Лош късмет или....?!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530XD '05
Re: Лош късмет или....?!
Стъклото е сменено и вече две, три седмици е цяло 
Проблема с пукането обаче остана. Говорих с различни хора и всички са на мнение, че е отново лошо монтирано стъкло. Утре ще я закарам да я оправят.
Ще напиша резултата тук.

Проблема с пукането обаче остана. Говорих с различни хора и всички са на мнение, че е отново лошо монтирано стъкло. Утре ще я закарам да я оправят.
Ще напиша резултата тук.
здравей може ли да прикачиш снимка да видим за какво става на въпрос защото и аз имах такива перипети.
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
Най-после е решен проблема. Само, че как да предположи човек, че може да е толкова абсурдно нещо. Колега laviatan благодаря за това мнение:
оказа се 100% прав.
Днес оставих колата в сервиза където смениха стъклото по автокаско (Венци Тойота - Велико Търново). Приеха колата без никакъв проблем и човека каза, че ще се обадят като са готови. След обяд ми звънна и отидох да си я взема. Оказа се, че проблема изобщо не е в стъклото или монтажа му, а в разхлабен болт на стабилизиращата щанга (лявата). Съответно попитах колко ще ми струва отстраняването на проблема при условие, че не е свързан със стъклото - отговора беше "нищо". Освен това бяха измили и колата вътре и вън. За първи път от много време съм приятно изненадан от сервиз и отношението към клиента. Прилагам снимки на въпросния болт - дано да е полезно на някой.
laviatan написа:Колега - да няма някакво напрежение /усукване/ ? Как е стаб.щангата - от нея се чува някой път такова пукане
оказа се 100% прав.
Днес оставих колата в сервиза където смениха стъклото по автокаско (Венци Тойота - Велико Търново). Приеха колата без никакъв проблем и човека каза, че ще се обадят като са готови. След обяд ми звънна и отидох да си я взема. Оказа се, че проблема изобщо не е в стъклото или монтажа му, а в разхлабен болт на стабилизиращата щанга (лявата). Съответно попитах колко ще ми струва отстраняването на проблема при условие, че не е свързан със стъклото - отговора беше "нищо". Освен това бяха измили и колата вътре и вън. За първи път от много време съм приятно изненадан от сервиз и отношението към клиента. Прилагам снимки на въпросния болт - дано да е полезно на някой.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
nyankov, това пукане е разисквано в доста други теми не знам защо не ползвате търсенето във форума ще ви реши много проблеми.
Като пуснеш търсене за "пукане" и излиза точно същия проблем като твоя. viewtopic.php?f=116&t=298659&p=3309551&hilit=%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p3309551
Като пуснеш търсене за "пукане" и излиза точно същия проблем като твоя. viewtopic.php?f=116&t=298659&p=3309551&hilit=%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p3309551
Tool - Fear Inoculum
- nyankov
- кандидат ентусиаст
-
Emooo написа:nyankov, това пукане е разисквано в доста други теми не знам защо не ползвате търсенето във форума ще ви реши много проблеми.
Благодаря Emooo, можеш да си сигурен, че обърнах форума за такова скърцане/пукане. Подведе ме по-скоро последователността от събития при мен. Първо смяна на стъклото и след това появяване на пукането. Както написах и в предния пост - трябваше да проверя стабилизиращата щанга сам, но....

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Съвет-смени си тия болтове - левчета са 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
като попука-почука още малко ще започне да чука и от средата на щангата - точно зад двигателя..
ще я затегнеш 1-2 пъти и ще установиш че е заминала резбата на металния елемент, който е от алуминий и е слабичък.
тогава си купуваш нов такъв елемент за 26 лв. и нови винтове за него по 1.50 бройката и си готов за още 150 хил. км.. малко досадна работа е този захват там, но поне евтинко се оправя

ще я затегнеш 1-2 пъти и ще установиш че е заминала резбата на металния елемент, който е от алуминий и е слабичък.
тогава си купуваш нов такъв елемент за 26 лв. и нови винтове за него по 1.50 бройката и си готов за още 150 хил. км.. малко досадна работа е този захват там, но поне евтинко се оправя

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
da6ip написа:като попука-почука още малко ще започне да чука и от средата на щангата - точно зад двигателя..![]()
Или отиваш на стругар да ти навие нова резба от М8 на М10 нови по големи и с качество болтове и си готов и подобрен с по здрави болтове и доста по евтино

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ristaka 82 написа:da6ip написа:като попука-почука още малко ще започне да чука и от средата на щангата - точно зад двигателя..![]()
Или отиваш на стругар да ти навие нова резба от М8 на М10 нови по големи и с качество болтове и си готов и подобрен с по здрави болтове и доста по евтино
това което повече ме интересува е дали може да се навие по-голяма резба за винтовете в двата ботуша?
и там е алуминий и рано или късно сигурно също ще поддаде.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
В тази връзка, вместо да се манипулират ботушите, се чудя дали по- дълъг болт с гайка няма да върши работа, като се махнат винтовете се вижда направо гумата, отвора за винта е от край до край 

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
[/quote]
само стругар не знам къде ще намерим

само стругар не знам къде ще намерим

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Не му трябва стругар просто един метчик 10мм и средло 9мм
Работа за 10мин в домашни условия + кефа от сам решения проблем 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
spower написа:Не му трябва стругар просто един метчик 10мм и средло 9ммРабота за 10мин в домашни условия + кефа от сам решения проблем

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2