Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Случки на пътя

Мнение от host » 12 Юли 2013, 18:22

В 17:57ч ми отнеха предимство на кръстовището на Михалаки Георгиев и Петър Стоев в Пловдив , не можах да спра нацяло и >
https://plus.google.com/105643993251313 ... DrLKcjppK2

Ето на този стоп не спря аудито >
http://goo.gl/maps/rWzcV

Потребител
Аватар
Кара: E46 Sedan 2.8i
Мечтае да кара: изтребител ?
Детайли за колата: Даже не върви в момента ;d

Мнение от Charlie-328iZROD » 15 Юли 2013, 7:54

Doberman_vas написа:Бързаците, на тировете като се изпреварват святкате ли им :mhihi: :mhihi:
на Г класите и X5-ците и Q7-ците святкате ли им а :mhihi: :mhihi:

Една случка с един такъв бързак на църна маца, като спря на светофара и 1 чичко спря зад него, извади го от колата и го бушонира. После по цариградско с 60 караше :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Чакай ся приятел. Аз съм на 21, 69 кила, семейството ми ( или каквото е останало ) е под средностатистическите финансови възможности и въпреки това, когато някой "чичко" с Х5-ца ( визирам един конкретен случай на АМ Тракия ) почне да ми свети отзаде и да ми се прави на Шумахер нищо не ме спря да му върна "жеста" с 230км/ч и осветление като за техно концерт. Може да е селско ама само така разбират май тия пичове. Пък ако толкоз реши да се разменят "бушони" винаги мога да отворя жабката и да изкарам оксидирания изравнител.

Потребител
Аватар

Мнение от nitrus » 18 Юли 2013, 12:55

Charlie-328iZROD написа:
Doberman_vas написа:Бързаците, на тировете като се изпреварват святкате ли им :mhihi: :mhihi:
Пък ако толкоз реши да се разменят "бушони" винаги мога да отворя жабката и да изкарам оксидирания изравнител.

A той ако извади никелирания, става лошо за теб само. Оръжие според мен не трябва да се вади, че да не сме на война :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 22 Юли 2013, 1:18

Аз пък най-много се нервя някой пенсионер като ми се агресира. Освен да му тегля една, друго не ми остава, хем аз съм на 20 той на 60. И със жените е така, но тях даже не ги псувам, те не са виновни, че си карат спокойно в лява лента на бул. България със 50. Колегата за Гърците е прав. Малко след като взех книжка карах 600 км в Гърция за един ден, от които 4 часа лутане във Солун със кола която струваше колкото апартамента ми(не моя, карах колата на приятел от Италия до България). Е тогава си казах, че там отивам само със рейс вече.

Малко е извън темата, ама след такива случки не се ли изнервяте, на мен направо целия ден ми се скапва, ама как по дяволите да налиташ на човек, който е 3 пъти по-стар от теб???

Потребител
Аватар

Мнение от cvetan0101 » 25 Юли 2013, 14:46

Huku написа:Сутринта си седиме в колоната от автомобили аз и отпред една червена Х6-ца. От перпендикулярната пряка отляво също се вливат коли в нашата колона. Аз давам предимство на един с неква безлична кола да се включи пред мене. Той обаче не можа за завие хубаво, спря, върна малко назад, засили се и се натресе в задния калник на шестицата. От нея излиза некъв (май беше грък) и почва да се разправя с оня. Обаче шофьора на БМВ-то си остави вратата отворена а оня пак дава задна, после с газ напред и му отнесе шофьорската врата. Гръка си глътна езика, докопа джиесема си и почна да звъни некъде. Шофьора на "блъскащата се количка", на който дадох предимство или беше пян, или луд или нарочно го целеше.
После си викам: "Ако не го бях пуснал пред мене, лудия Макс щеше да се натресе в моята кола".

Ето за това трябва да се дава път на пътя за да не блъснат нас а колата отпред :mhihi: :mhihi: :mhihi:

http://goldcenter.bg/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 27 Юли 2013, 10:17

"Донорите" забелязвам много на сериозно се вземат :kuku: Онзи ден ходих с един приятел до Асеновград да гледаме една 3-ка. Видяхме я и вече ще се прибираме, и чакаме да се влючим към главния път. Кръстовището е Т-образно и съответно трябва да завия наляво, има си и светофар. Както си чакам пристигат 2ма с мотори и разбира се се нареждат пред мен (щото нали са с предимство). Свети си червено, но нашите герои изведнъж тръгват с мръсна газ и спират по средата на кръстовището и почват да свирят на един бус, кой караше по главния път. Гледам - светофара продължава да свети червено :help: След 2-3 секудни светна зелено (иначе казано поне 5-6 секудни след като тръгнаха). Тръгнах и гледам малко по-напред единия сече пътя на буса, а другия застава до него и му обяснява нещо с красноречиви жестове.. :banghead: Много ме дразнят такива.. изпълнения ли, и аз не знам как да ги нарека. При което френда ми вика - "спокойно, донорите са с предимство" :clap:

Подчертавам, че в никакъв случай не слагам всички мотористи под общ знаменател. Темата е надълго коментирана. Дори и аз искам да си взема някой ден мотор. Просто споделям случка с 2ма самозабравили се мотористчета, които явно както повечето каращи бързи или скъпи возила, смятат че пътя е техен и всеки трябва да им прави път :dummy:

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 29 Юли 2013, 3:18

Защо всички идиоти в цела София ме намират мен.... Последна случка от преди седмица - 2 ( денят в който беше пожара на бул. "Генерал Данаил Николаев" ), карам аз от Сточна гара към Подуяне и да се кача на Цариградско до Дружба ( не ми се минаваше долу през Слатина ), та да закараме братчето на приятелката ми при баща му ( детето е на 5 годинки и за това се съобразявах как карам ) точно минах пожара и вече минавам в крайна лява лента за да си мина направо да не чакам светофара горе ( НЕ СЪМ ЗАСИЧАЛ НИКОЙ ) долу в тунела ( или там каквото и да е ) някаква тъпа,проста,ши*ана овца с една пиклива Микра ми се е лепнала отзад и свирка все едно е тръгнала на сватба... както и да е минах в дясна лента викам сигурно бърза, но УВИ и тя мина зад мен и продължава и всеки момент ще ме тресне отзад.. Викам си айде малко газчица ( не колкото може колата, ама тая пиклива микра ако не я дръпна коя.. ) и до светофара на мол Сердика вече и бях направил 4/5 коли разлика и спирам на червено този път тя спира до мен и викам екстра ако иска да се гони ще я пусна натам и няма да се занимавам с овце по натоварени пътища, но ПАК уви овцата кара наравно с мен пак настъпих и й направих ластик и решавам да се престроя в най-дясната лента, та да може после да се кача по-лесно на цариградско не в последния момент да се бутам с хората.. пускам мигач тамън тръгвам и гледам в страничното огледало оная пача лети с бясна скорост ( за 5-6 секунди се оттървах от удар, който щеше да е точно във вратата на детето ) и от там тя прави възможно най-много нарушения, засече още 3/4 коли, за да се престрои в най-лява лента, че реши че трябва да завива натам и мина на червено .. цяло чудо, че същият ден нямаше жертви... Та въпрос с повишена трудност : КОЙ ИДИОТ МАЛОУМЕН ИМ ДАВА КНИЖКИ НА ТИЯ ОВЦЕ И КОЙ ИДИОТ ИМ КУПУВА КОЛИ ???????
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 29 Юли 2013, 11:45

Тъпкачите :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от marz » 30 Юли 2013, 18:01

Charlie-328iZROD написа:
на Г класите и X5-ците и Q7-ците святкате ли им а :mhihi: :mhihi:

Една случка с един такъв бързак на църна маца, като спря на светофара и 1 чичко спря зад него, извади го от колата и го бушонира. После по цариградско с 60 караше :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Чакай ся приятел. Аз съм на 21, 69 кила, семейството ми ( или каквото е останало ) е под средностатистическите финансови възможности и въпреки това, когато някой "чичко" с Х5-ца ( визирам един конкретен случай на АМ Тракия ) почне да ми свети отзаде и да ми се прави на Шумахер нищо не ме спря да му върна "жеста" с 230км/ч и осветление като за техно концерт. Може да е селско ама само така разбират май тия пичове. Пък ако толкоз реши да се разменят "бушони" винаги мога да отворя жабката и да изкарам оксидирания изравнител.

Тези "светкачи" с джиповете много ги обичам, любими са ми и никога не им правя път. Най-обичам в града като си карам и ми светкат отзад опитвайки се да ме прескочат все едно съм длъжен да се отместя, докато те си търсят белята със 100 км/ч градско :mhihi: :mhihi: :mhihi: Газ в бет365
Последна промяна marz на 01 Юли 2016, 19:55, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 31 Юли 2013, 14:57

marz написа:Тези "светкачи" с джиповете много ги обичам, любими са ми и никога не им правя път. Най-обичам в града като си карам и ми светкат отзад опитвайки се да ме прескочат все едно съм длъжен да се отместя, докато те си търсят белята със 100 км/ч градско :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега това е обсъждано хиляди пъти. По-добре се отмести да минат, остави ги да си чупят главата. Така рискуваш да тръгнат да изпреварват в насрещното или от дясно, в което има повече потенциална опасност и мисля, че няма да ти бъде засегнато толкова егото ако мръднеш вдясно. Не си им длъжен, но все пак ако се случи нещо ще виси отчасти и на твоята съвест.. Случвало ми се е да бързам и е много неприятно някой да "спи" в лявата лента.. И обратното - ако някой зад мен се е засветкал, отмествам се ако е възможно. Не виждам какво доказваш, като им висиш на пътя..

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2013, 19:54

Абе хубаво, че никой не е длъжен, ама все пак в лявата лента да се "стои" работа нямаме. Аз когато карам бавно си карам където трябва. Когато бързам за нещо и някой ми стои най-нагло и не ми се маха от лентата след като първо съм му светнал най-културно леко, после леко свирнал, просто минавам отдясно и леко си го свивам така, при което забелязвам как така се разтреперват малко и нервно набиват спирачки защото им се струва, че може да ги засека. Ако ме гледа в огледалото пък и нарочно не се маха, нито пък има някой, който ще изпреварва, тогава е най-големия ужас.
Всеки трябва да знае, че понякога хората БЪРЗАТ за нещо! Не може да си в главата на всеки и да знаеш, дали е оставил само детето вкъщи, гони автобус, влак, самолет или НЛО. Понякога се налага да бързаш за нещо, разберете го хора. Защото ако наистина бързам, да буквално мога да прескоча някой. Минавал съм и през чакъла ако се наложи и тогава не е приятно за този, който остава отзад.
А е толкова нормално като си тръгнал да се возиш, просто да го направиш в съответната лента, освен ако не е много разбита.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 03 Авг 2013, 22:31

Като бързаш наистина какво значение има дали ще изпревариш някого от лява лента или от средна, или от дясна? Когато ми направят "тапа" и в двете ленти, тогава доста се изнервям.. или когато се лепнат в лява с 40, а светофара или кръстовището са на 2 км.. В момента работя като хлебарка, за някой друг лев и се сещате, че в 90% от времето бързам, но това не означава, че всички са ми длъжни да ми правят път все едно съм линейка. Много интересен феномен забелязвам - когато някой кара в града в лява лента със 60-70, то следват святкания, свирене, засичане, ръкомахане, псуване, но когато някой се мъкне извън града със 60.. то това е нормално :kuku:

Да не съм съвсем офф - онзи ден на един булевард с 3 ленти, аз съм в средна и си карам с 50-60. Наближавам кръстовище, свети си зелено, пред мен има кола, в лява лента има чакащи за ляв завой. При което (добре че карам на свален джам, ама при тия жеги и липса на климатик, няма как иначе) чувам предродилни мъки.. и кво да видя, в лява лента някаква астра комби вече ще излита в орбита :banghead: Да ама както казах лява лента е заета, а в средна съм аз.. Не ми трябваше много време да загрея, че тоя пореден герой няма къде да отиде освен в мен или да се натресе дирекно в чакащите за ляв, ама реших че ще избере мен. Така и направи, аз бия спирачки и отивам вдясно да направим път на Шумахер. Разбира се го освирих са спорта, ама реакция няма. Викам си може да бърза, де да го знам. Да, ама не, след малко го гледам си минава съвсем спокойно в средна лента и си бичи с 50 сигурно. Тогава вече полудях, изпреварих го и колко пъти го избутах от лентата и му сякох пътя аз си знам. Накрая и му набих спирачки и си спрях на булеварда, както си карах.. Реакция от него отново липсва, нито ми свирна, нито ми светна. Или приема такова каране (от моя страна) за нормално или е осъзнал защо ги правя тия простотии, дано да е второто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 05 Авг 2013, 22:25

Лявата лента никъде не пише, че е запазена за тия дето бързат за някъде пък и никъде няма пропуск да те спре за къде бързаш. Много мразя да карам на цариградско със 100 при ограничение 80 в лява лента(дясната е толкова разбита, че не е истина) и зад мен някой да ми святка. Една дама с Е39 святка святка викам си тая бърза - пуснах я и да бързаше за разпродажба на сандалки в мола. Незнам вече на колко чичковци им показах какви хубави спирачки имам в момента в който започват да святкат отзаде само щото са си купили нова кола. Аз като бързам си намирам лента, който бърза да си нарушава закона и да си носи последствията ама не всички да се чудят как да направят път. Един бърза за детето друг бърза за жена, трети бърза щото как може да има някой пред него ;). Аз нямам кълбо в колата да разбера кои за какво бърза и кои какъв бръмбър го е ухапал днеска. Карам си нормално по закона пък ....

Другия манталитет също е много интересен. Като си пазиш колата като минаваш през релсите и дупките значи си си надскочил възможностите като си купил тая кола или си голям балък к'во я вардиш. Отзаде почват едни свирни едни светкавици от кошници дето не са си сменяли гумите 5 сезона, цялата кола струва колкото едни хубави гуми ама са големи машини щом се тряскат по дупките.

Още едно наблюдение и вече за магистралното каране. Там вече лявата лента е за изпреварване и в нея бавно не се кара. Карам си аз в дясна ама плътно прибран аха аха в аварийната на автопилот с точно 87км/h. Зад мен идва тир викам си нека кара какво му преча е да ама не почват едни светкавици и се лепва на 20 санта от бронята. Хвана байрче надолу и ме изпревари ама с кански мъки по едно време спрях автопилота да мине мизерабъла. След малко тръгва байрче нагоре и аз пак съм на същата скорост 87км/h и си го изпреварвам и на следващото нанадолнище пак светкавици... Е да го *** като съм с БМВ да не съм длъжен да карам като луд и да не преча на чичката ся, карам си както искам може да имам проблем с някоя гума може да возя дете и тн и тн .. ама не на ТИР не може никой да му пречи, само те могат да пречат. тази случка с тировете ми се случва на 2 седмици веднъж по магистралата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 08 Авг 2013, 2:42

Каза си нещата, точно както са си. Напълно те подкрепям със изключение на това за Цариградско. Там във дясната лента си карат със над 80, пък какво остава за лявата. А това за бавното преминаване по дупките и аз го правя, ама се чувствам едва ли не виновен, че си пазя колата. Веднага се сещам за Руски паметник. На излизане от кръговото, посока НДК, или трябва да мина бързо през релсите за да не запуша цялото кръгово, или да изям мнооого псувни. Но както и да е, много обичам като някой ми се прави на интересен аз да карам със 20 пред него. Ако после има и участък със камъчета, един стабилен прекъсвач и цялата кола става на гъз. Така май спуках стъклото на един бакшиш, понеже ми свиреше на Витошка, защото пропуснах повече пешеходци сигурно. После го чух как ме псува и така превъртях гумите, че го засипах със целия чакъл останал по време на ремонта на Витошка. Добре че е на метан, та бързо си тръгнах като видях колко бакшиши седяха точно там.(Солунска) :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 09 Авг 2013, 13:27

Вай, вай, вай, само нерви чета.
Сутрин в час пик си спирам с колелото на едно натоварено кръстовище, заемам си цела лента като пич и чакам докато се изтече трафика или некой ме пусне, да си мина. Зад мен 5-6 коли никой не свири и не ме притеснява.
Къде е уловката? Не живея в България и камери има навсякъде. :mhihi:
:smoke:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории