пътищата в България.
Потребителите на SSC подават информация относно състоянието на пътната настилка.
Проектът функционира на аматьорски начала. Надявам се да ви е от полза!
Директен линк към самата карта - http://www.roads-bg.eu/
Легенда за разчитане на картата:
Червена линия - лош участък (неравности и дупки)
Оранжева линия - задоволителен участък (неравности, но без дупки)
Зелена линия - добър участък (гладка и комфортна настилка)
Вие също може да дадете по- актуална информация като пишете на потребителя дето се е наел с актуализиране на картата.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1418278
На този адрес може да намерите карта с данни за качеството на пътищата в България.
Потребителите на SSC подават информация относно състоянието на пътната настилка.
Проектът функционира на аматьорски начала. Надявам се да ви е от полза!
Директен линк към самата карта - http://www.roads-bg.eu/
Легенда за разчитане на картата:
Червена линия - лош участък (неравности и дупки)
Оранжева линия - задоволителен участък (неравности, но без дупки)
Зелена линия - добър участък (гладка и комфортна настилка)
Вие също може да дадете по- актуална информация като пишете на потребителя дето се е наел с актуализиране на картата.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От днес до неделя главният път от магистрала Тракия към Велинград ще бъде затворен и пак се минава през Костенец и Белово. Внимавайте за дупките на излизане от Костенец, едва ли са ги запълнили.
Never mistake motion for action...
- chrissko3
- Потребител
-
- Кара: Е39 530D Individual
- Мечтае да кара: e46 CSL
След няколко дни ще пътувам през Кулата, Сандански.. София. Има ли някакви изненади по трасето, защото не съм пътувал от доста време от там.. бях чул и за някакви блокади на границата от протестиращи.. има ли такова нещо?
Не искам слава и пари, а бирата и бензина на старите цени!
- barty
- старши ентусиаст
-
Как е през Петрохан в момента? Чета че тече ремонт, който трябва да приклчи до 15.08.2013г? Някой да е минавал тези дни?

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
barty написа:Как е през Петрохан в момента? Чета че тече ремонт, който трябва да приклчи до 15.08.2013г? Някой да е минавал тези дни?
Миналата седмица минавах последно и бяха изкърпени всички кратери. Преди това беше ужасно. В момента неремонтирани са само мостовете, защото те се правят от друга фирма до колкото зная. Та минава се, вече няма дупки, просто някои мостове се ремонтират в момента, а други не са ремонтирани все още и там са проблемните участъци. Утре ще мина от там и вечерта ще мога да дам по-актуална иформация

- barty
- старши ентусиаст
-
daddy_ написа:barty написа:Как е през Петрохан в момента? Чета че тече ремонт, който трябва да приклчи до 15.08.2013г? Някой да е минавал тези дни?
Миналата седмица минавах последно и бяха изкърпени всички кратери. Преди това беше ужасно. В момента неремонтирани са само мостовете, защото те се правят от друга фирма до колкото зная. Та минава се, вече няма дупки, просто някои мостове се ремонтират в момента, а други не са ремонтирани все още и там са проблемните участъци. Утре ще мина от там и вечерта ще мога да дам по-актуална иформация

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
daddy_ написа:barty написа:Как е през Петрохан в момента? Чета че тече ремонт, който трябва да приклчи до 15.08.2013г? Някой да е минавал тези дни?
Това и от двете страни или само около Берковица, където протестираха?
Never mistake motion for action...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Южната част е изкърпена напълно и няма проблеми. От северната страна нещата са така, както написах в предния пост. Изкърпен е изцяло и на 5-6 км над Бързия е сложен нов слой асфалт.Работи се и по подпорни стени, канавки и мостовете, като на 1-2 места движението е само в едното платно заради това, но тези участъци са от по 20 метра и няма проблеми. Трябва да се внимава на спускане към Берковица, защото на местата където свършва пласта с нов асфалт са се образували неприятни прагчета.
Като цяло се минава спокойно. И понеже съм си от там и имам наблюдения забелязвам, че сериозно се увеличи потока от коли през прохода последните 2-3 седмици.
Като цяло се минава спокойно. И понеже съм си от там и имам наблюдения забелязвам, че сериозно се увеличи потока от коли през прохода последните 2-3 седмици.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Някой да знае случайно как се движи ремонта край Горни Богров преди АМ Хемус? Да си предвиждам ли 3 часа в повече на излизане от София 

Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
pimpo написа:Някой да знае случайно как се движи ремонта край Горни Богров преди АМ Хемус? Да си предвиждам ли 3 часа в повече на излизане от София
И аз това се питам ...

Някой има ли идея дали ремонтите продължават и отново ще има огромно 10 километрово задръстване?

- barty
- старши ентусиаст
-
sieskei написа:pimpo написа:Някой да знае случайно как се движи ремонта край Горни Богров преди АМ Хемус? Да си предвиждам ли 3 часа в повече на излизане от София
И аз това се питам ...![]()
Някой има ли идея дали ремонтите продължават и отново ще има огромно 10 километрово задръстване?
Има го задръстването

pimpo написа:Някой да знае случайно как се движи ремонта край Горни Богров преди АМ Хемус? Да си предвиждам ли 3 часа в повече на излизане от София
Около 2 часа беше преминаването и снощи

А на входа на Бургас от магистралата има ли задръстване?

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Не знам,ама е затворено слизането към бул.България откъм Горна Баня по околовръстното и бях бясна,до кръговото към Драгалевци и наобратно

Много като тебе вече плакаха ...
- barty
- старши ентусиаст
-
Искърското дефиле е все още в ремонт и като гледам ще е така още 2 години...поне