Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 17 Юли 2013, 22:23

Аз бих препочел АТС пред 320ка например. Ниския клас на БМВ не си струва за мен, на старо може, но иначе няма смисъл. Не знам как сметна, че е по-скъп, като идва серийно с доста неща, които БМВ-то няма. Сигурно съм глупав потребител :) Тепърва ще се чува повече за тази кола... все пак е направена от нулата, от тук нататък може да става само по-добра. Не съм против прогреса... но тази снобарщина, която набира скорост сега ми идва в повече... Ти примерно следваш ли собствените си разбирания - да караш "екологични" коли?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Mr Charger » 17 Юли 2013, 22:46

Човек как да ги следвам, доходите ми са ниски. Имах доброто желание да си взема Нисан Лийф, ама ми искаха лизинг $300 на месец и почти толкова застраховка. То това не е нищо за повечето хора, ама за мен е непосилно на този етап. 1992 BMW 740 il на 233К мили ми излезе $1600, застраховка $67 месечно. Еми, то трябва да се създават условия, за да се направи правилният избор.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Юли 2013, 22:52

Mr Charger написа:
acho.rs написа:Да - не могат , нито могат да направят електричките целогодишни коли .

Човек това не го казвай, защото звучи смешно да не кажа нещо друго. Подобни коментари е имало многократно през столетията, например:
- Океанът е твърде голям и не може да бъде преплаван. Това преди откриването на Америка през 1492 г. и то след като викингите вече са я открили 500 г. преди това;
- Човек ще полети в небето след 100-200 г. Това в същата година, когато братя Райт правят първият си полет.
- Изпращането на човек в космоса е невъзможно. Това само няколко месеца преди Април 1961 г.
и много други примери.

Хората си ходят спокойно на ски с Тесла Роудстер в скандинавските държави.

acho.rs написа:Заради това и никой не ги купува и скоро няма да има съществен интерес към тях

Ами общо взето електромобилите винаги са се купували от най-интелигентните индивиди дето тъпчат тая земя. :winky:
acho.rs написа:Към момента СУВ-вете се харчат няколкостотин пъти по-добре от "еко" модернизмите , които ако четеш тая тема или нета изобщо, ще си помислиш че са под път и над път .

По-голямата част от консуматорите са си мега тъп...ри и ако ги оставиш да вземат решения ще осерат света за няколко години. Не, че не го правят де. Примери колкото щеш.

Например колко т.п трябва да си, за да предпочетеш 2013 Cadillac ATS вместо 2013 BMW 320i, хем е и по-скъп, по-некачествен, по-дървен. Еми, великият консуматор го прави.
Или колко трябва да си т.п, за да предпочетеш 1995 Тойота Камри V6 за $3000 вместо 1995 БМВ 525и за $2000? Ами предпочитат ги.

Какви най-интелигенти хора , каква кръгла земя , какви дивотии - хибриди и ел. коли са се опитали да направят още преди 120 години и са видели, че не става . Днес за в града може и да мине номера , но иначе си аут . За Нисан Лииф писах подробно за резултата от теста , ако не те мързи се върни и прочети :idea:
Но все пак След тоя ти пост окончателно те приемам като краен утопист , силно травмиран от реклами и фантастични филми . Казвам го в добрия смисъл, лошо няма да си мечтател ...

ЕДИТ:
1992 BMW 740 il на 233К мили ми излезе $1600, застраховка $67 месечно

вземам си думите назад - ти си истински еколог :mhihi: Като са ти много 300 долара на месец , се сети че и на други хора един безползен кенеф на цената на Ф10 520д не им е по-вкуса и те тва е една от 20 причини тия коли да нямат бъдеще . И ако не се бъркам си в канада - вземи си лииф да споделиш как е пробега на -10 като си пуснеш парното - стига ли за 40км ? :mhihi:
Последна промяна acho.rs на 17 Юли 2013, 22:58, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Юли 2013, 22:55

A
battery pack for a Nissan LEAF, for instance, is estimated to cost about $15,000, an expense that Nissan may have to take a loss on to begin with in order to get the initial cost of the car down low enough to stimulate sales. The good news is that the U.S. Department of Energy has set a goal of bringing down the cost of electric car batteries 70 percent by the year 2014......................many experts don't think this will be possible :mhihi:

Този луд луд свят. Да наливаш пари в нещо само и само да си в играта със зелените автомобили значи че или имаш огромен ресурс за харчене и ти дреме на дедовия дали изобщо нещо се продава или са ти обещани огромни печалби независимо от състоянието на пазара.
Ама как не се намери в България някой такъв добряк да покрие доплащането за зелена енергия че да минем само на вятър и солар ?
Последна промяна Jordana на 17 Юли 2013, 23:04, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Юли 2013, 23:03

Е и не мислиш ли, че това е доста съществено съображение да не караме всички Тесла Модел Х ? Междо другото лизинга си е чист обир (почти винаги)... $300 звучи като добра цена, но ако сметнеш това са 10К след 3 години и нямаш кола, и пак почваш от 0лата. $300 на месец за затраховка, това надявам се че е грешка. Че то за 3 години изплащаш Приус с този лизинг, което си е направо кола :) И Приус-а е 50 мпг, Лийф е 100 еМпг. Не е изобщо толкова зле.

Майтапа на страна, но имам подобно сравнение на десктоп-а, защото бях коментирал с разни приятели колко ни харчат колите... Сметката е за 25к km на година, което си е малко изхвърляне :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна steeN на 17 Юли 2013, 23:12, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Юли 2013, 23:12

steeN написа:Е и не мислиш ли, че това е доста съществено съображение да не караме всички Тесла Модел Х ? М....

Не мисля .На мен ми трябва нещо като SUV и още два пикапа да си върша работата .Теслата не ми е нито в ценовия лимит на инвестицията нито оттговаря на нуждите ми.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Юли 2013, 23:21

Под причина имах предвид цената на лизинга, отговарях на чарджъра...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 17 Юли 2013, 23:27

Ако имах по-високи доходи първата ми покупка ще е Тесла С. Втората ще е най-лаченето БМВ 524 ТД наоколо, което ще бъде професионално конвертирано на 100% биодизел. Аз поне имам желание. Въпросът е, че има маса хора с възможности и без разбиране и желание.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Юли 2013, 12:25

http://www.whatcar.com/car-news/2012-re ... iew/263149
Е таа коруба я видях вчера из София. Това според мен въобще не е автомобил, кво като е на батерии и има 4 колела. Електрически и автомобил за момента са две доста различни неща, а като добавим и цената на нещо такова обединено в едно като Теслата :mhihi: - то няма настояще, камо ли бъдеще...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Юли 2013, 12:42

Недейте така бре хора ...количките за голф винаги имат бъдеще и са много полезни :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Юли 2013, 12:43

KPETEH написа:http://www.whatcar.com/car-news/2012-renault-twizy-review/263149
Е таа коруба я видях вчера из София. Това според мен въобще не е автомобил, кво като е на батерии и има 4 колела. Електрически и автомобил за момента са две доста различни неща, а като добавим и цената на нещо такова обединено в едно като Теслата :mhihi: - то няма настояще, камо ли бъдеще...

прав си не е :mhihi:
като категория в КАТ не се води автомобил, а четириколесно ПС - L7е (нещо като АТВ)

туизито е полукола полумотор и според мен е тотално непрактично
не се затваря, няма отопление, но е на 4 гуми и като цяло е нито риба нито рак

не бих съдил по него за електромобилите като цяло ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Юли 2013, 13:08

Да бе,хич нямат бъдеще електричките,
така едно време ония с конете са казвали на тея "идиоти" дето са сложили двигател на каретата и са казвали-ми че те бавни много,пък на всякъде има трева за коня...
После пък са си мислили че при 80 мили човешкото тяло няма да издържи на натоварването,после пък са си мислили че в света може да има максимум,ама максимум 2 милиона шофьора които да се оправят с колите и да ги управляват,после пък нямало така инфраструктура къде да се карат колите и за това-по добре на влак,я какъв е бърз...после пък....
Да,очевидно че прогреса е спрял или просто има такива прототипи,които се пазят в някое хранилище,защото вече имаме "планирана" техническа революция както между впрочем и "пранирано продуктово остаряване" заради една друга черта на човека,задължително планиране на ръст,което пък е такова състезание (и както виждаме доста държави в момента се пекат на бавен икономически огън),но което води до някакъв прогрес...
Та имат бъдеше разбира се автомобилите,просто трябва да се оптимизират батериите и електродвигателите...
Давам прост пример,имаме 2 компютъра тип "лаптоп",единият е макбук а другия да кажем асус и са с еднакви характеристики и процесори,макбука струва 3 пъти по-скъпо от асус,според мен само заради марката...но има едно нещо което си признавам ме изумява,а не харесвам макбук,батерията държи 5-6 часа а при асуса само час,час и половина...Вероятно освен друго,има и доста добра оптимизация на макбука...така е и при автомобилите и батериите и всичко...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 18 Юли 2013, 13:08

Кат се замисля, то и номера май нямаше... Не мога да се съобразявам и с такива на пътя... Накъде отива тоя свят... :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 18 Юли 2013, 13:11

така едно време ония с конете са казвали на тея "идиоти" дето са сложили двигател на каретата и са казвали-ми че те бавни много,пък на всякъде има трева за коня...
После пък са си мислили че при 80 мили човешкото тяло няма да издържи на натоварването,после пък са си мислили че в света може да има максимум,ама максимум 2 милиона шофьора които да се оправят с колите и да ги управляват,после пък нямало така инфраструктура къде да се карат колите и за това-по добре на влак,я какъв е бърз...после пък....
Да,очевидно че прогреса е спрял или просто има такива прототипи,които се пазят в някое хранилище,защото вече имаме "планирана" техническа революция както между впрочем и "пранирано продуктово остаряване" заради една друга черта на човека,задължително планиране на ръст,което пък е такова състезание (и както виждаме доста държави в момента се пекат на бавен икономически огън),но което води до някакъв прогрес...
Та имат бъдеше разбира се автомобилите,просто трябва да се оптимизират батериите и електродвигателите...
Давам прост пример,имаме 2 компютъра тип "лаптоп",единият е макбук а другия да кажем асус и са с еднакви характеристики и процесори,макбука струва 3 пъти по-скъпо от асус,според мен само заради марката...но има едно нещо което си признавам ме изумява,а не харесвам макбук,батерията държи 5-6 часа а при асуса само час,час и половина...Вероятно освен друго,има и доста добра оптимизация на макбука...така е и при автомобилите и батериите и всичко...

Така е и при аватара ти... Вероятно има скрит подтекст, ама за мен е анимация и си мисля, че няма как да те взема на сериозно :mhihi:
И въобще как сравняваш лаптоп с автомобил и въобще за планирано.... всички искат пари сега, ма нъцки с тия електрокари от едно време...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Юли 2013, 13:19

KPETEH написа:

Така е и при аватара ти... Вероятно има скрит подтекст, ама за мен е анимация и си мисля, че няма как да те взема на сериозно :mhihi:
И въобще как сравняваш лаптоп с автомобил и въобще за планирано.... всички искат пари сега, ма нъцки с тия електрокари от едно време...

Ми аре сети се като си толкова сериозен :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата