Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус
Elesar74 написа:adovet написа:Elesar74 написа:doncheff написа:Аве ей, не наричай тарикатлъка, осакатяващ добрия двигател, наречен LPG нещо хубаво, че ше повърна. Единствената причина някой да сложи гЪз е, че си брои последните стотинки. По-голЕма повърня е единствено метанЯ.
Ето това знам аз за газта:
1. Стабилен конденз, съсипва генерацията скоропостижно.
2. Сухо гориво, оттам не е добре за мотора, ефектите в дългосрочен план може да са доста неприятни.
Някой може и да ме опровергае.
До като се скапе този двигател ще спестя да си купя таман още 5 двигателя
Твъде силно и несериозно изказване. И откъде знаеш дали няма да си купиш някой предишен газифициран от друг и гредата да се прояви при теб?
колега аз наистина ако правя такива сметки ще си купя чисто нов не употребяван. Само като си карам бензиновото вместо дизеловото спестявам по 400лв. на месец. Сам можеш да сметнеш за колко време ще спестя за чисто нов

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Не е ли време вече за катинар?
Който е прост кара бензин... който е тарикат кара на дизел, който е баш тарикат кара на газ/метан. А най-простите карат и си поддържат колите във вида в който са излезли от завода.
Който е прост кара бензин... който е тарикат кара на дизел, който е баш тарикат кара на газ/метан. А най-простите карат и си поддържат колите във вида в който са излезли от завода.
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Бензин та бензин.... ам да де ама то ГАЗ ГАЗ та пръдня
[/quote]
Виж сега спек ли си, спекар ли си или какъвто си там. Не СЛАГАЙ думи в устите на хората, които те не са използвали. Никой не е засягал абсурдното нещо да се сравняват М-ки с обикновени коли, каму ли с дизели.
М-ките се сравняват само с М-ки. Дори М3 Е46 бива да се сравнява с чипосано 335и. Толкова за М-ките. И не го пиши толкова селски йемки, че много дразниш. Това е БМВ форум и тези модели значат нещо за нас.
Другото, което е, къде видя 90% от бензините да ги карат на газ? И кое му е лошото на газта след като излиза по-евтино от дизела и ВЪРВИ повече? Нали това ви е гордостта на дизелите и затова се примирявате с пушеци, миризми, тракане, лагове и още неща - за да ви е по-евтино и сравнително с добри характеристики?
И никой Не оспорва качествата на дизела, даже назад написах 20-30% по-ефективен, какво повече искате?
И как да ги видиш тези М-ки след като ти трябва бинокъл като те размине някоя в твоя дизел, а и надали ги различаваш особено след като е пълно с М-пакети? Сигурно не ги виждаш защото Не са особено хубави и Не ги карат много.
[/quote]
Ей ама ти захапа!
Кое как съм написал си е само моя работа!
Ти си гражданин,и най вероятно и ще ме научиш как се пише тва онв'а
За ЕмКиТе нищо лично,за това с бинокъла браво кумир си ми ,че ме отвори към нещата!
Предполагам,че имам доста повечко км.в М-КИ от теб ,та да ги различавам от пакет и не
пък ако не нали знайш ,...само ти ще ме научиш нали си от градО!
П.С. Заради теб се замислям да не си купя и още някоя бенз. кола и да сложа от живото спасяващото средство наречено ГАЗЗЗЗ

Виж сега спек ли си, спекар ли си или какъвто си там. Не СЛАГАЙ думи в устите на хората, които те не са използвали. Никой не е засягал абсурдното нещо да се сравняват М-ки с обикновени коли, каму ли с дизели.

Другото, което е, къде видя 90% от бензините да ги карат на газ? И кое му е лошото на газта след като излиза по-евтино от дизела и ВЪРВИ повече? Нали това ви е гордостта на дизелите и затова се примирявате с пушеци, миризми, тракане, лагове и още неща - за да ви е по-евтино и сравнително с добри характеристики?
И никой Не оспорва качествата на дизела, даже назад написах 20-30% по-ефективен, какво повече искате?
И как да ги видиш тези М-ки след като ти трябва бинокъл като те размине някоя в твоя дизел, а и надали ги различаваш особено след като е пълно с М-пакети? Сигурно не ги виждаш защото Не са особено хубави и Не ги карат много.

Ей ама ти захапа!

Кое как съм написал си е само моя работа!
Ти си гражданин,и най вероятно и ще ме научиш как се пише тва онв'а

За ЕмКиТе нищо лично,за това с бинокъла браво кумир си ми ,че ме отвори към нещата!

Предполагам,че имам доста повечко км.в М-КИ от теб ,та да ги различавам от пакет и не

П.С. Заради теб се замислям да не си купя и още някоя бенз. кола и да сложа от живото спасяващото средство наречено ГАЗЗЗЗ

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
adovet написа:Alien написа:Що не смените заглавието на темата на "Защо ГАЗ, а НЕ ДИЗЕЛ - разсъжденията на хората, който нямат пари за бензин"?
Яано повечето от феновете на бензина го използвате само да запалите на него.
Дори лирическия герой от първия пост говори за газифицирана Е34.
Синия пламък в очите на повечето бензинови ентусиатси писали в темата, всъщност е отражение от горящ газов котлон.
Най интересно става когато някой с Е36 тдс почва да се прави на много знаещ и велик. Колега когато почнеш да минаваш по 5-6 000км. на месец има от значение цената на горивото. Не е хубаво да разсъждаваш кой колко пари има при положение, че си човек, който съжалява, че го осигуряват на заплатата, която получава. Поздрави и без лоши чувства
Не най-интересно става, когато някой набие голяма сума за кола, но няма възможност да я кара на бензин.
Интересното в случайя си има и име, казва се газова уредба.
Никога не правя сметка за парите на хората, освен ако някой няма да ми връща пари или не мисля да взема от него.

Несериозното в случая е, че си купувате коли, който явно не са за вас и ги модифицирате към по-лошо.
Благодаря, че запозна и аудиторията с резултатите от проучването си.
Да имам Е36 и много си я обичам, съжалявам и за безумните осигуровки, който ми се удържат от заплатта всеки месец и не виждам реална полза от тях.
Но пък бензиновата ми кола е бензинова в истинския смисъл на думата и използвам всяка конска сила, която и е останала.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И какво му е интересното? Човекът е видял, че ще прави много километри и иска да спести едни пари, НЯМА НИЩО НЕРЕДНО В ТОВА! Както и в това да караш дизел! Всеки си решава сам за себе си, вече стигнахме до това заключение - кой каквото му е кеф! Темата трябваше да бъде за предимствата на едното и другото предполагам, а не кой какъв тарикат бил. 
П.п: Спек, ако искаш и самолет си купи, виждам ти злобните разсъждения в стил "всичко различно от моето е грешно и другите са балъци". Ако искат и на водород ще карат хората, не им давай наклон. Селско е това с йемките, а не кой къде живее.

П.п: Спек, ако искаш и самолет си купи, виждам ти злобните разсъждения в стил "всичко различно от моето е грешно и другите са балъци". Ако искат и на водород ще карат хората, не им давай наклон. Селско е това с йемките, а не кой къде живее.

Последна промяна Top Gun Maverick на 26 Юли 2013, 18:00, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Alien написа:adovet написа:Alien написа:Що не смените заглавието на темата на "Защо ГАЗ, а НЕ ДИЗЕЛ - разсъжденията на хората, който нямат пари за бензин"?
Яано повечето от феновете на бензина го използвате само да запалите на него.
Дори лирическия герой от първия пост говори за газифицирана Е34.
Синия пламък в очите на повечето бензинови ентусиатси писали в темата, всъщност е отражение от горящ газов котлон.
Най интересно става когато някой с Е36 тдс почва да се прави на много знаещ и велик. Колега когато почнеш да минаваш по 5-6 000км. на месец има от значение цената на горивото. Не е хубаво да разсъждаваш кой колко пари има при положение, че си човек, който съжалява, че го осигуряват на заплатата, която получава. Поздрави и без лоши чувства
Не най-интересно става, когато някой набие голяма сума за кола, но няма възможност да я кара на бензин.
Интересното в случайя си има и име, казва се газова уредба.
Никога не правя сметка за парите на хората, освен ако някой няма да ми връща пари или не мисля да взема от него.![]()
Несериозното в случая е, че си купувате коли, който явно не са за вас и ги модифицирате към по-лошо.
Благодаря, че запозна и аудиторията с резултатите от проучването си.
Да имам Е36 и много си я обичам, съжалявам и за безумните осигуровки, който ми се удържат от заплатта всеки месец и не виждам реална полза от тях.
Но пък бензиновата ми кола е бензинова в истинския смисъл на думата и използвам всяка конска сила, която и е останала.
Абе ти си ползвай конските сили или там каквото е останало от тях, но не мисля, че ти си този който ще определя дали аз имам пари или не. Май като ти чета писанията не си много дорасъл. Успех в шофирането на любимата ти Е36

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
BMW Power ACM написа:И какво му е интересното? Човекът е видял, че ще прави много километри и иска да спести едни пари, НЯМА НИЩО НЕРЕДНО В ТОВА! Както и в това да караш дизел! Всеки си решава сам за себе си, вече стигнахме до това заключение - кой каквото му е кеф! Темата трябваше да бъде за предимствата на едното и другото предполагам, а не кой какъв тарикат бил.
Това със "спека" кърти

Злобни разсъждения ,имаш ти а не аз ! А различно от моето няма ! Имам дизелова и бензинова ,но за щастие в заводски вид !
А какво ще си купувам пак си е само моя работа може и самолет на газ

Не пали ся ,аз изразих само моето мнение,захапаха ме такива кротички като теб .

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Ама това че бил котлон и "повърня" го казват колеги с...дизелови автомобили,което си е даже повече бюджетен автомобил дизела и почти не е дори в духа на състезателните такива,с две думи,бензинов двигател на газ е по-близо до дуба на състезателната същност на БМВ...от колкото дизела![]()
п/п
Повече харесвам дизелови БМВ-та btw
Тук съм почти съгласен с теб.
Когато е спортна кола естествено, че трябва да е с бензинов двигател.
Дизела е да се возиш с него, бензина е да го ръчкаш.
Но да осакатиш двигателя с газова и да си мислиш, че това е близо до спортния дух на БМВ е несериозно.
Несериозно е и повечето защитници на бензина, всъщност да карат на газ.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Абе ти си ползвай конските сили или там каквото е останало от тях, но не мисля, че ти си този който ще определя дали аз имам пари или не.
Незнам защо реши, че съм те преценил, като безпаричен.
Но явно максимата "гузен, не гонен бяга" е много вярна.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
spec-V написа:BMW Power ACM написа:И какво му е интересното? Човекът е видял, че ще прави много километри и иска да спести едни пари, НЯМА НИЩО НЕРЕДНО В ТОВА! Както и в това да караш дизел! Всеки си решава сам за себе си, вече стигнахме до това заключение - кой каквото му е кеф! Темата трябваше да бъде за предимствата на едното и другото предполагам, а не кой какъв тарикат бил.
Това със "спека" къртивиждам потенциал в познанието към автомобилите !
Злобни разсъждения ,имаш ти а не аз ! А различно от моето няма ! Имам дизелова и бензинова ,но за щастие в заводски вид !
А какво ще си купувам пак си е само моя работа може и самолет на газ![]()
Не пали ся ,аз изразих само моето мнение,захапаха ме такива кротички като теб .
Твоите спецификации и наименования на автомобили не ме вълнуват. Написах ти спек защото яко си се спекал заради тези бензини и как сега ги изкараха по-бързи от дизела, та ти скочи да пишеш злобни коментарчета.
Ами запитай се защо тебе захапаха. Ще ти цитирам някои неща да ти припомня, че не ти изнася май и се изкарваш жертва, а си провокатор:
Да се придържам към темата,или не точно!?
Та при 20-тина хил км.годишно пътуване из родните бг подобия на пътища се наслаждавам на 2(два) пъти и отгоре по малък разход,по-добра еластичност при изпреварване и перфектно ускорение в средите от 60-160 км., напълно достатъчни.
Така, тука да ти вметна само, че на тебе може и да са ти достатъчни, за теб може и да е перфектно, ама стига ни го натрапва на нас това ОГРОМНО вървене на дизела, разбрахме вече, че според теб дизела много върви, не гори, евтин е и бие бензина във всичко.
Тука гледам много иЕмки се засегнаха в теемите,аз гледам по пътя не ги засичам мн.мн. ,както и др, летящи с по 200-300 км.![]()
Викаш хич не е злобно това а? Защо изобщо се хвана за тези М-ки, така и не можах да разбера.

90% са с АГУ-то и бутат коппчето,че скъпотия,или свети лампичката нон-стоп
Преди този ЗЛОБЕН коментар, тии пусна ли някоя анкета поне във форума да видиш колко ще гласуват, че карат бензин на газ или просто реши, че всеки 9 от 10 с бензинки ги карат на газ?

Изобщо, правиш едни такива разсъждения от сорта на "на мен дизела ми стига защото върви прилично и не гори, ама другите балъци с бензинките на газ, им излиза по-евтино от мен защото нямат пари да си позволят печка".

Хич не са били злоби, хич не се опита да провокираш 90% от хората каращи бензинки във форума, хич не изръси една камара провокативни тъпотии и не каза "АЗ СЪМ БАШ МАЙСТОРА СЪС ЗАВОДСКИ МОДИФИКАЦИИ НА БЕНЗИН И ДИЗЕЛ".

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
[quote="spec-V"][/quote]
Такива разсъждения се раждат , като си лятна ваканция и нямаш домашни по математика
Такива разсъждения се раждат , като си лятна ваканция и нямаш домашни по математика

Едно ми е интересно на мене, тука всеки говори обороти, ръчкане, спортно каране, по-близо до спортните автомобили. Добре като искате спорт и ръчкане аджеба за кво си купувате 2-ка бензин с 150к.с.? За мене е смешно да караш кола 150-200к.с. и да я наричаш спортна...лошото, е че от спортисти страдат невинни хора и само създават главоболия. Минимум 70% от западна Европа кара дизел, явно си има плюсовете, които да накарат 70% от шофьорите да карат дизел. Тука в тая тема дизела го направихте едва ли не грешка на инженерната мисъл на германеца, италианеца и т.н. Аз не карам с 200+ километра и не ме интересуват секунди до 100 или до 200. Мен ме интересува в интервала от 90-120км да имам задоволително еластичен двигател, дизела ми предлага това удобство в ниски обороти и не ме кара да превключвам на по-малка предавка или ако превключвам това е супер рядко. Някой горе спомена за 1.4TSI бензин ми баце моя е 1.9JTD 115 коня и около 300Нм. в града ми дава около твоя разход, а извънградско средно ми гори 4.4 по колонка.

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
acho.rs написа:spec-V написа:
Ааа аз съм си ги написал вече,и с нетърпение чаках да се включиш,за да науча и от тебе това онова!

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
KUM4o написа:Едно ми е интересно на мене, тука всеки говори обороти, ръчкане, спортно каране, по-близо до спортните автомобили. Добре като искате спорт и ръчкане аджеба за кво си купувате 2-ка бензин с 150к.с.? За мене е смешно да караш кола 150-200к.с. и да я наричаш спортна...лошото, е че от спортисти страдат невинни хора и само създават главоболия. Минимум 70% от западна Европа кара дизел, явно си има плюсовете, които да накарат 70% от шофьорите да карат дизел. Тука в тая тема дизела го направихте едва ли не грешка на инженерната мисъл на германеца, италианеца и т.н. Аз не карам с 200+ километра и не ме интересуват секунди до 100 или до 200. Мен ме интересува в интервала от 90-120км да имам задоволително еластичен двигател, дизела ми предлага това удобство в ниски обороти и не ме кара да превключвам на по-малка предавка или ако превключвам това е супер рядко. Някой горе спомена за 1.4TSI бензин ми баце моя е 1.9JTD 115 коня и около 300Нм. в града ми дава около твоя разход, а извънградско средно ми гори 4.4 по колонка.
Вълчо, европееца си взима дизел за да му е по-икономично, а не да е по-бързо.Не са 70%.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
70% дизелови коли в Европа? Като отвориш мобилето, едва ли като цъкнеш даден модел и ти излизат повечето дори дизели. Освен ако не е 530 при Е60.
Ама пък цъкаш 335 и виждаш, че 2/3 са бензинки.
Сега остава да кажеш, че сигурно и в Америка карат 50% дизел.
Което само показва защо хората там масово не искат и да чуят за дизел - горивото бензин(GAS)им е по-евтино. И тук опираме до предимството на дизела - по-евтин. Толкова.
Ако бензина беше 1.50, едва ли в България щяха да се карат повече от 5% дизели. То и сега дяла на бензиновите коли в държавата е доста по-висок от този на дизела. Ама били на газ, ама били на метан, важното е, че не са дизели, а са бензинови. Толкова. Слагайте си и вие газ на дизелите, това също съм го виждал. Толкова са икономични дизелите, че вече и на тях взеха да им слагат газ.
Да, икономични са, ама такива работи като два-три пъти по-голяма икономия от бензина...хайде няма нужда.
А Кумчо Вълчо, със 150-200 коня може да си имаш достатъчно спортен дух, че да му се радваш. Ако за теб спортните неща се измерват само в ускорение, доускорение и нютони, реално не е така. БМВ са коли със спортен дух и затова имат най-много фенове в България. Ако ти разкажа едно време 2005-2007 какво съм правил с такси 320 Е36 на газ, няма да ми повярваш, колко и какви коли съм разплаквал закачили се по двупосочните пътища, затова ще премълча. Ама ти казвам, че спортното каране по принцип е в главата ти, не е толкова важно колата да е 300 или 500 коня.

Ако бензина беше 1.50, едва ли в България щяха да се карат повече от 5% дизели. То и сега дяла на бензиновите коли в държавата е доста по-висок от този на дизела. Ама били на газ, ама били на метан, важното е, че не са дизели, а са бензинови. Толкова. Слагайте си и вие газ на дизелите, това също съм го виждал. Толкова са икономични дизелите, че вече и на тях взеха да им слагат газ.

А Кумчо Вълчо, със 150-200 коня може да си имаш достатъчно спортен дух, че да му се радваш. Ако за теб спортните неща се измерват само в ускорение, доускорение и нютони, реално не е така. БМВ са коли със спортен дух и затова имат най-много фенове в България. Ако ти разкажа едно време 2005-2007 какво съм правил с такси 320 Е36 на газ, няма да ми повярваш, колко и какви коли съм разплаквал закачили се по двупосочните пътища, затова ще премълча. Ама ти казвам, че спортното каране по принцип е в главата ти, не е толкова важно колата да е 300 или 500 коня.