Проблем с телефон, bluetooth, iDrive
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Yovkov
- Потребител
-
- Кара: 330D Black shadow
- Детайли за колата: BMW 320td M-SPORT
Проблем с телефон, bluetooth, iDrive
Привет на всички колеги отново. Бях задал въпрос в темата на друг колега относно свързване на телефона с колата, но при мен проблема се оказа много мистичен
. Изчетох все що намерих в гоогле и изгледах в тубата, но нищо, един два пъти срещнах същия проблем, но така и нямаше отговор за решаване на проблема. Да започна отдалече колата е с Про навигация, в подлакътника има стойка за телефон, съответно и всичко необходимо( микрофон и вс джаджи там) за да се използва, обаче аз не мога да си свържа моя телефон чрез блутута. Чета в книгата с опътването и е елементарно също като да свържеш хендсфрее с телефона. В опътването се казва ''1. Press the MENU button 2. Select i menu by pressing the controller'' и влизаме в настройките дотук всичко както си му е и продължаваме 3. Select ''Communication interface'' and press the controller'' и спирам дотук, защото ми го няма този ''Communication interface'' откъдето вече се влиза, за да се избере да се свържат колата и телефона чрез блутуут
. Защо го няма това меню и как да го изкарам обратно. Оттам реших да влезна в скритото меню, за да видя дали там има някаква подобна опция и с изненада открих, че не мога да влезна. Следвах всички оказания задържаш 8-10сек копчето и после въртиш 3 пъти надясно, НО копчето се върти само 2 пъти, тъй като няма повече избор в менюто и спира, а този повече избор е именно ''Communication interface'' което липсва. Оттам отивам където се активира и деактивира блутута и нищо, не мога да сложа отметката, за да се включи. Старият собственик е ползвал телефон, защото номера още стои когато влезна на ''Communication'' . Възможно ли е да не ми се получават нещата, 1-во защото нямам диск с навигация и 2-ро стоят данните от някакъв стар телефон( макар че пише в книгата че може да се вкарат 4-5 апарата ) . Друг проблем е незнам дали има ЦД в навигацията или не, като се опитам да вкарам такова не го поглъща и изглежда сякаш има друго вътре, но като натисна копчето да го изплюе нищо не излиза. Странна работа този iDrive ми разказа играта днес и на всичкото отгоре съм натиснал нещо някъде си и сега като вкарам ключа започва да пищи като луда и след малко спира, карам си и пак започва за по 5-10-15 сек до 10мин единия път и направо ме побърква и незнам от какво, единственото, което се сещам е, че бях задържал копчето за телефона на волана. Опитах се да активирам блутуута чрез гласовите команди но пак не стана. Луда работа и незнам какво да го правя.

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Re: Проблем с телефон, bluetooth, iDrive
На мен ми прилича като да нямаш блутуут, колега. Виж си екстрите по ВИН-а на колата. Но така като чета, или нямаш блутуут, или не работи целият блутуут модул.
- Yovkov
- Потребител
-
Колега, проверих Вин-а и има ''Preparation f mobile phone w Bluetooth'' тъй че някъде другаде се крие истината, говорих и със стария собственик и каза, че си е ползвал Ифонето 4 в колата, но от 3-4 месеца не бил,защото си взел нов тел и така и не ги свързал. Но защо пък не иска да влиза и в това скрито меню? Дали в БМВ ще разберат къде се крие ключа за истината? 

- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
При мен със същата навигация и също поставка в подлакътника в Settings си има Bluetooth на последната позиция, където си сдвоявам апаратите и всичко работи. Аматьорското ми мнение е ченещо ти бъгнал софтуера щом забива както описваш. Има хора във форума, които се занимават с тези неща звънни тук-там, защото не гледат темите.
Успех.
Успех.
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Според мен разковничето е в "Preparation for...". Toва си значи подготовка за телефон, а не модул/устройство Блутуут. Аудиоподготовка например, означава "кабели до дупката за плеъра", а не вграден плеър.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Мне, в случая си е "блутут инсталация" - така БМВ са решили да наричат блутут екстрата, която може да бъде в няколко варианта. Коя година е колата, колега? Ако е до 2006-7 много често се скапва блутут модула и симптомите ти са аналогични. Подменял съм няколко модула на колеги от форума с коли преди 2005 и знам от опит. Има по нов тип блутут модули, които вече не се скапват и подържат доста повече смартфони. На старите пише Моторола, на новите Континентал. Имам такъв от 2008г за продаване в случай че се окажа прав за твоя.
Only dead fish follow the stream...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
На едното BMW имам "подготовка" за Bluetooth и имам само окабеляването за блутут модула, микрофона в купето и бутона на волана. На другото имам "разширено свързване на мобилен телефон чрез bluetooth" и там си работи всичко с телефона, така че подготовка на значи задължително, че имаш блутут модула.
- IVAKDIVAK
- Потребител
-
- Кара: E60 530i 2006 N52B30
Аз имах подобен на твоя проблем и не можех да свържа никакъв телефон към колата . Влизах в менюто за активиране на блутута и просто не ми даваше да дам отметка да се активира блутута . Свалих си блутут модула и го дадох в сервиз който се занимава с ремонт на автоелектроника, но от там нищо не можаха да направят. След което започнах да си търя такъв модул втора употреба защото за нов такъв от варна карс ми обявиха цена само за модула 800 лв. и това е без монтажа и кодирането. Вземах си модул от колегата MadChicken на много добра цена, и след като му пратих вина той го кодира за моята кола за което съм му много благодарен. И след като го монтирах сега всичко си работи перфектно. Известно време карах колата със изключен блутут модул преди да си намеря и забелязах , че дори и като беше изключен блутут модула и оптиката беше затапена ( тоест беше затворен оптичният кръг уж за да не забива) понякога ми забиваше или при смяна на песни цъкаш няклко пъти с врътката на и драйва и след няколко секунди се сменят няколко песни по нататък ,тоест мисли няколко секунди, или пък другият праблем, например при намаляне или увеличаване на звука на музиката панякога също не става мигновенно ами мисли няколко секунди преди да се увеличи или намали звука. Тези проблеми изчезнаха след като сложих ''новият'' блутут модул и вече няколко месеца не са се проявявяли.
Пореден изпържен модул моя гръмна миналата година вече съм го забравил 

- Yovkov
- Потребител
-
Благодаря за отговорите, от които разбирам, че за съжаление имаме още едно слабо място. Днес пратих навигацията на ремонт и профилактика, тъй като не ми четеше и ДВД за навигацията, а и както описа по-горе колегата забиваше като сменям песните, та като се върне живот и здраве другата седмица ще видя какво е положението и дали ще има подобрение. А старият блутуут модул подлежи ли изобщо на ремонт или не си заслужава?
Yovkov написа:Благодаря за отговорите, от които разбирам, че за съжаление имаме още едно слабо място. Днес пратих навигацията на ремонт и профилактика, тъй като не ми четеше и ДВД за навигацията, а и както описа по-горе колегата забиваше като сменям песните, та като се върне живот и здраве другата седмица ще видя какво е положението и дали ще има подобрение. А старият блутуут модул подлежи ли изобщо на ремонт или не си заслужава?
Забиването ти е от изгорелия модул като го махнат софтуерно тоя проблем отпада требва ти и тапа за оптиката на блутут.Май не си заслужава

- MadChicken
- Legendary
-
Доста "жичкаджии" са ги мъчили старите блутут модули, но не става ремонта. Скапва се нещо, чиято подмяна е толкова скъпа, че по добре нов (на старо). Продал съм и кодирал в последствие вече 5-6 модула и това ми е личното мнение. Новите освен че не се скапват са и по бързи, що се отнася за работа със смартфони. Ако някой все пак иска работещ да ми пише лично.
- Joresko
- Потребител
-
- Кара: e90 330XD
- Мечтае да кара: М
При мен проблема е аналогичен (само да поясня, че телефона ми е HTC Wildfire S). Активирам си bluetooth-a на телефона, правя го видим за други устройства, влизам в менюто на радиото (нямам навигация) и му казвам да търси устройства, при което то не намира. Пускам телефона да търси устройства - и той не намира. Не мога да разбера дали за да работи трябва да имам iPhone (както казват от BMW) или ми е изпушил bluetooth модула на колата. Колата е е90 2006г.
- MadChicken
- Legendary
-
Не е от телефона, и най-вече абсолютно не е нужно да е iPhone за да работи...
Модула най-вериятно е заминал. Ако решиш да го подменяш, пиши ми едно лично.
- Joresko
- Потребител
-
- Кара: e90 330XD
- Мечтае да кара: М
MadChicken написа:Не е от телефона, и най-вече абсолютно не е нужно да е iPhone за да работи...
OK. Благодаря.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2