Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Е46 - Разход гориво!
OkObOkO написа:cucata007 написа:с 320D 150к 2002г седан 5предавки - ръчни
1300 км с 59-60 литра
като съотношението градско извънградско е 25/75 %
извънградско обикновено карам 90-100 км/ч, без да я юркам, щото постоянно пътувам и няма полза за джоба от голямо гонене
градското не мога да го сметна, по борд показва около 6
горя по един резервоар всеки месец и си го засичам прецизно
карал съм досега коли на газ - е от този двигател по-голяма икономия и изгода няма
мега доволен съм !!!
Като чета темата и има коментари с разходи по-малки от заводските![]()
![]()
Равносметка: 60л. / 1300км = 4,62л/100км, а ти сам казваш, че имаш поне 300км градско от тези 1300км
![]()
Наздраве
Цялото ми извърградско е с тази скорост ...90-100 не повече

и аз се учудвам, затова го и споделям... само да кажа, че градското в Габрово, не е баш градско, защото града не е толкова натоварен и с толкова много светофари...
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
OkObOkO написа:Като чета темата и има коментари с разходи по-малки от заводските![]()
![]()
Равносметка: 60л. / 1300км = 4,62л/100км, а ти сам казваш, че имаш поне 300км градско от тези 1300км
![]()
Наздраве
Здрасти,
При мен на 90км/ч моментния разход също се върти около 4-5. Т.е. ако колегата наистина се опитва да кара икономично и включва cruise control-a ми звучи горе долу възможно.
Поздрави, Павел
- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
318 '98г. седан
Купих я тия дни,беше на бензин.Ежедневно минавам поне 40 километра(10км в едната посока) да водя и вземам детето от градина в едно близко село(Звездица).Друго каране ако има е само в града засега.Града е Варна.Карам бавно и лежерно,то няма и накъде иначе.
Бензин 10л/100км ама това беше само 2-3 дни.
Сложих газ.Някаква неизвестна за мен North Italy Gas Systems < nigsgas.com > и разхода е същия.Точно 10 на 100.Винаги слагам 15 литра газ и винаги минавам 150 километра.Досега поне пет пъти съм зареждал и си ги минава тия километри.За мен това е повече от добре.
Купих я тия дни,беше на бензин.Ежедневно минавам поне 40 километра(10км в едната посока) да водя и вземам детето от градина в едно близко село(Звездица).Друго каране ако има е само в града засега.Града е Варна.Карам бавно и лежерно,то няма и накъде иначе.
Бензин 10л/100км ама това беше само 2-3 дни.
Сложих газ.Някаква неизвестна за мен North Italy Gas Systems < nigsgas.com > и разхода е същия.Точно 10 на 100.Винаги слагам 15 литра газ и винаги минавам 150 километра.Досега поне пет пъти съм зареждал и си ги минава тия километри.За мен това е повече от добре.
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Извънградско паднах на 4,3л-100 карах между 70-110км/ч Магистрала автопилот 140км/ч 5,7л.Градско може да се каже 7-7,5 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
boqn92 написа:Извънградско паднах на 4,3л-100 карах между 70-110км/ч Магистрала автопилот 140км/ч 5,7л.Градско може да се каже 7-7,5
Смятай

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
А мойта кола, 320i автомат, комби, на бензин и без никакъв багаж извън градско със скорост 35-45 км/ч, запояна да пълни резервоара. Добре че стъпих на магистралата та да обърна разхода малко (около 2/100 ) та се разминах.
Аре малко по-така с рибите, или поне си казвайте че междуградското е спускане от Боровец към София или нещо подобно. Знам че не съм длъжен да Ви вярвам, както и че Вие не сте длъжни да ми доказвате, но 330d с разход 4,3 - не вярвам.
Аре малко по-така с рибите, или поне си казвайте че междуградското е спускане от Боровец към София или нещо подобно. Знам че не съм длъжен да Ви вярвам, както и че Вие не сте длъжни да ми доказвате, но 330d с разход 4,3 - не вярвам.
boqn92 написа:Извънградско паднах на 4,3л-100 карах между 70-110км/ч Магистрала автопилот 140км/ч 5,7л.Градско може да се каже 7-7,5
Възможно е при няколко условия: първо 330 ката да е с новия двигател 204 коня (комън рейла е много икономичен), другото е че борда винаги по казва по-малък разход от реалния (четох скоро една статия за най -новите баварии и техния моментен разход - идеята беше, че разхода е намален с до 30% от реалния)
извода е, че ако показва че гори 4.3 значи реалния е поне половин литър отгоре.
Когато гледам по борда моята 320D винаги слагам половин кило отгоре над разхода, който ми пише и се ориентирам за какво става въпрос

Kris написа:А мойта кола, 320i автомат, комби, на бензин и без никакъв багаж извън градско със скорост 35-45 км/ч, запояна да пълни резервоара. Добре че стъпих на магистралата та да обърна разхода малко (около 2/100 ) та се разминах.
Ако е седан, не Х и с ръчна скоростна кутия, то със сигурност може да се свали под 5, гаранция. Може би нещо около 4.5+-
Говоря за разход по колонка, а не по борд.
Може би колегата не е засичал на колонка и говори по борд, което е обяснимо.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Тука повечето пиете някакви страшни лекарства
320Д 150+ коня, градско 10 - 10.6 зависи колко газ и даваш. Извънградско между 6 и 8 зависи колко газ и даваш...
Веднъж съм виждал да пише 4.2 на разход.. но не няма такъв, само си пише.
320Д 150+ коня, градско 10 - 10.6 зависи колко газ и даваш. Извънградско между 6 и 8 зависи колко газ и даваш...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Здрасто Kris,
ако забележката беше към мен - написал съм моментен разход при тази скорост, а не разход на колонка. на колонка най-доброто, което съм постигал е 6л/100км на тракия с пуснат круиз контрол на 130км/ч без трафик.
4/100 на колонка не вярвам че може да се направи с 330-ка
Да не говорим, че на по-големите мотори(според мен) много, много зависи колко бързаш и колко ти тежи крака
Поздрави, Павел
ако забележката беше към мен - написал съм моментен разход при тази скорост, а не разход на колонка. на колонка най-доброто, което съм постигал е 6л/100км на тракия с пуснат круиз контрол на 130км/ч без трафик.
4/100 на колонка не вярвам че може да се направи с 330-ка

Да не говорим, че на по-големите мотори(според мен) много, много зависи колко бързаш и колко ти тежи крака

Поздрави, Павел
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
4,3/100 ми показваше на борда и като знам ,че борда лъже с 200г на долу значи 4,5л.Изобщо няма да споря с никой всеки да се кефи на своето 

Giorceto написа:Тука повечето пиете някакви страшни лекарства
Притежателите на 320D 150 коня си пием лекарства редовно - казват се умерено и спокойно каране, без рязко потегляне, ускорение и интензивно спиране, където може се използва инерцията, круйз контрола, гумите на 2,6 бара скоростта е 90-100 км в час. Когато изпълниш тези условия борда показва среден разход 3,7-3,8 . Слагаш половин кило отгоре, над показания на екрана разход и ти излиза това, което никой не може да повярва..... Не съм тръгнал да убеждавам, когото и да било в нещо, което не вярва.
Темата е разход на гориво на Е46, а аз споделям моят начин на каране и съответния разход!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

антихарчин

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Здравей, колега,
и аз съм същата история, като дори стигнах 11,3 л/100 градско, а извънградското ми е 7,6 при темпомат на магистрала Тракия със 140 км/ч, 4- ма човека с по един сак и нон- стоп на клима!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
kkrumov написа:Giorceto написа:Тука повечето пиете някакви страшни лекарства
Здравей, колега,
и аз съм същата история, като дори стигнах 11,3 л/100 градско, а извънградското ми е 7,6 при темпомат на магистрала Тракия със 140 км/ч, 4- ма човека с по един сак и нон- стоп на клима!
Абе автоамт автомат ама 7.6 - ако питаш мен имаш течове някъде....или колата въобще не работи както трябва,на колко градуса е..ама не на стреклка а на скрито меню...
7.6 не ми е давала на 300км със скорост 160 и багаж до горе....+2ма в колата (възрастни)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5